COCUK EGITIMINDE ILK 10 MADDE

Tcy4g

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2021
29
10
3
36
Bebeginiz dunyaya geldi ve hizla buyuyor.. cocugunuzu egitirken izlemis oldugunuz yol uzere onem sirasina gore ilk 10 maddeyi yazabilir misiniz? En cok nelere özen gosterdiniz? :)

1) uyku düzenini kurmak . Akşam erken uyumaya alıştırmak
2) asla paketli gıda yedirmemek
3) tv yi evden tamamen çıkarmak asla açmamak
4) küçükken kitap okuma alışkanlığı kazandırmak
Valla oğlum 18 aylık bunları yaptım şuan konuyu takipteyim

1) uyku düzenini kurmak . Akşam erken uyumaya alıştırmak
2) asla paketli gıda yedirmemek
3) tv yi evden tamamen çıkarmak asla açmamak
4) küçükken kitap okuma alışkanlığı kazandırmak
Valla oğlum 18 aylık bunları yaptım şuan konuyu takipteyim
Uyku konusunda bende hemfikirim ekstra olarak sallamadan uyumaya alistirdim..ilk cocugumda tecrubesizligime gelerek sallayarak uyumaya alistirmistim ve cok zor olmustu benim icin.. tv konusundada yine ilk cocugumda soylenenleri fazla dikkate almayarak izin verdigim icin gec konusma problemi yasadim..paketli urunler konusunada kesinlikle katiliyorum..gelisimde ulasabilecekleri seviyeye tam manasiyla ulasamamalarina sebebiyet veriyor.. buyuk oglum damak tadi olarak meyveyi severek yiyiyor ve 2.5 yasina kadar paketli hicbir urun yemedi.. cok iyi bir gelisim kat etti..fakat kucuk oglum abiyle beraber azda olsa yemesiyle beraber abisi kadar bir yol kat edemedik.. hemen bu aliskanligimizdanda uzaklastik..tadina bakti az birsey yedi gibi bahaneler bile bence insan sagligini olumsuz etkileyen paketli urunler biz yetiskin insanlarin bile kesinlikle yememesi gereken yiyecekler arasinda..kitap hususunda ise gun gectikce yasam standartlarimiz neredeyse tumuyle dijital ortamlara kaymaya basladi.. eski ve yeninin tam ortasindayken acaba bu hususta en cok hangi yone dogru yonlendirmeliyiz cocuklarimizi?krypto paralar.. kendi oyununun yazilimini kendi yapan cocuklar.. robotlar.. gelecekte cocuklarimizi neler bekliyor? Yada durmadan ortaya cikan virusler hayatimizi ne sekilde yonlendirecek? Aslinda baktigimizda uyku yiyecek sizlerinde soylemis oldugu gibi ilk asamadaki onemli baz konular ama hizla buyuyorlar..Kendimizi bu konuda nasil gelistirmeliyiz ve nasil yonlendirmeliyiz?

Uyku, meyve, tv bunlar fasa fiso. Gerçekçi cevap vereyim size.

1. Özel bölge dokunulmazlığı.
2. Ne yaparsan yap, nasıl bir duruma girmiş/düşmüş olursan ol anneyi-babayı ara, onların öncelikleri senin can güvenliğindir.
3. Karşındakilerle hep saygılı konuş, herkes az olsun çok olsun saygıyı hak eder.
4. Empati hayatın her alanında uygulanmalı. Kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapma, söylenmesini istemediğini başkasına söyleme. Küfür edeceğinde bir düşün, "anneme küfür etsinler ister miyim?", hırsızlık yapacağında bir düşün "benim malım çalınsın ister miyim?" bu sorular adım taşın olsun.
5. Kitap oku. İster bilim kurgu, ister roman. Ne kadar çok okursan kendini o kadar güzel ifade edersin.

Bunlar dışındakiler beni çok ilgilendirmiyor açıkçası. Yazmadığım elbette daha birçok önemli şey var ama ana maddeler benim gözümde bunlar.

Tv izlemiş, izlememiş, elma yememiş, çikolata istemiş, bunlar anlık şeyler.

Uyku konusunda bende hemfikirim ekstra olarak sallamadan uyumaya alistirdim..ilk cocugumda tecrubesizligime gelerek sallayarak uyumaya alistirmistim ve cok zor olmustu benim icin.. tv konusundada yine ilk cocugumda soylenenleri fazla dikkate almayarak izin verdigim icin gec konusma problemi yasadim..paketli urunler konusunada kesinlikle katiliyorum..gelisimde ulasabilecekleri seviyeye tam manasiyla ulasamamalarina sebebiyet veriyor.. buyuk oglum damak tadi olarak meyveyi severek yiyiyor ve 2.5 yasina kadar paketli hicbir urun yemedi.. cok iyi bir gelisim kat etti..fakat kucuk oglum abiyle beraber azda olsa yemesiyle beraber abisi kadar bir yol kat edemedik.. hemen bu aliskanligimizdanda uzaklastik..tadina bakti az birsey yedi gibi bahaneler bile bence insan sagligini olumsuz etkileyen paketli urunler biz yetiskin insanlarin bile kesinlikle yememesi gereken yiyecekler arasinda..kitap hususunda ise gun gectikce yasam standartlarimiz neredeyse tumuyle dijital ortamlara kaymaya basladi.. eski ve yeninin tam ortasindayken acaba bu hususta en cok hangi yone dogru yonlendirmeliyiz cocuklarimizi?krypto paralar.. kendi oyununun yazilimini kendi yapan cocuklar.. robotlar.. gelecekte cocuklarimizi neler bekliyor? Yada durmadan ortaya cikan virusler hayatimizi ne sekilde yonlendirecek? Aslinda baktigimizda uyku yiyecek sizlerinde soylemis oldugu gibi ilk asamadaki onemli baz konular ama hizla buyuyorlar..Kendimizi bu konuda nasil gelistirmeliyiz ve nasil yonlendirmeliyiz?
Valla bende bunu düşünüyorum nasıl yönlendirmeliyiz diye ama sanırım benim oğlum daha çok küçük olduğu için bu soruya cvp bulamadım . Paketli gıda olayı bizde sadece bazen çubuk kraker onun dışında yemedi . Birde şu var tadına baksın diyince devamı kesinlikle geliyor . Geçen gün şeker almış dolaptan tabi tadına bakmak istedi neyse baksın dedim ve devamını istedi ilk kez . Demekki bir kere denedi mi devamı geliyor . Tv konusunu düşünüyorum şuan nasıl olmalı diye ? Biraz daha büyüyecek ve isteyecek . Bunu kurallarala devam ettirmek lazım galiba mesela günde 2 kısa çizgi film gibi düşünmek lazım . Ağaç yaşken eğilir cümlesi bence çok doğru küçükken neye alışırsa ilerisi de öyle devam ediyorum sanırım

Uyku, meyve, tv bunlar fasa fiso. Gerçekçi cevap vereyim size.

1. Özel bölge dokunulmazlığı.
2. Ne yaparsan yap, nasıl bir duruma girmiş/düşmüş olursan ol anneyi-babayı ara, onların öncelikleri senin can güvenliğindir.
3. Karşındakilerle hep saygılı konuş, herkes az olsun çok olsun saygıyı hak eder.
4. Empati hayatın her alanında uygulanmalı. Kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapma, söylenmesini istemediğini başkasına söyleme. Küfür edeceğinde bir düşün, "anneme küfür etsinler ister miyim?", hırsızlık yapacağında bir düşün "benim malım çalınsın ister miyim?" bu sorular adım taşın olsun.
5. Kitap oku. İster bilim kurgu, ister roman. Ne kadar çok okursan kendini o kadar güzel ifade edersin.

Bunlar dışındakiler beni çok ilgilendirmiyor açıkçası. Yazmadığım elbette daha birçok önemli şey var ama ana maddeler benim gözümde bunlar.

Tv izlemiş, izlememiş, elma yememiş, çikolata istemiş, bunlar anlık şeyler.
Erkek çocuk annelerinin çocuk yetiştirirken kadına saygılı düzgün evlat yetiştiriyor olması lazım

Bebeginiz dunyaya geldi ve hizla buyuyor.. cocugunuzu egitirken izlemis oldugunuz yol uzere onem sirasina gore ilk 10 maddeyi yazabilir misiniz? En cok nelere özen gosterdiniz? :)
İlk bebeklerim onun için pata küte gidiyorum. Ama ikinci kez doğum yapacak olsaydım ki ikizlerden sonra tövbe 🤣🤣 çok daha farklı olurdu her şey. İlk anneliğim olmasına rağmen erken uyutmadan vazgeçmedim Zafer benim oldu 8 aylıkken akşam 8 9 arası uyumaya başladılar. 11.5 aylıklar 7 8 arasında uyuyorlar. Paketli gıda bende de yok olmayacakta 3 yaşlarına kadar direnecegim. 😅 TV çok nadir ikiz olunca baş edemiyorum. Eğitim seti sipariş verdim 12. aydan itibaren daha düzenli olacağız inşallah 🤗🤗

Buyudukleri zaman hersey normale donmeye basliyor fakat ilk zamanlar cok zorlaniyor insan.. ikiz olunca tabi bu durumu hayal bile edemiyorum.. ama sanirim anne olmak boyle birsey hamilesin doguruyorsun ve buyutuyorsun..baska hicbirseye yer olmaksizin..

Back