• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

-çocuğunuz var mı? -'henüz yok' ???

' çocuğunuz var mı?' sorusunun 'henüz yok' cevap seçeneği 'yok' olarak değiştirlmeli mi

• Ankete Katılan
    17
  • Anket Kapalı .

julesverne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2015
811
1.391
33
Merhaba,
Yaklaşık bir yıldır siteyi sadece okuyucu olarak takip ediyorum, bugün üye olmaya karar verdim. kayıt formundaki bu sorunun cevap şıkları bana garip geldi. 'Çocuğunuz var mı?' sorusunun cevap seçenekleri neden sadece 'var' veya 'yok' değil de, 'HENÜZ yok' ? Bu konudaki düşüncelerinizi ve yorumlarınızı merak ediyorum. Herkes mutlaka çocuk sahibi olmalı mıdır? Peki çok istediği halde çocuk sahibi olamayanlar için üzücü, yaralayıcı bir ifade değil midir 'henüz yok'? 'Hala mı yok?' Özellikle hergün burada okuduğum konularla çelişen bir form sorusu gibi geldi bana. şıkların sadece 'Var' ve Yok' olarak değiştirİlmesini ister miydiniz?

Herkes cocuk sahibi olmak zorunda degil ki bazilarinin olmuyor zaten. İnsanlar uzerinde baski kurmak yanlis. Herkes sorar zaten cocuk ne zaman diye. Size ne?! Ama burasi domestik bir site oldugundan sanirim herkesin cocuk isteyecegini dusunup zamaninda oyle yapmislar formu. Cokta takilmaya gerek yok.

Evet ilk uye olurken benim de dikkatimi cekmisti. Var ya da yok olmali bana gore de secenekler.
Soruna gelince, herkes cocuk sahibi olacak diye bisey yok, tercih meselesi, herkesin hayatta ki amaci evlilik ve cocuk olmayabilir..

Evet ilginç bi cevap ama çokta dert edilecek bişey değil.
Bunu ben söylüyorum ve ben çocuk istemeyen biriyim.
Ama gördüğüm benim gibi olan neredeyse yok gibi. Herkeste bi bebek aşkı.
Hatta evlilik=çocuk olarak düşünüyor çoğu kadın.
Burası Türkiye en az 3 çocuk şartı olan bi ülke. :D :D

Merhaba,
Yaklaşık bir yıldır siteyi sadece okuyucu olarak takip ediyorum, bugün üye olmaya karar verdim. kayıt formundaki bu sorunun cevap şıkları bana garip geldi. 'Çocuğunuz var mı?' sorusunun cevap seçenekleri neden sadece 'var' veya 'yok' değil de, 'HENÜZ yok' ? Bu konudaki düşüncelerinizi ve yorumlarınızı merak ediyorum. Herkes mutlaka çocuk sahibi olmalı mıdır? Peki çok istediği halde çocuk sahibi olamayanlar için üzücü, yaralayıcı bir ifade değil midir 'henüz yok'? 'Hala mı yok?' Özellikle hergün burada okuduğum konularla çelişen bir form sorusu gibi geldi bana. şıkların sadece 'Var' ve Yok' olarak değiştirİlmesini ister miydiniz?

obenim de dikkatimi çekti
çocuğu olmayan ya da hiç istemeyen olabilir
o seçenek kesinlikle değiştirilmeli

Evet ilginç bi cevap ama çokta dert edilecek bişey değil.
Bunu ben söylüyorum ve ben çocuk istemeyen biriyim.
Ama gördüğüm benim gibi olan neredeyse yok gibi. Herkeste bi bebek aşkı.
Hatta evlilik=çocuk olarak düşünüyor çoğu kadın.
Burası Türkiye en az 3 çocuk şartı olan bi ülke. :KK70: :KK70:

Oraya bir de "asla olmayacak" seçeneği rica ediciim:KK14:

size katılıyorum :)
bu arada ben eşimi de kendime benzettim ya
dün spor yapmaya çıktık park gibi bi yere
ilerde de çocuk parkı vardı
benimki ıyyyy çocuk hiç çekemicem gürültülerini dedi (halbuki her gördüğü çocuğa sevgiyle bakardı)
sonra eve geldik facebookta bebek videosu çıktı bi tane
anında kapattı geç geç geç dedi
sonra da ben çocuk falan istemiyorum çekemicem uğraşamıcam dedi.
kendi ellerimle bir canavar yarattım galiba hatunlar :KK70:

Çocuk istemiyor gibi bi seçenek de mi eklense ne :)

size katılıyorum :)
bu arada ben eşimi de kendime benzettim ya
dün spor yapmaya çıktık park gibi bi yere
ilerde de çocuk parkı vardı
benimki ıyyyy çocuk hiç çekemicem gürültülerini dedi (halbuki her gördüğü çocuğa sevgiyle bakardı)
sonra eve geldik facebookta bebek videosu çıktı bi tane
anında kapattı geç geç geç dedi
sonra da ben çocuk falan istemiyorum çekemicem uğraşamıcam dedi.
kendi ellerimle bir canavar yarattım galiba hatunlar :KK70:

Çocuk istemiyor gibi bi seçenek de mi eklense ne :)
Ben de aynı durumdayım benimki de benden beter:D çok süslenmiş bir bebek görse " ne hale getirmişler hayvanı ya" der:KK45: ona göre bebekler hayvan, beslenen, bakılan varlıklar:KK53:
Bu forumda çocuk istemeyen herkesin nickini biliyorum, çok merak ediyorum bir gün birimizin çocuğu olursa düşünceleri değişecek mi diye:KK51:

banada garip gelmişti :) henüz yok ama olacak :) belki istemiyorum ben:) belki olmuyor.. belki olmayacak.. kasten yapılmış değildir mutlaka ama değişse iyi olur..

Ben de aynı durumdayım benimki de benden beter:KK70: çok süslenmiş bir bebek görse " ne hale getirmişler hayvanı ya" der:KK45: ona göre bebekler hayvan, beslenen, bakılan varlıklar:KK53:
Bu forumda çocuk istemeyen herkesin nickini biliyorum, çok merak ediyorum bir gün birimizin çocuğu olursa düşünceleri değişecek mi diye:KK51:
Çocuk istemeye bilirsiniz. Ama milletin çocuguna hayvan demek cok terbiyesizce.sizde zamaninda cocukdunuz

Ben de aynı durumdayım benimki de benden beter:KK70: çok süslenmiş bir bebek görse " ne hale getirmişler hayvanı ya" der:KK45: ona göre bebekler hayvan, beslenen, bakılan varlıklar:KK53:

Cocuklara bebeklere hayvan demeye kimsenin hakki olduğunu düsünmüyorum.
Sizler istemiyor olablirsiniz ama hayvanda diyemezsiniz!
Bizim coçuklarimiz var ve süslenince hayvan olmuyolar...
Cok yanlis bi düsünce

Benimde dikkatimi çekmişti ama üstünde durmadım. :)) bencede biraz dayatma gibi "henüz"yok .Var yada yoktur ama işte:)

Çocuk istemeye bilirsiniz. Ama milletin çocuguna hayvan demek cok terbiyesizce.sizde zamaninda cocukdunuz

Cok yanlis bi düsünce
Cok yanlis bi düsünce

Merhaba, burdaki hayvan kelimesinin kötü anlamda kullandıldığını düşünmüyorum, bence yanlış anladınız. İnsanlar şirin buldukları sevdikleri şeylere de böyle tabirler kullanırlar :) Çoğu insan sevdiği ya da şirin bulduğu birine 'eşek herif :) ' falan der, demez miyiz? :) Bu kadar alıngan olmaya gerek yok bence, yorumlarınız için teşekkür ederim.

Ne kadar komikmiş gerçekten ya. Gül gül öldük. Marifetmiş gibi anlatmışsın bir de.

Cok yanlis bi düsünce

Cocuklara hayvan demiyor veya sizin cocugunuza demedi zaten esiyle arasindaki diyalogu aktarıyor yok terbiyesizlikmis diyemezmiş agzina kilit mi vurcaksiniz milletin eşimle bende aramda istedigim gibi konuşurum sana ,ona ,buna soracak degil kimse size laf soylenmedigi surece bu tip birseye karismaya ,tartismaya hakkiniz yok bence.

Benim evcil hayvanlarım var ve hayvanın hakaret olduğunu söyleyenleri de topluca kınayayım buradan sevgiden bihaber mahluklar sizi. Anca kendi doğurduğunu sevebilecek sınırlı beyinlersiniz ancak.

Merhaba,

Site 2001 yılında kuruldu ve o dönem içerik sadece Tüpbebek paylaşımları idi. Bu sebeple kullanıcı alanı o dönem açılırken bu şekilde açılmış. Sonrasında forum başka içeriklere hitap edince üye kitlesinde de değişim oldu.

Gerekli düzeltme yapılmıştır.

Back