- 18 Temmuz 2018
- 929
- 1.002
- 113
- Konu Sahibi birumutturyasamak
Ya aşı yaptırmayan insanlar hakkında hangi ara bilgi topladınız anket fln mı yaptınız? Neymiş çocuğun yanında sigara içen (asla), hazır hormonlu gıdalar tüketen (dikkat ediyorum bu konuda), otizmin aşıdan kaynaklandığını düşünen (yoo bence otizm aşıdan kaynaklanmıyor), çocuğuna ilaç verirken içi rahat olan (çocuklarıma asla ilaç vermem çok çok istisnai nadir durumlar dışında ve neredeyse hiç hasta olmadılar) ve konu komşunun saçma laflarına inanan insan tipi gibi burda yerden yere vurmaktansa bir sorun öğrenin değil mi neden diye. Ben yaptırmadım mesela, çünkü hele bebek daha ufakken aşıda bulunan koruyucu maddelerin bebeğe zararlı olduğunu onun bağışıklığını çökerttini iddia eden doktorlar bile var. 2/2,5 yaşlarından sonra yaptırın diye tavsiyeleri var mesela ve öyle piyasadaki bütüüün aşıları yaptırmanıza da gerek yok diyorlar bazılarını sayıyorlar sadece. Yani bu da bir orta görüş ve bunun üzerine araştırma yapan doktorlar da var. Herkes öyle ondan bundan duyduğu laflarla hareket etmiyor yani :)