Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi çocuğuna aşı yaptırmayan var mı ?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Okuma yazma biliyor olup, okuduğunu anlayabilme kimseye , belli bir bilim alanında fikir yürütüp herkese açık bu gibi alanlarda bunun doğruluğunu savunma hakkı vermez. Tıp sektörüne mensup olmadığınız takdirde.Bunlar ciddi konular. O hafif sandığınız Kızamığı o gereksiz bulduğunuz aşısı sayesinde bu kadar hafif atlatıyoruz. İlk sorunuzu da cevaplayayım bu arada evet mesleğim gereği.
Peki doktor olup ta aşıya karşı olmalarını siz nasıl açıklıyorsunuz? Yanlış mı okumuş okulunu?
Demek ki fikir ayrılığı diye birşey olabiliyor bu konularda.
Ben kızamık hafif atlatılır demedim ayrıca. Aşı olan elbet hafif atlatır. Bahsettiğim örnekte yeğenlerim aşı olmadan kızamık çıkardılar ve atlattılar. Kızamığı hafife almıyorum ama atlatılabilir bir hastalık.

Söylediğim gibi. Özellikle ilk altı ay bebeğin mümkünse anne sütü ile beslenip doğal bağışıklık kazanması çok çok önemli. Ayrıca içindeki koruyucu yardımcı maddeler yenidoğan bebeklerin sağlığını olumsuz etkilediğini düşünüyorlar. Bazı doktorlar, mesela Aidin Salih(kendisi hem doktor hem biolog idi) komple her aşıya karşı. Bakın sizin düşüncenize de saygı duyuyorum ama bunlar da okumuş insanlar. Bunu nasıl açıklıyorsunuz..
Ben şu kesin doğrudur bu kesin yanlıştır demiyorum. Bilinçli olmak lazım diyorum.

Kızamığı deride döküntü yapan ateş çıkaran sonra da hop iyileşen bir şey sanıyorlar. Kızamığın komplikasyonlarından bir haberler. Kızamıktan ölen birini görmedikleri için. Görseler koşa koşa yaptırırlardı.Doktorlar onlardan iyi bilecek değiller ya. Zaten iyiki de Google var.
Ailem benim bütün aşılarımı yaptırmış ama kızamık oldum ve doktorlar ölür gözüyle bakmış 5 ay hastanede yattım tam hatırlayamıyorum ama o iğrenç ilacın tadı şimdi yazarken bile ağzımda sanki .. bende aşı için kararsızım ve araştırıyorum

Ailem benim bütün aşılarımı yaptırmış ama kızamık oldum ve doktorlar ölür gözüyle bakmış 5 ay hastanede yattım tam hatırlayamıyorum ama o iğrenç ilacın tadı şimdi yazarken bile ağzımda sanki .. bende aşı için kararsızım ve araştırıyorum
Sadece bir kısmını yaptırmayı düşünebilirsiniz ya da hepsini yaptırmak isterseniz de erteleyebilirsiniz hele ki emzirmeyi düşünüyorsanız ilk 6 ay zaten bebeğin aşısıdır anne sütü.

Sağlık ocağındaki hemşire eğitim verirken anne sütü çok önemli doğal bağışıklık aşıya bile gerek yok diyebilirim dedi sonrada kendini toparladı siz yinede aşıyı yaptırın falan diye kafam zaten karışıktı iyice karıştırdı

Sadece bir kısmını yaptırmayı düşünebilirsiniz ya da hepsini yaptırmak isterseniz de erteleyebilirsiniz hele ki emzirmeyi düşünüyorsanız ilk 6 ay zaten bebeğin aşısıdır anne sütü.
Evet sadece anne sütü alıyor bebeğim şuan ilk hastanede bana sormadan hepatit b yapılmış 2.hepatit b aşısınıda babası yaptırdı verem aşısı vardı götürmedim yaptırmayı düşünmüyorum ama sürekli kafam karışıyor söylediğiniz mümkünse mantıklı geldi

Evet sadece anne sütü alıyor bebeğim şuan ilk hastanede bana sormadan hepatit b yapılmış 2.hepatit b aşısınıda babası yaptırdı verem aşısı vardı götürmedim yaptırmayı düşünmüyorum ama sürekli kafam karışıyor söylediğiniz mümkünse mantıklı geldi
Elbette mümkün, hastanelerin aşı merkezlerinde ya da enfeksiyon bölümüne sorabilirsiniz, ha karma aşı olmamasını da taleb edin çünkü mesela diyelim kabakulak aşısı istediniz ama siz fark etmeden içinde kabakulak var diye karma aşı yaptılar buna dikkat edin. Kimse size neden yeni doğduğunda yaptırmadınız diyemez, dese de kendimce sebeplerim var çocuğumu düşünüyorum dersiniz.

Elbette mümkün, hastanelerin aşı merkezlerinde ya da enfeksiyon bölümüne sorabilirsiniz, ha karma aşı olmamasını da taleb edin çünkü mesela diyelim kabakulak aşısı istediniz ama siz fark etmeden içinde kabakulak var diye karma aşı yaptılar buna dikkat edin. Kimse size neden yeni doğduğunda yaptırmadınız diyemez, dese de kendimce sebeplerim var çocuğumu düşünüyorum dersiniz.
Teşekkür ederim kafam karışsada kararım yaptırmama yönünde oluyordu şimdi daha iyi oldu

6 aylık bebeğim var sağlık sektöründe çalışıyoruz. Yaptırıyoruz.

Bir sağlıkçı ve bir anne olarak aşının öneminin bu kadar farkında ve koruyuculuğuna bu kadar güvenirken, siz sevgili annelerin bunu hala sorguluyor oluşunuza inanamıyorum. Bilgiye ulaşılabilirliğin artık son derece basit olduğu günümüzde, eğitimsiz kişilerin sizleri aşılar ve içerikleri konusunda yanıltmalarına lütfen izin vermeyin. Hiç bir bilimsel çalışma yoktur ki KKK aşısının çocuklarda Otizm'e sebep olduğunu kanıtlasın. Bununla birlikte aşı içeriklerine bu kadar güvenmezken evlatlarımızda her türlü ilacı güvenle kullanmanın tezatlığına dikkat çekmek isterim. İlaç firmalarına güveniyor, aşı firmalarına mı güvenmiyoruz? Saçma! Zira ilaç sektörü yalnızca tedavi edici olan ilaç ve türevlerini değil, hastalıklara karşı bağışıklık kazandıran aşıları da üreten firmaların bizzat kendileridir. (bkz. KKK - (Priorix) aşısı ve ağrı kesici-ateş düşürücü olarak güvenle kullandığımız Calpol şurup, Belçika menşeili GlaxoSmithKline şirketinin ürünüdür. ) Aynı zamanda aşının bireysel değil toplumsal bir olgu olduğunu, aşılanma oranlarının düşmesiyle bu hastalıkların toplumda görülme oranlarının artacağını, aşılı çocuklarımızın dahi bu durum karşısında riski paylaştıklarını unutmayalım. Elbette her anne çocuğunu düşünür, bundan en ufak bir şüphemiz olamaz. Ancak bazen evlatlarımıza olan aşırı korumacılığımızın onların yararına olmadığını da unutmayalım.

Bir sağlıkçı ve bir anne olarak aşının öneminin bu kadar farkında ve koruyuculuğuna bu kadar güvenirken, siz sevgili annelerin bunu hala sorguluyor oluşunuza inanamıyorum. Bilgiye ulaşılabilirliğin artık son derece basit olduğu günümüzde, eğitimsiz kişilerin sizleri aşılar ve içerikleri konusunda yanıltmalarına lütfen izin vermeyin. Hiç bir bilimsel çalışma yoktur ki KKK aşısının çocuklarda Otizm'e sebep olduğunu kanıtlasın. Bununla birlikte aşı içeriklerine bu kadar güvenmezken evlatlarımızda her türlü ilacı güvenle kullanmanın tezatlığına dikkat çekmek isterim. İlaç firmalarına güveniyor, aşı firmalarına mı güvenmiyoruz? Saçma! Zira ilaç sektörü yalnızca tedavi edici olan ilaç ve türevlerini değil, hastalıklara karşı bağışıklık kazandıran aşıları da üreten firmaların bizzat kendileridir. (bkz. KKK - (Priorix) aşısı ve ağrı kesici-ateş düşürücü olarak güvenle kullandığımız Calpol şurup, Belçika menşeili GlaxoSmithKline şirketinin ürünüdür. ) Aynı zamanda aşının bireysel değil toplumsal bir olgu olduğunu, aşılanma oranlarının düşmesiyle bu hastalıkların toplumda görülme oranlarının artacağını, aşılı çocuklarımızın dahi bu durum karşısında riski paylaştıklarını unutmayalım. Elbette her anne çocuğunu düşünür, bundan en ufak bir şüphemiz olamaz. Ancak bazen evlatlarımıza olan aşırı korumacılığımızın onların yararına olmadığını da unutmayalım.
İlaç firmalarına güvendiğimizi kim söyledi ? Şahsen ben güvenmiyorum ..

Peki sizce otizm neden oluyor

Eşimin arkadaşı rota aşısını yaptırmadı ve rota virüsüne yakalandı. Burnundan kanlar geliyor küçücük çocuğun. Aşının önemi büyük asla ihmal edilmemesi gerekiyor.

Peki sizce otizm neden oluyor
Ayrıca neden bu kadar arttı bu kadar kafa karışıklığı yüzünden eşimle her aşı zamanı tartışarak ve istemeyerek aşı yaptırmak zorunda kalıyorum .. Sosyal medyada bir dr otizm hızla arttı çocukları muayene ettirin testlere sokun yazmış peki sebebi ne birde not düşmüş aşılarla alakası yokmuş

Kafam allak bullak. Komşunun çocuğu 1 yaş aşısından sonra gittikçe gelişimi gerileyen bir bebek olmuş. SonrAda otizm teshisi konmus. Kkk asisi yaptı diyorlar . Günlerdir araştırıyorum. Facebook ta bu şekilde gruplar dahi var. Aşınin koruma sağlamadıgi gibi icerdigi cıva nedeniyle bebeklerin gelişmekte olan immün sistemlerine zarar verdiği ve bağışıklık sistemini baskiladigi şeklinde. .Aşı olmadan kızamık geçirilirse ne olur ? İlla ki kizamik virudu gibi viral etkenlerle sspe hastalığı gelişir mi ? Kafam.kazan oldu.. Bebeğimi sanırım aşılatmayacagim
Bu konuda benim gibi derde düşen var mı ne düşünüyorsunuz?
Valla benim henüz bebeğim yok ama benim de kafam bu konuda karışık çok fazla bilgi sahibi olmadığım için karşıyım diyemiyorum ama destekleyemiyorum da. Bilgisi olanlar paylasirsa hepimiz aydinlanalim

Ayrıca neden bu kadar arttı bu kadar kafa karışıklığı yüzünden eşimle her aşı zamanı tartışarak ve istemeyerek aşı yaptırmak zorunda kalıyorum .. Sosyal medyada bir dr otizm hızla arttı çocukları muayene ettirin testlere sokun yazmış peki sebebi ne birde not düşmüş aşılarla alakası yokmuş
Ben oglumda bu supheyi yasadim cok sukur oyle birsey yok ama hayatim alt ust oldu otizmmi acaba diye simdi ikinci bebegi istiyorum onlem amacli ne yapabilirim diye dusunuyorum 35 yas ustu babalar riskli diyorlar esim 36 yasinda bide sindirim sorunm var ilk onu cozmeliyim sonra bebek bu arada da suan bu konu yuzunden tedavi goruyorum psikoterapi ve ilac tedavisi fakat elimide cabuk tutmaliyim doktor ilac bebege zarar vermez hamile kalirsan diyor ama benim kafaya gelde anlat ne yapacagimi sasirdim asi konusunda bende yaptirmak istemedim ama o riskide goze alamadm

Ben oglumda bu supheyi yasadim cok sukur oyle birsey yok ama hayatim alt ust oldu otizmmi acaba diye simdi ikinci bebegi istiyorum onlem amacli ne yapabilirim diye dusunuyorum 35 yas ustu babalar riskli diyorlar esim 36 yasinda bide sindirim sorunm var ilk onu cozmeliyim sonra bebek bu arada da suan bu konu yuzunden tedavi goruyorum psikoterapi ve ilac tedavisi fakat elimide cabuk tutmaliyim doktor ilac bebege zarar vermez hamile kalirsan diyor ama benim kafaya gelde anlat ne yapacagimi sasirdim asi konusunda bende yaptirmak istemedim ama o riskide goze alamadm
Evet insan ne yapacağını şaşırıyor her kafadan bir ses yeni aşıya bir ay var ben şimdiden onun stresini yaşıyorum yaptırsamda dert bana yaptırmasamda

Bu arada çok geçmiş olsun Allah korusun evlatlarımızı hayırla sağlıkla 2. Yavrunuda kucaklarsın inşallah sanada acil şifalar diliyorum

Back