• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kariyer mi yoksa çocuk mu?

Benim de açıkçası kira gelirim olacaktı ama annem bana ait olan evde yani bir alt katında oturmamı mecbur kıldı. Ben de yakında olmamak için, başka eve kiracı gidince kirayı vermek tabi. Ama her ne kadar bir insan işsiz de eğitimsiz de olsa eşinin gözünde değersiz olmamalı tabi
Herkesi herşeyi bir kenara bırakın. Sadece kendiniz için önce iş diyorum.

işte sizin neye öncelik verdiğiniz önemli zaten. yani burada biz ne yazsak bence kararınız değişmez. değişmemeli de. çocuk çok kritik bir karar çünkü.
ben sadece gördüklerim üzerinden şunu diyebilirim hem deneyimsiz hem de küçük bebeği olan bir anne olarak adaylar arasından seçilme şansınız, bekar bir adaydan daha az oluyor.
ne yazık ki özel sektör adanmışlık bekliyor ve hele de bebek, kadın çalışanı engelleyecek bir unsur olarak görülüyor.
üzgünüm ama özel sektörün kendi içindeki leşliklerden biri de bu.
eğer çocuk yeterki olsun kariyer 3., 4. sırada diyorsanız bu planınız mantıklı duruyor. ama kariyer içinizde kalacaksa ne yazık ki önünüze engel çıkma ihtimali çok yüksek.

benim kuzenim de çocuğum geç olmasın diyip 25 yaşında evlendi, 37 yaşında tedavilerle zar zor çocuk sahibi olabildi. nacizane tavsiyem asla asla denmemesi gerektiği.

umarım gönlünüzce olur.
Geçen mülakata gittiğimde yeni evlisiniz, çocuk düşünmezsiniz belki ama ilerde olursa işten çıkarırız dendi. Biri hatta yeni ise girmiş ve 2 ay sonra hamile kalmış,o kadını da işten çıkarmışlar. İyi de doğurduktan sonra da ben anneyim diyince de mi sıkıntı oluyor acaba mülakatlarda?

Bu aşamada çocuk olması iyi olmaz yani öyle mi?
Çocuktan sonrada aynı gayreti gösterip işe girerim diyorsanız olabilir neden olmasın. Tek bir doğru yoktur bazı konularda. Ben evlat sahibi birisi olarak çocuktan sonra hayatınızın dahada zorlaşacağını bildiğim için önce iş diyorum 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

daha 26 yaşındasınız çocuk için çok erken bence, önce kariyer her zaman, kendinizi garanti altına alın ki yeri geldiğinde çocuğunuzun arkasında dağ gibi durabilin.

ben 33 yaşında anne oldum, asla geç olduğunu düşünmüyorum, şu an hem kariyerim var hem de çocuğum var.

modern çağın getirdikleri bunlar, 70-80 li yıllarda yaşamıyorsunuz.

Arkadaşlar 95 doğumluyum, 27 yaşına girmiş sayılırım ve eşim de 36 yaşında. 4 aylık evliyim ve yüksek lisans mezuniyetime aylar kaldı fakat çocuk mu kariyer mi diye düşünüyorum. Çünkü çocukla aramda jenerasyon ve yaş farkı çok olsun istemiyorum. Benim annem de 30 yaşında doğum yapmış, çalışan ve pek de enerjisi olmayan biriydi. Ben de bir an önce çocuk istiyorum ve sonrasında iş hayatı düşünüyorum. Eşim de yaşı gereği çocuk istiyor ve 40tan sonra kafam kaldırmaz diyor. Sizce de yüksek lisans biter bitmez ise atılıp 3 4 sene çocuğu ertelesem mi yoksa bir an önce yapıp sonra mı çalışsam?
O kadar fazla ki yüksek lisansı çocuğu ile yapan zaten şu dönem ne zaman geçer bilinmiyor hibrit sistemi devam.. Ertelemeden de yaparsınız yüksek lisans.. Ben son üniversitemi oğlum doğunca başladım. Resmen okul hayatımla büyüttüm onu.. Şimdi de formasyona başlayacağım yine devam.. Bu arada annenize katılıyorum 30 dan sonra anne için zor oluyor..

O kadar fazla ki yüksek lisansı çocuğu ile yapan zaten şu dönem ne zaman geçer bilinmiyor hibrit sistemi devam.. Ertelemeden de yaparsınız yüksek lisans.. Ben son üniversitemi oğlum doğunca başladım. Resmen okul hayatımla büyüttüm onu.. Şimdi de formasyona başlayacağım yine devam.. Bu arada annenize katılıyorum 30 dan sonra anne için zor oluyor..
Çok teşekkür ederim cevap için canım. Bir de deneyimden bahsediyorlar bana ve bu beni korkutuyor. Yüksek lisansa devam ettim ve iş hayatında bir deneyimim olmadı diye bu dezavantaj yaratır mı çocuk olup 28 yaşımda ise atılınca?

Çok teşekkür ederim cevap için canım. Bir de deneyimden bahsediyorlar bana ve bu beni korkutuyor. Yüksek lisansa devam ettim ve iş hayatında bir deneyimim olmadı diye bu dezavantaj yaratır mı çocuk olup 28 yaşımda ise atılınca?
2 yıl deneyim ararlar genelde ama bu bölümünle de alakalı bir durum.. Ben 16 aylıkken babanneye bırakıp çalışmaya başladım.. Bir şekilde telafi edersin yeter ki başla yüksek lisansa, tez dönemi yoracak ama 2 yıl katlanacaksın tezli ise.. Tezsizse zaten daha kolay.. Hamileliği de takma kafana hemen olacağı da belli değil sonuçta bebeğin.. Her insanın bazı dönemleri zor veya aşırı rutinli geçiyor ama bir şeyleri tamamlayınca iyiki yapmışım kafam rahat artık diyorsun..

2 yıl deneyim ararlar genelde ama bu bölümünle de alakalı bir durum.. Ben 16 aylıkken babanneye bırakıp çalışmaya başladım.. Bir şekilde telafi edersin yeter ki başla yüksek lisansa, tez dönemi yoracak ama 2 yıl katlanacaksın tezli ise.. Tezsizse zaten daha kolay.. Hamileliği de takma kafana hemen olacağı da belli değil sonuçta bebeğin.. Her insanın bazı dönemleri zor veya aşırı rutinli geçiyor ama bir şeyleri tamamlayınca iyiki yapmışım kafam rahat artık diyorsun..
Bu arada yüksek lisans son dönemindeyim canım hatta 3. Senem ve bitti sayılır, hocadan düzeltme bekliyorum bakalım inşallah ama deneyim de illa şart değil diye düşünüyorum. Sonuçta deneyim olsa bile bu kez de sektör farklı diye düşünülüyor

Bu arada yüksek lisans son dönemindeyim canım hatta 3. Senem ve bitti sayılır, hocadan düzeltme bekliyorum bakalım inşallah ama deneyim de illa şart değil diye düşünüyorum. Sonuçta deneyim olsa bile bu kez de sektör farklı diye düşünülüyor
Danışman hocana onu da danış yardımcı olur muhakkak. Ben yanlış okumuşum yeni başlayacaksın sandım en zorunu atlatmışsın düşünme bile gerisini.. Çocuk da yaparsın kariyer de maşallah sana..

Danışman hocana onu da danış yardımcı olur muhakkak. Ben yanlış okumuşum yeni başlayacaksın sandım en zorunu atlatmışsın düşünme bile gerisini.. Çocuk da yaparsın kariyer de maşallah sana..
İnşallah canım sağ ol inşallah tezi de bitiririm bu dönem sonuna kadar. Olur umarım her şey

Geçen mülakata gittiğimde yeni evlisiniz, çocuk düşünmezsiniz belki ama ilerde olursa işten çıkarırız dendi. Biri hatta yeni ise girmiş ve 2 ay sonra hamile kalmış,o kadını da işten çıkarmışlar. İyi de doğurduktan sonra da ben anneyim diyince de mi sıkıntı oluyor acaba mülakatlarda?

malesef bir sürü iş yeri özellikle orta ve küçük işletmeler hamileliği iş kaybı olarak görüyor. e yasal izinler de var haliyle. dolayısıyla en insani hakka ceza veriyorlar resmen.
çocuğu olanlar için özellikle eğer çocuk küçükse işte hastalansa hemen izin alıp gider misin, kim bakacak, bakıcı gelmezse napacaksın gibi sorularla darlıyorlar.
siz doğurup hemen peşinden çalışmak istiyorum dediğiniz için bu gibi sorularla karşılaşabilirsiniz.

mesela bir arkadaşım da 2,5 yaşındaki çocuğunu kreşe verecekti zaten. o süreçten iş hayatına ara vermişti, yani geçmişte 6 yıllık tecrübesi zaten vardı. iş görüşmesinde bunu söyledi ki genel müdür ile artık son görüşmesiydi. kreş arıyorum şu an bana 2 hafta müsade edin dediği için işe alınmadı.

Şimdi diyelim çocuk oldu 28 yaşına geldiniz Tc şartlarında işverenler deneyimsiz (hatta 1 2 yıl tecrübe de para etmiyor) ve bebekli bir kadına iş verirler mi sizce? Çocukla kariyerin bir arada gitmesi için zaten bedava bakım verecek büyükannenin falan yakınınızda olması gerek. Yani akademik kariyer veya kendiniz girişimci olacaksanız ikisi birlikte bir ihtimal yürüyebilir.

Arkadaşlar 95 doğumluyum, 27 yaşına girmiş sayılırım ve eşim de 36 yaşında. 4 aylık evliyim ve yüksek lisans mezuniyetime aylar kaldı fakat çocuk mu kariyer mi diye düşünüyorum. Çünkü çocukla aramda jenerasyon ve yaş farkı çok olsun istemiyorum. Benim annem de 30 yaşında doğum yapmış, çalışan ve pek de enerjisi olmayan biriydi. Ben de bir an önce çocuk istiyorum ve sonrasında iş hayatı düşünüyorum. Eşim de yaşı gereği çocuk istiyor ve 40tan sonra kafam kaldırmaz diyor. Sizce de yüksek lisans biter bitmez ise atılıp 3 4 sene çocuğu ertelesem mi yoksa bir an önce yapıp sonra mı çalışsam?
Önce iş sonra çocuk, yakma kendini akıllı ol..

Ben her türlü çocuk diyorum çünkü deneyim olmasa da adamımız olduktan sonra her türlü ise girebiliyoruz.

Her ikisini de aynı anda yapabilirsiniz.Bunca çalışan insan bar mesela diyrlim öğretmrnsiniz atandınız ya da kamuda memur istifa mı edicektiniz çocuk büyüyene dek?Çocuğuna bakan biri varsa yanınızda ikisini aynı anda götürebilirsiniz.zaten çocuk 6 aylık olana dek izinlisiniz.

Back