Çocuğunu bana bırakmak isteyen arkadaşım

Size özet geçeyim, arkadaşımın çocuguna bakmayı kabul etmediğim için arasının iyi olduğu şefimiz onun işlerinin çoğunluğunu yazılı bir şekilde bana verdi, iş yükümü arttırdı, konu çocuğa bakma meselesinden işyerinde mobbinge döndü bu şekilde
Mobingi ispat edip şikayet edebileceğin bir üst birim yok mu ?

Mobingi ispat edip şikayet edebileceğin bir üst birim yok mu ?
Şu an iş bölümü resmileştiği için var aslında. Baskı altında tebliğ aldığını beyan eder. Bu durumda diğer hanımefendiden işlerin neden pek azını yaptığı sorulabilir mesela doktor raporu da istenebilir.

Şu an iş bölümü resmileştiği için var aslında. Baskı altında tebliğ aldığını beyan eder. Bu durumda diğer hanımefendiden işlerin neden pek azını yaptığı sorulabilir mesela doktor raporu da istenebilir.
Ne adil ne etik bu yapılan .
Çocuğuna bakmıyor diye kadın resmen mobbinge maruz kalıyor.

Ağlamayana meme yok. Oturduğu yerden hiçbir şey hallolmayacak. Aksiyon almalı artık .
Daha öncesinde de zaten ben bunu bilmiyorum, ben şunu yapamıyorum diyerek işleri üzerinden atıyordu bir şekilde ben göstermeye çalışıyordum bak böyle yapılıyor diye ama yok öğrenmek gibi bir amacı. Daha öncede bahsettiğim gibi sadece şefle değil birim amiri ile de görüştüm son yapılan görev dağılımı ile ilgili ama adam zaten benimle çalışmak istiyordu onunda işine geldi böylesi, bu yüzden ses çıkarmadı. Xx daha yeni sen zaten kıdemlisin. O işleri senin kadar beceremiyor sürekli yanlış yapıyor arkasından yine sen toparlıyorsun böyle en azından iki iş olmamış olur bende böylesini uygun görüyorum demişti. Onun kapasitesi algısı düşük demişti. Ben mecburen bu durumda kabul etmek zorunda kaldım.

Şuan birim amirinin yapılmayan tabiri caizse ayak işleri için çağırmasını bekliyorum, çağırdığında açıkça siz bana zor olan işleri yapmamı söylemiştiniz o halde bu ayak işlerini de benim yaptığım işlerden anlamayan xx yapsın o boş oturup kahve içerken ben daha fazlasını yapmak istemiyorum diyeceğim.

Birim amirimiz daha geleli bir iki ay oldu bir önceki amirimiz durumun farkındaydı eğer o burada olsaydı zaten mutlaka müdahale ederdi. Şimdi yeni gelen amir henüz kimin neyi ne kadar yaptığını bilmiyor bu nedenle adeta bir piyon gibi şef nereye yönlendirirse ne derse ona inanıyor malesef.

Başka arkadaşlarla ilgili de kötü şeyler söylediğini duydum şefin, ben amirin yanındayken telefonla aradı amirde aa bir saniye çiğdem hanım arıyor dedi. Buyrun şefim dedi daha sonra dinleyip bana başka bir arkadaşım için hiç doğru düzgün iş yapmıyormuş bu böyle olmaz çağır gelsin konuşacağım dedi. Ben açıklama yapmaya çalıştım arkadaşımın öyle biri olmadığını ama söz hakkı tanımadı bile siz gidebilirsiniz bana onu çağırın dedi ve odadan çıkardı.

Yani anlayacagınız ben şuan gitsem anlatsam bu adam bana inanmaz, amirler hep haklıdır modunda birisi. Beni anlaması için aradan biraz zaman geçmesi ve beni tanıması gerek, işten kaçan biri olmadığımı ancak o şekilde anlar. Birde bunun baskısı olursa artık gerçekten dayanamam çünkü

Daha öncesinde de zaten ben bunu bilmiyorum, ben şunu yapamıyorum diyerek işleri üzerinden atıyordu bir şekilde ben göstermeye çalışıyordum bak böyle yapılıyor diye ama yok öğrenmek gibi bir amacı. Daha öncede bahsettiğim gibi sadece şefle değil birim amiri ile de görüştüm son yapılan görev dağılımı ile ilgili ama adam zaten benimle çalışmak istiyordu onunda işine geldi böylesi, bu yüzden ses çıkarmadı. Xx daha yeni sen zaten kıdemlisin. O işleri senin kadar beceremiyor sürekli yanlış yapıyor arkasından yine sen toparlıyorsun böyle en azından iki iş olmamış olur bende böylesini uygun görüyorum demişti. Onun kapasitesi algısı düşük demişti. Ben mecburen bu durumda kabul etmek zorunda kaldım.

Şuan birim amirinin yapılmayan tabiri caizse ayak işleri için çağırmasını bekliyorum, çağırdığında açıkça siz bana zor olan işleri yapmamı söylemiştiniz o halde bu ayak işlerini de benim yaptığım işlerden anlamayan xx yapsın o boş oturup kahve içerken ben daha fazlasını yapmak istemiyorum diyeceğim.

Birim amirimiz daha geleli bir iki ay oldu bir önceki amirimiz durumun farkındaydı eğer o burada olsaydı zaten mutlaka müdahale ederdi. Şimdi yeni gelen amir henüz kimin neyi ne kadar yaptığını bilmiyor bu nedenle adeta bir piyon gibi şef nereye yönlendirirse ne derse ona inanıyor malesef.

Başka arkadaşlarla ilgili de kötü şeyler söylediğini duydum şefin, ben amirin yanındayken telefonla aradı amirde aa bir saniye çiğdem hanım arıyor dedi. Buyrun şefim dedi daha sonra dinleyip bana başka bir arkadaşım için hiç doğru düzgün iş yapmıyormuş bu böyle olmaz çağır gelsin konuşacağım dedi. Ben açıklama yapmaya çalıştım arkadaşımın öyle biri olmadığını ama söz hakkı tanımadı bile siz gidebilirsiniz bana onu çağırın dedi ve odadan çıkardı.

Yani anlayacagınız ben şuan gitsem anlatsam bu adam bana inanmaz, amirler hep haklıdır modunda birisi. Beni anlaması için aradan biraz zaman geçmesi ve beni tanıması gerek, işten kaçan biri olmadığımı ancak o şekilde anlar. Birde bunun baskısı olursa artık gerçekten dayanamam çünkü
Anlatacaksınız , o inanmak değil araştırmak zorunda. Deyin ki hangi hastalığı bu işleri yapmasına engelse rapor alsın, o zaman belki içime siner. Kapasitesi yok diye bir bahane olmaz, susmayın.

Evlerimiz çok yakın küçük bir ilde yaşıyoruz televizyonumun açık olup olmadığına lambanın açık olup olmadığına arabanın kapıda olup olmadığına bile bakıyor çok bunaldım bu yüzden, evde değilim desem aa ben gördüm evdeydiniz der yani
Bunu açık açık sakince konuşmaktan başka halledemezsiniz aaa ben gördüm diyebilecek bir insanla baska türlü hele ki kaçarak uğraşılmaz. Seni hiç kırmak istemiyorum ama eşim artık rahatsız oluyor bu tarz durumlarda baska bir çözüm bulmalısın ben ve eşim sorumluluk almak istemiyoruz eşim bizimde kendi hayatımız var diyo baska çözüm bul ben arada kalmak istemiyorum zaten sorumlulukta istemiyorum deyin . Bazı şeyler vardır kaçarak yada bahaneyle çözülmez ister anlasın ister anlamasın bu tarz insan çokta lazım değil lambamdan sanane mesela çok takmayın konuşun ilerde eşinizle bu günler gelmeyecek kimseninn sorumluluğunu almak zorunda değilsiniz

Konuyu baştan beri takip ediyorum ilk kez yorum yapacagim belki pollyannacilik olacak ama belki de sizin için bu durum iyi olmuştur . Çünkü artık insanlara hayır demeyi işleri bitince nasıl bir şeye donuseceklerini görmüş oldunuz. Umarım iş yerindeki bu haksızlık da bir an önce çözülür
Bende aynı şekilde düşünüyorum, pişman değilim söylediklerimden. Ben iyi niyetle ona yardımcı olmaya devam edecektim bunlar yaşanmasa. Şu saatten sonra artık benden bir şey isteyemez, isterse de ağzının payını alır. Kredisini tüketti artık bende

Mavisaclikadin Mavisaclikadin peki şuan size yaklaşımı nasıl iş yerinde ve sonrasında aynı samimiyetle yaklaşmaya mı çalışıyor yoksa anladı mı uzak durup kötülüklerini öyle mi yapıyor
Anladı benim mesafe koydugumu çok konuşmamaya çalışıyor oda benimle

var mı bir gelişme ?
Stabil durumda ilerliyoruz. Çocuk derdinden kurtuldum ama verilen işbölümü aynen devam ediyor malesef. Bu konuda bir gelişme yok. Samimiyetimiz bitti. Artık arkadaş değiliz iş dışında görüşürüz dahi demiyorum. Böyle bir arkadaşa ihtiyacım yok

Stabil durumda ilerliyoruz. Çocuk derdinden kurtuldum ama verilen işbölümü aynen devam ediyor malesef. Bu konuda bir gelişme yok. Samimiyetimiz bitti. Artık arkadaş değiliz iş dışında görüşürüz dahi demiyorum. Böyle bir arkadaşa ihtiyacım yok
Çok şükür inşallah iş bölümünde ki adaletsizlikse bir an önce son bulur herşey lehinize olsun selam dahi vermeyin bu insana

Herkese merhaba, konu başlığından anlaşılacağı üzere bir arkadaşım var çocuğunu her fırsatta bana bırakmak isteyen.

Aynı işyerinde çalışıyoruz ve iş gereği mesai saatinden sonra işe gitmemiz gereken durumlar oluyor tüm personel dönüşümlü olarak çalışıyoruz. Bu arkadaşım sıra kendine geldiği zaman ya çocuğunu getirip evime bırakıyor ya da benim yerime sen git diyor ve ben artık bu durumdan rahatsızlık duymaya başladım. Eşimde rahatsız oluyor özellikle gece geç saatlerde oldugunda haliyle rahatsız oluyoruz müsait olmayabiliyoruz.

Çocugunu bırakacagı ailesi vs yok ama işi kendi yerine gitmesi için bir başka arkadaşa ücret karşılığı yaptırabilir ben rahatsız oldugum dönemlerde sıra bana geldiğinde hep parayla yerime gidecek arkadaşa yaptırmıştım benim yerime git dememiştim kimseye bu şekilde.

Sormak istediğim kalbini kırmadan eşimin artık bu durumdan rahatsız olduğunu istemediğini nasıl anlatabilirim. Sanki çocuk benim çocuğumuş gibi rahatça bırakıp ya sen biraz baksanda ben gezmeye gitsem durumları yaşanmaya başladı ve ben haliyle artık kendimi kullanılmış hissediyorum. Eşim kimsenin çocuğunun sorumlulugunu almak istemiyor düşer kalkar bir yerine bişey olur diye.

Var mıdır bana bir çözümü olan, üç beş günlük bir şey değil eğer ses çıkarmazsam sürekli ben bu sorunla uğraşmak zorunda kalacagım bu sebeple idare edemiyorum. Hayır demenin kibar yolu nedir özellikle benzer durumu yaşamış kişilerden öneri bekliyorum şimdiden teşekkürler
Canım açıkça eşini öne sür böyle bir şeye karşı vs diye hem o nasıl bir anne ki çocuğunu emanet ediyor yani allah korusun bişey olsa çocuğa evde düşse vs sorumluluk sizde al başına bela

Çok şükür inşallah iş bölümünde ki adaletsizlikse bir an önce son bulur herşey lehinize olsun selam dahi vermeyin bu insana
Kendi işimi yapıp gerisine göz ucuyla dahi bakmıyorum artık, yardım isteyecek isteyemiyor konuşmadığım için. Nasıl yapıcam deyip duruyor duymazlıktan geliyorum kime işini gördürdüyse yardımı ondan istesin

Kendi işimi yapıp gerisine göz ucuyla dahi bakmıyorum artık, yardım isteyecek isteyemiyor konuşmadığım için. Nasıl yapıcam deyip duruyor duymazlıktan geliyorum kime işini gördürdüyse yardımı ondan istesin
Helal beee. 👏👏👏👏
Bence o nasil yapicam derken sende bir kahve soyle 😉

X