Çocuğuna dur demeyen anne

Biz kimseye yalvarin demiyoruz ama acilde bu kurtarin beni yalvarmalari olmadan 1 gun bile de gecirmiyoruz. Ben bunu git doktora yalvar anlaminda degil bir yerinize bisey olunca bu begenmediginiz doktorlara yalvariyorsun diye dedim

Insanlarin yalvarmalarini siz kisisel olarak mi algiladiniz?
Acile gelen hastalarin acilarini bu sekilde ego tatmini haline mi getirdiniz ?
Ne kadar cirkin.

Çekemiyorsan taksiye bin.

Ahahahahaha
En eğlendiğim konu varmış ben nerelerdeymişim...

Gel canım bana konuş.
Avm de, havaalanında, camide, hastanede yerde yatan çocuk benimki.
Başkasının evine iki çocukla gidecek kadar aklımı yitirmedim henüz/ arkadaşlarımla dışarıda yada evimde görüşürümz.

Ama dışarıda toplum içinde çocuğum şarkı söyledi diye patlatmam.
Kendini yere mi attı, keyfi bilir. Evimizde sular akıyor, merak etmeyin.
Gürültü mü? Kütüphanede bağırdığı zaman haklısınız, ama sanırım sokakta bağırdı, ağladı diye çocuğu kınayacak kadar çocuklaşmamışsınızdır.

Ben de yetişkinlerden şikayetçiyim mesela.
Hastane, okul kapılarında sigara içenlerden,
Avm de Gereksiz yere asansör işgal Edenlerden, park yerlerinde engelli yerlerini kullananlardan, komşuluk hakkı nedir bilmeden gece gürültü yapanlardan, sokak arasında kornaya calanlardan, ambulansa yol vermeyenlerden, kırmızı Işıkta geçen yayadan, yaya geçidinde hızlanan şöförden, toplu taşımada hamileye yer vermeyenden, sokakta kadına asılandan, ulu orta küfredenden, holigan olup her maç günü taşkınlık yapandan, işini yapmayan insanlardan....

Bakın bunlar ve daha sayabileceğimiz yüzlercesi laftan anlayan yaşta. Hatta bir çoğu okumuş etmiş.
Siz bence biraz onlara ‘patlatın’
Çocuklara sıra gelene kadar kendinizi bir hizaya çekin.

Hayir sozune alismadiysa egitmek zor oluyor evet.
Size tavsiyem inatlasmayin. Ornek veriyorum, aci biber mi yiyecek, yesin. Bir kez "aci, yanarsin" dedikten sonra "yicem iste" derse, siz de "peki sen bilirsin" deyin ve bir daha anlatmaya calismayin. Birakin yesin, en fazla agzi yanar 5 dak sonra gecer. Ya da yemek yemiyorsa, israrla yedirmeye calismayin, peki deyin gecin, arada baska yemek vermeyin. Siz ona saygi duyun, ona da bunu soyleyin, duysun sizi.
Karakterine de inat demeyelim, kararli diyelim, inat cok karamsar bir kelime. Cocuk bu, hata yaparak ogrenecek. Ama siz de kararli olun, bir kez hayir dediyseniz onu evet e cevirmeyin. Herseye hayir derseniz olmaz tabi bu. Sadece cok onemli durumlarda kullanin.

Her çocuk aynı değil inanın aylarca sayıkladığı şey oluyor, ve hiç dayak yememesine rağmen sinirlendiğinde etrafa vuran bir cocuk, öfke kontrolu yok çünkü, yardımda alınıyor..

bu ellerine vurduğunuz yeğeniniz mi???
bak patlatırım diye tehdit edilen yeğeniniz mi???

Gercekten zavallısın biliyor musun. asla olamayacağın yerdeyim. Ne dersen de. Doktorcuyum evet bir derdin olunca koşacağın kurtarın beni diye yalvaracağın doktorcu
Universite okumuş insanın seviyesi bu olmamalı . Patlatma konusuna girmiyorum, ben çocuğunuzu dövün diyen bir doktor gormedim. Öyle bir doktor varsa da gidip tedavi olmam, dünyada milyonlarca etik çalışan doktor var.

Beğenmekle yetinemedim

Ya herkesi dikkate alıp yazmayın allasen :)
Hangi tip okuyan 19 yaşında falan evlenir.
Hangi tıp okuyan doktorluk okuyorum falan der .
Resmen desperate housewife .
Onu da geçtim bir şeyler gevşemiş
Cıvatalar tam tutmuyor
Gelmiş en sakin halinizle yorum yapıyorsunuz...
Eskiden daha güzeldi buralar
Ipini koparan gelmiyordu
Heyhat!!!

Evet her yerdeler. Çünkü geleceğin umudu onlar. Siz sevmiyorsunuz diye toplayacak değil millet çocuğunu..
Ben cocuğuma durmadi diye milletin gözü önünde vurmam. Degersiz ve yetersiz hissetmesine neden olmam.
Bunu yapan da annelikten bahsetmesin.
Annem zamanında bana şimdi basit gelen şeyler yüzünden, milletin icinde çok vurmuştu. Ben unutamıyorum koca yetişkin olduğum halde.

Çocuk demek şımarmak demek.. Çocuk demek merak etmek keşfetmek demek. Çocuğu yetiştirmek annenin görevi fakat ne annenin ne babanın çocuğa vurmaya hakkı yok.
Terbiye söz ile göz ile olur.. Hic simarmayan uslu uslu oturan birine zaten çocuk denilmez..

Yaşlandığınızda da kimse sizin yüzünüze bakmaz. Ne torunlariniz gelir ne çocuklarınız bu tahammülsuzluk yüzünden..

Insanla bu kadar icli disli bolumlere sadece okul bilgileriyle alinmamali, testlerle,mulakatlarla anlayis, sagduyu, empati gibi ozellikler de olculmeli. Yoksa boyle insanlar doktor oluyor memleketimde.

süper yorum tebrikler.saatlerdir dilimizde tuy bitti az sonra da banlanacağım ama bu konuya ve çocuk sevgime değer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…