Çocuk Hastalıkları Çocuk endoskopi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Laktozsuzsut

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
279
195
303
İstanbul
merhaba, bir önceki konumda çocuğumun ishal, kusma anında çok sıvı kaybettiğini ve tansiyon düşmesinden sebep baygınlık geçirdiğini yazmıştım. 3 ay içinde ikinci atak yaşanınca doktorumuz araştırmaya karar verdi. Kanda çok hafif çölyak, dışkı testinde ise midede helico bakter pylori mikrobu çıktı. Doktorumuz Bizi bu sonuçlarla birlikte üniversite hastanesine yönlendirdi. Bugün çocuk gastro doktoruyla yaptığımız görüşmede kesin tanı için endoskopi yapılması gerektiği bilgisini aldık. Şimdi sorun şu ki endoskopi işleminden çok korkuyorum. Öncesinde ve sonrasında ne yaşayacağız hiçbir fikrim yok.
Bu işlemi çocuğuna yaptıran varsa lütfen bana yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Bayıltıp yapabiliyorlar arkadaşım o şekilde yaptırmıştı.

Teşekkür ederim. İlgili birim el üzerinden damar yolu açılacak hafif uyutulacak, işlemden sonra uyanacak giçbirşey hatırlamayacak ve hissetmeyecek diyor. Sedasyon nedir bilmiyorum açıkçası

Bu dedikleri işte. yarı baygınlık hali yani hasta tam uyumuyor bilinci açık oluyor
Doktorun verdiği bütün komutlara uyabiliyor sadece o anı hatırlamıyor canım

Genel anestezi değil yani

Benim annemde yaptırdı, sonrasında bogaz agrısı olmustu ve nahostu cıktıgı nda. Ama cocuk bu komutları alabilecek mi korkmaz mı mesela hatırlamasa bile o an bunlara uymak ister mı, sormak lazım. Gecmıs olsun kac yasındaydı

Sağolun 8 yaşında oğlum. 1 yaşındaki bebeklere bile yapılıyormuş be işleM. Çok detay bilmiyorum belki birşeyler öğrenebilirim diye konu açtım açıkçası

1 yaş bile değil, çok küçük bebeklere bile uygulanıyor bu gerekince.

Sedasyonun dereceleri var. Hafifi var, ağırı var. Sağlıkçıları çocuğunuza uygun olan sedasyonu verecektir, merak etmeyin.

Bu işlem daha çok diş tedavilerinde,sünnetlerde kullanılıyor.
Güvenilir bir yöntem korkmayın :)

Çok teşekkür ederim. Büyükehirdeyiz ama ailelerimizden uzaktayız ‘korkma bişey olmaz’ diyip moral verecek birilerine okadar ihtiyacım var ki mesajınız ilaç gibi geldi

Bebeğim 16. Aynı bitiriyor ve iki hafta önce endroskopi yapıldı. Mideye, bagirsaklara bakıldı. İşlemden önce uyusturuyorlar ama uyuma hali falan yok. Hatta işlem sırasında biraz ağlama vb oluyor. Çıkışta kucağıma verdiler. Kucakta biraz başı dik beklettik kusmasin diye sonra eve geldik.

Bebeklerde daha kolay oluyor bence, akılları tam kesmedigi için.

Iyı aksamlar.. oglumda reflulu oldugu cın 4 senedır bu konu hakkında cok sey okudum ve cok anne tanıdım dogru doktor bu konuda cok az ve yetersız endoskopı raporları cıkabılıyor eger ıstanbuldaysanız yada gıdebılırsenız fugen cullu cokugras ısımlı profodor coooook coook ıyı doktormus yogun randevu oluyormus ama deger o doktora facede alerjı ıle yasam platformu gurubu var ve colyak hakkında d2neyımlı cok anne var takıp edıp fugen doktor hakkındada aratma yaparak gurupta bılhı edınebılırsınız

Merak etme hafif uyutulacak
Hiç birşey hatırlamayacak
Hafif boğaz ağrısı olabilir ılık birşeyler içirin pastil verebilirsiniz.
Korkulacak bir işlem değil.

Endoskopiyi ben kendim olmuştum.damar yolu açıp bir ilaç vermişlerdi.arkadaşların bahsettiği.her çıkan yarı baygın gibiydi ama bana ters etki yaptı,baya enerjiktim.sadece cesaret vermişti.çocuğunuzun huyunu bilirsiniz.söyleyin yavaştan yavaştan nasıl bir işlem olacağını ama onun dilinde korkmayacagi şekilde.sonrasında hafif ağrı oluyor iki gün.ama çok kısa bir işlem.umarım güzel geçer,kötü bir sonuç çıkmaz.geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…