• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocugunuzun her istediğini alıyor musunuz

Süpürgenin kızlara yönelik bir oyuncak olduğunu düşünmeniz çok yanlis. Onun dışında her istediğini almak zorunda değilsiniz tabii ki.
Almak istemeyisim renginden dolayı değil,ki dediğim gibi bebekliginde kendi isteğimle almisligim var zaten.,tencere tava da aldim zamanında,renge yoğunlaşıp konuşan uzaklasmayalim

Siz çocuğunuzun her istediğini alıyor musunuz bunu sormuştum ?
Bu arada pembe bisiklet süren bir erkrk cocuk gördünüz mü hiç?Bunu sadece ben mi böyle biliyorum?
Her istediğini almıyorum ama pembe pek çok oyuncağı var. Lila tshirt de giyer gezer. Sizinkiyle yaşıt sayılır. En yakın arkadaşımın kızı var ve onlara gitmeyi iple çeker çünkü barbielerle oynamak için. Ona söylemiyorum yansıtmıyorum demeyin bu cinsiyetçi kalıpları çocuklar anlıyorlar. Çocuğu cinsiyetçi yetiştiriyorsunuz.
Ek olarak benim kendi adıma oyuncakta şöyle bir prensibim var 100-200 lira arasındaki oyuncaklar için kalbini pek kırmam aşırım. 200-1000 lira arasındaki oyuncaklar için doğumgününü bekler. Yada yılbaşını. Bisiklet gibi daha yüksek meblağda oyuncak için para biriktirmesi, var olan başka bir oyuncağını satması gerekir. Seneye bisiklet alacağız akülü arabasını satıp üstünü kendi kumbarasından tamamlama şartı var.
Ben sizin yerinizde olsam pembe oyuncağı alırdım özetle.

Benim kendi çocuğum yok ama olsaydıda durumumun çok iyi olmasına rağmen asla istediği herşeyi almazdım.
Hollandada yaşıyorum ve burda şöyle bi yetiştirme tarzı var takdir ettiğim.
Bunu durumu iyi okumuş hakim savcı olan kişiler bile yapıyor.
Çocuğa o yaşta haftalık harçlık veriyorlar.
Ve ekstra para istiyorsa bunun için küçük görevler yaptırıyorlar mesela sofrayı kaldırmaya yardımcı olmak, odasını toplamak. Bu harçlığa ve ödülede asla karışmıyorlar. Çocuk ne istiyorsa onu alıyor.
Büyüdükçe bu harçlık ve karşılığındaki sorumluluk artıyor.
Sadece doğum günlerinde veya bayram gibi özel günlerde hediye alıyorlar.
Harçlık sistemini ben de düşünüyorum birsz daha büyüyünce, mantıklı 👍

Benim oğlumun da bardak caydanlik takimi var pembe 🤣🤣🤣 bize çay getiriyor hatta anne sana tuzlu kahve yaptım diyor. 🙈🙈 Ben oğluma 2 yaşından beri iş yaptırıyorum ama mesela bulaşık makinasina yardım eder sabahları yatağını toplar ilerde gelinim laf etmesin die alıştırdım 🤣🤣 verin evdeki elektrik süpürgesini supursun dursun bizimki benim elimden alıyor ben yapcam die benim.oglum da 5 buçuk yaşında
Benimki aslında sırf pembe diye istiyor oyuncakları:) Balon görse pembe olanını seçer babası da pembe takıntılı 🤷🏻‍♀️
İş öğrensinler yapsınlar tabiki ama büyüyünce bu merakları olmayacak malesef

Oyuncağa/renge bile cinsiyet yükleyebildiğiniz satırlarınızı geçiyorum, sondaki sorunuza cevaben:
Kızımın ilgi duyduğu her şeyi aldım açıkçası. Kimini kırdı, kimiyle çok büyük ilgiyle oynadı ve bir sürü şey öğrendi..
Belki oğlunuz öncekini kırdığı zaman henüz yaşı küçüktü, anlamıyordu. Israrcıysa alın. Çocuklar taklit ederek öğrenirler, bırakın oyuncak süpürgesiyle sizi taklit ederek bir yeti kazansın. Erkeklerin de temizlik yapması gerektiğini öğrensin.

Ha, alırken bir şart koşabilirsiniz: "Artık 5 yaşına geldin, oyuncak kırmak yok. Eğer bu kırarsan bir süre sana oyuncak alamayabilirim. Son kez soruyorum oyuncak alma hakkını süpürgeden yana kullanmak istediğinden emin misin?" diye.
Zaten bana yardımcı olmak için istiyormuş süpürgeyi kuzum 😀 İlgileneceğini bilsem rengi mühim değil aslında,pembe bir syru oyuncağı var zaten, kenarda duracak ondan istemiyorum da ne kadar direnirim bilmiyorum

Süpürge kız çocuklarına mı hitap ediyor valla koltuklarımı yikayanlar erkekti halılarımı yıkayanlar da he yıkama supurme diyorsanız arada eşim süpürür evi erkek kardeşim de anneme yardım olarak süpürür oyuncakların erkeği kızı yoktur benim kızım arabalarla oynar illa da bebek alicaz demedim 1 kova arabası var doğum gününde de dayısı 1 tane daha almış niye araba aldın demedim annem de araba almış aa bunlar erkek oyuncağı bebek alsaydınız asla demiyorum.

Her istediğini alacaksınız diye bir şey yok ancak çocuğu böyle cinsiyetçi kalıplara sokarak beynine işlemeniz çok yanlış. Sonra “karı gibi pembe” “süpürge kadının işidir” diyen herifler bu çocuklardan büyüyüp yetişenler oluyor
Yemin ederim bu pembe mavi ayrımını ben çıkarmadım ortaya,zaten vardı üreticilerin suçu ☺️

Allah kolaylık versin.
Benimde 2 çocugum var kızim 11 oglum 5 yaşında.
Yiyecek dışında her istediklerini almıyorum. Paramız yok demiyorum, kızim ama kredi kartın var ordan alırsın demişti 2-3 yaşlarındayken bir aydınlanma yaşamıştım. Şu an" bugün oyuncak alma günümüz değil,evimizin eksiklerini almaya geldik buraya,onu alamayız"diyorum ikna oluyor oglum ama her seferinde bir yokluyor oyuncak diyerek,bende almayacaksam bunu söylüyorum. Ha bu demek degil ki asla birşey almıyorum,bazen sorunca tamam bugün alabiliriz diyip aldığımda oluyor. Oyuncak alırken kız,erkek gelişim vb çizgilerim yok açıkçası. Kızımdan kalan süpürge ,ocak vb oyuncaklarla da oynadığı oldu oğlumun,kızımda araba vb şeyler isteyebiliyordu zaten küçük yaşlardayken.
Ha büyük şeyler istediğinde mesela bu sene bisiklet istedi oğlum,(kızımın vardı bisikleti)ona tamam tatil dönüşü alalım ama o zamana kadar oyuncak almak yok demiştim,bisikleti aldıktan sonra da bir süre oyuncak almadım,bak bisikletini aldık,konuşmuştuk bunu seninle biliyorsun,şu an başka oyuncak alamayız diye.
Bu arada iki ćocuğumda birikim yapıyor. anneanne,babaanne vb kişilerin verdiği harćlikları oğlum kumbarasına atıyor. Kızımda haftalık alıyor onu biriktiriyor(okulda yemek yiyor zaten) şu an kendine keman alacakmış mesela. Bende kursa yazdırıcam o keman alınca.(üzerine ekleme yapıyorum genelde gerekli olursa,orta kalite bir keman alacak meblağ birikince biraz daha iyisini almak daha doğru geliyor bana,ama kendisi biriktirmis almis oluyor) harcasa abur cubura kullanacak,kullanıyordu da kantin harcamalarına baktım. Arada ek bütçe ben veriyorum harçlığından haric hadi bugün kantin günü yap diye onu da harcamazsa ekliyor uzerine,isterse de harcıyor. Bazen kendisi gelip istiyor anne kantine gideceğim arkadaslarla şunu alacağız diye yine veriyorum ama bu ayda alemde bir olur ki söylüyorum zaten çekinme söyle ben destek çıkarım diye.
Para harcamak çok kolaymış anne ama biriktirmek zor ama keyifli kendine birşey almak yada paramın coğalması dedi geçen gün.
Oğlumda kızimdan heveslendi biriktirmek istedi bu arada.
Onlar birikim yaparken bende tutarsiz davranmıyorum, kendime aklıma eseni alıp cıkmıyorum,bu çanta güzelmis ama indirim yok su an sezon sonu hala gerekli bulursam alırım kafasındayım. Çocuklara da istek,ihtiyaç ayrımıni öğretmeye gayret ediyorum, istek makulse olabilir ama ötelenebilir de pekala ama ihtiyaçlar bütçe dahilinde karşılanır.
Bilemiyorum insan her istediğini almak istiyor ama gerçekten alınmamali ki hemen,kiymeti bilinsin. Yerinizde olsam yukarıda söyledigim gibi söyler(bugun oyuncak gunumuz degil vs)öteleyebildiğim kadar ötelerdim,zaman geçince ısrarla aynı oyuncağı istiyorsa(aralarda ufak tefek oyuncaklar almak yok tabi)alirdım sanırım bütçemin uyduğu bir zamanda.
Parmaklarınıza sağlık çok güzel açıklamış siniz.Ben de benzer bir şey yapıyorum,"Oyuncak paramız yatınca alırız "diyorum bir oyuncak alalım dediğinde.Beklemeyi öğrensin ve sınırını bilsin diye.Bugun maaş günü oyuncsk paramız yattı dediğim için hakkını bu süpürgeden yana kullanıyor kendince.Ben de istiyorum ki zekasını geliştirecek bir şey alalım madem para veriyoruz.Fiyatina bakalım uygunsa alırız diye oteledim şimdilik bakalım

Her istediğini almıyorum ama pembe pek çok oyuncağı var. Lila tshirt de giyer gezer. Sizinkiyle yaşıt sayılır. En yakın arkadaşımın kızı var ve onlara gitmeyi iple çeker çünkü barbielerle oynamak için. Ona söylemiyorum yansıtmıyorum demeyin bu cinsiyetçi kalıpları çocuklar anlıyorlar. Çocuğu cinsiyetçi yetiştiriyorsunuz.
Ek olarak benim kendi adıma oyuncakta şöyle bir prensibim var 100-200 lira arasındaki oyuncaklar için kalbini pek kırmam aşırım. 200-1000 lira arasındaki oyuncaklar için doğumgününü bekler. Yada yılbaşını. Bisiklet gibi daha yüksek meblağda oyuncak için para biriktirmesi, var olan başka bir oyuncağını satması gerekir. Seneye bisiklet alacağız akülü arabasını satıp üstünü kendi kumbarasından tamamlama şartı var.
Ben sizin yerinizde olsam pembe oyuncağı alırdım özetle.
Bizde de pembe çok oyuncak var istiyorsa yapicak bir şey yok deyip alıyorum zaten burada oyuncağın yaşına hitap etmeyisi esas sorunum.
Bu arada ben cinsiyet ayrımı yapmasam çevre yapıyor.Bir gün babasından gelen bir üst kıyafetle gönderdim kreşe,kız arkadaşı demiş kız şeyi giymişsin,dalga sebebi oluyor

Benim kızımın da tamir seti var isteyince almış babası çokta güzel oynuyor. Babası tamir yaparken o da çantasını getiriyor hemen o ne yaparsa yapmaya çalışıyor. O da evi supururken size eşlik edebilir. Böyle böyle bir şeyleri öğrenmeyecekler mi?
Her istediğini almıyorum ama . Neden almadigimi açıklıyorum. Ve geri dönüş yapmıyorum. İstediği şey mantıklı alınabilecek bir şeyse oyuncak gününde yada doğum gününde falan alacagimi söylüyorum. Öyle alıyorum.

Erkek kadın işi yapmaz diye bir düşüncem yok, bebekler kızlar için arabalar daha çok erkekler için üretilmiyor mu bunu ilk kez benden mi okuyorsunuz yok muydu böyle bir sey

Pembe renk,ben öyle düşündüm.Onu imal edenler de nedense tek renk yapmışlar.
Renklerin cinsiyeti olduğunu düşünmüyorum.11 yaşında oğlum pembe de giyer her renkte de oyuncağı giysisi vardır birkaç sene öncesine kadar ensevdiği oyuncağı Pembe panter peluşuydu.10 aylık bir de kızım var mavi de giyer,mavi emziği de var oyuncak arabası da var.

Boğazına istedikleri hariç kisitlama var bizde. Oyuncak vs bunları doğum gununde alıyoruz yada karne hediyesi olarak .

Abur cubur istediğinde tek 1hakki olduğunu söylüyorum. Şu devirde her istediklerini yapamayiz 🤷
Abur cubur isteği de oluyor,onu sağlıklı olmadığını söyleyince anlamasi daha kolay oluyor Allah'tan sınırlı alabiliyorum.
Ben makul fiyata yararlı ,yaşına uygun oyuncakları alayım istiyorum her istediğini tutturan bir çocuk olmasını istemiyorum evet bu devirde daha bilinçli alışveriş yapmak gerekiyor

Parmaklarınıza sağlık çok güzel açıklamış siniz.Ben de benzer bir şey yapıyorum,"Oyuncak paramız yatınca alırız "diyorum bir oyuncak alalım dediğinde.Beklemeyi öğrensin ve sınırını bilsin diye.Bugun maaş günü oyuncsk paramız yattı dediğim için hakkını bu süpürgeden yana kullanıyor kendince.Ben de istiyorum ki zekasını geliştirecek bir şey alalım madem para veriyoruz.Fiyatina bakalım uygunsa alırız diye oteledim şimdilik bakalım
Ama vazgeçmezse alın o oyuncağı siz yine de. Biz aman faydalı olsun şu bu diyoruz anne olarak ama çocuk olmadık şeylere heves edebiliyor. Bende gravitrak başlangıć set aldım işte kurar oynar keyifli eğitici vs diye ama 1 kez kurduk az oynadı kaldırdım ilerde vericem belki yasına uygun değildi. Kendisi de istememişti zaten kafama gore almistim sonra veririm diyerek.
Bir ara hala da tabi,kutu oyunu aldım hep,birlikte oturup oynadık,hala arada oynuyoruz ama anneme aldırdıgı uzayan ısıklı star wars kilıcı ile o çeşit cesit kutu oyunlarından fazla oynuyor bu ara. Cok istemişti almamıştım evde benzeri var diye ama anneme aldırmis 1 aydır elinden düsürmüyor. Bana kalsa almazdim 2 gun oynar birakir diye.

Merhabalar,ben çalışan ve 5 yaşında oglu ile yaşayan boşanma yolunda bir kadınım.Oglum dönem dönem huy değişiyor ve bu ara beni aşırı yoruyor.İnatci,sinirli, dediğim dedik bir çocuk olsu.Son örnek üzerinden gideyim : Kız çocuklarına hitap eden bir oyuncak süpürge var,bebekliginde tutturmustu almıştım oynamayip kırmıştı şimdi aynısından gördü yine istiyor fiyatı da 200 TL.Kesinlikle oynamayacak çoğu oyuncaklar gibi iki bakıp kenara koyacak biliyorum ve daha da önemlisi onun gelişimine hiçbir katkısı olmayacak bir oyuncak.Araba aldım kredi ödüyorum,nafakamiz çok düşük anaokulu olarak da tam zamanlı devlet destekli bir anaokuluna kayıt ettirdim.Gerekli olan ihtiyaçlarını almak istiyorum şu enflasyonist ortamda.Tamam paramız yok değil alırım ama gereksiz ve kullanılmayacak bir oyuncağa 200 vermek..Konuşuyorum anlatıyorum asla ikna olmuyor,onu almaya odaklanmış sadece.

Bu sadece bir örnekti.İmkan olsa dahi her dediğini yapmak doğru mu ?
Sizler böyle bir krizle nasıl baş ediyorsunuz?
Oglum 6 yas olmak uzere. Ben olsam almazdim. Cunku sonu yok. Hemen tuketio yenisine gecmek istiyolar ama bunun gercekten sonu yok. Para biriktirmeyi biliyodur cok istiyosa harcliklarindan biriktirmesi gerektigini soyleyin. Gercekten biriktirebilirse alin. Kendi emegi oldugu icin gozu gibi bakacaktir

Erkek kadın işi yapmaz diye bir düşüncem yok, bebekler kızlar için arabalar daha çok erkekler için üretilmiyor mu bunu ilk kez benden mi okuyorsunuz yok muydu böyle bir sey
Kizim 3 yasindayken spiderman hastasiydi,dogumgününde kocaman konusan oyuncagini aldirmisti bana. 2 sene falan oynadi onunla. Şu an oğlum kullanıyor ama kizım kadar hevesli degil bence,onun kadar sevmiyor spidermani.Normalde barbie,ciciobello falan istemesi lazımdi bu mantıkla. Thomas tren setimiz de vardı,woswos metal arabamızda. Öyle düsünmeyin,gayet normal oynamaları farklı oyuncaklarla.

Back