- 10 Ocak 2011
- 5.035
- 23
- 358
Aslına bakarsak düşüncelerim en azından 3 yaşına kadar çocuklara annelerin kendilerinin bakması gereği...
3 yaşına kadar anne sevgisi ve ilgisiyle büyüyen bebeklerin psikolojik olarak daha sağlıklı olduğunu okumuştum bir yerde...
Okuduğum zamandan kalan bir önyargı da olabilir...
Birde çok genellemeleri sevmem hayatımda çünkü her insan bir değildir...
Herkesin olaylardan ve yaşananlardan etkilenme süreci başkadır...
O yüzden Çalışan annelerin çocukları sağlıksız, çalışmayanların sağlıklı diye yanlış bir anlama olmasın...
Ama hepimiz anneyiz ve çocuklarımızın asla geri gelemeyecek o anlarının tadına vararak yaşamak isteriz.
Ama çağımızdaki zorunluluklar bunu es geçmemize de sebep olmuyor değil...
Keşke bir bebek doğduğu andan itibaren anne 3 yıl özel izinli olabilse ve çocuğunu kendisinin büyütmesi için gerekli tüm imkanlara sahip olabilse...
Fakat yine de merak ediyorum
Çocuk mu?
Kariyer mi?
Her ikisi de olsun diyenler de vardır...
Birbirimizin düşüncelerine saygı duyarak keyifle paylaşalım düşüncelerimizi...
3 yaşına kadar anne sevgisi ve ilgisiyle büyüyen bebeklerin psikolojik olarak daha sağlıklı olduğunu okumuştum bir yerde...
Okuduğum zamandan kalan bir önyargı da olabilir...
Birde çok genellemeleri sevmem hayatımda çünkü her insan bir değildir...
Herkesin olaylardan ve yaşananlardan etkilenme süreci başkadır...
O yüzden Çalışan annelerin çocukları sağlıksız, çalışmayanların sağlıklı diye yanlış bir anlama olmasın...
Ama hepimiz anneyiz ve çocuklarımızın asla geri gelemeyecek o anlarının tadına vararak yaşamak isteriz.
Ama çağımızdaki zorunluluklar bunu es geçmemize de sebep olmuyor değil...
Keşke bir bebek doğduğu andan itibaren anne 3 yıl özel izinli olabilse ve çocuğunu kendisinin büyütmesi için gerekli tüm imkanlara sahip olabilse...
Fakat yine de merak ediyorum
Çocuk mu?
Kariyer mi?
Her ikisi de olsun diyenler de vardır...
Birbirimizin düşüncelerine saygı duyarak keyifle paylaşalım düşüncelerimizi...