• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Çocuğunuza kim bakıyor?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

jade_06

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2008
878
396
648
merhaba siteye yeni üye oldum . Çok hoş bi paylaşım alanı.

Benim paylaşmak istediğim su evleneli bir sene oldu ve artık çocuk olsun istiyoruz.Ama ben calısıyorum.İşin aslı eşimin annesinin bakmasınıda istemıyorum.Kendi annem istanbulda oldugu için sık sık gidip gelemez.Çok istiyorum ama kim bakıcak diye düşündükçe hevesim kacıyo.Ynani kreşe vermemde eşimin ailesini darıltabilir.İş sadece yedirip içirmekle bitse problem değil ama en önemli eğitim zamnanı 0 -6 yas olunca düşündürüyo haliyle.
siz nasıl yapıyosunuz yada zor oluyomu ?

Arkadaşım ben 2,5 yıllık evliyim ve şu an hamileyim..
Henüz doğuma bayaa var ama insan şimdiden düşünüyor tabi..
Bizim annelerin her ikisi de burda aynı şehirde..
Ama annem belinden rahatsız, birkaç aya kadar ameliyat olacak..
5-6 platin vida takıcaklar.
Bebeğe bakabileceğini sanmıyorum..
Kayınvalidem de bakamaz zaten..
O yüzden ben kendimce şöyle düşünüyorum..
Güvenilir bir bakıcı bulup benim evimde bebeğime bakmasını sağlıycam..
Bu sırada da her hafta annelerden bir tanesi sürekli benim evimde durup bakıcıya göz kulak olucak, bebeğime iyi bakıyor mu diye..
Haaa bu olmazsa da evimin her yerine kamera yerleştirmeyi düşünüyorum..
Neticede bebek konusunda kimseye tam anlamıyla güvenemiyorum..:1ninca:

canım benim oğlum 7 yaşında ben 1 yaşına kadar izin rapor bişekilde idare ettim ve baktım çoçuğuma 1 senede hiç istemediğim halde kayınvalidem baktı mecburen 2 yaşını doldurunca hemen kreşe verdim 4 sene kreşe gitti 1 sene anaokuluna ve çocuğuma çok iyi bakıldı tek sıkıntım çabuk hastalanması idi onunda üstesinden geldik artık. şimdi ilk okula başladı saat 4 de okulu bitiyor 2 saat komsum bakıyor ben eve gelene kadar biraz zor oldu ama başardık korkma allah bi şkilde yardımcı oluyor insana....

ben kızım 2 aylıkken babannesine bırakmak zorunda kaldım.kendi annem hasta çünkü...
hala kaynanam bakıyor...
ilk zamanlar çok sıkıntılar çektim ama artık hiç gözüm arkada değil.kendi bakman en güzeli ama mecbur olunca işte...
4 yaşındada kreşe vereceğim...

şuan aylıksız izindeyim.kendim bakıyorum.ikinci dönem çalışmaya başlayınca bakıcıya vercem.

tabıkı ve de malasef ben tek basıma bakıyorum.çok zor belkı ama 3.kişilerin karışmasındansa tercıh ederım.izin kullanırsın sonra bıraz kvalıden sonra bakıcı tutarsın getır ben bakıyım komşularından bıle bakan olabılır hemde daha ucuza daha guvenılır ..araştır bakalım ama önce hamıle kal hayırlısıyla bunları rabbım yoluna sokar canımm..

şahsen ben kendi annemden başka kimseye güvenemem.kayınvalideme güvenirim orası ayrı ama o görümcemin cocugunu büyütmüş bide ondan benim cocugumu büyütmesini isteyemem

iyi bakacı tutmakta masraflı iş çalışıp bakıcıya para verecegime çalışmam oturur kendim bakarim bebegime

0-6 yaş arası eğitim önemli diyorsunuz bu nedenle eşimin annesinin bakmasını istemiyorum diyorsunuz başkasına verseniz nasıl eğitim vereceğini zaten bilemezsiniz.o zaman sanırım uzman bir dadı yada bakıcı tutmak tan başka yol kalmıyor.
eğer buna maddi durumunuz yoksa siz zaten yalvarıyo olursunuz kayınvalidenize gelsin baksın diye durun bakalım dereyi görmeden paçaları sıvamışsınız ama kayınvalideniz gelip bakacakmı...

Şahsen ben çocuk derdini anlatamıyoken yani bebekken bakıcıya vermek istemem, bakıcıya vereceksemde açıkcası çocuğumu iyi eğitecekmi diye düşünmem çocuğuma zarar verecekmi acaba diye düşünürüm yani önceliğim sağlık olurdu.. azcık büyürse zaten kreşe falan gönderilir.

Son düzenleme:
kendim bakamıyorsam ve annemde bakamıyacaksa bakıcı değilde kayınvalideyi tercih ederim, sonuçta kendi kanından bakıcıdan daha iyi bakacağını düşünüyorum. kreş yaşına gelene kadar kayınvalidem bakabilirse eğer bakar ve sonra kreşe veririm hralde

daha önce çocuk konusunda tecrübesi olan;sadece çocuk konusunda değil hayat konusunda da tecrübesi olan biri olamalı.kendi annem yada kayınvalidemin bakması hiç farketmez benim için.Ben 6 aylık hamileyim :ecrin_bebek:ve bu süreci bende yaşadım.benim bebeğime kayınvalidem bakacak.ben konuya şu açıdan bakıyorum;benim kayınvalidem hakkında ne düşündüğüm yada ilişki-samimiyet derecem çocuğumun çok dışında.Yani o benim çocuğum ama onunda evledının evladı.Yani bu konuda biraz nötr olmakda fayda var.Ben daha çocuğu kucağımda nasıl tutarım onu bile düşünüyoken onun tecrübelerinden faydalanmak daha doğru bir yol.Kendi düşüncelerimin bebeğimin bakımı konusunda(iyi bir bakım) en öne almak yerine bebeğime kim ne verebilir onu düşünmek gerekCADIARZUBen de iş başı yaptıktan sonra emin ol bakıcı yada kreşe vermek düşünüceğim en son çözüm olur.Zaten çocuk 2 yaşına kadar anca konuşmayı öğreniyor.wc alışkankığından sonre ver elini kreş yada anaokulu.O zamana kadar sen zaten elinden geldiğince çocuğuna vakit ayıracaksın zaten.Her doğan nerden çıktığını biliyor buna emin olabilirsina.s Bence kim daha faydalı olur o önemliyerimseniben

yeni evliyim ben de bu problemlerden çocuğu hayırlısıyla baya bir erteliyorum.. hayırlısı..

ilk altı ay ya da bir sene ben bakacağım....:asigim:
annem ve kayınvalidem dönüşümlü olarak yanımda olurlar...
ben çalışmaya başlayınca da bu iş için profesyonel şirketler var araştırdık, uzman bir bakıcı tutacağız...
ama yine de annem yada kayınvalidem başında olur...
ben kimseye tek başıma emanet edeceğimi sanmıyorum...
benimde annem yanımda değil ama kayınvalidemin bakması rahatsız etmez beni..
çok hevesli zaten....
yorar seni anne dedik de çok biliyorsunuz ben dinlenirim onunla diye kızdı bize...
kaydirigubbakcemile3

Taaa ben bekarken, annem derdi yarin senin çocuguna bakarim sen çalisirsin. Ve Ilk çocugumu dogum yaptigimda, annem bakti. Aldigim çocuk parasini anneme veriyordum. 3 yasina kadar bakti. Ve ben isten ayrilmak zorunda kaldim. Su an zaten ilkokula basladi. Ve ikinci çocugum oldu. Dogum izindeyim halen. 2 senem kaldi. Ve bu ara esime çalisiyorum evde. Sirketin muhasebeciligini yapiyorum. Hiç kimse annesini gibi bakamaz (bizden hariç) . Mecbur kaldigin sürece o ayri mesele

valla benim çok aklımı kurcalayan bir konu bebeğim yok ama gene de insan düşünmeden edemiyor annemle farklı şehirlerdeyiz ama kayınvalideme bırakmak istemiyorum sonuçta o benim istemediğim bir şey yaparsa müdahale edemem ama anneme veya bakıcıya rahatlıkla edebilirim ki zaten kayınvalidemin boyun fıtığı annemin de bel fıtığı var ikisi de umursamadan bakarlar ama kıyamam da
sanırım uzman bakıcı bulup arada da aile büyüklerinin kontorlünü sağlamak en mantıklısı benim için umarım annem bir iki seneye yaşadığım şehre taşınır da ben de rahat rahat bebişimi kucağıma alırım

Benim kayınvalıdem bakıyor şöyle bir şey var biz kayınvalıdemle çok mesafelıydık ama ilk doğduğu zaman oğluma ben bakarım sen düşünme dedi.Benimde hep aklımda acabalar vardı nasıl olacak nasıl bitecek diye ama şu an oğlum 4 yaşında iyikide kayınvalıdem bakmış diyorum her şeyiyle 4*4 lük ilgilendi hiç bir şeye üşenmedi aman bana ne gelin getirsin yemesini içmesini demedi her gün günlük olarak meyva suyunu yemeğini kahvaltısını her şeyini yaptı üşenmedi gitti aldı geldi oğlumun altının pişik olduğunu hiç bilmem kendi evladı gibi benımsedi allah razı olsun belki yabancı birine bıraksaydım bu kadar rahat olamıyacaktım önemli olan sevmek kalben yabancı birinin pek fazla sevgi duyacağını zannetmiyorum ama mecburiyetler bakıcıya yöneltiyor oda ayrı bir konu

Merhaba jade ___06
ya cok haklisin aslinda senin suan ki kisinti yaptigin seyleri ben yasiyorum cocugum 2.5 yasinda ve ben calisiyorum kendi isim ve ananesi hasta olmasina ragmen kimseye vermiyoo babannneye de ben veremiyorum cünkü kendine zor bakiyoo benneyaptımki
aslinda kendim bakmak istiyorum ama sartlar uymuyoo herkezin kendi cocuguna bakmasi daha iyi ama :1no2: :1no2:
ilk 1 sene sen bak rapor vs.. Ayarla sonrada babanneye birak sonucta kendi torunu özen gösteriir baktin olmuyo bi bakici tutup babannneyide yaninda bekletmek en iyi cözüm benceee..... kaydirigubbakcemile5

valla düşün düşün nereye kadar...benim annem 1,5 saat mesafede zaten rahatsız bakamaz... kayınvalidemde uzakta kışın gelcem diyo gerçi ama ben bakamam diye yerini yaptı.kışın o baksa yazın annem idare ederim diyodu..boşver ya düşünmemeye karar verdim artık yoksa hiç anne olamıyacağım.ben kararımı verdim Allah nasip ederse artık çocuk yapacağım.

ben kendim bakmak istiyorum. 2-3 yaşına gelene kadar çalışmayacağım.
çalışırken anneme bırakıp,iş dönüşü annemden alırım.
kayınvalidemler dönem dönem bizde kalır, o sırada kayınvalidem bakar.

İşte şu sıralar en çok kafamı karıştıran soru.Annem bana biraz uzakta oturuyor kayınvalidem ise çok yakın.Görümcemin şuan 8 aylık bi kızı var 4.ayından beri kayınvalidem bakıyor.Ben kayınvalideme bırakmak istemiyorum kötü bakacağından değil çok iyi bakar ama kayınvalidemin terbiyesi olsun görgüsü olsun beni hep rahatsız ediyor.Yarın öbürgün çocuğum bu huyları alır ondan diye korkuyorum.AğzGörümcemin çocuğuda orda kalacak ben doğurup bırakana kadar o 2 yaşına gelmiş olur.Bu sefer küçük çocuk kıskanır severken yanlışlıkla bi zarar verir yani aklım hep orda kalır.Bakıcı tutup ona baktırsam ee bakıcıya para vereceğime çalışmam kendim bakarım.Ffffffff çok kafam karışık napıcam bilmiyorum.Aslında annem benim oturduğum semte taşınsa çok iyi olur ama...

ne güzel cocuk dogurmadan önce bunları düşünüp plan yapıyorsunuz benimde 10 aylık bebegim var annem uzakta kayınvalidem yakın su anda ücretsiz izindeyim 1 ay sonra işe baslıcam kayınvalidem bakacak sasırtıcı derecede hevesli bense aramızda sorunlar olacagı düşüncesindeyim mesela kızımı sahiplenir diye korkuyorum iznimi uzatsammı yoksa ona bırakıp calısmaya baslasammı kararsızım

Back