Çocuğunu bana bırakmak isteyen arkadaşım

Hayır demek kabalık değil ki. Böyle bir sorumluluğu alma zorunluluğunuz yok. Üstelik siz de çalışan bir bayansınız. Olduğu gibi söyleyin istemediğinizi eşinizin de rahatsız olduğunu. Arkadaşınızın yaptığı düşüncesizlik
Bende düşüncesizlik olduğunu düşünüyorum 100 200 tl verip birine baktırmamak için benim huzurumu bozuyor, ben olsam yapar mıydım diyorum kesinlikle yapmazdım kimseyi rahatsız etmek istemezdim bu şekilde ama herkes bir değil işte. Ses çıkarmadıkça kendini akıllı sanıyorlar ve arttırarak devam ettiriyorlar yaptıklarını malesef

Kimseyi kırmak istemiyorum ama bu durumda ben daha çok yıpranıyorum. En yakın zamanda konuşacagım ben bakamam diye
bence size daha bakmayı teklif etmeden açıkca konusun

''ya x esim rahatsız oluyor cocugu artık bize bırakma önümüzdeki mesaiye kendini ona göre ayarla lütfen .şimdiden söyleyeyim dedim '' diyin

eğer başka zamanlardada asla kabul etmeyin hatta iş sırası ona gelince muhakkak biyere gideceğim misafirim gelcek vs. diyin

Siz gerçekten saka gibisiniz. O kadar insan yorum yapmış, hala umarim kirilmaz, umarim ters tepki vermez diye karsi tarafi düşünüyorsunuz. Ben esinizin yerinde olsam kendi evini, kendi ailesini düşünmediği icin, onceligi bana vermedigi icin ayrilmayi bile dusunurdum. Size degil, esinize uzuldum. Biraz silkelenip kendinize gelin. Densizin biri sizi kullanacak ve siz buna izin vereceksiniz diye o adam neden bunu çeksin? Evinde huzuru kalmamis adamcagizin resmen.

Benim üst komşum bunu bana yapmaya çalıştı. Kapıya geldi dedi kızıma bi 15dk bakabilir misin? hayır bakama dedim direk. Yalvardı dedim tama ama bir daha bana getirme. sonuç 2 hafta sonra tekrar bırakmak istedi kızdım sana bırakma dedim hala neden getiriyorsun. Ondan sonra da asla bırakmadı.
Net bir şekilde bir daha getirirse bakmayacağınız , eşinizin bir çocuğun sorumluluğunu almayı kabul etmediğini söyleyin ve getirirse de almayın çocuğu
Komşum falan olsa bende böyle net tepki verebilirdim sizin gibi ama biz aynı kurumda yan yana çalışıyoruz haliyle bir samimiyet var o şekilde konuşamam o yüzden ama eşimin rahatsız oldugunu söyleyeceğim mutlaka, siz çok iyi yapmışsınız keşke bizde bu kadar samimi olmasaydık bende rahatça söyleyebilirdim o zaman

Ben çocuğu anneme bırakırken bile arkadasınızdan 40 kat daha mahcup hissediyorum.Gelin bohçası gibi kolunun altına sıkıstırıp getirmek nedir bu nasıl bir terbiyesizliktir.
Mecbur bakacaksın,mecbur çalışacaksın..Ay okudukça hem gülüyorum hen sinirleniyorum bu ne pervasizlıktır.
Eşiniz çok sabırlı bir insan ve hala ayıp etmiyim,kırmıyım,üzmiyim vs demenizden anlıyorum ki siz bu işten sıyrılamaz bu konuşmayı gerektiği şekilde yapamazsınız.
Olması gereken arkadasınızı karsınıza alıp bu üsluptan rahatsız olduğunuzu ve çocuğuna bakamayacagınızı en net ve yalın haliyler söylemek yerinizde olsam bir sonraki gelişinde kapıyı eşime açtırıp bu konuşmayı yapmasını sağlardım

Siz gerçekten saka gibisiniz. O kadar insan yorum yapmış, hala umarim kirilmaz, umarim ters tepki vermez diye karsi tarafi düşünüyorsunuz. Ben esinizin yerinde olsam kendi evini, kendi ailesini düşünmediği icin, onceligi bana vermedigi icin ayrilmayi bile dusunurdum. Size degil, esinize uzuldum. Biraz silkelenip kendinize gelin. Densizin biri sizi kullanacak ve siz buna izin vereceksiniz diye o adam neden bunu çeksin? Evinde huzuru kalmamis adamcagizin resmen.
Karşı tarafın kırılmasından ziyade karakterini tanıdıgım ve bildiğim için çirkeflik yapabileceğini iş yerimde huzurumu kaçıracagını bire bin katarak arkamdan konuşacagını biliyorum bu yüzden de sorun yaşamadan çözmeye çalışıyorum hepsi bu. Evimi ailemi düşünmediğimi nereden çıkardınız, düşünmesem eşim rahatsız oluyor diye çare aramazdım. Ben hem evimde hem işyerimde huzurum bozulmasın istiyorum hepsi bu, ama bir seçim yapmam gerekecekse tabiki tercihim eşim olacak aksini düşünmeniz beni şaşırttı

Ben çocuğu anneme bırakırken bile arkadasınızdan 40 kat daha mahcup hissediyorum.Gelin bohçası gibi kolunun altına sıkıstırıp getirmek nedir bu nasıl bir terbiyesizliktir.
Mecbur bakacaksın,mecbur çalışacaksın..Ay okudukça hem gülüyorum hen sinirleniyorum bu ne pervasizlıktır.
Eşiniz çok sabırlı bir insan ve hala ayıp etmiyim,kırmıyım,üzmiyim vs demenizden anlıyorum ki siz bu işten sıyrılamaz bu konuşmayı gerektiği şekilde yapamazsınız.
Olması gereken arkadasınızı karsınıza alıp bu üsluptan rahatsız olduğunuzu ve çocuğuna bakamayacagınızı en net ve yalın haliyler söylemek yerinizde olsam bir sonraki gelişinde kapıyı eşime açtırıp bu konuşmayı yapmasını sağlardım
Ben bugün kendisiyle konuşmayı düşünüyorum daha fazla ertelemeden. Sürekli kafamı kurcalayan bir durum çünkü bu en iyisi kökten çözüp kurtulmak. Eşimin çok çalıştığını eve gelince dinlenmek istediğini çocuktan rahatsız oldugunu söyleyeceğim

Karşı tarafın kırılmasından ziyade karakterini tanıdıgım ve bildiğim için çirkeflik yapabileceğini iş yerimde huzurumu kaçıracagını bire bin katarak arkamdan konuşacagını biliyorum bu yüzden de sorun yaşamadan çözmeye çalışıyorum hepsi bu. Evimi ailemi düşünmediğimi nereden çıkardınız, düşünmesem eşim rahatsız oluyor diye çare aramazdım. Ben hem evimde hem işyerimde huzurum bozulmasın istiyorum hepsi bu, ama bir seçim yapmam gerekecekse tabiki tercihim eşim olacak aksini düşünmeniz beni şaşırttı
Ne yapabilir Allah askina? Sizi taniyan taniyordur zaten. Yani boyle karsisinda cekingen davranmaniza anlam veremedim. Ekmeginizi, suyunuzu o mu veriyor? Ne anlatacaksa anlatsin, sanki isvereniniz mi, sizi isinizden etsin. Ayrica tabi ki care arayacaksiniz çünkü adamin bu durumda olmasinin suclusu sizsiniz. Cocuk geldiğinde kapiyi vurup cikiyor yazmissiniz. Bu cumlenizden evinizi ailenizi dusunmediginiz belli oluyor zaten. Eger dusunuyor olsaydiniz kadin kapiya gelip cocugu birakirken, esim su an evde ve cocugu alamam diyip geri cevirirdiniz. Ama siz cocugu almissiniz, adam evden kacmis artik.

Kocam istemiyor dediğinizde eve kadar gelip adamı ikna etmeye çalışacağını düşünüyorum valla ben. :KK53:
Enişte bey niye istemiyorsun bakayım, hadi hadi istersin diyerek salona kurulur, bir de kahve ısmarlar. :KK51:
Eşim o yüzü vermez ama işte dediğiniz şeyi yapabilecek potansiyel var gerçekten. Bir şekilde konuşacağım alınır konuşmayı keserse de yapabileceğim bir şey yok

İş arkadasınızın sınırlarınızı bu kadar kolay ihlal etmesine nasıl müsade ediyorsunuz?
Bir çocuğun sorumluluğunun almak ciddi bir mesele. Baştan istemiyorum diyeceksiniz. Ne çocuğu bırakmasına ne de çat kapı, saat geç demeden pervasızca eve gelmesine. Siz bekar değilsiniz öyle olsanız bile sonuç değişmez ama evli bir kadın olarak sınırı çok daha kolay çekebilirsiniz. Ev sadece size ait değil.
Eşimin çat kapı, geç saatlerde eve gelen üstüne çocuğunu bırakıp giden bir arkadaşı olduğunu düşünemiyorum. Bir sefer olur o en fazla, ikinciye müsade etmem. Bence kırılır, laf söyler diye korkup durmayın. Kendinize ve eşinize saygınızdan ötürü çekin sınırı arkdasiniza.

Eşim o yüzü vermez ama işte dediğiniz şeyi yapabilecek potansiyel var gerçekten. Bir şekilde konuşacağım alınır konuşmayı keserse de yapabileceğim bir şey yok
Eşiniz o yüzü vermez de izin alan yok ki zaten. Valla gelir akşam vakti, eve dalar, adamı da çileden çıkarır. Sizin aranız da kocanızla epey açılır.

Karşınızdaki kişi yüzsüzün önde gideni o yüzden net sınır çizin, net olmadığınız her boşluktan girmeye çalışacak.

Çook öncelerde benim de annemin bir arkadaşı çocuğunu hep komşusuna bırakıyordu. Komşusu artık bıktı ve ağzına geleni saydı, tamamen araları bozuldu. Kadın da utanma diye bir şey olmadığı için bu sefer geldi bize bırakmaya başladı. Neyse ki annem de net sınır çizdi.

Kısacası zaten bunu sormadan etmeden görevinizmiş gibi yapan insan yuvarlak laflardan anlamaz, anlamak istemez; o yüzden net olun. Kırıcı olmayı önemsemeyin.

Eşiniz o yüzü vermez de izin alan yok ki zaten. Valla gelir akşam vakti, eve dalar, adamı da çileden çıkarır. Sizin aranız da kocanızla epey açılır.
Bir daha o şekilde gelirse kapıyı kırsa bile açmayacagım gerçekten iyilik yapmak yaramıyor insanlara

Konuyu açıp bir şekilde konuşmayı düşünüyorum bakalım umarım çok ters bie tepki vermez, ben verebileceğini düşünüyorum haklısınz
Ohoo hala ters tepkisinden çekiniyorsunuz. Çocuğa baktıramazsa işine sizi yollar bu kadın, bulmuş sizin gibisini. Sadece eşinize acıdım yazık adama.

X