• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Haklisin, sana 100 % hak veriyorum, kardesini canindan cok sevdigin icin böyle düsünüyorsun ve tabikide cok sevilecek her dünyaya gelen bebek. Konu : acabalar, dogrumular ???
Ama neye göre dogru, kime göre dogru, hem asil soru ne dogru bu hayatta ??? Cok felsefik oldu tantanis tantanis konusmamiz :KK48:

olivia olivia hepimiz kendimizce doğru olanı yapmaya çalışıyoruz. Önemli olan kendimizi de iyi tanıyıp ona göre kararlar vermek sanırım.

Dediğim gibi ben yapamam, onlar kendilerine güvenip yapmışlar. Doğrular herkese göre değişiyor gerçekten, umalım ki hatalı kararlar vermemiş oluruz hayat boyu. :KK37:

Ben şimdiden ailenin minnak üyesine ciciler bakmaya başladım bile. :anneadayı: Çocuk benim olmadığı sürece güzel bişey. :KK45:

Dolma mı :kk77: gece 01:22 ve dolma düştü benim de aklıma iyi mi :KK53: kayınvalidem bir dolma yapar ayıptır söylemesi bugüne kadar yediğin bütün dolmaları unutturur. Arap dolması derler ekşili olur yedin mi hiç? Ah ah olsa da yesek :kk77:

tantanis tantanis direksiyon sınavını naptın canım geçtin mi? Ben ilk seferde hallettim çok şükür :KK76:
Ne ettin sen canım ya, düşene bir tekme de sen at :D
Canımın dolma çektiği yetmiyor bir de şimdi Arap dolması istiyorum, oy başıma gelenler :D Unutmuştum oysa.
Hala oburum, hala doyamıyorum of of of.

Ne ettin sen canım ya, düşene bir tekme de sen at :KK70:
Canımın dolma çektiği yetmiyor bir de şimdi Arap dolması istiyorum, oy başıma gelenler :KK70: Unutmuştum oysa.
Hala oburum, hala doyamıyorum of of of.
Aman ya dünyaya bir daha mı geleceğiz? Hayatım boyunca diyet yapmadım bir gün bile. Yapamam çünkü pis boğazım ben :KK53: yemek yemeyi seven arkadaşlarımla çok güzel vakit geçiririm. Mıy mıy tabakla oynayandan hiç hazzetmem :KK70:

Annemde çok başarılı öğrenciymiş ama memeleri çıkınca hemen okuldan almışlar eğer almasalarmış annem ya hemşire yada ebe olabilirmiş ki annem çok zeki ve sabırlı kadın gerçi teyzelerimde çok zeki ama dedem çok gerikafalıymış o zamanlarda zaten kız çocuğunu okutmak ayıp ve günahmış , kızlar 18 yaşına basınca kocaya gidermiş sonra gelsin bol,bol çocuklar ,neyse ki günümüzde bunları aştık çoğunluk okutuyor
Çok teşekkür ederim :KK15:
Annem çok başarılı bir öğrenciymiş,lakin dedem okuldan almış. Onunda içinde ukte olduğundan hep geliştiriyor kendini,
Dünya ekonomisi,siyaseti,sağlık her konuda çok geliştirmiş kendini,gelişmenin üniversite diplomasıyla olmayacağının kanıtı annem:)
Ondan çok şey öğreniyorum,keşke dediğin gibi bütün kadınlar o yönde olsa. Oturup kalbim sırtım diyeceklerine kendilerine meşgale bulsalar..

Annemde çok başarılı öğrenciymiş ama memeleri çıkınca hemen okuldan almışlar eğer almasalarmış annem ya hemşire yada ebe olabilirmiş ki annem çok zeki ve sabırlı kadın gerçi teyzelerimde çok zeki ama dedem çok gerikafalıymış o zamanlarda zaten kız çocuğunu okutmak ayıp ve günahmış , kızlar 18 yaşına basınca kocaya gidermiş sonra gelsin bol,bol çocuklar ,neyse ki günümüzde bunları aştık çoğunluk okutuyor
Benimde dedem öyle. Ayip kızlar okumaz falan diye okuldan almiş,öğretmen bir zarf yollamış kızınız çok başarılı okutun diye ama maaleef okutmamışlar.
Eski zaman kafaları işte

Bu arada akşam bir arkadaşımdaydım,beraber evlendik ikimizde çocuk sahibi olamıyoruz.
Akşam kendimizle alay ederek kısırız falan dedik baya bir muhabbet oldu,bi baktım canım kısır istedi:kk77::KK70:
Yarın kısır yapcaz:rolleyes:

Çok şükür artık o gerikafalı erkekler azaldı eskiden din faktörü kızlar konusunda çok baskındı ve cehalet çok daha fazlaydı , kızlar kot pantalon dahi giyemiyorlardı yoksa peşlerine 2-3 erkek takılıyordu iyileşen şeyler var ama daha ister kadınlarda bireysellik yok bu eksik , taklitçilik var bu hoş değil birde kitap okuma oranları halen düşük ama ben kendi adıma kızımı buna alıştırdım mutlaka elinin altında okuduğu bir kitap var birde eskiden fakirlik deha betermiş aslında zenginlikte artış yok artık sadece kadınlar eskisi gibi 4 değil 1 veya 2 doğuruyor ondan sanki hayat standartı artmış gibi aslında artmadı doğum oranları düştü daha da düşecek
Benimde dedem öyle. Ayip kızlar okumaz falan diye okuldan almiş,öğretmen bir zarf yollamış kızınız çok başarılı okutun diye ama maaleef okutmamışlar.
Eski zaman kafaları işte

O halde içine kavrulmuş fıstık koyun dahada lezzetli olur blenderda inceltin yalnız fıstığı tavada kavurup içine ekleyin tadına bayılırsınız 300 gr yeterlidir
Bu arada akşam bir arkadaşımdaydım,beraber evlendik ikimizde çocuk sahibi olamıyoruz.
Akşam kendimizle alay ederek kısırız falan dedik baya bir muhabbet oldu,bi baktım canım kısır istedi:kk77::KK70:
Yarın kısır yapcaz:rolleyes:

Aman ya dünyaya bir daha mı geleceğiz? Hayatım boyunca diyet yapmadım bir gün bile. Yapamam çünkü pis boğazım ben :KK53: yemek yemeyi seven arkadaşlarımla çok güzel vakit geçiririm. Mıy mıy tabakla oynayandan hiç hazzetmem :KK70:
Yemeğe bakış açım: Aklımda kalacağına midemde kalsın, mutfakta duracağına karnımda dursun :D Hele ki sevdiğim yemeklerse, oyy doyduğum halde yerim, ama zahmetli yemekleri mesela soslu lahana sarması :kk77::kk77::kk77:

Onu bende severim tahinlimi?
A-aaa yeni bir çeşit mi o? Benim bildiğim (ocakta altı yanarken) biber-domates salçası ile sos yapılır, baya sarımsak dövülüp konur, baharat eklenir, en son da tercihe göre maydanoz doğranıp eklenir. Dökülür lahanaların üstüne.
Tahinlisi de mi varmış? Yaşasın yiyecek yeni bir tür bulundu :D

Sanırım bunu sadece adanalılar birde tarsuslular bilir çay bardağı tahin , 1 limon,sarımsak ,tuz karıştıracaksın al sana tahin sosu , birazda su lahana sarması daha da lezzetli olur
A-aaa yeni bir çeşit mi o? Benim bildiğim (ocakta altı yanarken) biber-domates salçası ile sos yapılır, baya sarımsak dövülüp konur, baharat eklenir, en son da tercihe göre maydanoz doğranıp eklenir. Dökülür lahanaların üstüne.
Tahinlisi de mi varmış? Yaşasın yiyecek yeni bir tür bulundu :D

Sanırım bunu sadece adanalılar birde tarsuslular bilir çay bardağı tahin , 1 limon,sarımsak ,tuz karıştıracaksın al sana tahin sosu , birazda su lahana sarması daha da lezzetli olur
O sosu biliyorum, hatta vardıbit diye bir yemek var, kuru fasulye ile yapılır, onun sosudur bu. Ama lahana sarmasında kullanıldığını görmedim hiç. Oy ben nerelere gidem bu saatte nerelerden lahana sarması bulam :( :D

Evet fasülyede kullanılır ama ben fasülyeyi sevmem kokusundan miğdem bulanır
O sosu biliyorum, hatta vardıbit diye bir yemek var, kuru fasulye ile yapılır, onun sosudur bu. Ama lahana sarmasında kullanıldığını görmedim hiç. Oy ben nerelere gidem bu saatte nerelerden lahana sarması bulam :( :D

Evet fasülyede kullanılır ama ben fasülyeyi sevmem kokusundan miğdem bulanır
O zaman ne yapıyoruz? Kendimiz yapmıyoruz, birilerine yaptırıyoruz. :KK48: Mesela ben müüüüümmkün değil saramam sarma. Yaprak sarmasını kv sarar getirir, lahanayı annem yapar :kk77:

Çok eskiden çiğ tavuğa dokunamazdım, ette sıkıntı yoktu ama tavuk ı-ıh iğrenç duygular uyandırıyordu bende, eşim yapardı tavuğu. Artık geçti.
Bu arada tavuk demişken herkese söylüyorum, tavuk ucuz ve daha çok alınıyor diye, neler neler yapıyorlar tavuklara. Lütfen organik tavuk alın. Diğerlerinden o kadar farklı ki... Bir kere daha uzun sürüyor pişmesi, haşlandığında yağı çıkıyor aynı çocukluğumdan hatırladığım gibi.

Yemeğe bakış açım: Aklımda kalacağına midemde kalsın, mutfakta duracağına karnımda dursun :KK70: Hele ki sevdiğim yemeklerse, oyy doyduğum halde yerim, ama zahmetli yemekleri mesela soslu lahana sarması :kk77::kk77::kk77:
:KK70: Aynı benim kafadan. Annem ve kardeşim ara ara diyet yaparlar ama onlara da bozduruyorum :KK53: yiyip içmeyince tadım tuzum olmuyor.

Gece gece neler diyorsunuz öyle ya ben akşam yemeği yemeyi unutmuşum hatırladım sayenizde :oops:

Ne yesem ki :kk77:
Çok geç kaldım ama iyi ki geç kalmışım, yoksa ben patlat bi' McDonalds ya da tantuni derdim :D Hiç affetmem, saati önemsiz yerim. Yahu sabahın 8inde tantuni açtırmış insanım, gayet normal bence :D

Back