çocuğunuzu çok öpmeyin ve öptürmeyin

arda_

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2008
475
1
316
Diğer
evet arkadaşlar bunu yaşamadan önce bilemezdim ama çocuğum ebv virüsü kaptı.ve bunun adı öpücük hastalığı.hastalık o kadar kötü seyrediyo ki adı gibi sevimli değil maalesef.bu hastalığı geçiren veya tanışmış olan başkaları varsa lütfen tedavi sürecini beraber paylaşalım
 
bende dayanamayıp çok öpüyorum yavrularımı dayanamıyorum.nasıl farkettiniz peki ?belirtileri neler?
adını hatırlamıyorum ama bi manken bu hastalığa yakalanmıştı.
 
Son düzenleme:
anne öpucugu ancak ıyılestırrır bende hep operım daha ne zaman opuleceklerkı onemlı olan bence elın agzın temız olması bebekler opulmek sevılmek ıcındır ınsan zaten baskasının bebegını koaly kolay sevemez opemez bırakın kendı bebeklerımız sevelım ama dıkkatlı olamk sartıla cok sukur hasta olmadılar cok mınıklerdı eve gelınce üç kuzum ....asıl sımdı parka cıktıkca parktan karısık kalabalık yerlerden opulmesede kapıyolar...
 
Ayy bende çok öperim yaa..Hem nasıl öpülmez ki?Kaç saat ayrıyım iş yüzünden akşam eve gidince bi yumuluyorum o yanaklara ellere ayaklara..Amaan Yarabbim sen koru.."Amin" Belirtileri nasıl peki?Nasıl anladınız?
 
valla asirlardir millet cocuk doguruyor öpüyor seviyor hic öyle bir uyari yapildigini duymadim
evet dikkat etmek önemli ama sirf hastalik kapmasin diye cocugumu öpmeyeceksem ne icin anneyim ben
baskalarinin cok öpmeseni bende istemem o ayri bisey ama ben öpmesem canim cikar acikcasi
size gecmis olsun eminim agiz yoluyla bulasmis bir hastaliktir tabi cocuklarinizi cok öptürmeyin ama öpmeyin demek biraz yanlis olmus acikcasi
 
hakkatten ya bu nasıl bir uyarıdır bu tip şeyleri kendinize saklayın bence herkes bir olamaz olmamalı

sakınan göze çöp batar bunu unutmayın çocuğunuzu kötülüklerden yada herneyden sakınıyorsanız öpücükle kurtaramazsınız
Allah duruken bu size düşmez

ayrıca bu hastalık öpmeyle öpmemeyle olcak işte değil sadece. ekstaradan yemek yenen çatal kaşık gibi şeylerdende bulaşıyor,

göz korkutmayın derim
 
Son düzenleme:
KORKUTMAK DEĞİL BİLGİLENDİRME AMAÇLI!!!

Öpücük hastalığı nedir?

Öpücük hastalığı nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir? Teşhisi sağlayan test hangisidir? Bebek ve çocuklarda sık görülen öpücük hastalığını Prof. Dr. Hilal Mocan anlatıyor...




Çocuğunuzun devam eden yüksek ateşi, derisinde döküntü, boğaz ağrısı mı var?

Halk arasında öpücük hastalığı, Ebstein Barr virüsü (EBV) tarafından oluşturulan bir enfeksiyon. Özellikle yakın temasla (öpücük), kan yoluyla veya enfeksiyonlu eşyalarla kişiden kişiye geçiyor.

Teşhisi ve tedavisi için mutlaka doktora başvurulması gereken Öpücük Hastalığı'nı Prof. Dr. Hilal Mocan anlatıyor:

ÖPÜCÜK HASTALIĞI (EBV VİRÜSÜ)
Güzel bir bebek gördük mü, sokakta ya da herhangi bir mekanda yanına gidip, pat diye yanağına bir öpücük kondurabiliyoruz. Sonuç; tükürükte taşınan ve son yıllarda bebekleri ve küçük çocukları da tehdit eden "Öpücük hastalığı"...

Çevrenizdeki bebek sahibi yakınlarından çoğu kez şu sözü duymuşsunuzdur, "Öpmeye doyamadım, çok tatlı. İnsanın yiyesi geliyor!" Oysa çocukları sevgiden de olsa öpücüklere boğmak hiç de doğru değil, hele yabancıların, yani tanımadığımız kişilerin çocuğumuzu öpmesine izin vermek büyük bir hata!

Öpücük hastalığı nedir?
"Tanımadığım biri çocuğumu niye öpsün?" diyebilirsiniz ama milletçe içimizdeki çocuk sevgisi, her şeyi yaptırıyor bize... Güzel bir bebek gördük mü, sokakta ya da herhangi bir mekanda yanına gidip, pat diye yanağına bir öpücük kondurabiliyoruz. Sonuç; tükürükte taşınan ve son yıllarda bebekleri ve küçük çocukları da tehdit eden 'Öpücük hastalığı'...

Önce kulağa şaka gibi geliyor ama son derece ciddi bir hastalık bu.Kişiden kişiye öpüşme yoluyla geçiyor. Dış kaynaklara göre hastalığın toplumda görülme oranı, yüz binde 50. Ancak özellikle lise yıllarında bu oran yüz kat artıyor... Asıl adı 'Enfeksiyoz mononükleozis' olan öpücük hastalığı, daha çok ergenler ve erişkinlerde rastlanan akut bir enfeksiyon hastalığı aslında. Ne var ki bebeklere de geçmesi olası.

Bu yüzden küçükleri severken, onları özellikle dudak çevresinden veya ağızdan öpmek büyük tehlike yaratıyor. Hastalığın yol açtığı rahatsızlıklar ise hiç de adı gibi romantik değil. Tipik özellikleri; ateş, membranlı faranjit, lenf bezlerinde, dalakta ve karaciğer büyüme... Kişinin kan sayımı tablosunda da ciddi değişiklikler meydana gelebiliyor. Hastalık kimi zaman da fark edilmeyecek kadar hafif seyredebiliyor.

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hilal Mocan, "Hastalığın bebeklerde de görülmesi çok ürkütücü. Buna neden olan epstein-barr virüsünün tek kaynağı ise insan. Bulaşması, çocuklar arasında veya çocukla erişkin arasında yakın temas ya da dudaktan öpme ile oluyor. Enfeksiyon yapan bu virüs, tükrükte taşınıyor. İlginçtir çevremde çocuğunu dudağından öpen ailelere sık rastlıyorum. Bu gerçekten çok sakıncalı. Anne-babalar yakınlığı ne olursa olsun, çocuklarını kucağına alıp öpmeye kalkan herkesi de uyarmalı" diyor.

Öpücük hastalığı nasıl teşhis edilir?
Prof. Dr. Hilal Mocan, yüksek ateş yapan öpücük hastalığının teşhisinde önemli bir noktaya dikkat çekiyor:

"Hastalık aniden veya yavaş olarak ateş, baş ağrısı, titreme, iştahsızlık ve kırıklıkla başlayıp, lenf bezlerinde şişme, şiddetli boğaz ağrısı ile devam edebilir. Ancak bu klinik tablo, hem şiddet hem süre olarak belirgin farklılıklar gösterebilir.

"Çocuklarda erişkinlere göre genellikle daha hafif seyreder. Ateş, 39-40 dereceye kadar yükselir ve ortalama altı gün sürer. Ağır vakalarda üç hafta kadar ateş yüksekliği devam edebilir. Çocuklarda ateş, genellikle daha düşük ve daha kısa sürelidir. Hastalık sırasında tipik olarak en çok boyun bezelerinde şişlik görülür. Karın içindeki bezeler şişerse, karın ağrısı yaparak yanlışlıkla apandisit sanılabilir."

Şüphelenilen vakalarda hızlı test olarak "monotest" yapılması öneriliyor. Yapılan bu testle, hastalığa neden olan epstein-barr virüsüyle (EBV) ilgili değerlerin ölçülmesi gerekiyor. İlginçtir, öpücük hastalığının özel bir tedavisi yok. Üstelik hastalık süresince antibiyotik kullanımı da yasak. Ancak, yatak istirahati ve iyi bir destek tedavisi genelde iyileşmek için yeterli. Hastalık bulguları tamamen düzelene ve dalak tamamen küçülene kadar yakın temastan kaçınılması, çocuğa ağır spor yaptırılmaması da en doğrusu.

Pudra.com Notu:
Çocularda yüksek ateş ve düşmeyen ateş sık rastlanan bir rahatsızlık. Bebeğinizin, çocuğunuzun ateşi yüksekse, doktorunun önerdiği ilaçlara rağman 3 günden fazla devam ediyorsa mutlaka doktorunuza danışın. Yüksek ateşin çok çeşitli sebepleri olabiliyor. Doktorunuz sizleri bu konuda en doğru şekilde yönlendirecektir.
 
ya elbetteki yeni doğmuş bebeği insanlara çok fazla temas ettirmemek gerekir sonuçta onun bağışıklık sistemi henüz çok yeni ve herşeye açık ama şunu unutmamak gerekirki, insanlara çok fazla temas ettirmekle öpücük hastalığı oluşmaz sadece başka hastalıklarda geçebilir
 
daha çok yeni bir yazı okumuştum..annelerin çok öptüğü bebişlerin bağışıklığı güçleniyor diye...bebeğinizi/ çocuğunuzu sık sık öpün ki anneden aldığı mikroplara bağışıklık kazanarak hastalıklara direnç gösterebilsin vb..

tam tersi bir bilgi..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…