- 2 Ocak 2015
- 6.426
- 15.443
- 448
- Konu Sahibi birumutturyasamak
Yurt dışında olduğu gibi dilerim bizim ülkemizde de aşı olmayan çocukları okullara almazlar. Diğer çocukların girdiği hiçbir yere almazlar umarım.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çocuğumu civadan aşıdan koruyorum sanarken rus amerikan savaşınin parçası olmak![]()
The Anti-Vaccine Misinformation You Read on Twitter Probably Came From Russia | History of Vaccines
In what seems to be an offshoot of the Russian interference with the 2016 Presidential Elections in the United States, Russian “trolls” apparently sowed discord in the American public on the issue of vaccinations. A “troll” is a…www.historyofvaccines.org
Weaponized Health Communication: Twitter Bots and Russian Trolls Amplify the Vaccine Debate - PMC
Objectives. To understand how Twitter bots and trolls (“bots”) promote online health content. Methods. We compared bots’ to average users’ rates of vaccine-relevant messages, which we collected online from July 2014 through September 2017. We ...www.ncbi.nlm.nih.gov
![]()
How Russia Sows Confusion in the U.S. Vaccine Debate
Not content to cause political problems, Moscow’s trolls are also undermining public health.foreignpolicy.com
![]()
Russian trolls promoted anti-vaccination propaganda that may have caused a measles outbreak
The same Russian trolls who attempted to provoke racial tensions and influence the outcome of the 2016 presidential election were also responsible for spreading propaganda against vaccinations.www.google.com
Buraya bazi linkler biraktım bilimsel makaleler falan değil aşinın hangi hastaliklara karşı koruyucu oldugu,otizim yapmadıgı,aşilamin düsmesinin olasi sonuclariyla ilgili milyonlarca makale var ama hicbiri sizi tatmin etmiyor tabi bu linkler aşı arşıtliğiyla ilgili en çok amerikada konuşulan ordan avrupaya ve ülkemize yayilan asi karsitligiyla ilgili![]()
Russian trolls fueled anti-vaccination debate in U.S. by spreading misinformation on Twitter, study finds
Study by George Washington University found trolls ramped up controversy by inflating different viewpointswww.google.com
Facebook ve twitterde yayilan asi karsiti haberlerin sayfalarin aslinds rus troller(avrupa ve amerikada sosyal medyada çok güćlüler arastirirsaniz yüzlerce haber görürsünüz) tarafindan toplum sagligina karsi yapilmis hamleler olduguyla ilgilii haberler ki gundemi biraz takip ederseniz rusyanin sosyal medya manipülasyonlariyla trump secilmesinde etkili olduguyla ilgili baya büyük olaylar olfu facebookla ilgili davalari acildi rusya bu konuda başkanlık seçimini manipüle edecek kadar güclü ; kapitalizmin baskisından kaçtığınızı sanarken aslında küresel bir siyasi savaşın kücük bir piyonu olduğunuzu da aklınıza getirin
Aşı mecburi değil niye böyle birşey yapsınlarki istediğiniz olmiycak maalesefYurt dışında olduğu gibi dilerim bizim ülkemizde de aşı olmayan çocukları okullara almazlar. Diğer çocukların girdiği hiçbir yere almazlar umarım.
Kesinlikle katılıyorum. Aşı karşıtlığı ile aileler sadece kendi çocuklarını değil başkalarının çocuklarını da tehlikeye atıyor.Yurt dışında olduğu gibi dilerim bizim ülkemizde de aşı olmayan çocukları okullara almazlar. Diğer çocukların girdiği hiçbir yere almazlar umarım.
Sayın aşı karsitlari acaba korona asisi cikinca cocugunuza yaptiracak misiniz?
Koşa koşa giderler.Sayın aşı karsitlari acaba korona asisi cikinca cocugunuza yaptiracak misiniz?
Bırak koşmayı yürüyerek bile gitmiyorum şahsen.Aşı karşıtlarının adına konuşma bence!Koşa koşa giderler.
Benim oğlumun doktoru da aynı böyle söylüyor 2 yasa kadar sıfır aşı 2yas sonrası gerekli aşılar zamana yayılarak aynı anda 3 aşı birden olmadan yapılmalı diyor2019 şubat annesiyim çocuğumun tüm aşılarını (rota ve menenjitler dahil- çok pahalılar) yaptırdım ancak tesadüf eseri bazı yayınlanmış aşı çalışmalarına rastladım. Yazıda %99 aşılama oranı olan bölgelerdeki kızamık salgınları hakkında bilim dergilerinde yayınlanmış makalelerin linkleri var: linki burada
aşılardaki alüminyum oranları aşı karşıtları açısından büyük tehlike gibi anlatılıyor hatta otizm ile ilişkilendiriliyor ama ben şahsen buna katılmıyorum, aynı sitede çocuk aşılarındaki alüminyum miktarları ile ilgili bir yazı daha var. 6 ayda anne sütündeki alüminyum bir çalışmada 40 mikrogram, formül mamalarda da 225 mikrogram olarak ölçülmüş (çalışmanın linki). Bu durumda bir litre formül mama ile iki doz aşı yapılabiliyor, o zaman formül mamaların otizmle ilişkilendirilmesi gerekirdi ama aşıyla ilişkilendirmek daha kolay gelmiş olmalı. Formül mamalardaki alüminyum içeriği hakkındaki Kaynak: Journal Pediatrics 2003; 112(6): 1394-1401
Bebeklerin aşılanması ve bağışıklık konusunu ise videolardan dinledim. İmmünoloji profesörü alişan yıldıran 2 yaşından sonra aşının daha uygun olduğunu anlatıyor ve 2 yaş altı aşılarının risklerini açıklıyor, aynı sitede videolar var (linki).
Bunları neden yazdım? Çünkü ben aşı karşıtlarından nefret eden ve çocuğumu aşısız çocuklarla aynı kreşe göndermemek için şimdiden araştırmalar yapan biriydim. Ancak literatür orada. İmmünoloji profesörünün ilk videoda itiraf ettiği gibi, "çocuk doktoru olduğum halde okumadım, bilgiler çok dağınık ama literatürde hep vardı, ben okumamıştım" durumunun şu andaki çocuk doktorlarında ve genel olarak sağlık profesyonellerinde de olduğunu düşünüyorum. Ailemin sağlıkçı olması ve aşıları özendirmek örnek olmak adına bazı aşıları yiğenlerime iki kere yaptırdığını da eklemek isterim.
Doktorların hepsi ileri düzey İngilizce bilmiyor ve özellikle pratisyen doktorlar literatürü takip etmeyebilir, aşılar tıp fakültesinde öğretiliyor. Ben doktorlarımızın kötü niyetli olduğuna asla inanmam, gerçekten bugüne kadar söylenenler ve yazılanlar aşıların müthiş yararları üzerine. Beklentim özellikle çocuk doktorlarının bu tip iddiaları ve gösterilen yayınlanmış bilimsel çalışmaları inceleyip yorumlaması. Tek isteğim bu.
Eğer 2 yaş altındaki sakıncalar, 2 yaş sonrasındaki faydalardan daha fazla ise, ülkemizin sağlık politikasının tekrar değerlendirilmesi ve aşı yaşının ileriye çekilmesi gerekiyor ama bunu bizlerin değil, çocuk doktorları başta olmak üzere tüm branşlardan uzmanlığını almış doktorların bir heyet olarak tartışması gerekiyor. Özellikle bağışıklık konusunda çalışmalar yapılmalı ve aşıların güvenlilik testleri Türkiyede yapılmalı. Hatta yapılacak en doğru hareket kapatılmış olan aşı enstitüsünün tekrar açılması ve bizim çocukluğumuzda olduğu gibi aşıların kendi doktorlarımızca üretilmesidir.
Dayanamadım yazmak istedim. Kimse birbiriyle tartışmasın, aşı karşıtlarından artık nefret etmiyorum. Kendi adıma okumaya devam edeceğim.