• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunu bana bırakmak isteyen arkadaşım

Ben olsam aradiginda aa tabi getir der, ondan once evden cikarim. Ararsada ay hay allah unutmusum ben seni der gezdigin yerlerden story filan atarim. Ertesi gunde ballandira ballandira anlatirim ay soyle eglendim boyle eglendim diye.

Herkese merhaba, konu başlığından anlaşılacağı üzere bir arkadaşım var çocuğunu her fırsatta bana bırakmak isteyen.

Aynı işyerinde çalışıyoruz ve iş gereği mesai saatinden sonra işe gitmemiz gereken durumlar oluyor tüm personel dönüşümlü olarak çalışıyoruz. Bu arkadaşım sıra kendine geldiği zaman ya çocuğunu getirip evime bırakıyor ya da benim yerime sen git diyor ve ben artık bu durumdan rahatsızlık duymaya başladım. Eşimde rahatsız oluyor özellikle gece geç saatlerde oldugunda haliyle rahatsız oluyoruz müsait olmayabiliyoruz.

Çocugunu bırakacagı ailesi vs yok ama işi kendi yerine gitmesi için bir başka arkadaşa ücret karşılığı yaptırabilir ben rahatsız oldugum dönemlerde sıra bana geldiğinde hep parayla yerime gidecek arkadaşa yaptırmıştım benim yerime git dememiştim kimseye bu şekilde.

Sormak istediğim kalbini kırmadan eşimin artık bu durumdan rahatsız olduğunu istemediğini nasıl anlatabilirim. Sanki çocuk benim çocuğumuş gibi rahatça bırakıp ya sen biraz baksanda ben gezmeye gitsem durumları yaşanmaya başladı ve ben haliyle artık kendimi kullanılmış hissediyorum. Eşim kimsenin çocuğunun sorumlulugunu almak istemiyor düşer kalkar bir yerine bişey olur diye.

Var mıdır bana bir çözümü olan, üç beş günlük bir şey değil eğer ses çıkarmazsam sürekli ben bu sorunla uğraşmak zorunda kalacagım bu sebeple idare edemiyorum. Hayır demenin kibar yolu nedir özellikle benzer durumu yaşamış kişilerden öneri bekliyorum şimdiden teşekkürler
Sakın sakın. Olmayacak olur çocuğun kaşına gözüne bir şey olur , kaza olur vs sakın sakın . Açık açık üslubunca söyleyin ağzınız var.

Ayy gidiyorum geliyorum bu konuya sinir oluyorum. Size üzülüyorum konu sahibi. Yerinizde olsam amirinden o arkadaşa bu işte parmağı olan kim varsa yanına bırakmaz bir güzel uğraşırdım. İşyerinde huzur yoksa kimseye olmamalı. Bir kişiye yüklenmek olmaz.
Eskiden böyle biriyle çalışırdım. Kız beceremiyora yatıp her şeyi yanlış yapardı. Dönüp dolaşıp o iş bana gelirdi. Elinde kahve fincanı dedikoduya koşardı o da. Kuyumu kazarken en son o kuyuya kendi düşmüştü🤷🏻‍♀️
Kendi kendini bitirdi benim için daha iyi bir kurtuluş olamazdı😂
Darısı başınıza diyorum.
Kendiside bir gün o kuyuya düşer diye umutla bekliyorum 😂 insan aldığı parayı haketmek ister, helal kazanç olsun ister ama bunlarda ne utanma ne Allah korkusu kalmamış boş boş oturup bide ayy çok yoruldum mahvoldum diyolar şaka gibi gerçekten. Dün yine bana angarya bir iş verdi şefim bunca işimin üstüne, yapmıyorum dedim yapacaksın dedi hiç kusura bakmayın siz burda kahve içerken bende bu işi yapmayacağım
xx götürecek kendi yapacak dedim yanındaki kahve içen arkadaş için. Oda yapmıyorum dedi ikimizde yapmadık bakalım bugün ne olacak. Benim yapmayacağım kesin.

Kendiside bir gün o kuyuya düşer diye umutla bekliyorum 😂 insan aldığı parayı haketmek ister, helal kazanç olsun ister ama bunlarda ne utanma ne Allah korkusu kalmamış boş boş oturup bide ayy çok yoruldum mahvoldum diyolar şaka gibi gerçekten. Dün yine bana angarya bir iş verdi şefim bunca işimin üstüne, yapmıyorum dedim yapacaksın dedi hiç kusura bakmayın siz burda kahve içerken bende bu işi yapmayacağım
xx götürecek kendi yapacak dedim yanındaki kahve içen arkadaş için. Oda yapmıyorum dedi ikimizde yapmadık bakalım bugün ne olacak. Benim yapmayacağım kesin.
Onlar çok iş yapıyoruz deyip ortalıkta dolaşırken sizde paşa paşa sessizce size verilen işleri yapmayacaksınız. İşinizi yaparken ne kadar yorulduğunuzu, işlerinizin çok fazla olduğunu, amiriniz size diğer kadının beceremediği için bu işleri de size yaptırdığını ima edin, kurum içinde insanlarla alelade konuşuyormuş gibi anlatın, çocuğuna bakmayı bıraktığınız için şefinizin de size tavır yapıp onun işlerini de üzerinize yıktığından, insanların zihni işleyin ben çok çalışıyorum diye. Şefiniz çok üstünüze gelirse yapmış olduğu mobing için şikayetçi olacağınızı belirtin.

Zaten ben gittigim an onu göndereceklerinden o kadar eminim ki. Bugüne kadar benim yardımlarım sayesinde göze batmadı amirler tarafından işten kaytardığı, benim gidişim en çok onu sarsar o yüzden. Hep arkasını toparladım ama artık karışmayacagım. Özel sektörde olsa çoktan kapıya koyarlardı bence
Kamudaysanız hiç sessiz kalmayın..benim kadar çalışacak diyin

Konuyu okuyunca bir tek ben değilimdir sanırım baştan bu yana takipteyim
sinir oldum sinir anlatamam
bakıcılıktan manipüleden mobbinge döndü iş
konu sahibinden kadının numarasını alıp saydırasım geldi o kadar
Umarım en kısa zamanda ilahi adalet tecelli ederek başınıza gelmiş olan bu musibetten kurtulursunuz inşallah
İnanın dua edeceğim

Size güvenerek mi çocuğu yapmışlar tövbe estağfurullah.
Bence hiç lafı dolandırmayın direk söyleyin yarın öbür gün çocuk bu sizin evde bir kaza gelse başına ne olacak.
Yani yanlış anlamayın eminim çok iyi bakıyorsunuzdur emanet çocuk ama annesi nasıl bırakıp gidiyor ben bunu anlamış değilim nasıl bir rahatlık bu.

ben olsam yapabildiğim kadarını yapar yetiştirmeye de çalışmazdım, neden olmadı derlerse de bu kadar yapabiliyorum kusura bakmayın, geçtiğimiz günlerde verilen extralarla yetiştirmem mümkün olmuyor diyin geçin. yetiştireceğim diye kasmayın, sizde kahve molanızı verin. zaten irrite olmuşsunuzdur, çocuk falan bakmazsınız artık. konu ne ara buralara geldi ya.

Bu konu bende travma oldu başlığı görünce bi ürperiyorum. Tek çalışıyorum amirim yap dediğinde sıraya koyuyorum (yapmama şansım yok) elim bosalınca yapıyorum. Önceden yetişecek diye canım çıkardı.

Elinizdeki işleri yavaş yavaş sakin sakin yapın siz çalışırken kahve içmeleri çok ayıp. Ama kendi iş çevrenden de gördüğüm kadarıyla bunu yaşatanlar yaşıyor aynısını

Çare olmaz bekletirler bu tipler
İş yükü artar
mümkünse başka birime geçmeli en temizi o
Sık sık rapor alacak o zaman. Eninde sonunda yapmak zorunda kalırlar. Normalde rapor önermem kimseye. Bir hafta dişçiden, bir hafta aile hekiminden bir hafta KBB dan almaya çalışacak.

Sık sık rapor alacak o zaman. Eninde sonunda yapmak zorunda kalırlar. Normalde rapor önermem kimseye. Bir hafta dişçiden, bir hafta aile hekiminden bir hafta KBB dan almaya çalışacak.
Katılıyorum. Her hafta başka bir doktordan randevu alıp gidin. Yok mu bir yerinizde rahatsızlık? Hatta bence psikiyatriden alın.
Sonuçta yaptıkları mobbing.İşinize bile yarayabilir.

Rapor önermediğini başka bir konudan hatırlıyorum :)
ama insan mecbur kalınca alınabilir yani
Evet işini etkilemeyecekse sık sık rapor alabilir ama bunlar hep geçici çözümler
şikayet edebilirler
çalışanın maaşı kesilir bildiğim kadarıyla memur olsa dahi kesintiye uğruyor diye biliyorum artık rapor alınca

Neden? Merak ettiğim için soruyorum. Benim çok arkadaşım aldı.
Adli bir süreciniz olsa hemen karşınıza çıkıyor, bir sürü kişi ehliyet yenilemeye gittiğinde uyduruk tanılar yüzünden ehliyet alamamaya başladı. Ayrıca bir sıkıntı olduğunda hasta olmadığınızı ispat bile edemiyorsunuz. Çok ağır akıl hastaları hariç kimse Psikiyatriye gitmemeli bence hatta.

Rapor önermediğini başka bir konudan hatırlıyorum :)
ama insan mecbur kalınca alınabilir yani
Evet işini etkilemeyecekse sık sık rapor alabilir ama bunlar hep geçici çözümler
şikayet edebilirler
çalışanın maaşı kesilir bildiğim kadarıyla memur olsa dahi kesintiye uğruyor diye biliyorum artık rapor alınca
Araları bozulana kadar almalı zaten.
İşlerin süresi olur. Bu süreçte yetişmeyen işler de amiri zorlayacak illa isteyecek ondan. Bu arkadaşla araları gerilecek.

Back