Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çocuğuna aşı yaptırmayan var mı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Bebeğim otizm olacak diye korkup aşı yaptirmayan aileler acaba çocuğuna hiç televizyon da izletmiyor mu? Ya da her yediği organik mi bu çocukların ? Aşı yaptırmak toplumsal bir sorumluluktur, herkes aşi olmalidir ki o hastalik o toplumdan silinsin. Sen aman icinde aliminyum var diye yaptirmadin diyelim, senin cocugunun geçirdiği kizamik kapi komsunun cocuğu aşıli da olsa ona geçebilir.Zaten salginlar böyle ortaya çıkıyor. Türkiye de kizamik vakasi çok cok azdı ama Suriye den geldiği için geçen sene tekrar artti ve yeni aşı kampanyasi ile kontrol altina alindi.
Suriye illeri söylüyor herkes ama onların getirdiği hastalık için yapılan bir aşı var mı yok

Bilimsel açıklama şu
Aşılar öncesinde otizmli çocuk sayısı 3000 Dr 1 iken aşılar sonrası 68 çocuktan biri otizm li
Sizce bunu neye baglamaliyoz
Havaya mi suya mi
Genetik yatkınlık
Ve dış etkenler evet hava su teknoloji giydigimiz kyafetdeki geçen ter ile tene karışan kimyasallar tut parfüm deodorant yediğimiz gıdalar aklına gelen herşey

Suriye illeri söylüyor herkes ama onların getirdiği hastalık için yapılan bir aşı var mı yok
Evet o hastaliklarin henüz aşisi yok insallah ilerde olur.Siz şu an Amerika ya gitmek isteseniz, bazı aşılarınız tam olmadan sizi içeri almıyorlar, sizce neden?

Bilimsel açıklama şu
Aşılar öncesinde otizmli çocuk sayısı 3000 Dr 1 iken aşılar sonrası 68 çocuktan biri otizm li
Havaya mi suya mi
Gebelerin ve cocuklarin elindeki cep telefonunun yaydigi radyasyona, besinlerdeki gdo ya

Kulaktan dolma bilgilerle insanlari yaniltmayin. Kanitlanmiş bir sey varsa gösterin lütfen
Ben konu sahibine asla aşı yaptırma , yaptırırsan çocuğun kesin şöyle olur böyle olur demedim. Kendi fikrimi söyledim bu kadar . Ki bunun sizi ilgilendirdiğini düşünmüyorum.

Ben konu sahibine asla aşı yaptırma , yaptırırsan çocuğun kesin şöyle olur böyle olur demedim. Kendi fikrimi söyledim bu kadar . Ki bunun sizi ilgilendirdiğini düşünmüyorum.
Beni ilgilendiriyor çünkü aşi yaptirmayan ailelerin taşiyacaği herhangi bir hastalik mesela verem; otobüste, metroda bana da geçebilir. Niye etraf hastalik saçan, insanlarla dolsun.

Ben de takipteyim çok merak ediyorum. Ayrıca en basit sekliyle soyluyorum vucudunuza yabancı bir canlının hücresini enjekte ederseniz zaten vücut onu algılayıp savunma sistemi ile yok ediyor. Maymun ne alaka çözemedim. Hele cenin? Aşı için özellikle mi saklanıyor acaba ? Merakla bekliyorum kaynaklari

Asi üretmek kolay bir şey degil.evet maymunda vardır domuzda vardır yumurta da vardır. Sonuçta o bakteri virüs artık neyse onu çoğaltmak için canlı hücreye ihtiyaçları var. Dolayısıyla nasıl yemek yedikçe başka canlıların hücrelerini vücudumuza alıyorsak bunları da aşı ile alalım ne gibi bir sıkıntı var anlamıyorum gerçekten.

Beni ilgilendiriyor çünkü aşi yaptirmayan ailelerin taşiyacaği herhangi bir hastalik mesela verem; otobüste, metroda bana da geçebilir. Niye etraf hastalik saçan, insanlarla dolsun.
Anlamamakta ısrar ediyorsunuz ama ben anlatayım umarım anlarsınız, ben konu sahibine aşı yaptırma demedim, ne düşünüyorsunuz diye sormuş ben de fikrimi söyledim. Onu yaptırmaması için baskılamadım ya da bunun gibi herhangi birşey.
“Fikrimi belirttim”

Ben yaptırmayacağım, bu demek oluyor ki sizin sandığınız gibi sizi ilgilendirmiyor ben ve benim gibilerin düşüncesi. Herkes istediğini yapmakta özgür ;)

Aşı yok derken neyi kastettiğinizi anlayamadım.

Suriyelilerin gelişiyle tekrar görülmeye başlanan/görülme sıklığu ciddi anlamda artış gösteren hastalıkların başında kızamık ve su çiçeği geliyor.

Sıtma, şarkçıbanı, çocuk felci, tüberküloz, tifo ve bruselloz bunları takip ediyor.

Sağlık bakanlığının aşı takvimini incelerseniz hemen hepsi için bi aşı politikamız olduğunu görürsünüz. Bu hastalıkların yok edilmesi titizlik gerektiren, emek emek, kapı kapı dolaşılarak yıllar içinde inşa edilen bi süreç.

Pek çok açından kontrolsüz olarak niteleyebilecegimiz sayıca da oldukça fazla olan göçmen girişi on yıllar içinde gelişme sağlanan aşı politikasını çok olumsuz etkiledi.

Aşı ile ilgili araştırma yaparken salgınlara ne derece açık bi dönemde oldugumuz da degerlendirmeye alınmalı diye düsünüyorum bu nedenle.

Sıradan bir virütik-bakteriyel hastalıkta bile ateşlenen çocıklarına bir sürü ilacı dayayan, ya da içirmek zorunda olan, ama o ilaçların içinde hangi hayvanın, bitkinin olduğunu bilmeyen ya da gözardı eden ebeveynler, çocuklarına nasıl aşı yaptırmıyorlar gerçekten çok şaşırıyorum. Sokağa çıktığınızda bebeğinizi 153₺482982 tane kimyasala maruz bırakıp, nasıl doğal yaşattığınızı düşünüyorsunuz onu da anlamıyorum. Beyin bedava.

Anlamamakta ısrar ediyorsunuz ama ben anlatayım umarım anlarsınız, ben konu sahibine aşı yaptırma demedim, ne düşünüyorsunuz diye sormuş ben de fikrimi söyledim. Onu yaptırmaması için baskılamadım ya da bunun gibi herhangi birşey.
“Fikrimi belirttim”

Ben yaptırmayacağım, bu demek oluyor ki sizin sandığınız gibi sizi ilgilendirmiyor ben ve benim gibilerin düşüncesi. Herkes istediğini yapmakta özgür :KK66:
Ben siz aşi yaptirmayacağiniz için yanliş düşündüğünüzü düşünüyorum. 1 kişinin bile yaptirmadığı aşı toplumda risk oluşturur. Milyonda 1 tane yan etki riski vardır tabi bunu kabul ediyorum ama olmadığı aşidan ölme ya da sekel kalma riski çok çok daha fazladır. Hem daha bunun kararını kendisi veremeyen bebeğe bir anne baba olarak bu riski reva görmek ne kadar etik ? Ya bu bebek ilerde benim aşilarimi neden yaptirmadiniz da ben çocuk felci, verem, hepatit b taşiyicisi oldum vs derse?

Bilimsel açıklama şu
Havaya mi suya mi
Otizmin bağırsaklarla ilgili olduğunu gösteren araştırmalar da var; Birçok otizmli çocuğun aslında doğuştan kabızlık sorunu yaşadığı ve bunun diyetle düzeltileceğine dair. Hatta diyetle otizmi atlatan çocuklar da var. Otizm ile ilgili “sebebi şu’dur” diyebilen kesin, net bir sonuç yok henüz. Ama diyetle tedavi olanlar var. Hipokrat’ ın “tüm hastalıklar bağırsaktan başlar” sözünü hatırlatmak isterim. Çok yönlü düşünmek, her dayatılana kapılıp gitmemek gerek.

Asi üretmek kolay bir şey degil.evet maymunda vardır domuzda vardır yumurta da vardır. Sonuçta o bakteri virüs artık neyse onu çoğaltmak için canlı hücreye ihtiyaçları var. Dolayısıyla nasıl yemek yedikçe başka canlıların hücrelerini vücudumuza alıyorsak bunları da aşı ile alalım ne gibi bir sıkıntı var anlamıyorum gerçekten.
Cogaltiyorlar evet ama maymun hucresini enjekte etmiyorlar bakteri ya da virüsü kullaniyorlar zaten etseler de birşey olmayacağını vucudun savunacagini savunuyorum ben de. aşı taraftarıyım. Ben aşı yaptırmayan hanımın bilgisinin yanlis oldugunu söylemek için yazdım. Bir de evet başka canlı hucrelerini besinlerle alıyoruz fakat canlı olarak almıyoruz ve midede ya da bağırsaklarda parcalaniyor. Kan yolu ayrıdır oralarda yolla almak ayrıdır bilginiz olsun.

Back