Çocuk ders çalışmıyor , ne yapmalıyım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Meslek edindirin illa herkes okumak zorunda degil. Önemli olan kendine bakabilecek işi olması. Okuyunca illa iyi bir yere gelecek diye bir kaide yok zaten zorla okumayla bir yere gelen insan görmedim. Önce kendi isteyecek siz elinizden geleni yapınca yine istemiyorsa verin bir yere zanaat öğrensin
Valla çok güzel yazmışsınız , teşekkür ediyorum .
Ama en azından elinde bir lise diploması olsun .

Aşçı olmak istemesine saygı duymanızı çok beğendim ben. Günümüzde herkes "doktor,mühendis,mimar ol" kafasında. Hic cocuguna sporcu olmak istiyor musun,aşcı olmak istiyor musun diye soran yok. Cogu cocuk yeteneklerinin farkında bile olmadan körelip gidiyor. Cocugu resim yaparken etrafi dagitiyor diye anne kiziyor aynı çocuk matematik calisirken etrafi dagıtsa annesi kızmazdı. Ne yapılır bilemedim ama iyi bir anne olduğunuzdan şüphe yok. Coğu çocuk ilkokul çağında bile ailesine istediği mesleği söyleyemiyir
Ben hiçbir zaman yönlendirmedim , sorduğum zaman daha karar vermedim derdi , 1 yıldır aşçı olmak istediğini söylüyor , şef yarışmaları vardı bi ara onu hiç kaçırmadan izledi meselâ , tariflere bakar netten , anne hadi yapalım der . Geçen hafta hamburger ekmeği yaptı , hamuru mayaladı kabarmasını bekledi pişirdi ekmeğini yaptı hamburgerini , el lezzeti de var :)
Yorumun için teşekkür ediyorum .

12 yaşında 6. Sınıfa giden kardeşim de aynı anlattığınız gibi asla ders çalışmıyor. Annem evde ağlamaktan helak oldu babam artık eve gelmek istemiyor. Hiçbir şey gelmiyor elimizden dovsek anlamıyor sovsek anlamıyor hocalarını dinlemiyor beni dinlemiyor kimseyi dinlemiyor. Okuyup ne yapacağım ablam kaç yıldır okuyor ne oldu ki diyor. Ahh ahhh bu yeni nesil çok fena.

Ben hiçbir zaman yönlendirmedim , sorduğum zaman daha karar vermedim derdi , 1 yıldır aşçı olmak istediğini söylüyor , şef yarışmaları vardı bi ara onu hiç kaçırmadan izledi meselâ , tariflere bakar netten , anne hadi yapalım der . Geçen hafta hamburger ekmeği yaptı , hamuru mayaladı kabarmasını bekledi pişirdi ekmeğini yaptı hamburgerini , el lezzeti de var :)
Yorumun için teşekkür ediyorum .
Her anne gibi sizin de hatalariniz vardır elbet. Hatasız insan hatasız ebeveyn yok. Acaba çocuğunuza lise okumanım zorunlu olduğunu bunun istediği ya da istemediği bir lisede okumasının tamamen kendisine bağlı olduğunu anlatsanız anlar mı ?

Msjlarınızdan yumuşak huylu bi anne olduğunuzu sezdim bilmem haksız mıyım. Birçok yerde de aşçı olacak demişsiniz, zaten pek de akademik bi başarı beklemiyorsunuz gibi geldi bana. Çocuk birden 1 ayda bu hale gelmemiştir eminim. Milli eğitim bakanı şunu söylemişti; aileler bu süreçte çocuklarının ne kadar çalışıp çalışmadığını daha iyi görebilecekler. Yani çocuğunuz daha önce de çalışmıyorsa şimdi ne bekliyorsunuz anlayamadım. Bu arada 8.sınıf konuları çok zor değil diyenler olmuş ama LGS sınavı baya zor hele de matematik. Bence şu süreçte ders çalıştırmak yerine birlikte vakit geçirin,pasta börek yapın,sohbet edin,siz sorun o konuşsun.. Allah yardımcınız olsun ergen annesi olmak çok zor

Nomunun yorumunda yazmıştım , anne baba geçimsizliğinde otorite koptu gitti .
1 ay eline telefon vermedik .
Ben çok kararlıyım da değişen ne olur bilemiyorum .

1 ay uzun süreymiş aslında.. ben kısa sürede pes ettiniz sandım..
aslında sınavda ilk dönem konuları çıkacak şimdi durumu toplayabilse başarır.
durumunuz varsa özel öğretmen ayarlayın.
özel dersler de zoomdan devam ediyor.
birde youtube da her dersin öğretmeni var.
tel elinden düşmüyorsa günde iki konu dinleyip bunlardan soru çözersen diğer vakit senin desen..
hatta mat için aramızda asal sayfası var youtube de benim oğlan izliyor.

Telefonu sınırlandırın. Gunduz vermeyin aksam verin eline. Yine de calismazsa calismasin. Birakin tavana baksin. 2-3 gun sıkılır sonra eline kitap alir

Her anne gibi sizin de hatalariniz vardır elbet. Hatasız insan hatasız ebeveyn yok. Acaba çocuğunuza lise okumanım zorunlu olduğunu bunun istediği ya da istemediği bir lisede okumasının tamamen kendisine bağlı olduğunu anlatsanız anlar mı ?
Evet var fakat benden kaynaklı değil ne yazıkki .
Çok konuştum anlattım , fakat nafile .

Aşçı olmak istiyor Zeynos , ama çocukta ders çalışma azmi isteği sıfır .

Öyle ya yeni nesil çocukları masa başına zor sürüklüyor, erkek kardeşim de öyle idi. Bir mucize eseri üniversitede istediği bölümü kazandı. Kitap kapağı açmadı çocuk müzik dinleye saçma sapan video izleye izleye oldu ama çok dua ederdi maneviyatına bağlıyor kendileri😂😂😂

İçten gelen bir şey olmayınca taşıma su ile değirmen dönmüyor maalesef. Bir meslek lisesi veya semti düzgün bir okulu bari tutturur da inşallah hedefine ulaşır.

Msjlarınızdan yumuşak huylu bi anne olduğunuzu sezdim bilmem haksız mıyım. Birçok yerde de aşçı olacak demişsiniz, zaten pek de akademik bi başarı beklemiyorsunuz gibi geldi bana. Çocuk birden 1 ayda bu hale gelmemiştir eminim. Milli eğitim bakanı şunu söylemişti; aileler bu süreçte çocuklarının ne kadar çalışıp çalışmadığını daha iyi görebilecekler. Yani çocuğunuz daha önce de çalışmıyorsa şimdi ne bekliyorsunuz anlayamadım. Bu arada 8.sınıf konuları çok zor değil diyenler olmuş ama LGS sınavı baya zor hele de matematik. Bence şu süreçte ders çalıştırmak yerine birlikte vakit geçirin,pasta börek yapın,sohbet edin,siz sorun o konuşsun.. Allah yardımcınız olsun ergen annesi olmak çok zor
Doğru sezmişsiniz evet yumuşak huyluyumdur , kolay kızan ya da her şeye kızan bi anne değilim .
Evet cidden şu durumda olağanüstü bir gelecek beklemiyorum , kendi geleceği kendi hayatı sonuçta , ben kulağından tutup da ille şu olcaksın bu mesleği yapcaksın diyememki . Aşçı olmak istediğini söylüyor , tamam da , kimse ona okumadan mutfağa koyup hadi şef aşçısın demez , okuması gerekli .
Teşekkür ediyorum yorumunuz için .

1 ay uzun süreymiş aslında.. ben kısa sürede pes ettiniz sandım..
aslında sınavda ilk dönem konuları çıkacak şimdi durumu toplayabilse başarır.
durumunuz varsa özel öğretmen ayarlayın.
özel dersler de zoomdan devam ediyor.
birde youtube da her dersin öğretmeni var.
tel elinden düşmüyorsa günde iki konu dinleyip bunlardan soru çözersen diğer vakit senin desen..
hatta mat için aramızda asal sayfası var youtube de benim oğlan izliyor.
Yorum yazanların çoğunun tabiriyle ipleri elime almayı başarabilirsem durumu toparlayacağından eminim , çünkü çok akıllı , zehir gibi çocuk , ama okuma hevesi yok .
Allahtan ümit kesilmez , bi şekilde mutlaka ders çalışmalı .

Öyle ya yeni nesil çocukları masa başına zor sürüklüyor, erkek kardeşim de öyle idi. Bir mucize eseri üniversitede istediği bölümü kazandı. Kitap kapağı açmadı çocuk müzik dinleye saçma sapan video izleye izleye oldu ama çok dua ederdi maneviyatına bağlıyor kendileri😂😂😂

İçten gelen bir şey olmayınca taşıma su ile değirmen dönmüyor maalesef. Bir meslek lisesi veya semti düzgün bir okulu bari tutturur da inşallah hedefine ulaşır.
Teşekkür ederim Zeynos , işte ders çalışmadan hiçbir yeri de tutturamaz . Aşçı da olamaz .

Hannazcim seni oyle anliyorum ki.Ben benim ergenlerin biriyle ne cok ugrastim,ne cok uzuldum anlatamam.
Biliyordum ki gececek,ama kirmadan kirilmadan,telafisi olmayan zaman kaybindan en az hasarla atlatmaya calisiyor insan.
Herseyi reddediyordu sessiz direnisle,zihni cok iyi,dersi boslar,evde tek sayfaya bakmaz,kendini sartlar,okulu sevmez...
Baskici bir aile degiliz fakat salmista degildim,orta yolda yani.2 3 kat sabir lazim bu surecte,biraz onu anlamaya calistim,biraz rolantiye alarak sadece bekledim...
Gitgide o ates sakinliyor,biraz buyuyup algilar degisiyor,birseyler iyiye gidiyor yani, uzulme.
Ben de neredeyse yalniz atlattim diyebilirim diyebilirim bu sureci.
Cunki esim,sanki cocuklara gerekli otoriteyi saglarsa onu sevmeyecekleri gibi bir dusuncedeydi.
Evde duzen kuran,kisitlayan,birseylere hayir diyen hep ben gibi bir konuma düştüm,bazen cocuklarin nefretine bile katlanmak zorundayiz,fakat biliyordum ki cocugun asil anne babaya,asgari de olsa belirli kurallara ihtiyaci var.
Telefonu elinden aliyordum,adeta cocuk sönuyordu.
Ama dayandim,astik baya,bambaska bir cocuk cikti o kozadan masallah.
Cok iyi degilsekte baya baya iyiyiz su anda.
Gececek,bu surecte sana boool bol sabir :KK200:

Ben bu stili tanıyorum
Bahse girerim öğretmensiniz
Ya matematik yada türkçe/edebiyat :KK70: :KK70:
Kaybettiniz maalesef ama matematiği çok severim belki oradan kurtarırız 😂 Çok böyle mekanik ve öğretmenlerin yazdığı bir öneri gibi görülebilir ama benim ailemin benim için uyguladığı bir taktikti bu sorumluluk kazanana ve çalışma bilinci oturana kadar aile bu şekilde desteklemeli çocuğunu bi şekilde. Liseye kadar bu şekilde ailecek ders çalıştık diyebilirim ve sonrasında çalışkan ve başarılı bir öğrenci oldum hep. Yorumlarda eğitim sistemi eleştirisi yapılmış herkesin okumasına gerek yok tarzı ama 13 14 bu kararın verilmesi için çok erken yaşlar. Çalışmaya teşvik şart yani🤷🏻‍♀️

Teşekkür ederim Zeynos , işte ders çalışmadan hiçbir yeri de tutturamaz . Aşçı da olamaz .

Allah içine azim güç kuvvet versin bazen çok söylemek inatlaştırıyor inanın ne desem bilemiyorum. Size de kolaylıklar diliyorum

bu çok önemli ama bu aslında geçmişten itibaren önemli. çocuk=örnekler çünkü. Telefonuna sınırlandırma getirin internete sanal sınırlama koyun istese de giremesin.

Ayrıca herkes okumak zorunda da değil. siz ışık goruyorsanız her şeyi yapın ama ışığı yoksa zorlamayın.

ebeveyn olarak ben rahatım bu konuda.
Buna katılıyorum ama şöyle bi parantez açmak isterim. Herkes belki mühendis doktor olmak zorunda değil ama herkesin sorumluluk bilinci kazanması ve hayatının sorumluluğunu taşıyacak kadar bi meslek edinmesi lazım. Ve bu aslında bu yaşlarda oturuyor. 13 14 yaşında bi çocuk ders çalışmayı sevmeyebilir okumak istemiyorum diyebilir ben de öyleydim hatta ama 17 18 civarı belli oluyor bu tarz gelecek düşünceleri. Bu yaşta destek ve zorlama şart o yüzden. Liseye kadar zoraki ders çalışmış sonra ise ders çalışmayı çok sevmiş biri olarak söylüyorum bunu. O dönem iyi ki ailem beni zorlamış yoksa çok pişman olurdum muhtemelen.

Yani ışığı görmek için acele etmemek lazım bazıları sonradan parlayabiliyorlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X