Çocuk, Boşanma, Aşk

Bitter Ziyagil

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2020
25
2
1
34
Merhabalar, aranızda yeniyim, çünkü çıkmazdayım, derdimi kimseye anlatamıyorum. 5.5 senelik evliyim... 2.5 yaşında bir kızım var. Mesleğim var, baktığınızda sorunum yok. Ama sorunum büyük, öncelikle vajinismusum. Eşimin sperm değerleri nedeniyle hiç çocuğumuz olmama ihtimali sonucu tüp bebek yaptırdım. Bu süreçte bu sorunu yenmeye çok çalıştım ama eşimin ilk günlerdeki olur geçerleri boş vermişliğe varınca tek başıma bişey yapamadım.şimdi ise hiç aramızda sorun olmuyor bile çünkü konuşmuyoruz, ve arada sırada yüzeysel birlikteliklerimiz var. Ama benim asıl asıl problemim şu. Ben mantık evliliği yaptım, aşkla evlenmedim ve eşime karşı cinsel birşey de hissetmiyıorum. Evliliğimzde çok büyük şiddet aldatma gibi sorunlar yok ama biz aynı evi paylaşan anne ve baba gibiyiz. Zevklerimiz ayrı, paylaşımlarımız az... konuşmaya çok çalıştım olmadı. Ayrılmak istiyorum bir yanım da kızına haksızlık işte diyor, ayrılmak istiyorum sebebim ne diyebilirim... yani nolur bana bişeyler deyiverin, düşüncelerim arasında boğuluyorum...

Bir dakika aklım mantığım almadı..
Vajinusmussun ama tüp bebek yaptırdın ?
Vajinusmusken tüp bebek nasıl yaptırdın cidden bilmiyorum sonuçta vajinal rahim içinde yapılan bir işlem değil mi ben mi yanlış biliyorum ?
Vajinusmusu yenmeden neden çocuk yaptın ? Zaten tüp bebek yapmışsın yenip bazı şeyleri düzeltip yapsaydın.
Hadi bunlar oldu çocuğun oldu şimdide yabancı gibiyiz boşanmak istiyorum diyorsun.

Zaten olacağı buydu bazı şeyler çözmeden çocuk neden hadi çocuk oldu bazı şeyleri çözmeyi denememek neden ?
Eşin asıl kendinden fedakarlık veren o değil mi? (Anlattığın konu için fedakarlığını söylüyorum)
Destek almanızı tavsiye ederim.

Şahsen şu mantık evliliği olayı baştan yalnis buluyorum. Her insanın sevgi dolu bir evliligin olmasını hak eder ve ister. Bu mantık evlilik ile olacak birşey olarak değil bence. Sevmediğiniz adama cinsel isteksiz olmanız normal değil mi? Esiniz de mi sizinle mantık evliliği yaptı? Oda bi isteksiz gözüküyor

Ama benim asıl asıl problemim şu. Ben mantık evliliği yaptım, aşkla evlenmedim ve eşime karşı cinsel birşey de hissetmiyıorum.
Yani hiç mi beğenmedin evlenirken? Yakışıklı falan diye düşünmüyor muydun? Amacım zaten anne olmaktı, şimdi alırım çocuğumu giderim dersen bilemem. Ama azıcık duygu kırıntısı varsa, azıcık oluru varsa peşine düşmelisin kızın için. Terapiste gitmeni öneririm. Önce yalnız git, sonrasına bakarsın. Ayrıca ömür boyu cinsellik yaşamayacak mısın? şimdi boşversen bile bu sorunu çözmen gerekecek. Bu sitede vajinismus başlığı var tavsiye ederim. Eşsiz yapılacak egzersizler önermişler çok faydalı

Başlarda bu kadar değildi çünkü herşey ve doktorlar çocuğunuz olmayabilir deyince tüp bebek oldu... zamanla kayınvalide problemleri arttı, eşim aramızdaki uzaklığı umursamadı... iyice koptuk.

Ve ben istek duysam sanki zaten yenerim gibi çünkü evet tüp bebek yaptırırken işlemlerimi çok rahat olmayı başarmıştım.. sanki eşimin de mantık gibi, aman işte evliyiz huzurumuz var ailemiz var tamam modunda...

Yani bu süreçte çok problem de yaşadık, eşim ve ailesi evlendikten sonra çok değişti. Herşeyi yapıp aaa biz seni düşündük modundalar. Eşim annesine sormadan dışarıya yemeğe çıkmaz. Herhalde hepsi beni uzaklaştırdı...

vajinismusu yenmeden cocuk sahibi olmak evliligin temeline bomba birakmak gibi geliyor bana

Haklısınız ama şükür kızım var şimdi... keşke demek istemiyorum o yüzden...
elbette keske demeyin ama bastan keske once vajiniamusu yenip oyle cocuk dusunseydiniz belki aranizdaki bag kuvvetlenirdi. Cunku cinsellik evliligin temelini olusturuyor bi yerde

Gerçekten şu forumdaki çoğu insanın çocuk doğurmak için çocuk doğurmasını anlamadım, anlayamıyorum. Hastalığınızı yenmeden neden çocuk sahibi oldunuz? Çocuğu kendiniz için doğurmuşsunuz nasılsa, iyi bir aile hayatı olup olmayacağını sorgulamak için geç artık, o yüzden neyi düşündüğünüzü anlamadım. Yaşadığız şey evlilik değil zaten. Uzatmadan boşanın

elbette keske demeyin ama bastan keske once vajiniamusu yenip oyle cocuk dusunseydiniz belki aranizdaki bag kuvvetlenirdi. Cunku cinsellik evliligin temelini olusturuyor bi yerde
Evet kesinlikle... ve ben hem isteksizliğimi hem de bunu bu kadar evli olup hiç yaşamamış olmamı kötü hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…