- 25 Mart 2022
- 897
- 801
- 23
- Konu Sahibi showingnoemotions
Abur cubur vermek istemediğinden, evde yapılan yemekleri beğenmeyip, dışarıdan sipariş ediyor. Çünkü böyle daha sağlıklı değil mi?Abur cubura güvenip yemek yemediği için annesi verilmesini istemiyordur ki haklı. Yemek saatlerinde yemek yemiyordur mızırdanıyordur annesi yeme düzeni oluşturmaya çalışıyordur haklı. Çocuğun gözünün önünde abur cubur yerseniz o da ister tabii ki.
Saat 10 da 5 yaşındaki çocuk uyumuş olmalı ki o başlı başına ayrı bir konu.
Annesi bilir nokta!
Benim durum. Ya çocuk kendi ağzıyla açım diyor.Bir yakınım da aynı böyle, çocuk yemek konusunda aşırı mız mız ama annesi de salmış durumda, çocuk bazı günler aç yatıyor, çocuğa özel bir yemek menüsü yok arada yavan ekmek verir ve çocuk akşama kadar aç aç geçer , ben kendi çocuğum olmadığı için karışmıyorum denk geldikçe yemek yesin diye uğraşırım ama annesine bişey desem anneliğimi sorgulama der eminim , o yüzden uzak dururum ama çocuğa da üzülüyorum ..
Aynen, beş buçuk yaşında. Çok iyi öğrenmiş.Belki bu sayede ogunlerde doymadan kalkmamasi gerektigini ogretmeye calisiyordur. Size ne ki? Annesinin bir bildigi vardir.
Dondurma zararlı ama dışarıdan alınan, hazır gıdalar zararlı değil mi? Bu hareketi dışarıda bir çocukta da görsem üzülürüm. Üzülmek için illa kan bağı olmasına gerek yok. Tutup, öyle çocuk bakılmaz böyle bakılır demiyorum.Benim yeğenim 5 yaşına girdi daha midesinden paketli gıda geçmedi. Organik sütsüz bilmemne dondurma yiyorsa yiyor, öyle çocuğa Max verelim yesin sevinsin diye bir şey yok:)
Asla cips yemez , kızartma yemez, sakız çiğnemez.
Ailesi çok katı. Onlar katı olduğu için biz de saygı duyuyoruz. Asla el altından cocuga çikolata falan vermiyoruz.
Sizin yapacağınız şey de saygı göstermek. Fikir istemeyene fikir vermeye gerek yok. Ben mesela kendi çocuğum olursa çamur içinde, kediyi köpeği öperek büyütmek isterim. Bana göre aşırı Steril ortamda çocuk büyütmek doğru değil, ama bana ne?
İnsanlar belki de seksen yıllık ömründe bir tane çocuk dogruyorlar. Ona da gönlü nasıl isterse öyle baksın misal o dondurmayı çocuğa verseniz çok şeker yemekten gece uyku saatinde hopalsa ziplasa siz mi uyutacaksiniz?
Hayir.
O yüzden karışmamak en iyisi.
Kendi çocuğunuz olunca daha iyi bakarsiniz
Keşke yazdıklarımı düzgün okusaydınız, ben laf söylemiyorum zaten, böyle mi olur diye çocuklu annelere soruyorum. Kendi çocuğum olsa zaten sormam.Bilmediğiniz konularda insanlara boş yere laf söylemeyin. Kendim de çocukluktan beri şeker bağımlılığı yaşamış ve hasta olmuş biri olarak söylüyorum. Eğer bir insan hiç şeker tüketmezse canı bir süre sonra şeker istemez. Bir kaşık bile tüketirse sürekli ister. Sigara gibi bir şey. Bir kaşıktan nolacak demenizi bilgisizliğinize veriyorum. He çocuğun gözü önünde tüketilseydi farklı konuşurdum ama tesadüf eseri görmüş zaten