Mrblar...
Çocuk felci aşısını kaç doz yaptırdınız? (Ağızdan damlatılarak yapılan ç.felci aşısı)
Oğluma 6 aylıkken yapmışlardı,şimdi ise ikinci doz zamanı şu an 18 aylık..
Ama dr.umuz yapmayalım dedi.İkinci dozda milyonda bir felç olma riski varmış.Ben kızıma ne uyguluyorsam sizede aynı şeyi uyguluyorum dedi..Ayrıca ikinci doz diğer çocukları korumak içinmi neymiş..
Muallakta kaldım.Sizin bu konuda bilginiz varmı?
Mrblar...
Çocuk felci aşısını kaç doz yaptırdınız? (Ağızdan damlatılarak yapılan ç.felci aşısı)
Ama dr.umuz yapmayalım dedi.ıkinci dozda milyonda bir felç olma riski varmış.Ben kızıma ne uyguluyorsam sizede aynı şeyi uyguluyorum dedi..Ayrıca ikinci doz diğer çocukları korumak içinmi neymiş..
:1shok::1shok::1shok: o nasıl iş yaaa allah allahhh biz yaptıııkkkkkkk ama doktorada gitmemiştim bu aya sağlık ocağında yaptık ama bizim dr yazmıştı aşı karnemize ben int hastanesinde doğum yaptığımda bana aşı karnesini vermişlerdi o karnedede yazıyor 18 aylık yapılacak diyee nasıl yaneeeee yaa bu dr lar hepsi faklı işte bacım
malesef bilgim yok canım biz sağlık ocağında yaptırdık normal aşılarını ve bu tür bir bilgilendirme yapılmadı bize 2. dozu da oldu onur çok şükür bi sorun çıkmadı
:1shok::1shok::1shok: o nasıl iş yaaa allah allahhh biz yaptıııkkkkkkk ama doktorada gitmemiştim bu aya sağlık ocağında yaptık ama bizim dr yazmıştı aşı karnemize ben int hastanesinde doğum yaptığımda bana aşı karnesini vermişlerdi o karnedede yazıyor 18 aylık yapılacak diyee nasıl yaneeeee yaa bu dr lar hepsi faklı işte bacım
malesef bilgim yok canım biz sağlık ocağında yaptırdık normal aşılarını ve bu tür bir bilgilendirme yapılmadı bize 2. dozu da oldu onur çok şükür bi sorun çıkmadı
Mrblar...
Ama dr.umuz yapmayalım dedi.ıkinci dozda milyonda bir felç olma riski varmış.Ben kızıma ne uyguluyorsam sizede aynı şeyi uyguluyorum dedi..Ayrıca ikinci doz diğer çocukları korumak içinmi neymiş..
Aynı riskler ilk aşıda da vardır. Diğer yaptırdığınız aşılarda da bu tip yan etki riskleri hep var zaten. Bence yaptırın. Önemli bir aşı çünkü. Ben bu arada iğne olarak uygulanan formunun yaptırmıştım. ığne olan formu ölü virüsten imal edildiği için daha risksiz, oral olarak kullanılanı canlı virüsten. Belki iğne olanı doktorunuz önerebilir. Danışın bence.
Aynı riskler ilk aşıda da vardır. Diğer yaptırdığınız aşılarda da bu tip yan etki riskleri hep var zaten. Bence yaptırın. Önemli bir aşı çünkü. Ben bu arada iğne olarak uygulanan formunun yaptırmıştım. İğne olan formu ölü virüsten imal edildiği için daha risksiz, oral olarak kullanılanı canlı virüsten. Belki iğne olanı doktorunuz önerebilir. Danışın bence.
Karma aşı içinde yapılırsa diğerine gerek yok ki. Nihayetinde ikisi de bağışıklık sağlıyor.Niye ikisini birden yaptı ki?Ben doktoruma sorayım merak ettim.fisfisfisine
Karma aşı içinde yapılırsa diğerine gerek yok ki. Nihayetinde ikisi de bağışıklık sağlıyor.Niye ikisini birden yaptı ki?Ben doktoruma sorayım merak ettim.fisfisfisine
Canım dr.umuz ikisini birlikte yapmadı zaten...Normalde sağlık ocakları ağzıdan 2 kere yapıyorlar ya çocuk felci aşısını.İlk dozunu 4 aylıkken ikinci dozunu 17 aylıkken.
Ben ilk dozunu sağlık ocağında yaptırmıştım,ikinci doz zamanı geldi ve dr.umuz yapmadı
Bende sordum neden yapmıyorsunuz diye
Oda zaten karma aşının içinde var gerek yok dedi....