Kızlar, bunun yeri midir bilemedim ama böyle kamu spotu konuların burada açıldığını gördüğüm için yazmak istedim. Geçen hafta Park'ta oynarken 6 yaşındaki oğlumu kaybettim. Oldukça büyük bir kaydırak, bir kaç tane çıkışı olan, arada çocukların içinde görünmediği tüpleri olan filan. Ben kaydırağın merdiveninde beklerken, oğlum kaydıraktan kaymış ve hemen karşısındaki kapıyı görünce annem buradan çıkmış diyerek hemen çıkışa gitmiş ve kapıdaki çocuklardan yardım istemiş. Ben 1-2 dakika kaydırağın etrafında dolaştım koşarak, göremeyince adını bağırmaya başladım, bütün parkı inlettim. Derken sesime gelen o kapıdaki çocuklar hemen abla burada diyerek oğlanı getirdiler. Kapıda 18 yaşlarında bir çocuk muhtarlığa götürecekmiş tam. Aramızda yüksek duvar olduğu için göremiyoruz birbirimizi ama yakınız.
Velhasılı kelam, o aklımı kaybedecek gibi olduğum sanırım 5-10 Dakika'dan çıkardığım dersleri sizinle paylaşmak istedim. Lütfen dikkatli olun. Kaybetmek için sanki en az yarım saat filan bir zaman gerekiyor gibi geliyor insana ama anlık oluyor her şey. Benim merdiven başında kayıp döner diye beklerken, çocuğun aniden kapıyı görüp dışarı çıkması gibi. Ya da bir anlık boşlukta kötü niyetli birinin alıp götürebilme ihtimali gibi. Yani aslında 3-5 dakikada gelişiyor.
O genç en azından iyi niyetle muhtarlığa götürseydi bile o geçecek 3-4 saatte mahvolurdum sanırım. Kardeşim panik olup, 5 dakika içinde ortalığı birbirine katmışsın dedi ama ben o kadar bağırmasaydım, sakince arasaydım, girişteki çocuklar sesime gelmeyecekti.
Oğlum içinde ders, beni göremediği anda kesinlikle hiçbir yere kıpırdamadan anne diye bağırması gerektiği oldu. Kaç defa tekrarladı böyle mi davranayım diye, korkmuş çünkü bayağı o zaman. Geçen bir yakınım pikniğimizde oğlunu kaybetti, çocuk küçük ve kendine kuytu bir köşe bulmuş oynamak için. Sanırım bir yarım saat aradık ve o zaman ben devamlı sakin olmasını tembihliyordum ama gerçekten sükûnetimi koruyayım diyecek bir ruh hali değilmiş.
Çocuklarımızı tembihliyelim sık sık, Beni göremediğinde böyle yap diye ve her şeyin bir anda geliştiğini hiç unutmayalım.