- 15 Şubat 2013
- 24.982
- En iyi cevaplar
- 1
- 94.330
- 798
Ben asil sizin dusuncelerinizin makul oldugunu dusunmuyorum ama, denemeden vazgecip, mali mülkü bagis yapip, ilerde birilerinin size bakmalarini ümit ediyosunuz. Lütfen cikin bu psikolojoden. Sandiginiz kadar umitsiz bi noktada degilsiniz. Cocuk sahibi olup olmamak sizin elinizde. Sadece farkli bir yola gerek var. Siz ben bu yola girmem derseniz yapacak bisey yok.Siz olayı çok farklı bi boyutta okumuşsunuz. Sizi biliyorum üye olmadan okuduğum konularda bana umut olmuştu hamileliğiniz. Birde bahara giderken ve yıldız savaşçısı diye iki arkadaş daha vardı onlarla durumumuz çok benziyodu onlarıda uzaktan uzaktan okudum onlarda şuan tedavi ile hamile hep aklımda kaldı nickleriniz. Utanmak ne demek sanırım bu süreci içten içe böyle görmüşsünüz dışa vurum oldu şuan ! Tıbbı ve alternatif tedavileri destekleyen biriyim benim düşüncem o değil. Neyse benim makul düşündüğüm konunun kısmı kadar bile makul düşünememişsiniz . Allah evladınıza uzun ömürler versin inşallah
çok iyi anlıyorum sizi aslında ben galiba birazda kendimi ifade edememişim bu konuda. Aslında aklımda ki psikolojik tedavimi bitirip iyi olduğumda tüp bebeği denemek bunu kabullenmeye uğraşıyorum tabiki çok istiyorum bu cesareti toplayıp harekete geçmeyi ve çok özeniyorum insanlara. Sadece aklımda ki düşünce şuydu aslında olduki 1 2 kere iki kere denedim olmadı. Yolun sonrasında nasıl devam ederim. olmazsa ne gibi bi yol izlerimin fikrini almaktı. ama ifade edemedim sanırımBen asil sizin dusuncelerinizin makul oldugunu dusunmuyorum ama, denemeden vazgecip, mali mülkü bagis yapip, ilerde birilerinin size bakmalarini ümit ediyosunuz. Lütfen cikin bu psikolojoden. Sandiginiz kadar umitsiz bi noktada degilsiniz. Cocuk sahibi olup olmamak sizin elinizde. Sadece farkli bir yola gerek var. Siz ben bu yola girmem derseniz yapacak bisey yok.
gözümden yaş süzüldü. tek bi kelime ile anlatmak gerekirse tüm kızgınlığım kendimi eşim ve kendim için savaşamıcak acizlikte hiissetmemNe olur kusura bakmayın, yaşadığınız zor bir şey ama bana çok melankolik geldiniz. Hele böyle bir platformda bu konu biraz değişik geldi. Size asla bebeğiniz olamaz dememişler ki hoş deseler bile tüp bebek ve tedaviler o kadar geliştiki. Zaten sizin bir probleminiz de yokmuş anladığım kadarıyla ve durumunuz da iyiyse tekrar tekrar denemek istemiyorum diyorsanız çok güzel merkezler var şansınızı daha da artırabilirsiniz. Tüm şartlarınız bu kadar iyiyken neden bu mutsuzluk ? Bence eşinize destek verin, gücünüzü toplayın ve güzel bir araştırma yapın. Burada zaten tüp bebek özel konularını okursanız fayda görürsünüz. Çok iyi bir merkezle görüşün, süreci öğrenin ve gücünüzü toplayıp deneyin derim. İçimden bir ses çok iyi bir anne olacaksınız diyor. Hislerim kuvvetlidir
Şimdi sizi daha iyi anladım. Ancak siz kendi kendinize karar vermek yerine risklerinizi, ilgili doktorla görüşün. Belkide sizin düşündüğünüz kadar bir sorun yoktur ortada. Öte yandan yardım konusunda bireysel yardım yerine kurumsal yardımı tercih etmenizi öneririm. Kişiye yaptığınız yardımda kandırılma riskiniz çok yüksek. Hakkınızda hayırlısıhaklısınız fakat durum şçyle kalp ritim bozukluğum var ilaç kullanıyorum ve göğüsümde zararsız kistlerim var tüp bebeğin bunları tetiklediğini duydum. Ben olmaması durumunda alternatif fikirler üretmeye çalışıyorum kaygılarımı azaltmak için
aslında demek istediğim buydu olmaması durumunda ne yapılabilir konusuydu bende tabiki yeğenlerim ve kardeşlerime öncelik vermek isterim ama olurda onlar ihtiyaç sahibi olmazsa nasıl bi yol izlenebilir kısmını düşünmüştüm hepsi bu.Şimdiden böyle arayışmiöşnfe olmanız saçma bence öncelikle bulduğunuz insana. Nasıl güveneceksiniz birde kimin kimden önce öleceğinin garantisi var mı her yaşlanmada elden ayaktan da düşmüyor
Hem Anne baba olarak çocuklar baksın isteriz ama bakmak zorunda değiller ki hayat şartları değişiyor onum yerine bakım evi bakmak kardeşiniz yeğeniniz yada güveneceğiniz biri ninde sizleri kontrol etmesini istemeSi sağlanabilir
AslındA tüm bunları konuşmak da mantıksız bizler plan program yaparız ama herşeyi bilen gören allah var yaşınızda genç belki çocuğunuz da olur durumu yeni öğrendiğiniz için nasıl düşünüceğinizi bilmiyorsunuz belli sakince bir süre kabullenmek gerek sonrasına öyle bakarsınız
Ablacim sen 2 kere dene, olmazsa o zaman dusunursun bunu ama yola da olmazsa naparim diye cikma. Biri bana cocuk var mi diye sormustu, yok seneye bu zamanlar hamile olurum anca demistim sanki illa tutacakmis gibi. O kadar inanmistim olacagina. Iyi düşün, iyi olsun. Neye kanalize olursan, onu cekersin hayatina.çok iyi anlıyorum sizi aslında ben galiba birazda kendimi ifade edememişim bu konuda. Aslında aklımda ki psikolojik tedavimi bitirip iyi olduğumda tüp bebeği denemek bunu kabullenmeye uğraşıyorum tabiki çok istiyorum bu cesareti toplayıp harekete geçmeyi ve çok özeniyorum insanlara. Sadece aklımda ki düşünce şuydu aslında olduki 1 2 kere iki kere denedim olmadı. Yolun sonrasında nasıl devam ederim. olmazsa ne gibi bi yol izlerimin fikrini almaktı. ama ifade edemedim sanırım
çocuk sahibi olmak istiyorsanız tüp bebek alternatifini deneyin derim, ama çocuk yapayım gelecekte bana bakar diye düşünmeyin, bir yabancıdan da maddiyat karşılığı gelecek yardım karşılıklı iş ilişkisine girer ve karşınızdakine siz ne kadar iyi niyetle yaklaşırsanız yaklaşın onun içini bilemezsiniz.Merhaba arkadaşlar
Öncelikle uyarayım yazı biraz uzun olacak :)
Şimdiden okuyacak ve fikir verecek olanlara teşekkürlerimi sunarım:)
Bu konuyu başka bi başlık altında açtım fakat pek fikir alamadım. o konuyu kapatmayıda bilmiyorum siteyi iyi kullanamadığım için
31 yaşında 3 senelik evli bi bayanım. 1 yıldır korunmadık fakat bebeğimiz olmadı doktora gittiğimizde eşimde sıkıntı olduğunu öğrendik ve tüp bebek denildi.
4 ay oldu bu teşhisi alalı ve ben duyduğum günden bu güne kadar üzüntüden 11 kilo verdim.
Allah'ın gücüne gitmesin bilmiyorum bu günahmı ama asla tüp bebek yapmak istemiyorum.
Hem mental hem maddi olarak enerjimi oraya vermek istemiyorum.
Ama çok üzülüyorum derdim aslında bebek sevgisi değil hiç bir zaman çok düşkün bir insan değildim bebeklere
sadece şimdiki yaşlar güzel ama daha sonra ne yapacağız diye düşünüyorum
psikolojik olarak gerçekten hiç iyi değillim.
geçmiş yazılarımdan da görmüşsünüzdür hep bir çıkış yolu aradım.
Sonrasında şunu düşündüm her zaman yardım sever bi insandım 5 lira bile olsa vermeye çalışırım ihtiyacı olana elimden geldiğince.
Bunu hava atmak için yazmıyorum lütfen yanlış anlamayın. Şuan için iyi değerde bi para eden bi evim birde orta halli bi evim var.
İlerde bir gün ihtiyacı olan bir aileye bunları bağışlayıp hem de bakıma ihtiyacımız olduğunda çoluğuyla çocuğuyla kabul edeceğimiz güvenebileceğimiz bi aileye bırakmak isterim.
ya da mor çatı gibi ihtiyacı olan kadınlardan birinin hayatını değiştirmek isterim (bakıcı manasında değil de hem bizim ile yaşayacak hem de yardımcı olmuş olacağız birbirimize karşılıklı) evleri satıp kenardan aylık olarak maaşta verebilirim fakat çar çur olsun istemem.
sizce bu düşünce çok mu saçma ? yada mümkün olmayan bir şeymi veyahutta bizi kesip öldürürlermi :) kendimizi nasıl garantiye alabiliriz?
Niye evlat edinmiyorsunuz ??? Hem mal.varliginiz yine o evladiniza kalir. Hem yaslaninca bir aileniz olur belki torun torba. Ya maddi durumunuz yerinde ve tüp bebege para harcamak istemiyorsunuz. Ilginc geldi ama cözümü var dedigim gibi. Evlat edinme en iyi yol olurMerhaba arkadaşlar
Öncelikle uyarayım yazı biraz uzun olacak :)
Şimdiden okuyacak ve fikir verecek olanlara teşekkürlerimi sunarım:)
Bu konuyu başka bi başlık altında açtım fakat pek fikir alamadım. o konuyu kapatmayıda bilmiyorum siteyi iyi kullanamadığım için
31 yaşında 3 senelik evli bi bayanım. 1 yıldır korunmadık fakat bebeğimiz olmadı doktora gittiğimizde eşimde sıkıntı olduğunu öğrendik ve tüp bebek denildi.
4 ay oldu bu teşhisi alalı ve ben duyduğum günden bu güne kadar üzüntüden 11 kilo verdim.
Allah'ın gücüne gitmesin bilmiyorum bu günahmı ama asla tüp bebek yapmak istemiyorum.
Hem mental hem maddi olarak enerjimi oraya vermek istemiyorum.
Ama çok üzülüyorum derdim aslında bebek sevgisi değil hiç bir zaman çok düşkün bir insan değildim bebeklere
sadece şimdiki yaşlar güzel ama daha sonra ne yapacağız diye düşünüyorum
psikolojik olarak gerçekten hiç iyi değillim.
geçmiş yazılarımdan da görmüşsünüzdür hep bir çıkış yolu aradım.
Sonrasında şunu düşündüm her zaman yardım sever bi insandım 5 lira bile olsa vermeye çalışırım ihtiyacı olana elimden geldiğince.
Bunu hava atmak için yazmıyorum lütfen yanlış anlamayın. Şuan için iyi değerde bi para eden bi evim birde orta halli bi evim var.
İlerde bir gün ihtiyacı olan bir aileye bunları bağışlayıp hem de bakıma ihtiyacımız olduğunda çoluğuyla çocuğuyla kabul edeceğimiz güvenebileceğimiz bi aileye bırakmak isterim.
ya da mor çatı gibi ihtiyacı olan kadınlardan birinin hayatını değiştirmek isterim (bakıcı manasında değil de hem bizim ile yaşayacak hem de yardımcı olmuş olacağız birbirimize karşılıklı) evleri satıp kenardan aylık olarak maaşta verebilirim fakat çar çur olsun istemem.
sizce bu düşünce çok mu saçma ? yada mümkün olmayan bir şeymi veyahutta bizi kesip öldürürlermi :) kendimizi nasıl garantiye alabiliriz?
haklısınız. duydugumda öyle bi duruma girdimki size anlatamam. bu durumdan bi ay önce iş yerinden arkadaşıma tüp bebek iğnelerini kendi ellerimle yaptım çok umutluydum onun için hep moral verdim tuttu çok şükür suan 6 aylık. ama bu morfoloji sorununu araştırınca çok denemeler yaşayanlar ve olmayanlarda gördüm o beni çok üzdü ve kendimi direkt sürece değilde olmazsa ne yaparız a odakladım o nedenlede kafamdaki karmaşa büyüdü gittiAblacim sen 2 kere dene, olmazsa o zaman dusunursun bunu ama yola da olmazsa naparim diye cikma. Biri bana cocuk var mi diye sormustu, yok seneye bu zamanlar hamile olurum anca demistim sanki illa tutacakmis gibi. O kadar inanmistim olacagina. Iyi düşün, iyi olsun. Neye kanalize olursan, onu cekersin hayatina.
Çok karamsar olmayın yeni bir süreçtesiniz allah yardımcınız olsunaslında demek istediğim buydu olmaması durumunda ne yapılabilir konusuydu bende tabiki yeğenlerim ve kardeşlerime öncelik vermek isterim ama olurda onlar ihtiyaç sahibi olmazsa nasıl bi yol izlenebilir kısmını düşünmüştüm hepsi bu.
aslında bende bunu düşünmüştüm yani belirli bi yaştan sonra ihtiyacı olan birine evimi açarım aylık belirli bi ücretle aynı kişiylede elden ayaktan düşersem iyide anlaşırsak ev karşılığında bakıma muhtaç olursam bakar diye.çocuk sahibi olmak istiyorsanız tüp bebek alternatifini deneyin derim, ama çocuk yapayım gelecekte bana bakar diye düşünmeyin, bir yabancıdan da maddiyat karşılığı gelecek yardım karşılıklı iş ilişkisine girer ve karşınızdakine siz ne kadar iyi niyetle yaklaşırsanız yaklaşın onun içini bilemezsiniz.
Derdiniz yaşlılıkta huzurlu ve rahat bir yaşam ise, zaten geliriniz ve eviniz varmış, çocukta olmazsa ilerisi için kalan mal varlığını satar kendiize gündelikçi tutar yemek temizlik vs yaptırırsınız, elden ayaktan düşme olursada yatılı bakıcı tutulur geçinip gidersiniz.
Ay sana diyorum iste ilk seferinde tuttu benim. Napayim kiz raporlarimi mi atayim sana, daha ne istiyonhaklısınız. duydugumda öyle bi duruma girdimki size anlatamam. bu durumdan bi ay önce iş yerinden arkadaşıma tüp bebek iğnelerini kendi ellerimle yaptım çok umutluydum onun için hep moral verdim tuttu çok şükür suan 6 aylık. ama bu morfoloji sorununu araştırınca çok denemeler yaşayanlar ve olmayanlarda gördüm o beni çok üzdü ve kendimi direkt sürece değilde olmazsa ne yaparız a odakladım o nedenlede kafamdaki karmaşa büyüdü gitti
sen internette çok araştırma yapıyorsun belli interneti acilen bırakmalısın başın ağrıs beyin timörü çıkıyor iyi düşün iyi olsun bence dene bir iki üç kaç kere gerekiyorsa bir erkeğin vücudu kaç tane sperm üretiyor adamlar sorunu biliyor çözümü de biliyorlar bilime güvenhaklısınız. duydugumda öyle bi duruma girdimki size anlatamam. bu durumdan bi ay önce iş yerinden arkadaşıma tüp bebek iğnelerini kendi ellerimle yaptım çok umutluydum onun için hep moral verdim tuttu çok şükür suan 6 aylık. ama bu morfoloji sorununu araştırınca çok denemeler yaşayanlar ve olmayanlarda gördüm o beni çok üzdü ve kendimi direkt sürece değilde olmazsa ne yaparız a odakladım o nedenlede kafamdaki karmaşa büyüdü gitti
ay ben bide anestezi anındanda çok korkuyorum ya daha önce hiç almadım panik atak falan tutar diye çok korkuyorum nasıl oluyo anlatsanıza biraz D:Ay sana diyorum iste ilk seferinde tuttu benim. Napayim kiz raporlarimi mi atayim sana, daha ne istiyonazicik neselen, olumlu düşünmeye odaklan. Kocana moral verecek olan sensin
Adam da sana bakip kendini sucluyo muhtemelen. Yapma büle.
Istirham ediyorum saçmalamayınızaslında bende bunu düşünmüştüm yani belirli bi yaştan sonra ihtiyacı olan birine evimi açarım aylık belirli bi ücretle aynı kişiylede elden ayaktan düşersem iyide anlaşırsak ev karşılığında bakıma muhtaç olursam bakar diye.
maşallah ya konu ya bakınca benim içim açıldı ben uğraşıp duruyorum enseyi karartmadım bu kadar bu ay tek yumurtam varmış tek atışlık şansımız var diyorumAy sana diyorum iste ilk seferinde tuttu benim. Napayim kiz raporlarimi mi atayim sana, daha ne istiyonazicik neselen, olumlu düşünmeye odaklan. Kocana moral verecek olan sensin
Adam da sana bakip kendini sucluyo muhtemelen. Yapma büle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?