Çocuk kitapları

magicat

tam zamanlı anne
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
5.099
18.180
248
Kızlar benim küçük bir kızım var 18 aylık. Ona hikaye kitapları alıp okuyorum. Şimdi anlamıyor ama yakında anlamaya başlayacak. Aldığım kitapların çoğunda yakışıklı prensler güzel prensleri kurtarıp evleniyor. Ee bu mu hayat?

Kızıma şimdiden hayatını bir prensle evlenmek üzerine kurma fikri aşılamak istemiyorum. Var mı kendi ayakları üzerinde duran prensesler hakkında kitap önerisi olan?

Ayyy size kendi masal kitabımdakilerin resmini çekip atmak istedim :) 365 gün masal diye bi kitabım vardı hala saklarım, içinde her güne bir masal var. Çanakkale zaferinden fabl masallara, Türk kırmızısından öğüt verici halk masallarına prenses masallarına kadar yok yok.

Hangi yayın evinin? Neredeyse her yayınevinin o isimle kitabı var da...

Aslında çok eğitici kitaplar var iyi bakin özellikle hayvan hikayeleri çok güzel. DiyanetIn hediye ettiği resimli bir kitap vardı eşime. Çok güzeldi bahsettiğiniz tarz hikayeler de görmedim dini de değil sadece ahlak kuralları

Ay demi ya beynimize bebeklikten işleniyor mutlu olmak için bir prense ihtiyacımız olduğu! Tebrik ediyorum sizi güzel bakış açınız için.. Keşke yardımcı olabilsem ama hiçbir fikrim yok

Umarım namaz kılan spiderman falan yoktur. Ben diyanetin kitapları konusunda şüpheliyim. Malum kişinin kendi kızına şehvet duyabileceğini iddia eden fetvaları olan bir kurum...

Bende alanında uzman bir kişinin hazırladığı, çocuk edebiyatı dersinde not aldığım bir liste var. Çoğu ulusal yada uluslararası ödül almış çocuğu her yönden destekleyen, okuma zevki veren, okuma alışkablığı kazandıran kitaplar. Mail adresini özelden atarsan yarın sana mail atabilirim

Oğlum 6 yaşında hiç prens masalımız olmadı

Cemile serisi çağlar serisi her yayıncının meslek tanıtım serisi var

Yine çağdaş fabl tarzı da çok

Günümüze ilişkin şeyleri seviyorum ben cadı prenses kral vs uzak olsunlar hep böyle güçlünün güçsüzü ezdiği güzelin çirkine galip geldiği hikayeden kaçarım

Bir de dürüstlük vs anlatan kitaplar var onlar da olabilir içeriği önceden okuyup alın ama

Her hikayesi farklı bir erdemi anlatan hikaye serileri var çocuklar için. O tarz kitaplar okuyabilirsiniz bence.
Bu arada İş bankası yayınlarını tavsiye ederim. İnanılmaz eğlenceli ve eğitici kitapları var. Benim bile okuyasim geliyor.

Ne güzel bir annesiniz, bayıldım tutumunuza gerçekten.
Çocuğum yok haliyle pek fazla çocuk kitabıyla alakam yok ama ben küçükken en çok Kelile ile Dimne'yi severdim. Güzel hikayelerdi sanki kısa kısa hatırladığım kadarıyla. Biraz daha büyük çocuklar var çevremde kuzenlerin falan çocukları, onların masal kitaplarını okuduğum oluri aklımda kalan güzel masallar yazan bir yazar keşfettim ama biraz kalınca bir masal, her gece bir iki sayfa okunur mu bilemedim ama yine de güzel anlamlı bir kitaptı. Micheal Ende'nin Momo kitabı. Zamanları çalan hırsızlar ve hayatı güzelleştiren bir kız çocuğunu anlatan bir kitaptı.

Biz d&r tarzı bir yere uğrayalım kızımla birlikte

Bizim kendi yazarlarımızın kitapları var mesela en bilineni Masalcı Baba olarak da tanınan Eflatun Cem Güney'dir.
Edebiyat camiasında çok önemli bir isim ve Andersen Ödülünü de almıştır kendileri.Tavsiye ederim.

Mini masallar var timaş çocuk seri şeklinde hayvanlarla anlatılıyo hikayeler ve sabrı arkadaşlığı o tarz şeyleri anlatıyo ben bi sürü aldım kızıma okudum hepsini enaz bikaç kere.şimdide o resimlerdekini kardeşine anlatıyo (daha okuma yazma bilmiyo)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…