Çocuğunu bana bırakmak isteyen arkadaşım

H

Hala anlamıyorum bu kadar şey olup biterken bu kadının kocası, çocuğun babası nerede? İnsan hiç mi sormaz karısına sen mesaiye giderken çocuk nerede diye? Karı koca 5xl filan herhalde. Sakın yumuşama, iş ortamında filan laf söylemeye kalkarsa da sessiz kalma, sen de anlat. Çirkeflik ve gözyaşının işe yaramayacağını görsün. Böylece geri çekilir.
Çocugun babası da vardiyalı bir işte çalışıyor bazı günler geç saatlerde işten çıkıyor bazı günlerde geç saatlere kadar arkadaşları ile vakşt geçirip eve gelmiyor. Ben ses çıkarmasam bunlar gezmeye gidip çocugu bana bırakacak duruma gelmişlerdi bunu farkettiğim içinde müsade etmedim. Artık kendilerine uygun bir çözüm yolu arar ve bulurlar umarım

Merak ettigim su. O oyle aglayip milleti basiniza topladiginda insanlar buna sasirmadi mi?
Sürekli bir sorunla karşılaşınca ağladığı için şaşırmamışlardır diye düşünüyorum, çocugu var ama kendisi çocuk gibi olgun bir insan değil. Kötü biri değil ama çok sorumsuz ve çocuksu çok zıt karakterlerdeyiz ama birlikte çalışıyoruz malesef bu sebeple de konuşmamazlık durumu olmuyor iş gereği mecbur birlikte çalışmak zorundayız

Sürekli bir sorunla karşılaşınca ağladığı için şaşırmamışlardır diye düşünüyorum, çocugu var ama kendisi çocuk gibi olgun bir insan değil. Kötü biri değil ama çok sorumsuz ve çocuksu çok zıt karakterlerdeyiz ama birlikte çalışıyoruz malesef bu sebeple de konuşmamazlık durumu olmuyor iş gereği mecbur birlikte çalışmak zorundayız
Artk profesyonel iliskinizi surdurup onun dusinda muhatap olmazsiniz. Biraz sıkıcı oldu ama ders olsun kmseye o siniri asma firsati vermeyin. Gecmis olsun

Arkadaşlar konuştum. Son gelişmeleri paylaşıyorum. Açıkça anlattım eşimin işten eve yorgun geldiğini, eve geldiğinde dinlenmek istediğini, çocuğu bize sürekli getirdiği zaman eşimin rahatsız olduğunu aramızın bozulduğunu ve bu yüzden bakamayacagımı söyledim. Vardiyalı çalıştığımız zamanda benim başka bir arkadaşa müsait olmadığımda yaptırdıgım gibi parayla kendi yerine göndermesini veya çocugu parayla baktıracak birini bulması gerektiğini benim her zaman müsait olmadığımı eşimle bir hayatımız olduğunu ve eşimin çocuk sesinden gürültüsünden hoşlanmadığını bu yüzden de yapabileceğim bir şey olmadığını kusura bakmaması gerektiğini söyledim. Ağladı, ağladı, ağladı. Ben sana ne yaptım çocuğum sana ne yaptı vs dedi bağırdı çağırdı milleti başımıza topladı. Güzellikle çözemeyeceğimi biliyordum ama en azından denemiş oldum. Yorum yazan herkese teşekkürler
Bu saatten sonra sakın gardınızı düşürmeyin. Ağlayıp, zırlayıp kendini acındırıp ya da tam tersi cephe alıp sizi kendi bakış açısında yola getirmeye çalışacak. Kararınızın arkasında durun. Arkadan da konuşsalar tavır da alsalar umursamayın.

Herkese merhaba, konu başlığından anlaşılacağı üzere bir arkadaşım var çocuğunu her fırsatta bana bırakmak isteyen.

Aynı işyerinde çalışıyoruz ve iş gereği mesai saatinden sonra işe gitmemiz gereken durumlar oluyor tüm personel dönüşümlü olarak çalışıyoruz. Bu arkadaşım sıra kendine geldiği zaman ya çocuğunu getirip evime bırakıyor ya da benim yerime sen git diyor ve ben artık bu durumdan rahatsızlık duymaya başladım. Eşimde rahatsız oluyor özellikle gece geç saatlerde oldugunda haliyle rahatsız oluyoruz müsait olmayabiliyoruz.

Çocugunu bırakacagı ailesi vs yok ama işi kendi yerine gitmesi için bir başka arkadaşa ücret karşılığı yaptırabilir ben rahatsız oldugum dönemlerde sıra bana geldiğinde hep parayla yerime gidecek arkadaşa yaptırmıştım benim yerime git dememiştim kimseye bu şekilde.

Sormak istediğim kalbini kırmadan eşimin artık bu durumdan rahatsız olduğunu istemediğini nasıl anlatabilirim. Sanki çocuk benim çocuğumuş gibi rahatça bırakıp ya sen biraz baksanda ben gezmeye gitsem durumları yaşanmaya başladı ve ben haliyle artık kendimi kullanılmış hissediyorum. Eşim kimsenin çocuğunun sorumlulugunu almak istemiyor düşer kalkar bir yerine bişey olur diye.

Var mıdır bana bir çözümü olan, üç beş günlük bir şey değil eğer ses çıkarmazsam sürekli ben bu sorunla uğraşmak zorunda kalacagım bu sebeple idare edemiyorum. Hayır demenin kibar yolu nedir özellikle benzer durumu yaşamış kişilerden öneri bekliyorum şimdiden teşekkürler
Bir kaç sefer müsait değilim deseniz o an çocuk için birini ayarlayamayacağı için açıkta kalır, o zaman çocuğa yazık olur..
Ama eğer önceden haber veriyorsa o gün müsait değilim diyebilirsiniz böylece önceden başka bir şey ayarlamak durumunda kalır. Eğer emrivaki yapıyorsa o an şöyle deyin, bundan sonra kabul edemem tamam şuan sıkışık durumdasın ama bugünden sonra başka bir yol bul, müsait olmayabilirim mesela bugün başka bir planım vardı ama tamam artık şuan birini bulamayacağın için bende kalsın ama bundan sonrası için yardımcı olamayacağım kusura bakma, gibi bir şey dersiniz.

Çocugun babası da vardiyalı bir işte çalışıyor bazı günler geç saatlerde işten çıkıyor bazı günlerde geç saatlere kadar arkadaşları ile vakşt geçirip eve gelmiyor. Ben ses çıkarmasam bunlar gezmeye gidip çocugu bana bırakacak duruma gelmişlerdi bunu farkettiğim içinde müsade etmedim. Artık kendilerine uygun bir çözüm yolu arar ve bulurlar umarım
Tamam da adam hiç mi sormaz benim bir çocuğum var sen mesaiye giderken nerede diye. Bence arkadaşınız eşine sizin gönüllü olduğunuzu, ben bakarım çocuğu dediğinizi, sizin teklif ettiğini söylemiştir. Yine de fazla rahatlar.

Ben en basta eşimi cok fena harcadım.

Merve gelecek sen dışarı çik, emel gelecek sen köyde kal filan maksat kız kıza takılmak yoksa hepsi birbirini tanıyor.

Sonra baktım ki herkes kocasının olmadığı günlerde çağırıyor beni. Kimse benim için kocasının rahatını bozmuyor.

Ben de artık eşimi öne sürüyorum. Gelemem ramazan evde, yarın musait değilim ramazan evde filan diyorum artık.

Yani eskide kalmış bi şey değil. Halen daha süregelen bi şey.

Ama mervenin eşinin keyfi önemliyse ramazaninki de önemli.

Bizim kadınlar olarak keyfimizi soran yok. Biz ne rahatsız olmaktan anlariz ne zahmetten. Vallahi bu konuda erkekleri suçlamayacağım. Bu saçmalığın sebebi kadınlar . Merve en başta bana bunu yapmamış olsaydi benim aklima bile gelmezdi. Şimdi bana böyle yapana ben de yapıyorum.
Bir komşum var aynı sizin başlarda davrandığınız gibi davrandı herkese “siz gelin ben eşimi dışarı gönderirim” diye sonuç olarak herkes kadının evine sabah akşam çat kapı gitmeye başladı. Bir gün çok bunaldı artık herkesin evine girip çıkmasından dedim sen böyle yaptın ne münasebet komşum kahveye gelecek diye kocayı sokağa göndericem. millet kendi kocası evde yokken bile bunun evine gidiyor.

Bu saatten sonra sakın gardınızı düşürmeyin. Ağlayıp, zırlayıp kendini acındırıp ya da tam tersi cephe alıp sizi kendi bakış açısında yola getirmeye çalışacak. Kararınızın arkasında durun. Arkadan da konuşsalar tavır da alsalar umursamayın.
Aynen bundan sonra sakın gardını indirme, konuşup anlatırsa sen de anlat. Edepsizliğini, arsızlığını yanına bırakma, susarsan haksız da o yüzden susuyor der, arsızlığı ele almış.

Herkese merhaba, konu başlığından anlaşılacağı üzere bir arkadaşım var çocuğunu her fırsatta bana bırakmak isteyen.

Aynı işyerinde çalışıyoruz ve iş gereği mesai saatinden sonra işe gitmemiz gereken durumlar oluyor tüm personel dönüşümlü olarak çalışıyoruz. Bu arkadaşım sıra kendine geldiği zaman ya çocuğunu getirip evime bırakıyor ya da benim yerime sen git diyor v
e ben artık bu durumdan rahatsızlık duymaya başladım. Eşimde rahatsız oluyor özellikle gece geç saatlerde oldugunda haliyle rahatsız oluyoruz müsait olmayabiliyoruz.

Çocugunu bırakacagı ailesi vs yok ama işi kendi yerine gitmesi için bir başka arkadaşa ücret karşılığı yaptırabilir ben rahatsız oldugum dönemlerde sıra bana geldiğinde hep parayla yerime gidecek arkadaşa yaptırmıştım benim yerime git dememiştim kimseye bu şekilde.

Sormak istediğim kalbini kırmadan eşimin artık bu durumdan rahatsız olduğunu istemediğini nasıl anlatabilirim. Sanki çocuk benim çocuğumuş gibi rahatça bırakıp ya sen biraz baksanda ben gezmeye gitsem durumları yaşanmaya başladı ve ben haliyle artık kendimi kullanılmış hissediyorum. Eşim kimsenin çocuğunun sorumlulugunu almak istemiyor düşer kalkar bir yerine bişey olur diye.

Var mıdır bana bir çözümü olan, üç beş günlük bir şey değil eğer ses çıkarmazsam sürekli ben bu sorunla uğraşmak zorunda kalacagım bu sebeple idare edemiyorum. Hayır demenin kibar yolu nedir özellikle benzer durumu yaşamış kişilerden öneri bekliyorum şimdiden teşekkürler

Anlamamazlıktan gelip yine kapımı çalıp çocugun çantasını içeri atar diye tahmin ediyorum

İş arkadaşınızın rahatlıkla kapınızı çalıp çocuğunun çantasını içeri atabileceğini düşünebiliyorsanız , kendisiyle aranızdaki saygı ve sınırlar aşılmış demektir.

Arkadaşınız yanlış davranışlar sergiliyor. Kimse kimsenin yerine, isteği dışında nöbete gitmek ya da çocuğuna bakmak zorunda değil.

Kesin bir dille , sizden yeniden bir şey istemeden kendisiyle konuşmalısınız. İş onun işi , nöbet onun nöbeti ; işin şartları kendisine uymuyorsa işini yeniden gözden geçirebilir. Çocuğu içinde bir bakıcı ayarlayarak; bir başkasının da para kazanmasını sağlamış olur.

Aynı işyerinde çalışıyoruz ve iş gereği mesai saatinden sonra işe gitmemiz gereken durumlar oluyor tüm personel dönüşümlü olarak çalışıyoruz. Bu arkadaşım sıra kendine geldiği zaman ya çocuğunu getirip evime bırakıyor ya da benim yerime sen git diyor ve ben artık bu durumdan rahatsızlık duymaya başladım. Eşimde rahatsız oluyor özellikle gece geç saatlerde oldugunda haliyle rahatsız oluyoruz müsait olmayabiliyoruz.

Bırakacağı zaman müsait değilim diyeceksiniz olacak bitecek. Kendi sınırlarınızı korumak sizin sorumlulugunuzda bunun kötü bir tarafı Yok

Meselenin kesin çözümü şu: kapıya çocukla geldiğinde acmayacaksiniz. Ertesi günde uygun degildik diyeceksiniz. 3 gün yapin. Zorda kalsin

Çok teşekkür ederim yorumunuz için, ben kırmak istemediğim için hayır demedim hiç ama akşam saat 11de 12de insan haliyle uyuyacak oluyor mesela pat diye ben çocugu getirdim deyince olmuyor. Yada böyle geç saatte gelip içeri gireyim birde kahve içeyim diyor pijamalarla otururken ev hali bi anda misafir gelmiş oluyor haliyle eşimde rahatsız bu durumdan arkadaşımdan ve rahat davranıslarından hoşlanmadığı için kesinlikle istemiyor gelmesini
Ben kocasının hep o saate kadar çalıştığından da kuskuluyum, size alismislardir karı koca, hep size bırakıyorlardır.

Benim samimi olduğum birisi olsanız size çok kızardım. Bu nasıl bir kendini kullandırtmaktır. Yüz yüze bakıyorsanız ne olmuş? Size kızar arkanızdan konuşur ya da tartışırsa ne olmuş? Siz de veririsiniz cevabınızı. Resmen bir yıl boyunca çocuğun teyzesi ya da halasıymış gibi işini yapmışsınız. Affedersiniz ama sizde de sıkıntı var. Bir kere oldu, hadi ikinci ve üçüncü de ama ne demek bir yıl? Kötü niyetli olan arkadaşınız zaten, ona diyecek bir şey yok. En yakın zamanda açıkça bir yıldır yardımcı olduğunuzu, kendisinin de iyi niyetinizi suistimal ettiğini söyleyebilirsiniz.

Arkadaşlar konuştum. Son gelişmeleri paylaşıyorum. Açıkça anlattım eşimin işten eve yorgun geldiğini, eve geldiğinde dinlenmek istediğini, çocuğu bize sürekli getirdiği zaman eşimin rahatsız olduğunu aramızın bozulduğunu ve bu yüzden bakamayacagımı söyledim. Vardiyalı çalıştığımız zamanda benim başka bir arkadaşa müsait olmadığımda yaptırdıgım gibi parayla kendi yerine göndermesini veya çocugu parayla baktıracak birini bulması gerektiğini benim her zaman müsait olmadığımı eşimle bir hayatımız olduğunu ve eşimin çocuk sesinden gürültüsünden hoşlanmadığını bu yüzden de yapabileceğim bir şey olmadığını kusura bakmaması gerektiğini söyledim. Ağladı, ağladı, ağladı. Ben sana ne yaptım çocuğum sana ne yaptı vs dedi bağırdı çağırdı milleti başımıza topladı. Güzellikle çözemeyeceğimi biliyordum ama en azından denemiş oldum. Yorum yazan herkese teşekkürler
Arkadaşınız normal değil.

X