• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk böyle mi bakılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Abur cubura güvenip yemek yemediği için annesi verilmesini istemiyordur ki haklı. Yemek saatlerinde yemek yemiyordur mızırdanıyordur annesi yeme düzeni oluşturmaya çalışıyordur haklı. Çocuğun gözünün önünde abur cubur yerseniz o da ister tabii ki.
Saat 10 da 5 yaşındaki çocuk uyumuş olmalı ki o başlı başına ayrı bir konu.
Annesi bilir nokta!
Abur cubur vermek istemediğinden, evde yapılan yemekleri beğenmeyip, dışarıdan sipariş ediyor. Çünkü böyle daha sağlıklı değil mi?
Bir yakınım da aynı böyle, çocuk yemek konusunda aşırı mız mız ama annesi de salmış durumda, çocuk bazı günler aç yatıyor, çocuğa özel bir yemek menüsü yok arada yavan ekmek verir ve çocuk akşama kadar aç aç geçer , ben kendi çocuğum olmadığı için karışmıyorum denk geldikçe yemek yesin diye uğraşırım ama annesine bişey desem anneliğimi sorgulama der eminim , o yüzden uzak dururum ama çocuğa da üzülüyorum ..
Benim durum. Ya çocuk kendi ağzıyla açım diyor.
Belki bu sayede ogunlerde doymadan kalkmamasi gerektigini ogretmeye calisiyordur. Size ne ki? Annesinin bir bildigi vardir.
Aynen, beş buçuk yaşında. Çok iyi öğrenmiş.
Benim yeğenim 5 yaşına girdi daha midesinden paketli gıda geçmedi. Organik sütsüz bilmemne dondurma yiyorsa yiyor, öyle çocuğa Max verelim yesin sevinsin diye bir şey yok:)
Asla cips yemez , kızartma yemez, sakız çiğnemez.
Ailesi çok katı. Onlar katı olduğu için biz de saygı duyuyoruz. Asla el altından cocuga çikolata falan vermiyoruz.
Sizin yapacağınız şey de saygı göstermek. Fikir istemeyene fikir vermeye gerek yok. Ben mesela kendi çocuğum olursa çamur içinde, kediyi köpeği öperek büyütmek isterim. Bana göre aşırı Steril ortamda çocuk büyütmek doğru değil, ama bana ne?
İnsanlar belki de seksen yıllık ömründe bir tane çocuk dogruyorlar. Ona da gönlü nasıl isterse öyle baksın😂 misal o dondurmayı çocuğa verseniz çok şeker yemekten gece uyku saatinde hopalsa ziplasa siz mi uyutacaksiniz?
Hayir.
O yüzden karışmamak en iyisi.
Kendi çocuğunuz olunca daha iyi bakarsiniz
Dondurma zararlı ama dışarıdan alınan, hazır gıdalar zararlı değil mi? Bu hareketi dışarıda bir çocukta da görsem üzülürüm. Üzülmek için illa kan bağı olmasına gerek yok. Tutup, öyle çocuk bakılmaz böyle bakılır demiyorum.
Bilmediğiniz konularda insanlara boş yere laf söylemeyin. Kendim de çocukluktan beri şeker bağımlılığı yaşamış ve hasta olmuş biri olarak söylüyorum. Eğer bir insan hiç şeker tüketmezse canı bir süre sonra şeker istemez. Bir kaşık bile tüketirse sürekli ister. Sigara gibi bir şey. Bir kaşıktan nolacak demenizi bilgisizliğinize veriyorum. He çocuğun gözü önünde tüketilseydi farklı konuşurdum ama tesadüf eseri görmüş zaten
Keşke yazdıklarımı düzgün okusaydınız, ben laf söylemiyorum zaten, böyle mi olur diye çocuklu annelere soruyorum. Kendi çocuğum olsa zaten sormam.

Acıktım diyen çocuğa bir dilim kuru ekmek veriyor olmasaydı eğer çocuğu terbiye etmeye çalıştığını düşünürdüm. Ama bu şekilde olması garip. Ayrıca herkesin dondurma yediği ortamda çocuktan esirgenmesi de garip, çocuk yemiyorsa kimse de yemesin. Gözünün önünde yiyorsanız ona da vereceksiniz. O şekilde yeme içme eğitimi verilmez.
Bence ekmegin de sebebi var 🤭
Benim buyugum ekmek tereyag ikilisine bayilir. Kahvaltida bile ssdece o ikisi olsa yeter ona. Sevdiginden belki onu verdi

Allah aşkına şu çocuklara dondurma, çikolata yedirilmiyor diye üzülmeyin. Ben yıldım artık oğlum çikolata, kek nedir bilmezdi kreş ve etraf sağolsun bütün tabular yıkılıyor. Bugün yemek saati öncesi komşu çikolata vermiş mesela, gerekli mi?

Gelinşe ilgili bir şey dedim mi? Başka çocukları olan anneler vardır. Onlar da böyle mi merak ettim. Yani, çocuk acıktım dese de akşam 10'da bir şeyler veremez mi? Kebap yapsın, tavuk yedirsin demiyorum ama ne bileyim, açlığını giderici bir şey. Karnım gurulduyor diyor.
Yatmadan iki saat önce hiç bir şey yedirilmez reflüye sebep olduğu için bizim doktorumuz özellikle hep bunu vurguluyor. Ben acıksa da vermiyorum. Bazı şeylerde kuralcı olmak gerek dediğiniz gibi yemek yemede mızmız bir çocuksa şu zaman acıktım ver dediğinde verirse bu mızmızlık daha kötü artacak o yüzden yemesi gerektiği besini annesi belirlediğinde yememenin neye sebep olacağını öğrenir ve bir daha ki öğünde bunu yiyeyim de böyle açlık çekmeyeyim diye düşünür çok da küçük değil 5,5 yaşında çocuk bunu rahatlıkla kavrar. Lakin öğünler protein bakımından doyurucu olmalı ki daha uzun süre tok kalabilsin. Aburcubur konusunda katı olmak şart olabilen annelerin ellerinden öpüyorum. Anne olunca anlayacaksınız, bir çocuğu annesinden başka hiç kimse daha fazla düşünemez, o yüzden annesi doğru olanı yapıyor çocuğu için en iyi olanı.

Bu arada bütün anneler süperdir, annesi en iyiyi bilirci değilim.
Biberonuna kola dolduran, anne acıktım dediğinde daha meleyen kuzu için, bekle birazdan et yersin diyen anne de gördüm..
Yani haklı da olabilirsiniz, ama annede haklı olabilir.
Tek bunlardan bir yorum çıkarmak çok doğru olmayabilir..

Çocuk acıktım, bir şeyler yiyebilir miyim diyor.

Dondurmayı yemekten sonra istedi. Annesi evet yemek yapmıyor. Abim yapar. Sorun yemeği kimin yaptığından ziyade bir dilim ekmeğe izin vermesi.

Dondurmayı ben yemedim zaten. Çocuk başkası yerken gördü diyorum. Sizce yengem kalk kahvedesu yap dese, yapmaz mıyım? Tam olarak daydreamin verdiği cevabı veriyor. Tartışma çıkmaması açısından karışmıyorum.
Yemek saati dışında bir şey vermek çocuğa yarar değil zarar. Benim arkadaşım var, çocuğu bir yaşında kola ve çay bagimlisiydi. Sabah aksam çocuğun elinde bir aburcubur. Cips paketini kapatir buskivi paketini açar, onu kapatir kuruyemiş yer. Sonra arkadaşım der ki "bu çocuk hic yemek yemiyor" gerçekten de çocuk sofrada yemek yemez. Gece annesine acıktım der, annesi kek verir.
Ama hala benim çocuğum asla yemek yemez, benim çocuğum gece üçe kadar uyumuyor falan der, 'her çocuğun mizacı farklı,benimki de böyle ' der 😂😂
Yani bence sizin yengenizin yaptığı yemek saati dışında yemek vermemek en doğrusu. Benim ablam cevizi hurmayı bile sayarak veriyor çocuğa,birkaç taneden fazla yiyemiyor fazla enerji dolmasın diye. Yemekten kalktıktan sonra da asla yemek vermiyor.
Bir de şu saat olmuş neden hala milletin evindesiniz ki? Çocuğun uyku saati denen bir şey var.
Bugün pazar,biz de ablama gittik, yedik içtik sohbet ettik, 7 gibi vakitlice kalktık. Çünkü 8.30 çocuğun uyku saati. Sakinlesip duş alıp uyku moduna geçmesi lazım.
Velev ki kalkmadık, ablam yollardi bizi 'gec oldu' diye 😂 çocuklu insanın evinde bu kadar geç saate kadar kalınmaz, ayıp bence

Abur cubur vermek istemediğinden, evde yapılan yemekleri beğenmeyip, dışarıdan sipariş ediyor. Çünkü böyle daha sağlıklı değil mi?

Bakın bunu yapmayın basit gözüküyor. Ne zaman kendisine hak verilmeyen bir konu sahibi olsa hemen karşı tarafı suçlu gösterecek yeni bir bilgi atıyor ortaya. Çok saçma duruyor. Düşüncenizden eminseniz yazmasaydınız. Fikir almaksa amacınız her fikre açık olun. Ama siz onay almak istiyorsunuz belli ki.

Birlikte mi kalıyorsunuz bu ara?
Mesela kahvaltıda ne yiyor? Yemeyeceğim diyip kalkıyor mu? Annesi öğle yemeği sunduğunda reddediyor mu? Sofradan kalkan yemek istemeyen çocuk ise, düzen oluşturmak içindir. Merak etmeyin. Ama öğünlerini atlıyor çocuk istemesine rağmen vermiyorsa siz evde sağlıklı çeşitli yiyecekler hazır edin. Yine öğün saati geldiğinde alternatif sunarsınız.
Evet, kahvaltıda kakaolu süt ya da meyveli yoğurt yer. Sade süt, peynir sevmiyor. Annesi de öyle. Bazen de ekmek üstüne yağ.

Öğlen, işte ne yerse. Tavukü köfte. Bizle beraber oturur. Akşam da bizle beraber yer. 20 kilo.

Burada hazır paketli gıdalar tüketmek zararlı diyenler, yeğenim ve yengemin ev yemeklerini beğenmeyip dışarıdan yemek istediğini bilmiyor. Sineklerin olduğu ortamda yapılan köfte daha sağlıklı muhtemelen.

Bir yakınım da aynı böyle, çocuk yemek konusunda aşırı mız mız ama annesi de salmış durumda, çocuk bazı günler aç yatıyor, çocuğa özel bir yemek menüsü yok arada yavan ekmek verir ve çocuk akşama kadar aç aç geçer , ben kendi çocuğum olmadığı için karışmıyorum denk geldikçe yemek yesin diye uğraşırım ama annesine bişey desem anneliğimi sorgulama der eminim , o yüzden uzak dururum ama çocuğa da üzülüyorum ..
İyi de herkesin çocuğu ne verse yiyen standart paketle gelmiyor maalesef.
Benim kızımda bahsettiğiniz gibiydi,bende bir dönem ne yapsam yemedi,yemeği oyunla yedirirdim öğlen,akşam yanağının icinde bulurdum yutmamış öyle bekletmiş,bazı şeyleri tatmadı bile derken saldım çünkü bıkmıştım pişirip önüne koyduklarımın ziyan olmasından,oyunla yedirdiğim 2 lokmanın yutmayıp yanağında beklemesinden,hevesim kalmamıştı yani ona birşeyler hazırlamaya ne de olsa yemeyecek diye,yeme dedim en son yeri geldi ekmek kemirdi,yeri geldi oturdu sade makarna yedi,ben ısrar etmeyince,okulda da arkadaşlarına uyum sağlayarak yedi,tattı,şimdi 10 yaşında gayet herşeyi yiyen sağlıklı bir çocuk. Ben kendimi yıprattıgımla kaldım. Böyle eleştirmeniz hoş olmamış yani
Eminim arkadaşınız da mücadele edip,sonunda pes etmiştir, zamana bırakmıştır,ilerde alışır diyordur ,inatlaşmak istemiyordur ki alışacak yani eninde sonunda. Herşey varken bir evde,çocuk açlıktan ölmez yani. Bazen akışına bırakmak gerekir.

Burda mevzu olan anne ne düşünüp bu şekilde davranıyor bilemeyiz ama herkes de süper bilinçli anne değil hanımlar. Çocuğu sürekli hazır gıdalarla besleyen, acıktım diyen çocuğu kenara itip önce ben yiyeceğim sen bekle diyen anneler var. Çocuk 3 yaşına gelmiş ben daha hiç çocuğa özel bir çorba yapmadım ek gıdaya geçtiğinden beri, sofradakilere ekmek banıyorum diyen de gördüm ben. Öyle bir yazıyorsunuz ki hepinizin çevresi sanki çocuğa hiç şeker, un vermiyor gibi. Benim etrafımda resmen ebeveyn istismarına uğrayan bir sürü çocuk var.

Yemek saati dışında bir şey vermek çocuğa yarar değil zarar. Benim arkadaşım var, çocuğu bir yaşında kola ve çay bagimlisiydi. Sabah aksam çocuğun elinde bir aburcubur. Cips paketini kapatir buskivi paketini açar, onu kapatir kuruyemiş yer. Sonra arkadaşım der ki "bu çocuk hic yemek yemiyor" gerçekten de çocuk sofrada yemek yemez. Gece annesine acıktım der, annesi kek verir.
Ama hala benim çocuğum asla yemek yemez, benim çocuğum gece üçe kadar uyumuyor falan der, 'her çocuğun mizacı farklı,benimki de böyle ' der 😂😂
Yani bence sizin yengenizin yaptığı yemek saati dışında yemek vermemek en doğrusu. Benim ablam cevizi hurmayı bile sayarak veriyor çocuğa,birkaç taneden fazla yiyemiyor fazla enerji dolmasın diye. Yemekten kalktıktan sonra da asla yemek vermiyor.
Bir de şu saat olmuş neden hala milletin evindesiniz ki? Çocuğun uyku saati denen bir şey var.
Bugün pazar,biz de ablama gittik, yedik içtik sohbet ettik, 7 gibi vakitlice kalktık. Çünkü 8.30 çocuğun uyku saati. Sakinlesip duş alıp uyku moduna geçmesi lazım.
Velev ki kalkmadık, ablam yollardi bizi 'gec oldu' diye 😂 çocuklu insanın evinde bu kadar geç saate kadar kalınmaz, ayıp bence
Biz onlarda değil, onlar bizde kalıyor. Nerede dedim misafirliğe gittiğimizi?

Annesi bilinciyle ve bir duzen kurmak peşindeyse kimse karışamaz. Cocuk anneden hayir diğerlerinden evet alınca şımarık olup gidiyor.
Ama sırf üşengeçlikten ilgisizlikten birsey hazirlamamissa sizin teklif edip biraz corba yapmanız lazimdi. Anneleri yorgundur sıkılmıştır diye ne zaman yeğenlerim gelse hic fark etmez annemde bende yemeklerini biz düşünürüz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X