çocuk kucukken çalışmak ayrı dert buyukken ayri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.982
küçük oglumu 3 aylıkken bıraktım işe gittim. süt sorunu beslenme sorunu. annesine olan ihtiyacı vs onlar ayrı bir sorun ve vicdan azabiydi geçti gitti...

şimdi 6 yaşında. bana ihtiyaci nispeten azaldı. geriye dönük.hala uzuntulerim olsa da onunla çalışmak yine de kolaymış. tek çocuktu . babaannesi vardi. ilk 1 yılımız aşırı zor olsa da sonrası yine daha iyiymiş.

2. çocuğum oldu. 2. çocukla birlikte 3_4 yıl ise ara vermeyi dusunuyordum. hamileyken arandigim için ara veremedim. ücretsiz izne ayrildim. önce biraz ayrıldım. sonra biraz çalıştım sonra tekrar ayrıldım izne. çalıştığım dönemlerde esim de evdeydi zorlansak da yine de aklim kalmadı.

şimdi ise dönme vaktim yaklaşıyor.ve bir suru degiskenin içinde benim canım çok sıkılmaya başladı.

ben hep annem bakar umudundaydim ama dün kesin emin oldum ki annemle olmaz. ben sezeryanliyken de bakmaya geldiğinde bir süre sonra Sabri azalıyor ve daha agresif olmaya başlıyor. konuşurken bile azarlar tona geçiyor. kendini dokduruyor. etrafa negatif enerji saçıyor.

esim ağırlıklı olarak freelance çalışıyordu. ben duzunsiz ve az gelir ve sigortasızligindan dolayi vasıfsız işçi olarak bile olsa sabit bir işe girmesini istiyordim. son 2-3 aydır işleri iyice kotu olduğu için sonunda benim dediğime geldi ve normal bir iş bakmaya başladı. iş geçici olacak çünkü bir yere bir proje sunmuştu. o kabul edilirse daha iyi gelirli bir isi olacak. ama o süreç belirsiz ve en az 7-8 ayı var.

benim isim eve uzak. toplamda 4-5 saatim yolda geçiyor. artı 9 saat de mesai. çok uzun süreler evde olmamış olacağım.

taşınmayı düşünüyoruz. hatta bir ev bulduk son anda vazgeçtik. kira yüksekti ve doğalgaza falan çok zam geldi ya gecinememekten korktum. evim kucuk ve güney cephe. kişi burda geçirmeye karar verdim. 2_3 ay evimden gidip geleceğim.

işte bu süre bana dert oldu şimdi. çünkü cocuklar ne olacak kafam çok karışık. normalde annem bakacakti onu eledik. esim bakar diyordum o iş de karışık.

esim iş buldu pazartesi başlayacak. ama adam 2-3 ay geleceksen hiç başlama demiş. biz 2-3 ay sonra taşınmayı düşünüyoruz. hadi o olmadı yaza kadar taşınmak istiyorum ben.

benim ise başlamama daha 1 ay var. bakıcı tutsam bakıcı çocuklara nasıl davranacak vs derdi dışında bakıcı ücretleri de malum. tam gün zaten tutamam çok pahalıya gelir. ve sigortadan çok korkuyorum. yarım gun tutsam da bir bakicini maliyeti 2 bini bulur diye düşünüyorum. maaş artı sigortaya.

esimin bulduğu iş de 1 ay deneme süresi olacak. begenmezse asgari ücret verip.isine son verecek. beğenirse asgari ücretin 200-300 yuksegini verecek. şimdi ki evimize yakın ama taşınınca çok ters yerde olduğundan gelemez.

bir de bakıcıya esimin maaşı denk olacak. e o zaman esim baksın diyorum. ama iste ise başlayana kadar da bir süreç var. başka geçici işler baktık ama bulamadi. bir tane 15 gbnluk iş var ocakta baslyacak.

aklim vok karışık. çünkü bu sefer iki çocuk var. büyük olan öğlenci okula gidecek. kadını yarım gün tutsam sabah gelse öğlen hazirlasa büyüğü götürse aksam kim getirecek .

kayınvalidem var hala bizle. ama 75 yaşında. büyüğe baktı ama büyüğe bile zor bakmıştı. artı bacakları rahatsız damarlari şişiyor ayakta kaldıkça.

bakicinin tam olarak parasında da değilim ama az çok yaşayacağım şeyi biliyorum. hem.kv min tavrindan hem çocuklardan dolayı emin çocuklar gene gidecek babaanneleriyle oynamak isteyecek. bakicilar da genelde malum nasıl olsa bana gelmiyor diye oturur buyuk ihtimal.

taşınınca büyüğün okulu tam gün olacak. servis imkanı biraz daha iyi orda. orda işler biraz daha rayinda gidebilir bir ihtimal. ama özellikle burda geçireceğimiz süresini bilmediğim sürede ne yapacağım konusunda karman cormanim. basım ağrıdı düşünmekten.

Zaten insanı iş güçten çocuklarla olamamaktan çok çocuğa bakıcam deyip bakamayan anneler üzüyor. Hatta kaynananın lohusa iken saçmalıklarını bile unutuyır insan ama kendi annenin yüz üstü bırakıp bi de üste çıkmasını unutamıyorsun.

Benim kafam karisti, bukadar ince hesap kitap ve denk getirmek bilemedim.Kafanizi cok fazla karistirmayin bence.Bence evi tasiyin oncelikle ve siz ise baslayin, sizin isiniz sabit ve garantili sonucta .Eve nekadar yakin olsaniz okadar iyi.Esiniz evde cocuklara baksin, onun durumu belirsiz .Daha cok iklemde kaldikca kafaniz karisir.

Zaten insanı iş güçten çocuklarla olamamaktan çok çocuğa bakıcam deyip bakamayan anneler üzüyor. Hatta kaynananın lohusa iken saçmalıklarını bile unutuyır insan ama kendi annenin yüz üstü bırakıp bi de üste çıkmasını unutamıyorsun.

aslında net olsa da yetecek. o da kendi açısından haklı. bakmak istiyor. torununu da çok seviyor. ama herşeyi de takıyor. mesela dolapda yemedigimiz yemekler bile sınırını bozmaya yetiyor. beni zaten beğenmezde eskiden beri. uyuşuk tembelim vs diye. esimi asla istemedi hala da asla istemez. o yüzden herşey ekstra ekstra gözüne batıyor. gerçi genel olarak da kimseyi beğenmez. kafasında belli seyker var. onun dışında olunca birşeyler sinirleri bozuluyor.

dün mesela hastane işimiz vardı. sabahtan çıktık kucikle. öğlene çocuğu yetiştiririm okula diye düşündüm. hastane işimiz uzadı. ona dedim çocuğu okula götürür müsün diye. son dakika dedim çünkü o ara kan alma vs ugrasiyorduk. ve hep yetiştirin umudu vardı. neyse tekrar aradım ir ton fırçaladi. madem ikiniz de gittiniz neden babaannesi ne demediniz hazirlasin veya bana neden demediniz vs.

kızdığı şeyde haksız demiyorum ama ne oldu da böyle olduyu asla dinlemiyor.

yani bana 1 gram faydası olacaksa 100 gram da yorgunluğu oluyor. aşırı yoruluyorum annemle. ve mutlaka 4-5 günün sonunda birbirimize giriyoruz çünkü ben de dayanamiyorum artık.

Benim kafam karisti, bukadar ince hesap kitap ve denk getirmek bilemedim.Kafanizi cok fazla karistirmayin bence.Bence evi tasiyin oncelikle ve siz ise baslayin, sizin isiniz sabit ve garantili sonucta .Eve nekadar yakin olsaniz okadar iyi.Esiniz evde cocuklara baksin, onun durumu belirsiz .Daha cok iklemde kaldikca kafaniz karisir.

burda kendi evimizde oturuyoruz. tasinacagim yerde 2bin kira. aidat ve servisle 2500 e geliyor. benim maaş 4-4.5 arası. bir de orda merkezi sistem ve ne kadar gelir fikrim yok. ama çok gelir tahmin ediyorum. o vazgectigimiz ev kuzey cephesi bir de. ev bakmaya devam ediyorum ama uygun bir ev denk gelmedi daha. bu vardı bir tek bunda da gecinememekten korktum vazgectim. en azından duzenimiz oturana kadar yakıt masrafını düşünmeye kim istedim. çünkü taşınmaya zaten en az 12 bin vereceğiz. emlakcisi nakliyecisi depizotosu falan.

Eşin bir işe başlasın bence
İş yerinize yakın ev bakmaya devam edin şu an oturduğunuz evi siz kiraya verin

En olmadı ücretsiz izin hakkınız varsa kullanın yoksa bir seneliğine işten ayrılın

aslında net olsa da yetecek. o da kendi açısından haklı. bakmak istiyor. torununu da çok seviyor. ama herşeyi de takıyor. mesela dolapda yemedigimiz yemekler bile sınırını bozmaya yetiyor. beni zaten beğenmezde eskiden beri. uyuşuk tembelim vs diye. esimi asla istemedi hala da asla istemez. o yüzden herşey ekstra ekstra gözüne batıyor. gerçi genel olarak da kimseyi beğenmez. kafasında belli seyker var. onun dışında olunca birşeyler sinirleri bozuluyor.

dün mesela hastane işimiz vardı. sabahtan çıktık kucikle. öğlene çocuğu yetiştiririm okula diye düşündüm. hastane işimiz uzadı. ona dedim çocuğu okula götürür müsün diye. son dakika dedim çünkü o ara kan alma vs ugrasiyorduk. ve hep yetiştirin umudu vardı. neyse tekrar aradım ir ton fırçaladi. madem ikiniz de gittiniz neden babaannesi ne demediniz hazirlasin veya bana neden demediniz vs.

kızdığı şeyde haksız demiyorum ama ne oldu da böyle olduyu asla dinlemiyor.

yani bana 1 gram faydası olacaksa 100 gram da yorgunluğu oluyor. aşırı yoruluyorum annemle. ve mutlaka 4-5 günün sonunda birbirimize giriyoruz çünkü ben de dayanamiyorum artık.
bende öyleyim boşanma aşamasındayım.bide tafralanıyor.aramızdaki ilişkiyi iyice yıpratıyor 2 yaşına girince kreşe vermeyi düşünüyorum kızımı.tek başıma kafamı dinleyecek raddeye doğru gidiyorum normalde hiç sevmem bunalırım yalnızken.

Eşin bir işe başlasın bence
İş yerinize yakın ev bakmaya devam edin şu an oturduğunuz evi siz kiraya verin

En olmadı ücretsiz izin hakkınız varsa kullanın yoksa bir seneliğine işten ayrılın

ücretsiz izindeyim zaten. daha hakkım yok. şu yarım maaş yarım gün çalışma çıkarsa işime yarayabilir. o da çok belirsiz kaç yıldır çıkmadı.

evimi kiraya vereceğim ama 750 fln anca ediyor. bir de burası biraz sorunlu bir bölge. kirasını düzenli ödeyecek birini bukurum inşallah.burda evi olup kiracı sorunu yaşayan çok yakınım oldu. o yüzden buraya göre plan yaparsam açıkta kalırım diye buranın kirasını hesaba katmiyorum. ev de eskiyor. masrafı falan olursa kiradan gelen oraya gidebilir.

Sadece 3 4 aylık bir süre için boşuna bu kadar düşünüyor ve üzülüyorsunuz.

Burada en doğru yol işinize yakın bir yere taşınmak, eşinizin burada iş bulması ve iş bulana kadar bebeğe o ve babaannesi birlikte bakması.

Bu süreçte bakıcı da ararsınız .

Sadece üç dört aylık bir doğal gaz parası için çok tali yollara sapiyorsunuz.

Sadece 3 4 aylık bir süre için boşuna bu kadar düşünüyor ve üzülüyorsunuz.

Burada en doğru yol işinize yakın bir yere taşınmak, eşinizin burada iş bulması ve iş bulana kadar bebeğe o ve babaannesi birlikte bakması.

Bu süreçte bakıcı da ararsınız .

Sadece üç dört aylık bir doğal gaz parası için çok tali yollara sapiyorsunuz.

sadece dogalgaz degil.

işime vok yakın ev bakamam zaten oralar pahali. burdaki evimden +2 saat kaAanacagim bir yerden ev bakiyorum. orda zaten çok boş ev yok. bir tane bulduk onda da içime sinmedi. en üst kat olması kuzey cephe olması falan. şu an hala bakıyorum ama daha uygun bir ev denk gelmedi. ve madem bu vakte daha kaldım kış ortasında taşınmak gözümü korkuttu. evden vazgeçme sebebim de belki de buydu. büyük oğlum birinci sınıf. daha harflerin yarısında. 2_3 ay sonra tasinirsam hem kişi atlatmış olacağım. hem maaşımı aldığım icin maddi anlamda daha rahat edeceğim. hem de oğlum okumaya geçmiş olur okul değişimi nispeten daha az etkiler onu.

sadece dogalgaz dışında eldeki tüm parayı o eve vermek ise başlayana kadar 1 ay maddi olarak olacak olan belirsizlik + mevcut durumumdan 1.5 daha fazla gider demek. hatta servise de vermek durumunda kalırdım okulu biraz uzak. fazladan 1.700 gider demek. abonelikler şunlar bunlar hesapta olmayan giderler de çıkabilir diye korktum ve ev de içime çok sinmedigi için vazgeçtim erteledim taşınmayı 2-3 ay daha.

esim bu süreçte freelance bir kaç iş daha bulabilir ama 300-400 anca olur. bu sürede birikimimden yiyip ise başlayınca çocuklara onun bakması mi. yoksa yarım gün bakici tutmak mi arasında eleme yapmam gerekiyor sanirim.

bir de mevcut işiyle alakalı iş buldugunda da işverene karşı bir sikinti oluyor iste. 2-3 ay sonra tasinacagimiz için işten çıkmak zorunda kalacak. devamlılığı olan işler için bu açıdan da vicdanen sıkıntı yaşıyoruz. pazartesi gidip işverenle konuşacak bugün kabul edildiği is icin. taşınma durumunu falan söyleyecek. büyük ihtimal kabul etmez işveren çünkü en başında görüşmede belirtmiş.

Çok karışıkmış durumunuz, daha önce nasıl yapıyordunuz orada çalışırken? Özel sektörde çalışıyorsan evinize yakın iş bulsanız olmaz mı?

Kocanız evde oturuyor zaten, o baksın çocuklara annenize gerek yok ki bu durumda. Kışı bitirince yaz döneminde daha kolay ev bulursunuz. Zaten yaptığınız hesaba göre kocanızın alacağı asgari ücret hiç işe yaramayacak , yok hükmünde.

Çok karışıkmış durumunuz, daha önce nasıl yapıyordunuz orada çalışırken? Özel sektörde çalışıyorsan evinize yakın iş bulsanız olmaz mı?

ozeldeydim. 2. çocuğu yaparken küçük 3-4 yaşına gelene kadar ara veririm niyetindeyim. hamileyken atandım. doğumdan sonra çok az çalıştım onda da süt iznim vs vardı. ve eşim freelance çalıştığı için evdeydi genelde. 16 ay kadar da ücretsiz izin kullandım.

Kocanız evde oturuyor zaten, o baksın çocuklara annenize gerek yok ki bu durumda. Kışı bitirince yaz döneminde daha kolay ev bulursunuz. Zaten yaptığınız hesaba göre kocanızın alacağı asgari ücret hiç işe yaramayacak , yok hükmünde.

esimin aktif çalıştığı seçenekte annemin bakması bir alternatifti.

evet bugünkü görüşmedeki maaş konusu beni düşündürdü bu kadar zaten. geçici işlerden asgari ücret bekliyorduk zaten o sorun değil. ama adam hem 2-3 aylık değil uzun vadeli beklenti içinde. hem haftanın 6 günü çalışacak. hem de asgari ücretin çok az üstü olacak. aynı bedeli ben bakıcıya vereceğim. gerçekten anlamsız okuyor. bakıcıya ucuza getirme seçeneğini de hiç düşünmüyorum. yarım gün bile gelse 1500 isterler diye düşündüm. hadi diyelim asgari ücretin yarısını verdim. sigortasız korkuyorum ben. çünkü burda bir konu okumuştum. bakıcı sigorta yerine biraz daha fazla ücret istediği halde şikayet etmiş dava açılmıştı. yüklü ödeme yapması gerekiyordu. o yüzden bu türlü bir risk almak istemiyorum.

esimin aktif çalıştığı seçenekte annemin bakması bir alternatifti.

evet bugünkü görüşmedeki maaş konusu beni düşündürdü bu kadar zaten. geçici işlerden asgari ücret bekliyorduk zaten o sorun değil. ama adam hem 2-3 aylık değil uzun vadeli beklenti içinde. hem haftanın 6 günü çalışacak. hem de asgari ücretin çok az üstü olacak. aynı bedeli ben bakıcıya vereceğim. gerçekten anlamsız okuyor. bakıcıya ucuza getirme seçeneğini de hiç düşünmüyorum. yarım gün bile gelse 1500 isterler diye düşündüm. hadi diyelim asgari ücretin yarısını verdim. sigortasız korkuyorum ben. çünkü burda bir konu okumuştum. bakıcı sigorta yerine biraz daha fazla ücret istediği halde şikayet etmiş dava açılmıştı. yüklü ödeme yapması gerekiyordu. o yüzden bu türlü bir risk almak istemiyorum.

Zaten bulduğunuz bakıcı ile anlaşabilecek misiniz anlaşamayacak mısınız belli değil, bunlar geniş zamanlar isteyen şeyler. O seçeneği eleyin, kocanız evde çocuklara baksın, siz yaz döneminde ev arayın tayin zamanı ev bulmak daha kolay. Bu arada sizden şahane satranç oyuncusu olur maşallah, hem çok yönlü hem de her seçeneği eksisi artısı ile düşünmüşsünüz. Böyle rahat eşi dengelemek için, bundan başka çareniz yok zaten :KK66:

ek olarak belki yan komşuma bakması için teklif edebikirim. belki sigorta acisindan maddi anlamda kolay olur. ama ondan da korkuyorum. komşu diye bişi diyemem vs diye. bir de nasıl olsa babaanne evde diye ihmal eder mi. evine gidip gelir mi sürekli. oğlu var ergenlik döneminde 7. sınıf. o bize gelir mi. normal şartlarda olsa düşünülmez belki ama evde bırakıp uzağa gidince herşeyi düşünüyorsun. özellikle bu zamandaki türlü türlü haberlerden sonra. evde babaannesi olacak ama yine de güvenmiyorum kimseye. kamera koymak istiyorum. kimsuya evde kamera var desen alınır falan.

onla anlasacaksam anca büyük oglumu okula getir götür şeklinde anlasabikirim. küçüğe de babaannesi bakması gerekir. ama zaman çok uzun. kısa sürelerde bakabilir. doktor işlerinde veya ben evdeyken falan da isim olduğunda bakıyor. ama uzun süreli çok zor. :KK43:

yani sanırım sadece karın tokluğu şeklinde devam etmem gerekecek. çevresel baskıları saymazsam karın toklugunda düzene girene kadar maddiyat boyutunu düşünmeden esimin bakması daha mantıklı gibi.

çok uzun süredir normal iş baksın diye istiyordum. tam o bu yola geldi bu sefer ben ona çalışma çocuk bak dicem :KK43: annenin yerini de tutmaz ki. bakar yedirir içirir altını alır o noktalarda sıkıntı yok ama çalışmak anlamını yitiriyor gözümde. nerdeyse ortaokuldan beri çalışıyorum. annem de hep çalıştı. işsizlik dönemlerin hariç mezun oldugumdan beri de kesintisiz çalışmıştım. ama ilk kez bu kadar sanırım çalışmak daha bir zor geldi. çocuk evdeyken birinin bakması veya bakıcı tutmak nispeten daha kolaymış. bir de o dönemler eve yakindim bişi olsa ulaşabilecek seviyedeydim. şimdi biri evde biri dışarda. ben bambaşka yerde zor geldi. uzakta olduğum için de bişi olsa yetisemicem vs gibi endişeler de geliyor sanirim.

daldan dala çok atladım. sadece sayıklama şeklinde iç dökme benimkisi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X