Çocuğunu bana bırakmak isteyen arkadaşım

Zaten eşim aşırı derecede rahatsız bu durumdan, sürekli tartışma yaşanıyor aramızda bu sebeple. Oda beni kullandıklarını düşünüyor bu sebeple de kesin bir dille kabul etmediğini söylüyor
bir an önce bu durumu çözmeye çalışın belli ki eşiniz için bayağı büyük sorun olmaya başlamış. Zamanla çocuk eve geldikçe eşiniz evden gitmeye başlayacak size tavır alacak değer mi huzur kaçırmaya. Arkadaşınızın eşi, karısı gece çalıştığı günlerde işini ayarlayıp eve erken gelsin bi zahmet. Çevremde bir çok sağlıkçı ve polis evli çift var ve her iki tarafta vardiyalı çalışmasına rağmen çocukları için vardiya saatlerini ayarlıyorlar, kimsenin kapısına gecenin bir saati çocuk bırakmıyorlar. Arkadaşınız en kötü ihtimalle işi bıraksın vardiyası olmayan, düzenli saatleri olan bir işe başlasın

Kimseyi kırmak istemiyorum ama bu durumda ben daha çok yıpranıyorum. En yakın zamanda konuşacagım ben bakamam diye
Bak arkadaşım kırılırlarsa kırılsınlar. Sanane ? O seni yorduğunu , usandırdığını bilmiyor mu sanıyorsun ? Yoo , gayet farkında. Ama kendindeki sorumluluk azaldığı için umrunda değil. Sen de böyle net olacaksın.

Evlerimiz çok yakın küçük bir ilde yaşıyoruz televizyonumun açık olup olmadığına lambanın açık olup olmadığına arabanın kapıda olup olmadığına bile bakıyor çok bunaldım bu yüzden, evde değilim desem aa ben gördüm evdeydiniz der yani
Evdeyiz de kocamla romantizm yapıyoruz, sevişiyoruz belki be kadın, diye bağırasım geldi. Sahi siz nasıl diyemediniz bir şey? :deli:
Aaaa kadına bak ya, evli barklı çift senin çocuğuna mı bakıcılık yapacak?

Başkasının çocuğuna bakmak dünyanın en büyük riski ve sorumluluğu. Elinizde olmadan o çocuğun başına birşey gelse sizden kötüsü olmaz arkadaşınızın gözünde, siz sadece yaptığınız iyilik yüzünden yıpranmış sinirle kalırsınız. Ayrıca sizi resmen kullanıyor arkadaşlığınızı gözden geçirmenizi öneririm.

Kimseyi kırmak istemiyorum ama bu durumda ben daha çok yıpranıyorum. En yakın zamanda konuşacagım ben bakamam diye
Hemen şimdi net bi mesaj yaz gönder bence yüzyüze zor gelecekse.
"Aslında epeydir beni huzursuz eden bi durum var, uzatmadan paylaşmak istedim, çok gerekli bi durumda elbette birbirimize yardımcı olabiliriz ama ben ve eşim bundan sonra çocuk sorumluluğu almak istemiyoruz. Anlayacağını umuyorum."
Yüzü varsa utanır zaten bu zamana kadarki fırsatçılığı yaka silktirdiği için. Kırılma alınma triplerine girip üste çıkarsa da oralı bile olma, kendi bilir.
İş mevzusunda seni göndermeye çalışırsa da "ben yerime bile başkasını gönderiyorum, kusura bakma lütfen" dersin.
Gerçekten zor değil.

Son düzenleme:
Önce beraber işten çıkma olayını bitirin.
Çocuğu bırakayım dediğinde de bunun son olduğunu buna bir çözüm bulması gerektiğini söyleyin net bir şekilde. Eğer diğer nöbetine daha zaman varsa en yakın zamanda söyleyin ki o nöbete kadar çözüm bulsun. Tek çözümü sizsiniz sanırım.
Ben acil durumlarda çocuğumu eski bakıcısına 2-3 saat emanet etmek zorunda kalacaksam bile öncesinden arayıp müsait olup olmadığını soruyorum. Atıştırmalığını veriyorum, 2-3 saat için para almak istemiyor alışveriş yapıyorum. Bu durum iki ayda bir anca olur. Sizinki insan kullanmak. Muhtemelen arkadaşlığını da bu ilişki üzerine kurmuştur.

Anlattım inanın aynen böyle söyledim, kreşe veriyorum kreş saatinden sonrada iş gelirse mecbur sana bırakcam diyor hiç bakabilir misin müsait misin falan yok, en azından vardiyalı çalışması gereken hafta için birine para karşılığı çocugu baktırması gerektiğini benim her zaman evde olmayacagımk söyledim ama hiç o şekilde düşünmüyor idare ederiz diyor bakarsın yani sen demeye getiriyor sırf bu sebeple gerçekten işyerimden soğudum o kadar etkiliyor beni bu durum
Ben aciklama yapmaniz gerektigini düşünmüyorum ya. Kapinin onune geldiginde "musait degiliz" diyeceksiniz. Israr ettiginde "müsait değiliz" diye tekrarlayio, cocugun cantasini kapinin disina koyacaksiniz. Aciklama yapmaya calistikca kendini acindirir, bakacak kimsem yok, eşim işte, idare et der. Sizde kiyamaz, bakmaya devam edersiniz.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için, ben kırmak istemediğim için hayır demedim hiç ama akşam saat 11de 12de insan haliyle uyuyacak oluyor mesela pat diye ben çocugu getirdim deyince olmuyor. Yada böyle geç saatte gelip içeri gireyim birde kahve içeyim diyor pijamalarla otururken ev hali bi anda misafir gelmiş oluyor haliyle eşimde rahatsız bu durumdan arkadaşımdan ve rahat davranıslarından hoşlanmadığı için kesinlikle istemiyor gelmesini
Neden sınır koymuyorsunuz. Hiç gelemem ben böyle şeylere. Benim sınırlarımi ihlal ediyor ,beni zor duruma sokuyorsa koyarım arama mesafe. Zor birşey de değil emin olun. Kafanız çok rahat olur. Neden hayır demeye cekindiginizi anlamadım mesala ben.

Anlattım inanın aynen böyle söyledim, kreşe veriyorum kreş saatinden sonrada iş gelirse mecbur sana bırakcam diyor hiç bakabilir misin müsait misin falan yok, en azından vardiyalı çalışması gereken hafta için birine para karşılığı çocugu baktırması gerektiğini benim her zaman evde olmayacagımk söyledim ama hiç o şekilde düşünmüyor idare ederiz diyor bakarsın yani sen demeye getiriyor sırf bu sebeple gerçekten işyerimden soğudum o kadar etkiliyor beni bu durum
Bence açık açık konuşun eşim sürekli evde bir yabancı çoçuk istemiyor ve sorumluluk almak istemiyor kusura bakma eşimle senin yüzünden kötü olamam başının çaresine bak.
Içinizde kalıp dert olacağına söyle ona dert olsun.

Taviz tavizi doğurur. En başında net olup sınırınızı çizmeliydiniz. Hala kırılmasından çekiniyorsunuz ama arkadaşınız sizi kullanmaktan, rahatsız etmekten hiç çekinmiyor. Nereye kadar böyle devam edecek? Bir an önce rahatsızlığınızı dile getirmelisiniz.

Bu tarz konuları hiç anlamıyorum. Arkadaşım bilmem kim şu bu bana şunu yapıyor ama gıkımı çıkaramıyorum diyenleri. Hayır demek nasıl çok zor olabilir ki. Sizin gibiler nasıl yaşıyor merak ediyorum. İyi kafanıza vurup ekmeğinizi almıyorlar.
Benim bir arkadaş vardı. Farklı bir şehirde yaşıyor ama benim şehirle de bir bağlantısı var. İşi oldukça bir iki kez geldi bende kaldı. Pandeminin en kötü zamanları bile kabul ettim. Ama baktım işi düşmedikçe bana bir nasılsın bile demiyor. Otel mi benim evim. En son aradı bir işini halletmem için. Yapamam işim var dedim. Bu kadar basit.
Küsen döşeğini ayrı sersin demişler.

Evlerimiz çok yakın küçük bir ilde yaşıyoruz televizyonumun açık olup olmadığına lambanın açık olup olmadığına arabanın kapıda olup olmadığına bile bakıyor çok bunaldım bu yüzden, evde değilim desem aa ben gördüm evdeydiniz der yani
Ya çok aşırı yalnız ve bu yüzden size hissettirdiklerini sorgulamak bile aklına gelmiyor ya da gerçekten iyi niyetinizi suistimal etmeye başlamış. Size göre sebep hangisiyse ona göre hareket etmelisiniz.

Ama bence bu tarz davranan biri, trip de atar, alınganlık da yapar.. Bu sebeple önce küçük bahanelerle başlayın, Eşim rahatsız yatıyor musait değilim, başım çatlıyor uzanıyorum maalesef üzgünüm alamam vb. Diyerek.. Kendisi de anlar zaten böyle devam ederseniz.

Elbette direkt soyleyebilirsiniz de ama tepki olarak sizi yine incitecek biri gibi gözüküyor.

Herkese merhaba, konu başlığından anlaşılacağı üzere bir arkadaşım var çocuğunu her fırsatta bana bırakmak isteyen.

Aynı işyerinde çalışıyoruz ve iş gereği mesai saatinden sonra işe gitmemiz gereken durumlar oluyor tüm personel dönüşümlü olarak çalışıyoruz. Bu arkadaşım sıra kendine geldiği zaman ya çocuğunu getirip evime bırakıyor ya da benim yerime sen git diyor ve ben artık bu durumdan rahatsızlık duymaya başladım. Eşimde rahatsız oluyor özellikle gece geç saatlerde oldugunda haliyle rahatsız oluyoruz müsait olmayabiliyoruz.

Çocugunu bırakacagı ailesi vs yok ama işi kendi yerine gitmesi için bir başka arkadaşa ücret karşılığı yaptırabilir ben rahatsız oldugum dönemlerde sıra bana geldiğinde hep parayla yerime gidecek arkadaşa yaptırmıştım benim yerime git dememiştim kimseye bu şekilde.

Sormak istediğim kalbini kırmadan eşimin artık bu durumdan rahatsız olduğunu istemediğini nasıl anlatabilirim. Sanki çocuk benim çocuğumuş gibi rahatça bırakıp ya sen biraz baksanda ben gezmeye gitsem durumları yaşanmaya başladı ve ben haliyle artık kendimi kullanılmış hissediyorum. Eşim kimsenin çocuğunun sorumlulugunu almak istemiyor düşer kalkar bir yerine bişey olur diye.

Var mıdır bana bir çözümü olan, üç beş günlük bir şey değil eğer ses çıkarmazsam sürekli ben bu sorunla uğraşmak zorunda kalacagım bu sebeple idare edemiyorum. Hayır demenin kibar yolu nedir özellikle benzer durumu yaşamış kişilerden öneri bekliyorum şimdiden teşekkürler
Cok aram bozulmasin diyorsaniz esim istemiyir deyin . Aksi halde dorekt derdiniz zaten

Bak arkadaşım seni severim ama bu şekilde olmaz. X (eşiniz) laf ediyor, emanet çocuk almak istemiyoruz Allah korusun bişey olur hem çocuk heder olur hem de aramız bozulur. Tarzı bi konuşma yapsanız.

Ya çok aşırı yalnız ve bu yüzden size hissettirdiklerini sorgulamak bile aklına gelmiyor ya da gerçekten iyi niyetinizi suistimal etmeye başlamış. Size göre sebep hangisiyse ona göre hareket etmelisiniz.

Ama bence bu tarz davranan biri, trip de atar, alınganlık da yapar.. Bu sebeple önce küçük bahanelerle başlayın, Eşim rahatsız yatıyor musait değilim, başım çatlıyor uzanıyorum maalesef üzgünüm alamam vb. Diyerek.. Kendisi de anlar zaten böyle devam ederseniz.

Elbette direkt soyleyebilirsiniz de ama tepki olarak sizi yine incitecek biri gibi gözüküyor.
Konuyu açıp bir şekilde konuşmayı düşünüyorum bakalım umarım çok ters bie tepki vermez, ben verebileceğini düşünüyorum haklısınz

Bak arkadaşım seni severim ama bu şekilde olmaz. X (eşiniz) laf ediyor, emanet çocuk almak istemiyoruz Allah korusun bişey olur hem çocuk heder olur hem de aramız bozulur. Tarzı bi konuşma yapsanız.
Tamda bu şekilde anlatmayı düşünüyorum gerçekten de yalan değil eşim hiç istemiyor çocuk geliyor eşim sinirlenip kapıyı vurup evden gidiyor. Aramız bozuluyor bu konu yüzünden

Daha ne saçmalıklar okuyacağız burada acaba 🤔

Çocuğun babası yok mu? Bence kibar yolu falan boş verin. Karşınızdaki kibarlık bilse bu şekilde davranmazdı. Direkt söyleyin gitsin.
Açıkça konuşmayı düşünüyorum inşallah çok çirkinleşmeden konuyu çözebilirim

X