- 14 Mayıs 2024
- 3
- 2
-
- Konu Sahibi lilacpapatya
İçine sindiği an, gönlünce olsun her şey..Merhaba hanımlar. Ben yeni evliyim, 27 yaşındayım. Eşimle uzun süredir birlikteyim (5,5 sene). Evlenmeden önce kesinlikle çocuk istemiyordum uzun süre (yıllar) ama şuan evliyim ve yaşıtlarımın hepsinin çocuğu var. Bir yandan çok hevesleniyorum görünce, hayal ediyorum anne olmayı, hamile olmayı. Güzel çekirdek bir aile olmayıAma diğer taraftan gerçeği, yani zorluklarını düşününce uzaklaşıyorum bu düşünceden (buarada zorluk derken, ilgi alaka, evden çıkamama gezememe gibi, maddi sıkıntmız yok). Eşimin yorumu ise, ben ne istersem.. herzaman yanımda ve destekçidir kendisi. Ve bunun üzerinede son zamanlar herkes "yaşlanmadan anne ol yaşın geçiyor" demeye başladı, bense şuan aşırı karmaşık düşüncelerdeyim. Ne düşüneceğimi bilmiyorum. Şimdi çocuk doğursam pişman olurmuyum? Doğurmasam, sonradan çok pişman olurmuyum..? Herkes genç anne olma peşinde ilerisi için daha güzel olsun diye, bende çok isterim ama kendi gençliğimdende gidecek, gezmeye, özgür olmaya okadar düşkünümki.. korkuyorum pişman olmaktan.. fikirlerini almak için derdimi anlatmak istedim size
Anne olmaya hazır olmadan bence anne olmayın. Zamanı gelince zaten isterseniz. Ben 25 yaşında evlendim. Evlendiğim günden beri çocuk istemedim. 4 yıldır evliyiz 29 yaşındayım şu an eşi el gezdik tozduk istediğimiz her şeyi yaptık ve şimdi asla çocuk istemeyen ben çocuk istiyorum. Herkesin çocuğu var diye değil anne olmak istediğim için istiyorum. Başkalarının hayatına bakarak yaşamayın. Hazır olan isteyen birine dünyanın en güzel şeyi çocuk ama hazır olmayana en büyük yük. Birde yeni evlenmişsiniz. İlişkilerin oturması için ilk 2 sene çocuksuz olmam daha sağlıklı.Merhaba hanımlar. Ben yeni evliyim, 27 yaşındayım. Eşimle uzun süredir birlikteyim (5,5 sene). Evlenmeden önce kesinlikle çocuk istemiyordum uzun süre (yıllar) ama şuan evliyim ve yaşıtlarımın hepsinin çocuğu var. Bir yandan çok hevesleniyorum görünce, hayal ediyorum anne olmayı, hamile olmayı. Güzel çekirdek bir aile olmayıAma diğer taraftan gerçeği, yani zorluklarını düşününce uzaklaşıyorum bu düşünceden (buarada zorluk derken, ilgi alaka, evden çıkamama gezememe gibi, maddi sıkıntmız yok). Eşimin yorumu ise, ben ne istersem.. herzaman yanımda ve destekçidir kendisi. Ve bunun üzerinede son zamanlar herkes "yaşlanmadan anne ol yaşın geçiyor" demeye başladı, bense şuan aşırı karmaşık düşüncelerdeyim. Ne düşüneceğimi bilmiyorum. Şimdi çocuk doğursam pişman olurmuyum? Doğurmasam, sonradan çok pişman olurmuyum..? Herkes genç anne olma peşinde ilerisi için daha güzel olsun diye, bende çok isterim ama kendi gençliğimdende gidecek, gezmeye, özgür olmaya okadar düşkünümki.. korkuyorum pişman olmaktan.. fikirlerini almak için derdimi anlatmak istedim size
Ben 29 yasinda 5 yillik evliyim daha yeni yeni aklima dusmeye basladi.. bence evinizin ve birbirinizin tadina varin, gezin tozun. Belki anlasamayacaksiniz uzun vadede bunuda dusunun derim :))Merhaba hanımlar. Ben yeni evliyim, 27 yaşındayım. Eşimle uzun süredir birlikteyim (5,5 sene). Evlenmeden önce kesinlikle çocuk istemiyordum uzun süre (yıllar) ama şuan evliyim ve yaşıtlarımın hepsinin çocuğu var. Bir yandan çok hevesleniyorum görünce, hayal ediyorum anne olmayı, hamile olmayı. Güzel çekirdek bir aile olmayıAma diğer taraftan gerçeği, yani zorluklarını düşününce uzaklaşıyorum bu düşünceden (buarada zorluk derken, ilgi alaka, evden çıkamama gezememe gibi, maddi sıkıntmız yok). Eşimin yorumu ise, ben ne istersem.. herzaman yanımda ve destekçidir kendisi. Ve bunun üzerinede son zamanlar herkes "yaşlanmadan anne ol yaşın geçiyor" demeye başladı, bense şuan aşırı karmaşık düşüncelerdeyim. Ne düşüneceğimi bilmiyorum. Şimdi çocuk doğursam pişman olurmuyum? Doğurmasam, sonradan çok pişman olurmuyum..? Herkes genç anne olma peşinde ilerisi için daha güzel olsun diye, bende çok isterim ama kendi gençliğimdende gidecek, gezmeye, özgür olmaya okadar düşkünümki.. korkuyorum pişman olmaktan.. fikirlerini almak için derdimi anlatmak istedim size
Evet çok haklısınız buyüzden beni çok düşündürüyor bu durum. Ya uzun süre beklesem, ve üzerine yıllar boyunca olmasa veya hiç? Ozaman binpişman olmaktan çok korkuyorumİçine sindiği an, gönlünce olsun her şey..
Yani ben istiyorum dediğin an bu bebek olacak diye kaide yok bunu unutma sadece.. hiç bir sağlık problemi yokken senelerce bebeği olmayan çiftler var.
Kadın olarak hayatın elbette değişecek, yaşam tarzın. Ve anne olacaksın. Doğmadan nasıl bir aşk sevgi olduğunu ifade etmek zor
Ben 27 yaşında anne oldum. 30 yaşında anne olmayı isterdim . Daha hayatını yasamış. Daha ev düzenine alışmış ve daha olgun. Şimdi 30 olduk ve ikinciyi istemiyorum. Ama 30 umda anne olsaydım daha gezmeden vs hevesimi almıs daha ne istediğimi bilen biri olurdum. Ev yemek temizlik iş dengesine adapte olurdum evlilikte daha duygusal sağlamlık olurdu diye düşünüyorum.Merhaba hanımlar. Ben yeni evliyim, 27 yaşındayım. Eşimle uzun süredir birlikteyim (5,5 sene). Evlenmeden önce kesinlikle çocuk istemiyordum uzun süre (yıllar) ama şuan evliyim ve yaşıtlarımın hepsinin çocuğu var. Bir yandan çok hevesleniyorum görünce, hayal ediyorum anne olmayı, hamile olmayı. Güzel çekirdek bir aile olmayıAma diğer taraftan gerçeği, yani zorluklarını düşününce uzaklaşıyorum bu düşünceden (buarada zorluk derken, ilgi alaka, evden çıkamama gezememe gibi, maddi sıkıntmız yok). Eşimin yorumu ise, ben ne istersem.. herzaman yanımda ve destekçidir kendisi. Ve bunun üzerinede son zamanlar herkes "yaşlanmadan anne ol yaşın geçiyor" demeye başladı, bense şuan aşırı karmaşık düşüncelerdeyim. Ne düşüneceğimi bilmiyorum. Şimdi çocuk doğursam pişman olurmuyum? Doğurmasam, sonradan çok pişman olurmuyum..? Herkes genç anne olma peşinde ilerisi için daha güzel olsun diye, bende çok isterim ama kendi gençliğimdende gidecek, gezmeye, özgür olmaya okadar düşkünümki.. korkuyorum pişman olmaktan.. fikirlerini almak için derdimi anlatmak istedim size
Evet haklısınız, korkuyorum bu durumdanda. Herşey olabilir. Ve sonuçta çocuğumu büyütebilmek içinde enerjik olmak istiyorum. Geç olduğunda, çok daha zorlanırmıyım diye düşünmeden edemiyorumKorunmadigimiz halde 5 yıl olmadı. Sonrası ilk 2 çocuğum tüp bebek. 3.de doğal olarak oldu. İlk kızımı kucagima aldığımda 29 yaşındayım.
Yaşınız da bir sorun yok aslında gayet gençsiniz. Ama artık şu dönemlerde isteyince de hemen olmuyor. 3-4 yıl hiç bir problem yokken olmayacağını da hesaba katarsak 30 küsürlere gelmiş olacaksınız. Ve tüp bebek merkezlerinde bile 30 küsürleri hamilelik icin tutma olasılığı düşüyor diye 2-3 tane embriyo koyuyorlar bu da zor olur hepsi tutarsa yani.
Ama tabi normal olarak olmazsa bir kaç tedavi sonrası ben yipranmam üzülmem falan diyorsanız siz bilirsiniz akışına bırakın ne zaman isterseniz ozaman olsun.
Bişey daha ekliyorum annelik çok çok zor vallahi şuan ben bunları yazarken oğlum kolumu ısırıyor
Ama yinede keşke 23 yaşında evlendigimde ilk yıl olmadığında direkt doktora gitmeseymişim. Çünkü biz eşimle başlarda takmadık ilk doktora 3 yıl sonra gittik. Erken anne olmak isteyenlerdendim oysa ki
30 yaş üstünü hemen gömmesek mi yaEvet haklısınız, korkuyorum bu durumdanda. Herşey olabilir. Ve sonuçta çocuğumu büyütebilmek içinde enerjik olmak istiyorum. Geç olduğunda, çok daha zorlanırmıyım diye düşünmeden edemiyorum
30 is new 20 diyoruz biz.Evet haklısınız, korkuyorum bu durumdanda. Herşey olabilir. Ve sonuçta çocuğumu büyütebilmek içinde enerjik olmak istiyorum. Geç olduğunda, çok daha zorlanırmıyım diye düşünmeden edemiyorum