Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Çocuğunuza kim bakıyor?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
bende kendim bakıyorum çocuklarıma biri okulda oluyo diğeri yanımda canı isterse babannesi bakıyo okul ,iş ev arası dönüp duruyorum işte çok zor bakıcılara güvenmiyorum kendi ailem şehirdışında yaşıyor seneye kreşe vericem küçük oğlumu heralde...

Kimseciklerim yok.Annemle ayrı şehirdeyiz.Kayınvalidemden hayır yok.
İlk çocuğumda bakıcılarla,kreşle çok güç koşullarda büyüttük.
Şimdi üç yaşındaki oğluma dönüşümlü olarak birlikte bakıyoruz,çok şükür.
Doğum sonrası altı ay evdeydim.Sonra eşimle başladık, güç yanları oluyor ama değer doğrusu.
Eşim arasıra isyan etsede zor dönemini birlikte büyütürsek inş.

ben bebeğimi 4 aylıkken bıraktım işe başladım anneme bırakıyorduk şimdi oğlum 1 yaşında öğlene kadar eşim öğleden sonra da annem bakıyor sağolsun iyiki var ondan başkasına güvenemem içim rahat bir şekilde bırakıyorum 3 yaşına kadar idare etsek sonra ALLAH izin verirse kreşe vericez

3 aylık ogluma su an annem bakıyor
cocugum 4 yasına gelene kadar krese verme taraftarı degılım
annemın saglıgı yerınde oldugu muddetce en az 4 yasına kadar annem bakar
ama annemın saglıgı yerınde olmazsa elbette kı bakıcıya bırakma taraftarı degılım zorunda kalmadıkca belkı akrabalarla bu ısı halletmeye calısırım
keske kayınvalıdem genc olsa da bakabılse ama 75 yasında maalesef

doğumuma az kaldı ve ilk 2-3 sene kendim bakıcam
ne anneme ne kayinvaldeme bırakmak istemiyorum
mutlaka gider gelirler yardımları olur ama ben kendim bakmak istiyorum
sonrada kreş yaşı gelir kreşe gider diye düşünüyorum

arkadaşım endişelerini anlıyorum fakat babaanneye bırak derim ben sana ben işe başlamama yakın herkez bana birşeyler söyledi yok babaanneye bırakırsan çocuk babaanneye çok düşkün olur seni unutur dediler bakıcıya ver dediler ama ben kendi bildiğimi okudum ve babaanneye 9 aylıkken bırakıp çalışmaya başladım şu anda 4 yaşında benim oğlum ve harika bir bakımı var ve akranlarından daha da önde gidiyor diyebilirim konuşması tuvalet eğitimi hepsini kendi yaş çevresinden önce öğrendi nedenimi babaannenin verdiği eğitimden dolayı hiç pişman değilim sende hiç tereddüt etme ve çocuğunu kayınvalidene bırak çünkü onlar bizden daha iyi çocuk bakıyorlar bu bir gerçek..
burdanda anneme çok teşekkür etmek istiyorum iyi varsın anne...

Doğum yaptıktan sonra çalışmıyordum 2 yaşına kadar kızıma kendim baktım.Sonra işe başladım 9 ay kadar annem baktı daha sonra kreşe verdik iş yerime yakın bi yerde kreşe gidiyor şimdi 1.5 yıldır...

:enbuyukkk: Bence en az 3 yaşına kadar herkes kendi çocuguna kendi bakmalı, en güzeli bu ( tabii imkanlar el veriyorsa ) Çok erken kreşe verme taraftarıda değilim. Çocuklar okuldan acaip sıkılıyor. fisfisfis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…