• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çocuğuna aşı yaptırmayan var mı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Buraya bazi linkler biraktım bilimsel makaleler falan değil aşinın hangi hastaliklara karşı koruyucu oldugu,otizim yapmadıgı,aşilamin düsmesinin olasi sonuclariyla ilgili milyonlarca makale var ama hicbiri sizi tatmin etmiyor tabi bu linkler aşı arşıtliğiyla ilgili en çok amerikada konuşulan ordan avrupaya ve ülkemize yayilan asi karsitligiyla ilgili
Facebook ve twitterde yayilan asi karsiti haberlerin sayfalarin aslinds rus troller(avrupa ve amerikada sosyal medyada çok güćlüler arastirirsaniz yüzlerce haber görürsünüz) tarafindan toplum sagligina karsi yapilmis hamleler olduguyla ilgilii haberler ki gundemi biraz takip ederseniz rusyanin sosyal medya manipülasyonlariyla trump secilmesinde etkili olduguyla ilgili baya büyük olaylar olfu facebookla ilgili davalari acildi rusya bu konuda başkanlık seçimini manipüle edecek kadar güclü ; kapitalizmin baskisından kaçtığınızı sanarken aslında küresel bir siyasi savaşın kücük bir piyonu olduğunuzu da aklınıza getirin
Çocuğumu civadan aşıdan koruyorum sanarken rus amerikan savaşınin parçası olmak 😂😂😂

Yurt dışında olduğu gibi dilerim bizim ülkemizde de aşı olmayan çocukları okullara almazlar. Diğer çocukların girdiği hiçbir yere almazlar umarım.
Aşı mecburi değil niye böyle birşey yapsınlarki istediğiniz olmiycak maalesef 😊 virüsler size enjekte ediliyor virüssüz çocuklar tu kaka oluyor enteresan, çok komiksiniz vallahi😁

Hanımlar,
ister aşı yaptırırsınız ister yaptırmazsınız ama bu sitede Sağlık Bakanlığı aşı politikalarına aykırı yazılar yazamaz, aşı yaptırmayın çağrısında bulunamazsınız.
https://asi.saglik.gov.tr

Ek olarak rica ediyorum henüz nedeni tam olarak saptanamamış olsa da genetik olabileceği gibi, bebeğin anne karnında "kızamıkçık" virüsüne maruz kalması sonucu da oluşabilen otizm hakkından hiçbir bilimsel veriye dayanmayan yorumlar yazmayınız, lütfen hamile kadınları, bebeği aşı olacak anneleri halihazırda sebebi net olarak bilinmeyen otizm hakkında aşı otizm yapar diyerek bilimsellikten uzak, ispatlanmamış yalnızca kulaktan kulağa fısıltı olarak dolaşan faraziyelerle tedirgin etmeyiniz.

Son düzenleme:
Annem bizi yaptırmışım kayınvalidem çocukların hepsini yaptırmış hiçte otizm sorunu felan olmadı saçmalık bunlar bebek sağlığı için aşı yaptırmanız lazım eğer sağlık bakanlığı aşı yaptırın diyorsa demekki zararı Yok zararı olsa yasak koyardı ?

Yurt dışında olduğu gibi dilerim bizim ülkemizde de aşı olmayan çocukları okullara almazlar. Diğer çocukların girdiği hiçbir yere almazlar umarım.
Kesinlikle katılıyorum. Aşı karşıtlığı ile aileler sadece kendi çocuklarını değil başkalarının çocuklarını da tehlikeye atıyor.

Arkadaslar facebook gruplarinda ki sacma sapan saplantili fikirleri okuyacaginiza BILIMSEL makalelerden okusak faydalanip arastirsak, isin uzmani olan o kadar sene kafa patlatip Doktor olan kisilerden fikir alsak... Ülkemiz bu gibi cahilliklerle ugrasmak zorunda kalmaz... Hayir bu tur sacma düşünceler ve var sayimsar yuzunden gelecegimizi atese atiyorlar umurlarinda degil... Su konu haberlere ciktiginda bile sinirleniyor insan Allah askina okuyun arkadaslar. Tek kaynagi degil bir cok kaynagi okuyun bir cok tez var bu konu hakkinda google da zaten az mantik calistirirsaniz biseyleri anlayacaksiniz.

Yaptırmayın anacığım, yaptırmayın. Zaten Suriyeliler yüzünden birçok hastalık geri hortladı, çocuk felci gibi. Akılsız başınızın cezasını çekerken bol bol düşünürsünüz artık. Ha keşke sizin akılsızlığınızı yine siz çekiyor olsanız, dolaylı olarak değil direkt olarak.

BEN VE KARDEŞLERİM HEPİMİZ AŞILIYIZ, YEĞENLERİM DE AŞI OLUYOR

8 SENE ÖNCE OĞLUMA HEPATİT B AŞI YAPILDIKTAN SONRA SARARMA VE ZAYIFLAMA OLDU
OĞLUM 1 AY SONRA HASTAHANEYE YATII VE OTOIMMUN HEMOLİTİK ANEMİ OTOIMMUN HEPATİT TANISI KONULDU. 5 SENE MÜCADE ETTİK VE OĞLUMU HASTAHANE ENFEKSİYONUNDAN KAYBETTİK SEPSİS E GİRDİ

ŞİMDİ HAMİLEYİM

KAFAM ÇOK KARIŞIK
BU ÇOCUĞUMA AŞI YAPTIRMAKTAN KORKUYORUM
BELKİ OĞLUMDA BU HASTALIK ZATEN VARDI AMA AŞI MİKROP OLDUGU İÇİN TETİKLEDİ. BİLMİYORUM

DÜŞÜNÜP TAŞINIYORUM . DOĞDUGUNDA Kİ AŞI YAPTIRMAYIP Bİ AY İÇİNDE ÇOCUK HEMOTOLOJİ YE GÖTÜRÜP AYNI HASTALIĞA SAHİP OLUP OLMADIGINA BAKTIRSAM ÖYLE Mİ YAPTIRSAM

DR YOK DESE BİLE GÜVENEMİYORUM ÇÜNKÜ EVLAT BENİM ACI BENİM DR LARA GÖRE YAŞADIKLARIMIN ANLAMI YOK

HİÇ YAPTIRMASAM O DA RİSK
İLERDE BU MİKROP ONUN İÇİN YİNE ZARARLI

DAHA 5 AYLIK HAMİLEYİM ŞİMDİDEN BU KONU DA NE YAPACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM

AMCAMIN HİÇ Bİ ÇOCUGU AŞILI DEĞİL HEPSİ 20 Lİ YAŞLAR DA VE SAĞLIKLI
AKLIM ALLAK BULLAK

Ben karşıt değilim benim oğlumda ımmunsiatem bozukluğu vardı vefat etti ve bunda da ya aynısı varsa diye korkuyorum

ama bu süreçte ne kadar önemli olduğunu bi kere daha anladık

2019 şubat annesiyim çocuğumun tüm aşılarını (rota ve menenjitler dahil- çok pahalılar) yaptırdım ancak tesadüf eseri bazı yayınlanmış aşı çalışmalarına rastladım. Yazıda %99 aşılama oranı olan bölgelerdeki kızamık salgınları hakkında bilim dergilerinde yayınlanmış makalelerin linkleri var: linki burada

aşılardaki alüminyum oranları aşı karşıtları açısından büyük tehlike gibi anlatılıyor hatta otizm ile ilişkilendiriliyor ama ben şahsen buna katılmıyorum, aynı sitede çocuk aşılarındaki alüminyum miktarları ile ilgili bir yazı daha var. 6 ayda anne sütündeki alüminyum bir çalışmada 40 mikrogram, formül mamalarda da 225 mikrogram olarak ölçülmüş (çalışmanın linki). Bu durumda bir litre formül mama ile iki doz aşı yapılabiliyor, o zaman formül mamaların otizmle ilişkilendirilmesi gerekirdi ama aşıyla ilişkilendirmek daha kolay gelmiş olmalı. Formül mamalardaki alüminyum içeriği hakkındaki Kaynak: Journal Pediatrics 2003; 112(6): 1394-1401

Bebeklerin aşılanması ve bağışıklık konusunu ise videolardan dinledim. İmmünoloji profesörü alişan yıldıran 2 yaşından sonra aşının daha uygun olduğunu anlatıyor ve 2 yaş altı aşılarının risklerini açıklıyor, aynı sitede videolar var (linki).

Bunları neden yazdım? Çünkü ben aşı karşıtlarından nefret eden ve çocuğumu aşısız çocuklarla aynı kreşe göndermemek için şimdiden araştırmalar yapan biriydim. Ancak literatür orada. İmmünoloji profesörünün ilk videoda itiraf ettiği gibi, "çocuk doktoru olduğum halde okumadım, bilgiler çok dağınık ama literatürde hep vardı, ben okumamıştım" durumunun şu andaki çocuk doktorlarında ve genel olarak sağlık profesyonellerinde de olduğunu düşünüyorum. Ailemin sağlıkçı olması ve aşıları özendirmek örnek olmak adına bazı aşıları yiğenlerime iki kere yaptırdığını da eklemek isterim.

Doktorların hepsi ileri düzey İngilizce bilmiyor ve özellikle pratisyen doktorlar literatürü takip etmeyebilir, aşılar tıp fakültesinde öğretiliyor. Ben doktorlarımızın kötü niyetli olduğuna asla inanmam, gerçekten bugüne kadar söylenenler ve yazılanlar aşıların müthiş yararları üzerine. Beklentim özellikle çocuk doktorlarının bu tip iddiaları ve gösterilen yayınlanmış bilimsel çalışmaları inceleyip yorumlaması. Tek isteğim bu.

Eğer 2 yaş altındaki sakıncalar, 2 yaş sonrasındaki faydalardan daha fazla ise, ülkemizin sağlık politikasının tekrar değerlendirilmesi ve aşı yaşının ileriye çekilmesi gerekiyor ama bunu bizlerin değil, çocuk doktorları başta olmak üzere tüm branşlardan uzmanlığını almış doktorların bir heyet olarak tartışması gerekiyor. Özellikle bağışıklık konusunda çalışmalar yapılmalı ve aşıların güvenlilik testleri Türkiyede yapılmalı. Hatta yapılacak en doğru hareket kapatılmış olan aşı enstitüsünün tekrar açılması ve bizim çocukluğumuzda olduğu gibi aşıların kendi doktorlarımızca üretilmesidir.

Dayanamadım yazmak istedim. Kimse birbiriyle tartışmasın, aşı karşıtlarından artık nefret etmiyorum. Kendi adıma okumaya devam edeceğim.

94 senesinde kızkardeşim doğumda hastanede kullanılan aletlerden hepatit B kaptı ve tabiki babam aşı yaptırdı o zamanlar bana da ona da annem de kaptı galiba 2 si birden ve havuç suyu falan içerek iyileşmiş. Ben rahim ağzı kanseri aşısına kadar aşı oldum o zamanlarda türkiye de rahim ağzı kanseri yaygın değil aşısına gerek yok dediler koruyuculuğu 5 şeneymiş 19 yasinda olmuştum.
Türkiye de kuduz da yaygın değil ama köpeğime senede 1 kez vurduruyorum aşı karşıtı degilim.bebegime de vurdurcam bunlar yeni çıkan seyler. ..

benim 5 yaşında oğlum bağışıklık sistemi hastalıgı( genetik ) dolayısı ile vefat etti onun 6. aya kadar aşılarını yapmuıştım. sonra zaten yasak oldu aşı oğluma
de
şuan hamileyim
etrafımdakiler eltilerim kuzenlerim aşı yaptırmıyor bana da atıp tutuyorlar
aşı yaptırmaya korkuyorum ama oğlumun rahatsızlıgı dolayısı ile

ben ve 5 kardeşim aşılıyız
yegenlerim aşılı
otizmli de yok hastada aramızda maşallahımız

aşı yaptırmıyorsa bebeğine bez de bağlamasın kendine ped de kullanmasın çünkü bunlarda kısırlık sebebi o düşüncedekiler için
paketli gıda yemesin
pamuklu kıyafet dışında giydirmesin
deterjan kullanmasın

kitabını okudunuz mu bilmem aidin salih in

evimde var ve okudum hepsini ta ki bi yazı var onu görene kadar
onu görünce raflara gömdüm

tüp bebek insan dışı varlık gibi bişey diye anlatıyor nerdeyse
ağladım o yazıyı okuyunca
onun canını dr vermiyor ki yine Allah ol diyor oluyor
bu kadar olmaz dedim kaç gün etkisindeydim

he bide hastahaneye düşünce ölümle burun buruna gelince kan taktırmayın kendinize çünkü onda da domuz katkı maddesi varmış

çok karşıt sayfa okudum
(kendime zıt düşüncelerle ilgili şeyleri okumayı severim çünkü)
sanki proflar mübarek evde oturdukları yerden okuyup bilgi çöplüğü denen internetten öğrenip konuşuyolar

Çocuğunuzu full organik beslemiyorsanız, paketli gıdaları şuan tüketiyorsa ya da ileride tüketecekse ona tamamen sağlıklı bir yaşam biçimi sunamayacaksanız çocuğunuzu aşılatın aşının içindeki civa vs. Çok daha masum kalıyor emin olun. Civa var içinde aşı yaptırmam diyenlerin çocuklarının elinde cips kola ben de buna anlam veremiyorum🙆‍♀️

2019 şubat annesiyim çocuğumun tüm aşılarını (rota ve menenjitler dahil- çok pahalılar) yaptırdım ancak tesadüf eseri bazı yayınlanmış aşı çalışmalarına rastladım. Yazıda %99 aşılama oranı olan bölgelerdeki kızamık salgınları hakkında bilim dergilerinde yayınlanmış makalelerin linkleri var: linki burada

aşılardaki alüminyum oranları aşı karşıtları açısından büyük tehlike gibi anlatılıyor hatta otizm ile ilişkilendiriliyor ama ben şahsen buna katılmıyorum, aynı sitede çocuk aşılarındaki alüminyum miktarları ile ilgili bir yazı daha var. 6 ayda anne sütündeki alüminyum bir çalışmada 40 mikrogram, formül mamalarda da 225 mikrogram olarak ölçülmüş (çalışmanın linki). Bu durumda bir litre formül mama ile iki doz aşı yapılabiliyor, o zaman formül mamaların otizmle ilişkilendirilmesi gerekirdi ama aşıyla ilişkilendirmek daha kolay gelmiş olmalı. Formül mamalardaki alüminyum içeriği hakkındaki Kaynak: Journal Pediatrics 2003; 112(6): 1394-1401

Bebeklerin aşılanması ve bağışıklık konusunu ise videolardan dinledim. İmmünoloji profesörü alişan yıldıran 2 yaşından sonra aşının daha uygun olduğunu anlatıyor ve 2 yaş altı aşılarının risklerini açıklıyor, aynı sitede videolar var (linki).

Bunları neden yazdım? Çünkü ben aşı karşıtlarından nefret eden ve çocuğumu aşısız çocuklarla aynı kreşe göndermemek için şimdiden araştırmalar yapan biriydim. Ancak literatür orada. İmmünoloji profesörünün ilk videoda itiraf ettiği gibi, "çocuk doktoru olduğum halde okumadım, bilgiler çok dağınık ama literatürde hep vardı, ben okumamıştım" durumunun şu andaki çocuk doktorlarında ve genel olarak sağlık profesyonellerinde de olduğunu düşünüyorum. Ailemin sağlıkçı olması ve aşıları özendirmek örnek olmak adına bazı aşıları yiğenlerime iki kere yaptırdığını da eklemek isterim.

Doktorların hepsi ileri düzey İngilizce bilmiyor ve özellikle pratisyen doktorlar literatürü takip etmeyebilir, aşılar tıp fakültesinde öğretiliyor. Ben doktorlarımızın kötü niyetli olduğuna asla inanmam, gerçekten bugüne kadar söylenenler ve yazılanlar aşıların müthiş yararları üzerine. Beklentim özellikle çocuk doktorlarının bu tip iddiaları ve gösterilen yayınlanmış bilimsel çalışmaları inceleyip yorumlaması. Tek isteğim bu.

Eğer 2 yaş altındaki sakıncalar, 2 yaş sonrasındaki faydalardan daha fazla ise, ülkemizin sağlık politikasının tekrar değerlendirilmesi ve aşı yaşının ileriye çekilmesi gerekiyor ama bunu bizlerin değil, çocuk doktorları başta olmak üzere tüm branşlardan uzmanlığını almış doktorların bir heyet olarak tartışması gerekiyor. Özellikle bağışıklık konusunda çalışmalar yapılmalı ve aşıların güvenlilik testleri Türkiyede yapılmalı. Hatta yapılacak en doğru hareket kapatılmış olan aşı enstitüsünün tekrar açılması ve bizim çocukluğumuzda olduğu gibi aşıların kendi doktorlarımızca üretilmesidir.

Dayanamadım yazmak istedim. Kimse birbiriyle tartışmasın, aşı karşıtlarından artık nefret etmiyorum. Kendi adıma okumaya devam edeceğim.
Benim oğlumun doktoru da aynı böyle söylüyor 2 yasa kadar sıfır aşı 2yas sonrası gerekli aşılar zamana yayılarak aynı anda 3 aşı birden olmadan yapılmalı diyor

Back