çocuk gelişimi mi tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik mi

Çok sağolun inşaallah peki bu on parmağı bilg.uygulama dersi için mi öğrendi
Köşe sınavına girdi makam şoförü olmadan önce daha doğrusu mülakatlara girmeden onu da yedekte tuttu klavye de adaletli çünkü yeteneğine bakıyorlar mesela 1 dakkada kaç harf yazabilirsin klavye ye hiç bakmadan

Cocuk yuvalari, cocuk kulüpleri ve coxugun oldugu bir cok yerde is bulabilirsiniz. 4 yillik cocuk gelisimi ve okul oncesine tamamlayabilirsiniz.
dgs ile dört yıllığa tamamlasam diyelim örgün okumam gerekmiyor mu örgün okumam çok zor açıktan bölümlerde de çocuk gelişimi dört yıllık bölüm yok sanırım

Anladım peki şu an benim yerinde olsan hangi bölümü seçerdin sonuçta bir taraftan tecrüben var bu arada Ankara dayım

Ankarada çok güzel seminerler oluyor değerlendirebilirsin. Aslında bu birilerinin göstereceği yol ile verebileceğin bir karar değil bence kendini bizden iyi tanıyorsun elbette ki. Sen son kararı verecek kişisin isteklerini ve ilgi alanlarını daha iyi bilirsin ki şu var her iki bölümde bulunduğu alanlarda iyidir.

Anladım tıb. Dök. Sek. Q klavye uygulama dersi sınavı varmış sanırım o yüzden sordum

Anladım peki şu an benim yerinde olsan hangi bölümü seçerdin sonuçta bir taraftan tecrüben var bu arada Ankara dayım

Ayrıca şu var ben meslek lisesi çıkışlıydım. O zamandan bu zamana hocalarımız hep bize ara elemansınız derdi. Bu büyük bir yanılgı ve karşındakini yıldırmak ve üzmektir bana göre bunu unutmayın.

Bu yıl İstanbul üniversitesinde Uzaktan eğitim 2. Üniversite de 4 yıllık Çocuk gelişimi bolumu açılacaktı değerlendirebilirsiniz..

Haklısın aslında her iki bölümüde düşününce yapabileceği mi düşünüyorum ama bir turşu karar veremitorum o yüzden sana soruyorum işte bu bölümü seçtim ama şimdiki aklım olsa seçmezdim yada iyi ki seçmişim diyebiliyor musun diye hep genellikle dört yıllık bölümlere işe alımlarda ağırlık veriyorlar iki yıllıklar önensenmiyor ataması yok kadrosu yok ayakçı gözüyle bakılıyor deniyor

Çocuk gelişimini bu yil bitirdim,calismiyorum ama benim gibi aciktan okuyup calisan arkadaslar var.
Sinavlara gittigimde o bölümü okuyan kişilere soruyordum bende sizin gibi. Tecrube olduktan sonra is bulmak daha kolay hele buyuk sehirlerdeyseniz.Dersleride calışıp yapamacaginiz dersler değil.
Tibbi dokumantasyon sekreterliğe de yeni kayıt yaptırdım. Bu bölümle ilgili benimde pek bilgim yok.

Ya yardım ederseniz çok duamı alırsınız gerçekten teşekkürler şimdide
Babam engelliydi hep bu bölümü istedim şuan 4 yillik lojistik okuyorum ama aklımda bu engelliler ogretmenligi olduğu icin şimdi istanbul üni. 4 yillik çocuk gelisimi açmış eğer engelliler öğr. Olabilirsem hemen okucam
Bole bi hakkım olur mu olabilir miyim
Çok tesrkkurler

Önlisans çocuk gelişiminin tek başına hiç bir anlamı yok. Özelde asgari ücretin altında bir maaşla çalıştırıyorlar, hem de genelde yardımcı öğretmen olarak. Ben de okumuştum sonra dgs ile okul öncesi öğretmenliğine geçtim.

1. Sınıftan mi başladınız 3. Siniftan mi 1. Sınıftan baslatan üniversitelerde oluyormus diye okumustum sanki ne kadar doğru bilmiyorum. dgs için bende hazırlanmayi dusunuyorum ama bir tane çocuğum var. Sil bastan basliyorsa çocukla örgün 4 yıl zor

Ben okurken 1 yıl intibak dönemi vardı en yoğun yılımızdı (1 ve 2. sınıflarda olup da görmediğimiz dersleri aldık) sonra 3 e geçtik. Toplam 3 yıldı o zaman yani. Şimdi üniversitelerin sistemleri ve süreleri farklıymış sanırım. Biz son sınıfta staj dışındaki bütün derslerden muaftık önlisansta aldığımız için. Ama bizden sonra dersler ağırlaşmış. Yerinde olsam şansımı denerdim. Eğer çocuğun bakımında maddi manevi zorlanmayacaksan denemelisin.

Ben tibbi dökümantasyon derim. Meslek lisesi çıkışlıyım ve 2 yillik onlisans okudum.lisede çocuk gelişimi okuyan arkadaşlarım vardı. Unı.de de o bölüm mezunu arkadaşlarim var halen de görüşürüz. Pişmanlar çünkü hayatın boyunca cocukla uğraşmanin veya gunde 8-9 saat bir oda dolusu cocukla uğraşmanın ne kadar zor oldugunu anlatıyorlar. Cogu bu mesleği yapmadı. Bir iki anaokulunda calıştılar sonra başka mesleklere yöneldiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…