• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk mu, Kariyer mi?

Çocuk mu, Kariyer mi?

• Ankete Katılan
    92
Benim kesin bir yanıt veremediğim bir soru bu...
Çalışıyorum 2 yaşında da bir kızım var...Kızıma kendi teyzem bakıyor bu nedenle içim çok rahat...Bir de ilk 7,5 ay evde kaldım...Sonrasında işe başladım ama akşam 16:30 da çıkıyor 17:00 da kızımla buluşmuş oluyorum...Hafta sonu iki gün tatilim ve allaha şükür izin ihtiyacım olduğunda sıkıntı çıkarmayan bir müdürem var...Bunları söyledim çünkü her çalışanın koşulu aynı değil...Malesef çok daha ağır şartlarda çalışanlar var...

Şimdi ben bu durumdayken bile bazen şikayet ediyorum..Kızıma yetişemiyorum diyorum ki eşim her işime yardımcıdır...

Ama mesela geçen yaz tam bir ay evde kaldım...İlk günlerden sonra şunu fark ettimki evde olunca sürekli bir iş yapma derdine düşüyorum..Tabii kendime hemen dur dedim sen bu izni ev için değil kızın için aldım dedim ve normale döndüm...
Yani diyorumki acaba evde olsam bunu yapabilir miydim evde olduğum için belki eşim bu derece yardımcı olmazdı ve ben gene de kızımla çok da kaliteli zaman geçirmiş olmazdım..
Oysa işe giderken öyle mi...İnanın tüm haftasonumu akşamlarımı meleğime ayırıyorum banyomu bile onla beraber yapıyorum...Kuzumu öyle özlüyorum ki evin halini de hiççç takmıyorum...

Bu nedenle herkesin koşulları bakışı yaşama şekli öyle farklı ki bu sorunun yanıtı her annenin kendisine özel sanırım..Çünkü herkesin ruh hali farklı..Bir de ben evde kalmayı da sevmem alışmışım üniversite iş hayatı derken böyle olduk...Doğum iznimde bile kızımın 40 ını beklemedim..Kangurunun içinde hergün bi yerdeydik...Maşallah diim belki de bünyesi alıştı kızıımda pek dirençli oldu :) Hep evde olsam bunalımlı bir anne olma ihtimalim de artardı sanırım...Elimde değil evde sıkılan bir insanım..

E bir de maddi koşullarda var, kendin kazanmak kazandığını yavruna harcamak da çok güzel bir duygu...Şimdi çok anlamıyorlar belki ama biraz daha büyüdüklerinde bu çocuklarında çok hoşuna gidecektir..

Bu nedenle ben herşeye rağmen iş ve çalışma hayatı bir arada en güzeli diyorum...Hem bir süre sonra çocuklarımızın okulu kursu vs. başlayınca anneler boşluğa düşmez mi..Bu yüzden bir yakınınız bakabilecekse gözünüz arkada kalmayacaksa işi bırakmaktan yana değilim...

aynen dediğiniz gibi...çalışma şartları çok ağır değilse özellikle de sizin durumunuzdaki gibi, bebek yaşamının ilk aylarını anneyle yoğun ve yakın bir temas halinde geçirmişse, daha sonrasında ebeveynlerin belirli saatlerde evden ayrı olmaları, geriye kalan saatlerin çok daha efektif geçirilmesini sağlıyor..

çocuk hem anneden çok uzun süre ayrı kalmıyor hem de diğer yandan aşırı bir bağımlılık geliştirmiyor. Ayrıca bebekten önce sosyal yaşantısı yoğun olan anne de, iş yerinde yorulsa da, çocuğunu ne kadar özlüyor olsa da, aslında biraz nefes almış, ev dönene kadar tazelenmiş oluyor. Çocuğuna karşı daha sabırlı oluyor.

Ben de genelleme yapmaktan hoşlanmam ve kimseyi alındırmak da istemem ama kendi çevremde gördüğüm kadarıyla çalışan anneler çocuklarına ufacık bir tokat bile atmamaya daha çok imtina ediyorlar. - Evde olan anneler çocuklarını dövüyor mutlaka demiyorum tabi ki ancak daha sabırsız yapıdaki kadınların, sürekli evde olduklarında buna biraz daha meyilli oldukları da bir gerçek..

Ancak son olarak da şunu söylemeliyim ki, eğer maddi durumum çalışmamaya müsaade etseydi - kıt kanaat geçinecek şekilde değil tabi ki - hiç çalışmadan, bol bol gezmeye tozmaya manasında söylüyorum :) o zaman yukarıda söylediklerimin aksini de iddia edebilirdim. Bilemiyorum :):)

Back