• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocugunuza tuvalet aliskanligi nasil kazandirdiniz.

ice floe

Guru
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2010
3.306
1.924
448
İkizlerim var, gozlemledigim kadariyla tuvalet aliskanligi zamani geldi, ama istemiyorlar, biri alissa digeri daha kolay alisir sanirim.
Alafranga wc var, klozet var ustune aparat aldim, lazimlik aldim ama olmuyor,
Bana onerebileceginiz seyler varmi, nasil sevdirebilirim bu durumu cocuklarima

Ben kızıma wc egitimi içimden geldıgı sekılde verdım. Öncelikle evdekı haliları kaldırdım. HaZiran dı. 15 kadar tayt aldım 3 tl den😄

Sonra saldım gitti. Altın kacırınca fazla ilgilenmedım. Rahatsız oldu. Kendı cıkardı. Derken alişti. Akısına bırak yapar mutlaka

Son düzenleme:
Ben kızıma wc egitimi içimden geldıgı sekılde verdım. Öncelikle evdekı haliları kaldırdım. HaZiran dı. 15 kadar tayt aldım 3 tl den😄

Sonra saldım gitti. Altın kacırınca fazla ilgilenmedım. Rahatsız oldu. Kendı cıkardı. Derken alişti. Akısına bırak yapar mutlaka

Bende denedim yazin, pantolonum islandi cikar diyolar, aslinda tuvalete yapmalari gerektigini biliyorlar ama tembellikmi var anlamadim, kaka yapsinar kaka yaptim bez yapalim diyorlar, wc ye gittigimiz zaman suyla oynayip cikiyoruz cikinca beze yapiyoruz. Oglum kizima diyor o yapsin tuvalete, kizim oguma diyor o yapsin tuvalete, bazende bana ben yapmicam sen yap tuvalete:-) buyudum buyuyenler tuvalete yapar ama ben yapmicam diyorlar. İsin icinden cikamadim.

Komsumun cocugu nerdeyse 4 yasa yaklasti, alistiramiyorum, gec kaldin diyr herkes ama yapmadi diyor kadin. Bende gec kalirsam alismazlarsa diye tedirginim, kisin ugrasmazdim ama baya bilincliler bu konuda aa tembellikmi var, inatmi var anlamadim. 2 yaslari bitti. Sizinki kac yasinda alisti.

Merhaba,
KıIm 19 aylık. Lazımlık, klozet için kapak vs aldım. Tuvaletini yapmadan önce soyluyo fakat vc ye yada lazımlığa götürdüğümde yapmıyor erken mi acaba?

Iki yasindan once erken.benm kizm hemn alismsti birlkte giderdk klozete ben onun yapardm gorurdu hic zorlmadm icimzdeki mikrplari tuvalete atyorz git pis mikroplar derdim.bj sure boyle devam etti sonra kendisi dedi ki anne ben de mikrplarmi atacam dedi oturdu klozete.sonra her tuvaletni soyledi hevesle kostu.ama kizm iki buck yasndaydi

Benim oglum 2.5 yasindaydi kreste alisti.daha once benim de denemelerim olmustu ama birturlu yapmiyordu.ben de zorlamadim.

Teşekkür ederim öncelikle. Yaza kalsın bizim denemeler acele etmeyeyim. Kimileri ne kadar erken öğretirsen o kadar iyi diyor. Kafam karışıyor fakat en iyisi biraz daha beklemek..

Benim kızımda 26 aylık ara ara wc ye gidiyor ama zorlamıyorum kendisine bir kere sordum var mı diye götürdüm yaptı şimdi soğuk olduğu için ara ara soruyorum onun demesini bekliyorum araştırdıgim kadariyla 2 3 yaş arası öğreniyorlar zorlamayin israr etmeyin onada kendinize de işkence yapmayın doğru Zaman gelince kendisi söyler diyorlar bekliyorum yaz daha doğru bence de. Birde gece bile bez takmayin diyorlar o yüzden yaza ins

Herkese Merhaba aranıza yenı katıldım :)))
Benim 3 bucuk yasında oglum var yaklasık 1 yıkdır beraberız daha önce anneanne bakıodu calıstıgım için şimdi ben.wc ye bir türlü gitmiyor korktugunu söylüyor anna annesi götürmüş daha önce ve içine düşürür gibi olmus 😥simdi cocuk korkuo ve aglıyor ne yapacagımı bilemedim
Şimdiden tşk ederim

[ı]3,5 yaş tam ideal bir yaş gündüzü de geceyide aynı anda bırakmanız lazım öncelikle.sonrada bunu idrak etmesini saglayın bezimiz bitti paramız yok artık tuvalete yapacaksın gbi sonrda şu ışıklı müzikli lazımlıklardan alın tuvalete yada banyoya koyun etrfınıda süsleyin wcye gitmek istesin özellikle altına kaçırsa bile kızmayın.yavaş yavaş alışacaktır

benim kzım 1 haftada alıştı gece gündüz aynı anda kesmedim ama hatam orada oldu gündüz wcye yaptı gece bez bagladım yadırgaı haliyle siz öle yapmayın[/ı]

Merhaba,
KıIm 19 aylık. Lazımlık, klozet için kapak vs aldım. Tuvaletini yapmadan önce soyluyo fakat vc ye yada lazımlığa götürdüğümde yapmıyor erken mi acaba?

Dr lar 2 yas oncesi erken diyor ama sanirim cocuga gorede degisiyor. 12 ay 15 ay gibi ogrenenlerde var

Kızlarbnmdesprum olacak bu konuda
Kızım 17 ayın girecek inş
Tuvaleti geldiği zamn küçkte degilde buyukte biryere geçiyor iki koltuk arSına orda yapıyor sonra gelip bna poposunu gösterıyor aklıma su geldi klozet kapagı alıpta aluştırmaya baslasamm mı yawas yawas diye düşünmüyo degılm. Cok erken olur mu
Amacım kızımn wc konusuna aşina olması yawas yawas bunu algılamasını saglamk sürekli degil ama ara ara yapaam mesela yaza kadar yazında alıştırmaya baslasam nasıl olur

Kızlarbnmdesprum olacak bu konuda
Kızım 17 ayın girecek inş
Tuvaleti geldiği zamn küçkte degilde buyukte biryere geçiyor iki koltuk arSına orda yapıyor sonra gelip bna poposunu gösterıyor aklıma su geldi klozet kapagı alıpta aluştırmaya baslasamm mı yawas yawas diye düşünmüyo degılm. Cok erken olur mu
Amacım kızımn wc konusuna aşina olması yawas yawas bunu algılamasını saglamk sürekli degil ama ara ara yapaam mesela yaza kadar yazında alıştırmaya baslasam nasıl olur

Bence cok iyi fikir, cunku baski yapmadan arasira asina olmasini saglamak isi kolaylastiriyor cevremde gordugum kadariyla, ben ikiz olduklari icin firsatim pek olmadi si di 26 ayliklar hala wc ye yapmak istemiyorlar, hatta komsumunki 4 yasa yaklasti halen wc yi istemiyor.

Bence cok iyi fikir, cunku baski yapmadan arasira asina olmasini saglamak isi kolaylastiriyor cevremde gordugum kadariyla, ben ikiz olduklari icin firsatim pek olmadi si di 26 ayliklar hala wc ye yapmak istemiyorlar, hatta komsumunki 4 yasa yaklasti halen wc yi istemiyor.
Canm rabbimz yardımcn olsun ne diyeyim bu cocuklar herzamn biz anneleri özellikle surekli düşündürüyor
Ne zamn hamile kalcaz
Ne zamn dogcak dogdu....
Ne zamn dişi cıkcak
Dişleri cıkıyo cok huysz napmalıyım
Ne zamn yürücek yürüyo ..... Hertarafı karıstırıyo ve cok hareketli durduranıyorum bapmalıyım
Neden yemiyo napmalıyım
Yemk yıyo wc yapamıyo tavsıyenız nedr
Wc yapıyo ama tuvalete alıstrmk istıyorum bapmalıyımm
Heralde bu sorular cocuklarımz buyuyene kadar bıtmıcek ve çogalıcak biz anneler!!!!
Herseye eagmn anne olmak çok güsel

Mrhabalar benim bi arkadaşım oğluna tuvalete alışsın diye çok baskı yapmış, çocuk tuvalete alışmamış. Ne zamanki kendi haline bırakmış, 1 haftada alışmış. Çocuğun tuvalet eğitimi 2 yaşından sonra başlar çünkü 2 yaşından sonra kaslarını kontrol edebiliyor. Erken davranmak çocukta psikolojik sorunlsra sebep veriyormuş. Benim kızım 19 aylık kakasını farketmeye başladı sanırım. Bi yere ssklanıp kakasını yapıyor sonra oyun oynamaya devam ediyor. Ben de afferim kızıma, mis gibi kokmuşsun falan diyorum. Benim kızımın güzel kakası varmış diyorum. Seviniyo. Çocuğa baskı yapmak her konuda ters tepiyor. Telaş yapmamak sakin olmak lazım. Ben 2 yaşından sonra başlamayı düşünüyorum.

Evet kesinlikle 2 yas oncesi baski yapilmamali dr zorlamayin cocugunuz ne zaman cis kaka diye rahatsiz olup kendisi ifade edecek rahatsiz olacak o zaman calismalara baslarsiniz demisti.

Merhaba,
konusması iyi ise kndini bilinçli ifade edebiliyorsa vakti gelmiştiır konusma yetisini cümle kurmayı gerceklestıremeyenler babylerin tuvalet eğitimi için erkendir

Yazi tercih ettim.sik sik vc.ye goturdum bihafta arada kacirdi ama 1hafta sonra alisti..kaslarini kullanmayi farkedinceye kadar..sonra halloluyo

imdaaaaaaaat acil yardım yaa

benmi beceriksizim bu konuda

benım kuzuları bı turlu wc ye alıştıramıyorum

lazımlık, adaptör hersey aldık

wc yide panayıra cevırdım süslemekten

yok yok yok

sabahtan beri her yeri dezenfekte etmekten fenalık geldı bana cıglık atıyorum artık

ağladım artık benmı ıyı bır anne dıgılım acaba dıye:(

uffffff bırı bna etkılı bı yöntem soylesın lütfen

wc alışkanlığını kazandırabılen annelerıde ayakta alkıslıyorum

Back