Çocuğunu bana bırakmak isteyen arkadaşım

Arkadaşlar konuştum. Son gelişmeleri paylaşıyorum. Açıkça anlattım eşimin işten eve yorgun geldiğini, eve geldiğinde dinlenmek istediğini, çocuğu bize sürekli getirdiği zaman eşimin rahatsız olduğunu aramızın bozulduğunu ve bu yüzden bakamayacagımı söyledim. Vardiyalı çalıştığımız zamanda benim başka bir arkadaşa müsait olmadığımda yaptırdıgım gibi parayla kendi yerine göndermesini veya çocugu parayla baktıracak birini bulması gerektiğini benim her zaman müsait olmadığımı eşimle bir hayatımız olduğunu ve eşimin çocuk sesinden gürültüsünden hoşlanmadığını bu yüzden de yapabileceğim bir şey olmadığını kusura bakmaması gerektiğini söyledim. Ağladı, ağladı, ağladı. Ben sana ne yaptım çocuğum sana ne yaptı vs dedi bağırdı çağırdı milleti başımıza topladı. Güzellikle çözemeyeceğimi biliyordum ama en azından denemiş oldum. Yorum yazan herkese teşekkürler
bağırıp çağırıyor birde
cazgırlıkla sizi haklı çıkarmaya çalışmış ama yemezler
oradaki aklı başında herkes sizi haklı bulacak zaten
ki isterlerse bulmasınlar

bakalım diğer günler ne olacak
hala aklım almıyor.. zorunda görüyor sizi şaka gibi

Anlattım inanın aynen böyle söyledim, kreşe veriyorum kreş saatinden sonrada iş gelirse mecbur sana bırakcam diyor hiç bakabilir misin müsait misin falan yok, en azından vardiyalı çalışması gereken hafta için birine para karşılığı çocugu baktırması gerektiğini benim her zaman evde olmayacagımk söyledim ama hiç o şekilde düşünmüyor idare ederiz diyor bakarsın yani sen demeye getiriyor sırf bu sebeple gerçekten işyerimden soğudum o kadar etkiliyor beni bu durum
Bakamam yapamam diyin kırılırsa kırılsın,evinizde işinizde huzur bırakmamış,kendi sıranda kendin git çocuğu da bana getirme diyin bunların karşılığı ücret de vermiyor ama sürekli hale gelmiş bu durum

Arkadaşlar konuştum. Son gelişmeleri paylaşıyorum. Açıkça anlattım eşimin işten eve yorgun geldiğini, eve geldiğinde dinlenmek istediğini, çocuğu bize sürekli getirdiği zaman eşimin rahatsız olduğunu aramızın bozulduğunu ve bu yüzden bakamayacagımı söyledim. Vardiyalı çalıştığımız zamanda benim başka bir arkadaşa müsait olmadığımda yaptırdıgım gibi parayla kendi yerine göndermesini veya çocugu parayla baktıracak birini bulması gerektiğini benim her zaman müsait olmadığımı eşimle bir hayatımız olduğunu ve eşimin çocuk sesinden gürültüsünden hoşlanmadığını bu yüzden de yapabileceğim bir şey olmadığını kusura bakmaması gerektiğini söyledim. Ağladı, ağladı, ağladı. Ben sana ne yaptım çocuğum sana ne yaptı vs dedi bağırdı çağırdı milleti başımıza topladı. Güzellikle çözemeyeceğimi biliyordum ama en azından denemiş oldum. Yorum yazan herkese teşekkürler
Bence küs mesafeli ol merhaba bile deme aynı işyerinde olabilirsiniz

Herkese merhaba, konu başlığından anlaşılacağı üzere bir arkadaşım var çocuğunu her fırsatta bana bırakmak isteyen.

Aynı işyerinde çalışıyoruz ve iş gereği mesai saatinden sonra işe gitmemiz gereken durumlar oluyor tüm personel dönüşümlü olarak çalışıyoruz. Bu arkadaşım sıra kendine geldiği zaman ya çocuğunu getirip evime bırakıyor ya da benim yerime sen git diyor ve ben artık bu durumdan rahatsızlık duymaya başladım. Eşimde rahatsız oluyor özellikle gece geç saatlerde oldugunda haliyle rahatsız oluyoruz müsait olmayabiliyoruz.

Çocugunu bırakacagı ailesi vs yok ama işi kendi yerine gitmesi için bir başka arkadaşa ücret karşılığı yaptırabilir ben rahatsız oldugum dönemlerde sıra bana geldiğinde hep parayla yerime gidecek arkadaşa yaptırmıştım benim yerime git dememiştim kimseye bu şekilde.

Sormak istediğim kalbini kırmadan eşimin artık bu durumdan rahatsız olduğunu istemediğini nasıl anlatabilirim. Sanki çocuk benim çocuğumuş gibi rahatça bırakıp ya sen biraz baksanda ben gezmeye gitsem durumları yaşanmaya başladı ve ben haliyle artık kendimi kullanılmış hissediyorum. Eşim kimsenin çocuğunun sorumlulugunu almak istemiyor düşer kalkar bir yerine bişey olur diye.

Var mıdır bana bir çözümü olan, üç beş günlük bir şey değil eğer ses çıkarmazsam sürekli ben bu sorunla uğraşmak zorunda kalacagım bu sebeple idare edemiyorum. Hayır demenin kibar yolu nedir özellikle benzer durumu yaşamış kişilerden öneri bekliyorum şimdiden teşekkürler
Eşimle baş başa vakit geçirmek istiyorum bu durumda eşim rahatsız sorumluluk almak istemiyor dersin. Çocuk olmadan çocuk sahibi olmuşsunuz. Her aradığında bana üret eşimle bir plan yaptık de. Şuan romantik bir yemeğin ortasındayız de. Başbaşa film gecemiz de. Size çocuğu atıp eşiyle yaptığı planları siz yapın. 1-2 derken zaten daha sormaz diye düşünüyorum he yüzsüzlük yapar devam ederse artık kırmaktan korkma bakıcı tut kendine de..

Mesai durumu zorunlu karşılığında bir ücret almıyoruz, ama para karşılığında kendisi bir başkasına işini yaptırabilir kendi gitmediği için gidene ödeme yapması gerekir cüzi miktarda. Ama bunu yapmamak için benim başıma bırakıyor çocuğunu. Eşi de yoğun bir işte çalışıyor gecelere kadar evde yok malesef. En iyisi dediğiniz gibi açık konuşmak sanırım yoksa ben bu işin içinden çıkamaycagım
E cıksın ısten bakcak kımsesı yoksa.İlk kez boyle bırsey duyuyorum.

Daha da bıseye sasırmam bdvde dıyordumkı sasırttınız.Gercekten yuzlukte kacıncı level buu:skandal:

Herkese merhaba, konu başlığından anlaşılacağı üzere bir arkadaşım var çocuğunu her fırsatta bana bırakmak isteyen.

Aynı işyerinde çalışıyoruz ve iş gereği mesai saatinden sonra işe gitmemiz gereken durumlar oluyor tüm personel dönüşümlü olarak çalışıyoruz. Bu arkadaşım sıra kendine geldiği zaman ya çocuğunu getirip evime bırakıyor ya da benim yerime sen git diyor ve ben artık bu durumdan rahatsızlık duymaya başladım. Eşimde rahatsız oluyor özellikle gece geç saatlerde oldugunda haliyle rahatsız oluyoruz müsait olmayabiliyoruz.

Çocugunu bırakacagı ailesi vs yok ama işi kendi yerine gitmesi için bir başka arkadaşa ücret karşılığı yaptırabilir ben rahatsız oldugum dönemlerde sıra bana geldiğinde hep parayla yerime gidecek arkadaşa yaptırmıştım benim yerime git dememiştim kimseye bu şekilde.

Sormak istediğim kalbini kırmadan eşimin artık bu durumdan rahatsız olduğunu istemediğini nasıl anlatabilirim. Sanki çocuk benim çocuğumuş gibi rahatça bırakıp ya sen biraz baksanda ben gezmeye gitsem durumları yaşanmaya başladı ve ben haliyle artık kendimi kullanılmış hissediyorum. Eşim kimsenin çocuğunun sorumlulugunu almak istemiyor düşer kalkar bir yerine bişey olur diye.

Var mıdır bana bir çözümü olan, üç beş günlük bir şey değil eğer ses çıkarmazsam sürekli ben bu sorunla uğraşmak zorunda kalacagım bu sebeple idare edemiyorum. Hayır demenin kibar yolu nedir özellikle benzer durumu yaşamış kişilerden öneri bekliyorum şimdiden teşekkürler
Bazı insanlara biseyleri anlatmak için imalar yetmiyor bence direk alıp karşınıza soyluyeceksiniz.bunun sonundada kötü olacaksiniz büyük ihtimal çıkarırsınız hayatinizdan

Gelişme var mı ?
Dün kendisi ile bu konuyu konuştuğumda çirkinleşti, bugün işte tüm gün konuşmadık. İşten çıkıp çocugunu almaya gidecekken geliyor musun diye sordu benim işim var gelemem dedim ve gitti. Özetle hala bir umudu var benden ama geri adım atmıyorum. Çocuğu ile alakalı her durumdan elimi çektim

Dün kendisi ile bu konuyu konuştuğumda çirkinleşti, bugün işte tüm gün konuşmadık. İşten çıkıp çocugunu almaya gidecekken geliyor musun diye sordu benim işim var gelemem dedim ve gitti. Özetle hala bir umudu var benden ama geri adım atmıyorum. Çocuğu ile alakalı her durumdan elimi çektim
Kadına bak, sanki paralı çocuk bakıcısınız.

Kadına bak, sanki paralı çocuk bakıcısınız.
Keşke en başından bu kadar tolerans göstermeseymişim ama acımıştım zor durumda olduğunu düşündüğümden yardımcı oldum. Sonra baktım iş farklı bir boyuta gidiyor iyi niyetim kullanılıyor işin rengi değişti ve can sıkıcı bir hal almaya başladı. Evcil hayvan bırakır gibi her önüne gelene insan çocugunu bırakmaz ki, bir sürü sapık supuk insan var. Bana bırakmasa bir başkasına bırakacak aynı şekilde. Ben çocuga acıyordum aslında ama aldım boyumun ölçüsünü. Daha da kimseye iyi niyet göstermem bu konuda

Aaa manyak valla bırak ya bu gibilere elini verirsen kolunu kaptırırsın çok iyi olmuş zırlasın hiç alttan alma bide laflara bak ben ve cocuğun size naptı mı 🤦🏼‍♀️

Vicdan yaptırdığını düşünüyor aklınca

Denemeye devam edecek demek bazen acındırarak bazen çirkefleşerek
Çizdiğiniz sınırı tek bir defa aşarsa bu defa hiç başa çıkamazsınız
Hazır kurtulmuşken hayatınıza bakın :kahve:

Keşke en başından bu kadar tolerans göstermeseymişim ama acımıştım zor durumda olduğunu düşündüğümden yardımcı oldum. Sonra baktım iş farklı bir boyuta gidiyor iyi niyetim kullanılıyor işin rengi değişti ve can sıkıcı bir hal almaya başladı. Evcil hayvan bırakır gibi her önüne gelene insan çocugunu bırakmaz ki, bir sürü sapık supuk insan var. Bana bırakmasa bir başkasına bırakacak aynı şekilde. Ben çocuga acıyordum aslında ama aldım boyumun ölçüsünü. Daha da kimseye iyi niyet göstermem bu konuda
Birsey diyimmi ben evcil hayvanını bile bırakmıyorum bütün bayram sürekli kontrol ettim biri görmeden kemik verir fazla yer diye.
Kadının aklı yerinde değil net ama sizde umursamayın resmen sömürmek bu

Helal be .tebrik ederim sizi .ben konunuzu okudugumda bosa yorum yapıyorum bu üye bişi diyemez de.isgim yapmissiniz .
Keske çocuğu almaya gidiyorum geliyor musun dediğinde ben sana ne anlattım deseydiniz 😂
Parayla baktır veya parasını ver senin yerine biri çalışsın mesaide demenizde süper olmuş .bu gene yuzsuzluk yapar sakın geri adım atmayın .sizde fazla muhattap olmayin .çocuktan konu açılınca sevimli tatlı vs diye bile yorum yapmayın.inanin iyice kudurcak.
Onun demesi gereken Allah razı olsun bu zamana kadar baktın hakkını helal et demesi gerekirken yaptığına bak haspmin .

İsim var gelemem demeyin bundan sonra iş dışında iletişim kurmayalım diyin isim var anı kurtarır size bir fayda sağlamaz

X