Guess me? Oyunu var mesela bizde de, defalarca oynuyoruz birlikte,onu gelistirici bir oyun en azından.Matkap seti almıştım el kasları gelişsin diye yüzüne bakmıyor.İhtiyacini biliyorum onlara yöneliyorum ama onun ilgisi farklı.Buyuyunce belki bu konuda degisr biraz,bugün süpürgeye açık kapı bıraktım belki alırım hevesi geçince başkasına hediye ederim olmazsaAma vazgeçmezse alın o oyuncağı siz yine de. Biz aman faydalı olsun şu bu diyoruz anne olarak ama çocuk olmadık şeylere heves edebiliyor. Bende gravitrak başlangıć set aldım işte kurar oynar keyifli eğitici vs diye ama 1 kez kurduk az oynadı kaldırdım ilerde vericem belki yasına uygun değildi. Kendisi de istememişti zaten kafama gore almistim sonra veririm diyerek.
Bir ara hala da tabi,kutu oyunu aldım hep,birlikte oturup oynadık,hala arada oynuyoruz ama anneme aldırdıgı uzayan ısıklı star wars kilıcı ile o çeşit cesit kutu oyunlarından fazla oynuyor bu ara. Cok istemişti almamıştım evde benzeri var diye ama anneme aldırmis 1 aydır elinden düsürmüyor. Bana kalsa almazdim 2 gun oynar birakir diye.
Renklerin cinsiyet temsil etmediğini düşünüyorum benPembe renk,ben öyle düşündüm.Onu imal edenler de nedense tek renk yapmışlar.
Yaşına uygun olmayışı benim sorunum,diğer konular çok önemli değilKizim 3 yasindayken spiderman hastasiydi,dogumgününde kocaman konusan oyuncagini aldirmisti bana. 2 sene falan oynadi onunla. Şu an oğlum kullanıyor ama kizım kadar hevesli degil bence,onun kadar sevmiyor spidermani.Normalde barbie,ciciobello falan istemesi lazımdi bu mantıkla. Thomas tren setimiz de vardı,woswos metal arabamızda. Öyle düsünmeyin,gayet normal oynamaları farklı oyuncaklarla.
Bugün bilindik bir çocuk mağazasına girdik süpürge yoktu istersen garaj seti alabiliriz onun yerine dedim tmm dedi çok sevindi koca kutuyu kendi taşıdı evde de geldiğinden beri oynuyoruz :)Ben olsam alırdım 200 lira şu zamanda çok para değil. İki gün oynayıp kenara atsa da 2. El uygulamada satarsınız
Evet bitmiyor,almak sorun değil onlar için çalışıyoruz ama her istediğini alırsam hayirdan anlamaz hale gelmesinden korkuyorum.Her istediklerini almiyorum. Harclik biriktirip alabilecegini soyluyorum ikisinide.
Cocuklarin istekleri bitmez hic.
Evet toplumda böyle bir ayrım var haklısınız ama biz yeni nesil bunu kırmaya çalışıyoruz yanlış olduğu içinErkek kadın işi yapmaz diye bir düşüncem yok, bebekler kızlar için arabalar daha çok erkekler için üretilmiyor mu bunu ilk kez benden mi okuyorsunuz yok muydu böyle bir sey
Niye bu merakları büyüyünce olmasın ki? Eşimin var mesela 30 üstü bir adam. Bence kendinizi ve oğlunuzu şartlamayın.Benimki aslında sırf pembe diye istiyor oyuncakları:) Balon görse pembe olanını seçer babası da pembe takıntılı
İş öğrensinler yapsınlar tabiki ama büyüyünce bu merakları olmayacak malesef
Açıkçası bu konuyu 5 yıldır hiç düşünmedim bile.Babasi da her türlü ev işini yapar,ben ergenliğini kasdetmistim.30 üstünü görebilir miyim bakalım 70 fln oluyorum.Ergenligini belki görürüm o zaman da havai oluyorlar.Saygili dürüst çalışkan olsun kıymet bilsin ben kendime bir şey istemiyorum.Bakalim hayat ne gösterirNiye bu merakları büyüyünce olmasın ki? Eşimin var mesela 30 üstü bir adam. Bence kendinizi ve oğlunuzu şartlamayın.
Almayarak basediyorum. Çocuğun her istediği herzaman yapılmaz. O hatayı ilk kızımda yaptım. 8 yaşında her dediği oldu. Şimdi BİM'in a101in yogurdunu yemez marka değil diye. Ekmeğe sürülen çikolatayı bile o meşhur markadan başka asla yemez. Bunlar her dediği oldu diye oluyor. Ama artık öyle değil. Geçenlerde bı oyuncak istedi 800liraydi pahalı alamam dedim ama babasını kandırıp yinede 400liralik oyuncağı aldırmış bu seferde. Bana kalsa oda pahalı gereksizdi almazdım. Çünkü oynamayacagindan adım kadar eminim ki aldırdı ama oynamıyor.Merhabalar,ben çalışan ve 5 yaşında oglu ile yaşayan boşanma yolunda bir kadınım.Oglum dönem dönem huy değişiyor ve bu ara beni aşırı yoruyor.İnatci,sinirli, dediğim dedik bir çocuk olsu.Son örnek üzerinden gideyim : Kız çocuklarına hitap eden bir oyuncak süpürge var,bebekliginde tutturmustu almıştım oynamayip kırmıştı şimdi aynısından gördü yine istiyor fiyatı da 200 TL.Kesinlikle oynamayacak çoğu oyuncaklar gibi iki bakıp kenara koyacak biliyorum ve daha da önemlisi onun gelişimine hiçbir katkısı olmayacak bir oyuncak.Araba aldım kredi ödüyorum,nafakamiz çok düşük anaokulu olarak da tam zamanlı devlet destekli bir anaokuluna kayıt ettirdim.Gerekli olan ihtiyaçlarını almak istiyorum şu enflasyonist ortamda.Tamam paramız yok değil alırım ama gereksiz ve kullanılmayacak bir oyuncağa 200 vermek..Konuşuyorum anlatıyorum asla ikna olmuyor,onu almaya odaklanmış sadece.
Bu sadece bir örnekti.İmkan olsa dahi her dediğini yapmak doğru mu ?
Sizler böyle bir krizle nasıl baş ediyorsunuz?
Evet benim de burada esas düşündüğüm şey bu, hayatta her istediğini elde edemeyeceğini öğrenmeli..Almam, asla almam.
Her ay bir oyuncak hakkı ve ücret limiti vardır.
Alabilecek durumda olsam dahi almam, çok istiyorsa kendi harçlığı olur, bayram parası olur biriktirebilir kendi alabilir, bunu açıklarım.
Onun yerine yapabileceğimiz, alabileceğimiz şeylerden bahsederim, dünyadaki maddi dengeyi o yaşa uygun anlatmaya çalışırım, o da mı olmadı, ağlaya zırlaya tepine tepine de olsa oradan almadan çıkarım.
Hayat böyle çünkü, her istediğimizin olması mümkün değildir/
Takılma canım KK gereksiz duyar kasmak için konu konu gezen insanlarla dolu.Siz çocuğunuzun her istediğini alıyor musunuz bunu sormuştum ?
Bu arada pembe bisiklet süren bir erkrk cocuk gördünüz mü hiç?Bunu sadece ben mi böyle biliyorum?
Merhabalar,ben çalışan ve 5 yaşında oglu ile yaşayan boşanma yolunda bir kadınım.Oglum dönem dönem huy değişiyor ve bu ara beni aşırı yoruyor.İnatci,sinirli, dediğim dedik bir çocuk olsu.Son örnek üzerinden gideyim : Kız çocuklarına hitap eden bir oyuncak süpürge var,bebekliginde tutturmustu almıştım oynamayip kırmıştı şimdi aynısından gördü yine istiyor fiyatı da 200 TL.Kesinlikle oynamayacak çoğu oyuncaklar gibi iki bakıp kenara koyacak biliyorum ve daha da önemlisi onun gelişimine hiçbir katkısı olmayacak bir oyuncak.Araba aldım kredi ödüyorum,nafakamiz çok düşük anaokulu olarak da tam zamanlı devlet destekli bir anaokuluna kayıt ettirdim.Gerekli olan ihtiyaçlarını almak istiyorum şu enflasyonist ortamda.Tamam paramız yok değil alırım ama gereksiz ve kullanılmayacak bir oyuncağa 200 vermek..Konuşuyorum anlatıyorum asla ikna olmuyor,onu almaya odaklanmış sadece.
Bu sadece bir örnekti.İmkan olsa dahi her dediğini yapmak doğru mu ?
Sizler böyle bir krizle nasıl baş
Malesef öyle,soruma da cevap veremedi zaten.Bu düşüncelerle WC ler de ortak olur ki sorum zaten cinsiyetcilik değildi,konum başka tarafa evrildiTakılma canım KK gereksiz duyar kasmak için konu konu gezen insanlarla dolu.
Zaten ben de rengine dikkat çektim.Sirf oyuncak süpürge detayına girdim diye esas konudan uzak yorumlar geldi, konuyla ilgili çok az yorum görebildim.Ay beceremedim yorum yapmayı pardon :) ilk çocuk heyecanı ile kızımın her istediğini aldık fiyatına bakmadan , annemler söylerdi doyumsuz olur yapmayın diye, kızım şu an 11 yaşında , ihtiyacı olan temel ihtiyacı olan bir şey almaya gidiyoruz bu pahalı gerçek yok diyor daha uyguna buluruz , asla müsrif ve doyumsuz bir çocuk olmadı aksine gözü fazla doydu bence ki ilgisini çekmiyor ne marka kıyafetler ne oyuncak ne başka bir şey , şimdi oğluma da alıyorum 19 aylık o
Oyuncakların cinsiyeti olmaz elbet oğlumu oyun alanına bıraktık mutfak setiyle oynadı 1 saat tencereye bişeyler attı tuz döküyor gibi yaptı görevliye yediriyor eve dönerken aldım bir mutfak şeyi mesela ,, ama pembe oyuncak almam işte pembe niloyalı yanar dönerli oyuncak tercih etmem oğlum için , edenler vardır elbet ama bana doğru gelmiyor
Cinsiyet tercihini çocuğa bırakmak mı ? Bana da tuhaf geldi şu an , eğer doğuştan genlerinde bir anomali yoksa ( ben gebeliğimde genetik test ile buna da baktırmıştım ) cinsel kimlik oluşumunda anne babanın rolü çok çok önemlidir , çocuk model alır taklit eder , uç bir örnek olacak ama şu an youtube da videoları olan trans bir birey benim üniversiteden arkadaşım , cinsel kimlik karmaşası doğuştan değil sonradan oluşanlardan tamamen aile faktörü , yaşadıklarını duysaydınız çocuğunuzu böyle bir girdaba sokmazdınız , isteyen olursa özelden yazarım adınıZaten ben de rengine dikkat çektim.Sirf oyuncak süpürge detayına girdim diye esas konudan uzak yorumlar geldi, konuyla ilgili çok az yorum görebildim.
Herkesin düşüncesi farklı herkese saygım var, kimisi mesela çocuğa sen kızsın sen erkeksin demeyip cinsiyet tercihini kendine birakiyormus,bana göre çok saçma ve korkutucu.Supurge ile oynasın mutfak setiyle oynasın bu mesele değil bana göre de,mesele rengine bakılınca kız için imal edilen bir oyuncağın erkeğe alınması.Pembe bisiklet istese almam mesela,mavi süpürge görürse alırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?