• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunda büyük DOĞUMSAL BEN olan var mı?

Pardonbakarmisiniz

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2024
151
43
13
İyi geceler herkese. Çocuğum 8 aylıkken alt bacağında çocuğumun eli büyüklüğünde cilt tonundan çok az koyu bir leke farkettim. Başta çok afedersiniz altını temizlerken biseyler bulaştı diye kızdım kendime silmeye çalıştım çıkmadı. Ve bunun bir ben olabileceğini düşünüp en yakınındaki sağlık ocağına götürdüm gerekli görürse başka doktora da hemen götüreyim diye.
Neyse doktor "evet ben gibi dedi ama bunun için şuan başka bir doktora götürsen de hiç bişey yapılmaz çocuğun ergenlik zamanlarına kadar " dedi. Sonra birkaç çocuk doktoruna daha gösterdim onlar da aynı şeyi söylediler.
Sonra ben bu büyük benleri araştırmaya başladım küçük ve orta boylu benler tehlikeli değilmiş ama büyük benler biraz risk grundaymış bu risk oranı %4.5 / %10 arası değişiyormuş.
Evlat ya benim içinde hep bir korku var oğlum şuan 5 buçuk yaşında ve sürekli aklımı kurcalıyor bu durum. Boyut olarak yine çocuğumun eli kadar yanu çocuk büyüdükçe tabii ki orantılı olarak leke de büyüyor renginde aman aman bir değişiklik yok gibi yada gözüm alıştığı için çok farkedemiyorum bilmiyorum..
Az önce durduk yere aklıma geldi ve anksiyetem tuttu kalbim çarptı kafam uyuştu. Lütfen anlayın beni kaygı bozukluğum yüzünden belki olayı içimde çok büyüttüm yada gerçekten korkulacak bir durumdur. Sizler dışardan bakan gözler olarak beni rahatlatacak biseyler söylersiniz belki diye buraya koştum..
Çevrenizde veya kendi cocugunuzda bu durumu yaşayan var mı acaba?

11 aylık kızımda mercimek büyüklüğünde kıpkırmızı bir hemanjiomu var kolunda, bende doğduktan 15 gün sonra aaa kolu kanamış yavrumun diye silmeye çalıştım baktım doğum beni büyümüş, ama doktor bizi hemen çocuk hematolojisine yeşil alan açmıştı, hematolojiden iç organlarada bakıldı onlarda da olabiliyormus şükür bişey çıkmadı, kolundaki içinde üç ayda bir kontrole gidiyoruz, göz damlası verdi günde iki kere sürüyoruz küçültüyormus zamanla küçülüp kaybolacak dedi doktorumuz ve kanama olmadikcada sorun değil dedi, umarım sizinkide zamanla kaybolur ve doktorlrin dediği gibi zararsi biseydir çok geçmiş olsun

11 aylık kızımda mercimek büyüklüğünde kıpkırmızı bir hemanjiomu var kolunda, bende doğduktan 15 gün sonra aaa kolu kanamış yavrumun diye silmeye çalıştım baktım doğum beni büyümüş, ama doktor bizi hemen çocuk hematolojisine yeşil alan açmıştı, hematolojiden iç organlarada bakıldı onlarda da olabiliyormus şükür bişey çıkmadı, kolundaki içinde üç ayda bir kontrole gidiyoruz, göz damlası verdi günde iki kere sürüyoruz küçültüyormus zamanla küçülüp kaybolacak dedi doktorumuz ve kanama olmadikcada sorun değil dedi, umarım sizinkide zamanla kaybolur ve doktorlrin dediği gibi zararsi biseydir çok geçmiş olsun
Hemanjiomu çok zararsız bişey ben değil bile denilebilir ve evet kayboluyor hiç korkmayın.. keşke bizim de kaybolsa ama doktorlar koyulaşıp büyüyebilir dediler. İnanılmaz takıyorum kafama yani oğlum 5.bucuk yaşında ve ben 5 buçuk yıldır sürekli korkuyorum

Hemanjiomu çok zararsız bişey ben değil bile denilebilir ve evet kayboluyor hiç korkmayın.. keşke bizim de kaybolsa ama doktorlar koyulaşıp büyüyebilir dediler. İnanılmaz takıyorum kafama yani oğlum 5.bucuk yaşında ve ben 5 buçuk yıldır sürekli korkuyorum
Hemanjiyomlar 10 yaşına kadar kayboluyorlar.

Ben miymiş leke mi? (İkisi aynı şey mi farklı sey mi bilmiyorum gerci)

Back