• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğuuzun düşen göbeğini nereye attınız?

benim arkadaşım temmuzda dogum yaptı ve bebeğinin göbeğini eşinin ahberi olmadan cebine katmış 1 hafta cebinde kalmasını saglamış bebeği eşine baglı olsun diye şimdi kızı ne zman aglasa babasına veriyomuş bebek susuyomuş uyuya kalıyomuş:))))))) özelliklede aglamaları babanın geliş saatine yakın oluyomuz hissediyo galiba bebekler bende öyle yapıcam eşimin cebine katıcam 1 hf kızının göbeği ile gezsin sonrada bir camii avlusuna gömmeyi düşünüyorum dinini imanını bilsin hayırlı salih bir evlat olsun diye i,nş

merhabalar genelde halk arasında kızın göbeği evde saklanır evine bağlı olsun diye,erkeğinkide camiye gömülür gözü açık olsun dinine inanan biri olsun diye:) bizimki caminin bahçesine gömdük:):1rolleyes:

böyle batıl inaçlara inanmıyorum ben yani kuranda yazıyor mu göbeğiini şuraya gömersn şöyle olur diye ben inanmıyorum hep kocakarı inaçları bunlar ama yinede hepimiz yapıyoruz

bızımkını babası banka bahcesıne gomdu ne dusunerek gomdu bılemem bol paralı olsun dıyemı bılemedm

Benim bebeğimin göbeği evde buzdolabında. Babam bi haberde görmüş, bi çocuğun hastalığı varmış (hastalığının ne olduğunu hatırlayamıyorum) ailesi saklamış ve doktorlar o göbekle iyileştirmişler. Bizde saklıyoruz. Tabi Allah korusun...

arkadaşlar dinimize göre bir insan parçası olduğundan gömülmesi daha uygunmuş.ayak altı olmayan bir yere gömülmesi gerekirmiş.

hay Allah yazdiklariniza çok guldum:))) boyle bir hurafeye nasil inanirsiniz hanimlar yaaa....

Benim bebeğimin göbeği evde buzdolabında. Babam bi haberde görmüş, bi çocuğun hastalığı varmış (hastalığının ne olduğunu hatırlayamıyorum) ailesi saklamış ve doktorlar o göbekle iyileştirmişler. Bizde saklıyoruz. Tabi Allah korusun...

arkadasim senin dedigin doktorlar cocuk dogdugunda kordan hucrelerini alinip ve sadece laboratuar ozel olarak dondurulma sistemlerinde saklanir ve Allah korusun bi hastaliginda bu saklalan kok hucreleri ile tedavisi saglanir..

Öncelikle kordon kanı saklanmasına karar verildiğinde beklenen doğumdan en az bir kaç hafta önce ilgili laboratuar ve doğumu yaptıracak olan hekime durum bildirilmeli ve gerekli hazırlıkların yapılması sağlanmalıdır. Bu sayede gerekli ekipman ve belgeler doğum anında hazır bulundurulabilir.
ışlemde bebek doğduktan sonra göbek kordonu bağlanır ve ilk 10 dakika içinde içindeki kan özel bir sistem yardımı ile torba içine toplanır.

Toplanan 40-100 ml hacmindeki kan, 36 saat içinde laboratuara gönderilir ve burada içindeki kök hücreler özel yöntemler ile ayrıştırılarak, azot tanklarında -193 derecede dondurularak saklanır.

oyle normal buzdolabinda saklinak sey degil ki...

Son düzenleme:
ben ne yapacağımı bilemedim kızımın odasında çekmecede duruyor. atmaya kıyamadım ne yapacağımı bende bilmiyorum:ecrin_bebek:

bebegimin göbegide duruyo halen karar veremedim nereye gomecegime cami diye düsünmüstüm ama vazgectim ablam cocuklarınkını gommustu cami avlusuna cocukları cooooooooook yaramazlar benimkide öle olur dıye korkuyorum akannehir

bende okul bahçesine gömmeyi planlıyordum ama artık okul bahçelerinde kamera var görüpte bu kadın ne yapıyor derler diye gömemedim :))

biz eşimle beraber yedik....
anne babaya bağlı olumuş...
tabiki şaka benim kızımınkide evde duruyor..temenni etmek çok güzel ama karar veremedim..kayınvalidem hala evinde saklıyor çocuklarının göbekleri 40 yaşında en büyük çocuğu ve oğulları sözünden dışarı çıkmaz..benimkide hastaneden eve gelirken yolda düşmüş..bende gezmeyi çok severim..

kızımın göbeği hala evde çekmecede duruyor,okul bahçesine gömmeyi düşünüyorduk ters tepki yapar diye vazgeçtik,rahmetli anneannem dayımın göbeğini camiye gömmüş ama dayım alkoliğin teki,hayatında caminin önünden bile geçmemiştir,en iyisi evde kalsın daha iii.....

benim göbeğimi babam Ankara ünv bahçesine gömmüş taa zamanında bende ank ünv okudum ahhahaha:))) hemde tam 8 sene:P
bilmiorum onun için mi hahahha

eşim makina mühendisi biz de mühendislik fakültesinin bahçesine gömmüştük.şimdi kızım olacak onunkinide eğitim fakültesine gömcem öğretmen olsunkaydirigubbakcemile3

Back