• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çocuğuna aşı yaptırmayan var mı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Ya aşı yaptırmayan insanlar hakkında hangi ara bilgi topladınız anket fln mı yaptınız? Neymiş çocuğun yanında sigara içen (asla), hazır hormonlu gıdalar tüketen (dikkat ediyorum bu konuda), otizmin aşıdan kaynaklandığını düşünen (yoo bence otizm aşıdan kaynaklanmıyor), çocuğuna ilaç verirken içi rahat olan (çocuklarıma asla ilaç vermem çok çok istisnai nadir durumlar dışında ve neredeyse hiç hasta olmadılar) ve konu komşunun saçma laflarına inanan insan tipi gibi burda yerden yere vurmaktansa bir sorun öğrenin değil mi neden diye. Ben yaptırmadım mesela, çünkü hele bebek daha ufakken aşıda bulunan koruyucu maddelerin bebeğe zararlı olduğunu onun bağışıklığını çökerttini iddia eden doktorlar bile var. 2/2,5 yaşlarından sonra yaptırın diye tavsiyeleri var mesela ve öyle piyasadaki bütüüün aşıları yaptırmanıza da gerek yok diyorlar bazılarını sayıyorlar sadece. Yani bu da bir orta görüş ve bunun üzerine araştırma yapan doktorlar da var. Herkes öyle ondan bundan duyduğu laflarla hareket etmiyor yani :)

Ya aşı yaptırmayan insanlar hakkında hangi ara bilgi topladınız anket fln mı yaptınız? Neymiş çocuğun yanında sigara içen (asla), hazır hormonlu gıdalar tüketen (dikkat ediyorum bu konuda), otizmin aşıdan kaynaklandığını düşünen (yoo bence otizm aşıdan kaynaklanmıyor), çocuğuna ilaç verirken içi rahat olan (çocuklarıma asla ilaç vermem çok çok istisnai nadir durumlar dışında ve neredeyse hiç hasta olmadılar) ve konu komşunun saçma laflarına inanan insan tipi gibi burda yerden yere vurmaktansa bir sorun öğrenin değil mi neden diye. Ben yaptırmadım mesela, çünkü hele bebek daha ufakken aşıda bulunan koruyucu maddelerin bebeğe zararlı olduğunu onun bağışıklığını çökerttini iddia eden doktorlar bile var. 2/2,5 yaşlarından sonra yaptırın diye tavsiyeleri var mesela ve öyle piyasadaki bütüüün aşıları yaptırmanıza da gerek yok diyorlar bazılarını sayıyorlar sadece. Yani bu da bir orta görüş ve bunun üzerine araştırma yapan doktorlar da var. Herkes öyle ondan bundan duyduğu laflarla hareket etmiyor yani :)
Evet bende duydum bi iki doktor çıkıp aşılar zararlı dedi diye diğer doktorları hiçe sayıyorlar. Bizzat tanıdığım bir aile rota aşısını yaptırmadı ve çocuğu rota virüsüne yakaladı daha yeni bikaç günlük olay bu. Çocuğun ağzından burnundan kanlar geliyor! Ağır şekilde geçiriyor ölüme kadar gidebilir Allah korusun.

Arkadaslar bende amalgam dolgular var gebelik planliyorum bu amalgam dolgulari sokturup yerine diger dolgudanmi yaptirsam bazi yerlerde zararli bazi yerlerde bi zarari yok yaziyor cikartinca daha cok civa aciga cikiyor diyorlar ben ne yapacagimi sasirdim

Arkadaslar bende amalgam dolgular var gebelik planliyorum bu amalgam dolgulari sokturup yerine diger dolgudanmi yaptirsam bazi yerlerde zararli bazi yerlerde bi zarari yok yaziyor cikartinca daha cok civa aciga cikiyor diyorlar ben ne yapacagimi sasirdim
Benim dişçim gerek yok değiştirmeye ama için rahat edecekse değişelim demişti.

Benim 4 taneydi bi tanesi dustu ve ben tehlikeli oldugunu bilmiyordum simdi 3 tane var bide kabizlik var o yuzden acaba gebelikte zarari olurmu diye dusundum
Kesin bir bilgi değil sadece söylenti, insanı huzursuz ediyor tabi. Hazır hamilelik yokken yaptırın içiniz rahat etsin ,riske atmaya ne gerek var.

Kesin bir bilgi değil sadece söylenti, insanı huzursuz ediyor tabi. Hazır hamilelik yokken yaptırın içiniz rahat etsin ,riske atmaya ne gerek var.
Iste soken doktorunda cok dikkatli olmasi gerekiyormus yasadigim yer cok kucuk bir ilce ile gidersem arastiracam orasi da cok buyuk degil ama bakalim insallah iyi bir hekim bulurum

Peki sizce otizm neden oluyor
Otizm öncelikle bir hastalık olarak kabul edilmemelidir. Otizm, bireyin dış dünyadaki uyaranları bizler gibi algılayıp değerlendirememesi ve bireyin bu uyaranlara karşı bilgiyi işleyememesidir. Otizm, fiziksel değil gelişimsel bir bozukluk olduğu için bireyi psikolojik olarak değil, nörolojik olarak etkiler. Otizmin beynin ve merkezi sinir sisteminin yapısındaki organik farklılık ya da bozukluktan kaynaklandığı düşünülmektedir. Sağlıklı bireylerin beyinleri elektrokimyasal titreşimler yayarak hücreler arasındaki senkronizasyonu sağlama prensibiyle çalışmaktadır. Otizmli bireyde ise bu senkronizasyon sınırlıdır. Yani beyin hücreleri arasındaki bilgi akışı bizlerdekinden çok farklıdır. Onlar dış dünyayı bizim algıladığımızdan farklı algılar, olaylara yada durumlara bizlerden farklı tepkiler verir yada kayıtsız kalırlar.

Sizin sorunuza gelecek olursak; bu bozukluğun nedeni bilinmiyor. Genetik olabileceği gibi çevresel faktörlerinde etkili olabileceği söyleniyor. Ama biz insanoğlu illa bir nedene bağlama çabasında olduğumuz için günah keçisi olarak AŞILARı gösteriyoruz. Örneğin, kanser tanısı konmuş bir hastaya ''Bu hastalığa nasıl yakalandınız?'' diye sorsak, vereceği cevaplar arasında, bunun Allah'tan geldiği de bulunabilir. Bu diğer pek çok hastalık için böyleyken otizm kesinlikle böyle kabul görmüyor. Hatta pek çok anne, çocuğuyla yeterince ilgilenemediği için çocuğunun otizmli olduğunu düşünüyor. Oysa yediğimiz sebze - meyvelerin hatta en temel besin olan buğdayın bile genetiğiyle oynandığını unutuyoruz.

Unuttuğumuz bir diğer şey ise bu çocukların aslında ''Özel Çocuk'' olduğu. Çünkü erken teşhis ve yoğun bir eğitimle bu bozukluk büyük ölçüde rehabilite edilebiliyor.

İlaç firmalarına güvendiğimizi kim söyledi ? Şahsen ben güvenmiyorum ..
Bebeklik ve çocukluk dönemi ateşli hastalıklarında kullanılan ağrı kesici-ateş düşürücü olarak eczanelerde satılan ilaç grupları, ilaç firmalarına kanser ilaçlarından sonra en fazla kar marjı bırakan ilaçlardandır. Güvenmiyorsak bu ilaçları kimler alıyor? Şahsen güvenmemenizi anlarım ama kullanmadığınızı söyleyebilir misiniz?

Otizm öncelikle bir hastalık olarak kabul edilmemelidir. Otizm, bireyin dış dünyadaki uyaranları bizler gibi algılayıp değerlendirememesi ve bireyin bu uyaranlara karşı bilgiyi işleyememesidir. Otizm, fiziksel değil gelişimsel bir bozukluk olduğu için bireyi psikolojik olarak değil, nörolojik olarak etkiler. Otizmin beynin ve merkezi sinir sisteminin yapısındaki organik farklılık ya da bozukluktan kaynaklandığı düşünülmektedir. Sağlıklı bireylerin beyinleri elektrokimyasal titreşimler yayarak hücreler arasındaki senkronizasyonu sağlama prensibiyle çalışmaktadır. Otizmli bireyde ise bu senkronizasyon sınırlıdır. Yani beyin hücreleri arasındaki bilgi akışı bizlerdekinden çok farklıdır. Onlar dış dünyayı bizim algıladığımızdan farklı algılar, olaylara yada durumlara bizlerden farklı tepkiler verir yada kayıtsız kalırlar.

Sizin sorunuza gelecek olursak; bu bozukluğun nedeni bilinmiyor. Genetik olabileceği gibi çevresel faktörlerinde etkili olabileceği söyleniyor. Ama biz insanoğlu illa bir nedene bağlama çabasında olduğumuz için günah keçisi olarak AŞILARı gösteriyoruz. Örneğin, kanser tanısı konmuş bir hastaya ''Bu hastalığa nasıl yakalandınız?'' diye sorsak, vereceği cevaplar arasında, bunun Allah'tan geldiği de bulunabilir. Bu diğer pek çok hastalık için böyleyken otizm kesinlikle böyle kabul görmüyor. Hatta pek çok anne, çocuğuyla yeterince ilgilenemediği için çocuğunun otizmli olduğunu düşünüyor. Oysa yediğimiz sebze - meyvelerin hatta en temel besin olan buğdayın bile genetiğiyle oynandığını unutuyoruz.

Unuttuğumuz bir diğer şey ise bu çocukların aslında ''Özel Çocuk'' olduğu. Çünkü erken teşhis ve yoğun bir eğitimle bu bozukluk büyük ölçüde rehabilite edilebiliyor.
Cevap icin cok tesekkur ederim.otizmin nedenini cok arastirdim ve isin icinden cikamadim.genetikse otizmli cocuklarin saglikli kardesleri oluyor.baba yasiysa insanlar 50 den sonra baba oluyor cogunun cocugu saglikli agir metallerdense cevre kirliliginin en fazla oldugu yerlerde de saglikli cocuklar oluyor. bu arada bir cocugum var gayet normal ben sadece suphelendim otizmmi acaba diye bir de ben okb hastasiyim o yuzden bu konuya taktim suan psikoterapi ve ilac tedavisi goruyorum ikinci cocugumun olmasini istiyorum ama ayni seyleri yasamaktan dolayi korkuyorum

Peki diyelim ki bu aşıları ben bebeğime 2 3 yaşında yaptırSam yani immün sistemi geliştikten sonra yaptirSam ne olur ?
İlla 1 yaşında yapılmak zorunda değil gibi geldi.

İmmün sistem, sindirim yada dolaşım sistemi gibi birşey değildir. İmmün sistem = Bağışıklık sistemidir. Bağışıklık ise mikroplarla direkt karşılaşarak (yani hastalığı bizzat yaşayarak) ve aşılanarak kazanılır. Bir hastalığın teşhisinden sonra tedaviye ne kadar erken başlanırsa iyileşme süreci o kadar kısa sürer. Aşılarda da durum tıpkı bunun gibidir. Erken bağışıklanan birey daha dirençli bireydir.

bir iki şey karalamak istedim ilgilenenlere. aşı konusu çok tartismali evet bir bebek daha annesinin kucağına gelmeden hepatit asisi oluyor anne tasiyici mi bakilmadan ve bu aşı sonraki aylarda ek doz tekrarlaniyor iki yasindan once bebeklerin aktif bagisiklik sistemleri yoktur yani antikorlar anne sutuyle alinir . bu sebeple 2 yasindan sonra yapilmasini ve her aşının da gerekli olmadığını söylüyor bir kac cesur prf çocuk immünoloji uzm alisan yildiran , prf ahmet rasim küçük usta , ahmet aydin aydin gibi turk hocalar var makalelerini okuyun. yabanci yayinlarda cdc calisanlarindan zamaninda kkk âşisi hakkinda otizmle bağlantısi olmadigini söyleyen prf lar şimdi vicdanen rahatsiz olup konusmaya basladilar. you tubede videolari var ulasmak cok kolay. civayi hayatimiz boyunca alicaz agir metallere maruziyet bitmeyecek lakin ilk alti ay su bile vermeyin denilen bir bebege on doza yakin virus koruyucu civa aliminyum iceren bir siviyi enjekte etmek insani dusunddusunduryor. civa bağırsak yoluyla atilamazsa yaglarda birikir ve beyin yagdan olusur. kas icine enjekte edilen bir sivinin bagirsaktan atilmasi zor. herkesin kendi karari saygi duymak lazim. 5o yil once hastanelerde sigara dağıtılıyor du simdi kanser hastalina ilac satiliyor. Avrupa'da cekilmis fotograflar var . bundan 1oo yil sonra aaa bebeklere aşi yapiliyormus ozaman ne cahiller diyecek bir nesil gelicek belki bilemeyiz.

Bu aşı karşıtlığını anlamıyorum.Bu salgın hastalıklardan bir sürü kayıplar verildi ve aşılarıyla bu hastalıklardan korunduk.Şimdi tekrardan bu hastalıkları aşı olmayarak ölümcül düzeyde hortlatcaklar.Zaten yeni hastalıklarda ortaya çıktı onlara bile aşıyla önlem alabiliyoruz.Rota aşısı gibi mesela.Çocuklarımızı Allah tüm hastalıklardan korusun 🙏

veba cuzzam gibi salginlar aşısı olmadan nasıl yok oldu. hijyen temiz su bağışıklık rota aşısını kac kişi vurduruyor, pek az özel bir aşı rota aşisindan kac bebek hastanelik oldu . biraz geniş bakmamız gerek aşı karşıtı değilim sadece aşıların zamani ve içeriği hakkinda tereddutlerim var. kabakulak su çiçeği kızamık bu vakalar hala yaşanıyor. aşı bilimleri enstitüsü çalışanı bir beyin videosunu izledim. yapılan istatistiklere göre aşısız bireyler salgin durumunda çok daha az kayip veriyorlar. bilim dunyasinin büyük bir ayibi bu bilgiyi saklamak nasil saklandı peki bu istatistik. ekliyor konusmasina çünkü aşı ureticileri çok güçlü cok Zengin

Back