Canim, sozlesmeli dahi gelmedi. Puanim iyiydi halbuki.Okuduğun diğer bölüm ne sözleşmelide mi çalışamadın hasta kabullerde bilgisayar eğitim varsa çok kolay işe alınıyor deniliyor ama artık tıkandım yani
Çok sağolun inşaallah peki bu on parmağı bilg.uygulama dersi için mi öğrendi
Gerçekten miAşçılık okuyup DGS ile Diyetisyenliğe tamamlayabiliyorsunuz :)
Bilginize :)
Anldım canım teşekkürlerCanım eşime sordum onparmak katiplik için çalışmış çünkü geçen sana alan kişiler kim daha çok verilen sürede yaparsa 3 dakkada 90 kelime yazmıştı internetten baktık yayınlıyorlar. Orda torpil yok yeteneğe bakıyorlar
Senin adına çok sevindim canımCanim, sozlesmeli dahi gelmedi. Puanim iyiydi halbuki.
Sonra yasli bakimi okudum..oradam atandim. Sukur herseyim iyi. Simdi ftr okuyorum. Son sinifim. Unvan degisilligo sinavina grcm.
Sirketlerden grebilirsin ise tds den. Ama inan o bile cok zor. Ben bolumumu 1.likle bitirmeme ragmen ozel hStane bile torpil istedi. Devlet hastanesindeki sirketlere grmek de malum siyasi kapidan gecyr. Zamaninda is diye yalvarmistm. Ama olmadi olmadi.
Ama rabbim sesimi duydu da. Kula kulluk etmeden kendi emegimle atandm sukurler olsun.
Farkli bolumler de dusunebilirisn. Bolum mezunu az olan bolumleri sec. Atanma sansin yuksek olur. Bizim bolumun atamasi yoktu. Atama yok diye kpss ye kimse grmemis. Birden atama actilar. Sansima okul bttigi gbi atandm
Merhaba çok teşekkür ederim bana vakit ayırıp bu kadar geniş bilgilendirme yaptığın için çocuk gelişimş ikinci üni kapsamında seçemiyor muşuz tyt sınavına girip aldığımız puanlaŞimdi artılarını eksilerini düşünelim
Çocuk gelişimi
- bitince yardımcı öğretmen olarak çalışabilirsiniz ya da bazı kreşlerde doğrudan anaokulu öğretmeni olarak da çalışırsınız
- bu konuda emin değilim ama devlete atanma şansınız da olabilir
- DGS ile 4 yıllığa geçiş yapabilirsiniz artık açıktan da 4 yıllık açıldı ileride lisans tamamlama yapılabilir
- artık herkes çalıştığı için kreşler çok dolayısıyla iş imkanı var
eksi yönü ise, lise mezunları da özellerde çalışıyor ve daha düşük ücretlerle alınabilirler.
Tıbbi sekreterlik
- özel hastanelerde çalışabilirsiniz (devlette daha çok taşeronlar yapıyor bu işleri atamalar az diye biliyorum)
- ilk yardım eğitmeni olabilirsiniz (yani sürücü kurslarında, özel ilk yardım kurslarında, halk eğitim merkezlerinde çalışabilirsiniz)
- DGS ile sağlık yönetimi gibi bölümlere geçilebiliyor sanırım hemşireliğe geçiş var mı bilmiyorum (sağlık yönetimi de revaçta olan bir bölüm ve açıköğretimde de var)
- bunda da özel hastaneler çoğaldığından iş bulma imkanınız yüksek bir de her ne kadar birkaç aylık kurslarla tıbbi sekreter olunabilse de, diplomalı olmak avantaj
Ben sizin aslında doğrudan 4 yıllık çocuk gelişimine kaydolmanızı isterdim /tavsiye ederdim ama iki yıllık mezun olmanız bu yolu tıkıyor maalesef.
Bir başka alternatif daha sunmak isterim, kafanıza yatarsa onu da tercih edebilirsiniz.
İki yıllık sosyal hizmetler. Hem Anadolu Üniversitesinde, hem Atatürk Üniversitesinde (ataaof), hem de İstanbul Üniversitesinde (auzef). Hepsi de açıköğretim.
Auzef'te fazladan pek ders yok hepsi branş dersi, az ama öz.
Çocuk gelişimi 4 yıllığa tamamlanınca çocuk gelişim uzmanı olunuyor hatta devlete atanırsanız pedagog olarak da çalışılabiliyor sanırım. Ayrıca formasyon alıp bu alanda liselerde ve halk eğitimlerde ders verebilirsiniz.
Sosyal hizmet 4 yıllık mezun olunca da hem çocuklarla, hem ailelerle, hem engellilerle çalışılabiliyor. Her iki branşta da aile danışmanlığı sertifika programına katılarak aile danışmanı olabiliyorsunuz. Devlette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına atanınca hemen hemen aynı işleri yapıyorsunuz. Son zamanlarda ataması çok yapılıyor diye biliyorum tabii ilerleyen yıllarda nasıl olur bilemem. O yüzden bu bölümü de değerlendirmenizi tavsiye edebilirim.
Eğer maksadınız okul bitince işim olsun diyorsanız, açıköğretimde bir çok alan var. Mesela Aşçılık (Anadolu Üni.de var sadece). Son dönemde o kadar çok aşçılık kursu açılıyor ki, 8 aylık kurslar 20 bin civarında. Ben de şu an aşçılığa kayıtlıyım, önümüzdeki dönem halk eğitim kurslarına katılmayı düşünüyorum pratik amaçlı. Bir yandan sınavları veririm bir yandan mutfakta da tecrübem olur (amacım iş bulmak değil tamamen hobi :) )
Bu sene tüm açıköğretimlerde Radyo Televizyon bölümü açılmış. Halkla ilişkiler de var. Bu iki bölümden de DGS ile İletişim alanında lisans tamamlama yapabilirsiniz. İletişim uzmanlığı da güzel ve bence gelecek va'deden bir meslek (iletişim konusunda bu kadar sorunun yaşandığı ülkemizde bence uzmanlara ihtiyaç var)
Üç üniversitenin de sitesine girip bakmanızı öneririm. Belki içinize daha çok sinen ve sonrasında iş bulma imkanı da fazla olan bir bölüme denk gelebilirsiniz.
Şimdi artılarını eksilerini düşünelim
Çocuk gelişimi
- bitince yardımcı öğretmen olarak çalışabilirsiniz ya da bazı kreşlerde doğrudan anaokulu öğretmeni olarak da çalışırsınız
- DGS ile 4 yıllığa geçiş yapabilirsiniz artık açıktan da 4 yıllık açıldı ileride lisans tamamlama yapılabilir
eksi yönü ise, lise mezunları da özellerde çalışıyor ve daha düşük ücretlerle alınabilirler.
Tıbbi sekreterlik
- özel hastanelerde çalışabilirsiniz (devlette daha çok taşeronlar yapıyor bu işleri atamalar az diye biliyorum)
- ilk yardım eğitmeni olabilirsiniz (yani sürücü kurslarında, özel ilk yardım kurslarında, halk eğitim merkezlerinde çalışabilirsiniz)
- DGS ile sağlık yönetimi gibi bölümlere geçilebiliyor sanırım hemşireliğe geçiş var mı bilmiyorum (sağlık yönetimi de revaçta olan bir bölüm ve açıköğretimde de var)
- bunda da özel hastaneler çoğaldığından iş bulma imkanınız yüksek bir de her ne kadar birkaç aylık kurslarla tıbbi sekreter olunabilse de, diplomalı olmak avantaj
Ben sizin aslında doğrudan 4 yıllık çocuk gelişimine kaydolmanızı isterdim /tavsiye ederdim ama iki yıllık mezun olmanız bu yolu tıkıyor maalesef.
Bir başka alternatif daha sunmak isterim, kafanıza yatarsa onu da tercih edebilirsiniz.
İki yıllık sosyal hizmetler. Hem Anadolu Üniversitesinde, hem Atatürk Üniversitesinde (ataaof), hem de İstanbul Üniversitesinde (auzef). Hepsi de açıköğretim.
Çocuk gelişimi 4 yıllığa tamamlanınca çocuk gelişim uzmanı olunuyor hatta devlete atanırsanız pedagog olarak da çalışılabiliyor sanırım. Ayrıca formasyon alıp bu alanda liselerde ve halk eğitimlerde ders verebilirsiniz.
Sosyal hizmet 4 yıllık mezun olunca da hem çocuklarla, hem ailelerle, hem engellilerle çalışılabiliyor. Her iki branşta da aile danışmanlığı sertifika programına katılarak aile danışmanı olabiliyorsunuz. Devlette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına atanınca hemen hemen aynı işleri yapıyorsunuz. Son zamanlarda ataması çok yapılıyor diye biliyorum tabii ilerleyen yıllarda nasıl olur bilemem. O yüzden bu bölümü de değerlendirmenizi tavsiye edebilirim.
Eğer maksadınız okul bitince işim olsun diyorsanız, açıköğretimde bir çok alan var. Mesela Aşçılık (Anadolu Üni.de var sadece). Son dönemde o kadar çok aşçılık kursu açılıyor ki, 8 aylık kurslar 20 bin civarında. Ben de şu an aşçılığa kayıtlıyım, önümüzdeki dönem halk eğitim kurslarına katılmayı düşünüyorum pratik amaçlı. Bir yandan sınavları veririm bir yandan mutfakta da tecrübem olur (amacım iş bulmak değil tamamen hobi :) )
Bu sene tüm açıköğretimlerde Radyo Televizyon bölümü açılmış. Halkla ilişkiler de var. Bu iki bölümden de DGS ile İletişim alanında lisans tamamlama yapabilirsiniz. İletişim uzmanlığı da güzel ve bence gelecek va'deden bir meslek (iletişim konusunda bu kadar sorunun yaşandığı ülkemizde bence uzmanlara ihtiyaç var)
Üç üniversitenin de sitesine girip bakmanızı öneririm. Belki içinize daha çok sinen ve sonrasında iş bulma imkanı da fazla olan bir bölüme denk gelebilirsiniz.
Merhaba çok teşekkür ederim bana vakit ayırıp bu kadar güzel geniş bilgilendirdiğin için ikinci üni kapsamında çocuk gelişimini önlisanda olsa seçemiyormuşum tyt den aldığım puanla ancak tercih yapabiliyor musum tercihtede son iki gün sanırım tds seçeceğim umarım istediğim gibi olurŞimdi artılarını eksilerini düşünelim
Çocuk gelişimi
Tıbbi sekreterlik
Rica ederim yeni bir şey daha öğrendimMerhaba çok teşekkür ederim bana vakit ayırıp bu kadar güzel geniş bilgilendirdiğin için ikinci üni kapsamında çocuk gelişimini önlisanda olsa seçemiyormuşum tyt den aldığım puanla ancak tercih yapabiliyor musum tercihtede son iki gün sanırım tds seçeceğim umarım istediğim gibi olur
Erzurum Atatürk aöf sınavsız 2.okul kapsamında alıyor.Merhaba çok teşekkür ederim bana vakit ayırıp bu kadar güzel geniş bilgilendirdiğin için ikinci üni kapsamında çocuk gelişimini önlisanda olsa seçemiyormuşum tyt den aldığım puanla ancak tercih yapabiliyor musum tercihtede son iki gün sanırım tds seçeceğim umarım istediğim gibi olur
Alıyormuş sitesin de 2.üniversite kapsamında alınan bölümlerin için de yayınlanmışherkes kayit yaptiramazki dgs ile yada universite sinaviyla alir puanlari yuksek kontenjani sınırli olur tahminimce
Sizin dediginiz 2.univ olan cocuk gelisimi önlisans.burda bahsedilen lisans cocuk gelisimi yeni aciliyirmus bu yilAlıyormuş sitesin de 2.üniversite kapsamında alınan bölümlerin için de yayınlanmış
Biliyorum 2.üniversite kapsamında alıyor sitede var.Sizin dediginiz 2.univ olan cocuk gelisimi önlisans.burda bahsedilen lisans cocuk gelisimi yeni aciliyirmus bu yil
Teşekkür ederim bilgilendirme yaptığın için tıbbi dök. Sek. için anadolu aöf ye önkayıt yaptırdıydım aslında bunu da öğrenince tekrar bir gözden geçirdim bilmiyorum insanlar ne konuda kararlar veriyorlar hayat meselesi değil ya seç birisini denilebilir.Doğru karar vermeyi düşündükçe daha fazla ikilemde kalıyorum.Biliyorum 2.üniversite kapsamında alıyor sitede var.
Çocuk gelişimi ni seçemeyeceği mi öğrenince anadolu aöf nin tıbbi dök .ve sek.bölümüne önkayıt yaptırdım sonra atatürk aöf den ikinci üni kapsamında çocuk gelişimini seçebileceğimi öğrendim hayat meselesi değil niye bu kadar ikilemde kaldım bilmiyorum.Sen olsan ne yapardın.Rica ederim yeni bir şey daha öğrendim
iki yıllık iş güvenliği ve sağlığı bölümü var AÖFte ve onu bitirince İş Sağlığı güvenliği C sınıfı uzmanı olunabiliyormuş. Üstüne yine İş güvenliği ya da afet yönetimi gibi bölümlere tamamlanabiliyor
Bence önü açık bir alan çünkü gerek devlette gerek özelde iş ve işçi güvenliği önemsenir hale geldi ve bu eğitimler zorunlu
Özel sektörde bir yere bağlı kalmak zorunda da değilsiniz hem
Konuyla ilgili güzel bir açıklama vardı üniversitenin sayfasında oradan bakabilirsiniz
Çocuk gelişimi ni seçemeyeceği mi öğrenince anadolu aöf nin tıbbi dök .ve sek.bölümüne önkayıt yaptırdım sonra atatürk aöf den ikinci üni kapsamında çocuk gelişimini seçebileceğimi öğrendim hayat meselesi değil niye bu kadar ikilemde kaldım bilmiyorum.Sen olsan ne yapardın.
Lisans çocuk gelisimini sinavsiz okumasi icin yine lisans mezunu olmasi gerek.O yuzden secemiyor, Anadolu üniversitesi de 2 yilik bolumune sinavsiz almiyordu eger degistirmedilerse.neden secemedınız
Anadolu aöf ikinci üni kapsamında almıyormuş ama ata aöf alıyor ama ben hala ikisinden birisini seçemedim sürekli artılarıyla eksileriyle kıyaslama içerisindeyim tamam diyorum hayırlısı olsun diyorum birisini seçip geçeceğim bu kadar büyütmeye gerek yok diyorum sonra ama hangi birisi o diyorum .Lisans çocuk gelisimini sinavsiz okumasi icin yine lisans mezunu olmasi gerek.O yuzden secemiyor, Anadolu üniversitesi de 2 yilik bolumune sinavsiz almiyordu eger degistirmedilerse.
anladım ben lise mezunuyum ataaof ıkı yıllık cocuk gelısımıne kaydımı yaptırdım hayırlısı bakalım lısans cocuk gelısımı acıkogretımde yok dıye bılıyorumLisans çocuk gelisimini sinavsiz okumasi icin yine lisans mezunu olmasi gerek.O yuzden secemiyor, Anadolu üniversitesi de 2 yilik bolumune sinavsiz almiyordu eger degistirmedilerse.