• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi çocugumun yemekyememe sebebi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysunavci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
3
0
86
İstanbul
meraba arkadaslar benım 2 5 yasında bı oglum var fakat yemek yeme alıskanlıgı yok yanı ne vitamınler aldıysam yemek yedıremıyorum daha cok zayıflıyo sızce ne yapabılırım yada ne sekılde yemek yeme alıskanlıgını tekrardan kazandırabılırım yardım edin::çok üzgünüm:

Ona eğitimde ceza ve ödül içeriğinden ödülü kullanabilirsiniz."Eğer ki yemeğini yersen sana (çok sevdiği herhangibir şey......) alabilirim.Fakat yemediğin takdırde sana onu asla almayacağım"diyin ve kesinlikle taviz vermeden uygulayın ağlasa bile.Yemediği takdırde kesınlıkle ıstedığını yapmayın eğer ki yemeğini yersede mutlaka sözünüzde durun.Bir iki denemeden sonra duzene gırıcektir.Ve sık uygularsanız alıskanlık halıne gelir kii buda kötü bır sonuc yaratır.Pamuk ipliğine bağlı ama dozunu ayarlarsanız bu sorundan kurtulabılırsınız.Birde zorluğunuz ilk kaşığa kadar ilk kaşığı almayı kabul ettıkten sonra onun ilgisini cekecek farklı seyler bulun.Oanda onun ılgısı diğer yöndeyken yemeğini hapur hupur yiyecektir..

bebişim çok üzüldüm bu druma aynı dert bendede var hemen eczaneye git iştah açıcı şrup al umarım iyi gelir opuyorumnanaktan:hulya:

merhaba canlarım bende aynı dertten şikayetçiyim :(( oğlum hiçbirşey yemek istemiyordu bigün ben mutfaktayken yanıma gelip tabure üzerine çıktı ve suyu açtı o sırada ben ıspanak yemegi yapmış ve yine allahım nasıl yedircem derken öle ilk lokmayı verdim ağzına öylesine suya dalmıştıkı agzını açtı ve bir iki derken tabağın yarısını yedi daha sonra ben eline kepçe vs. verdikçe dahada mutlu oldu ve hiç yemedigi yoğurduda 1 kaşık içine atıp karıştırdığım halde yediii o kadar mutlu oldum kiiiii artık çok inatçı olduğu günlerde böle yemek yiyoruz tamam bazı kişiler olmaz öle alışmasın başka yerdede ister der şimdi ama hiçbirşey oğlumun yemek yemesinden önemli diil ve çok inatçı olduğu günler yemek yemek istemiyo bir lokma sokmuyo ağzına evledının aç kalmasına hiiiç bir anne dayanamaz sanırım. Ben mutluyum oğlum da hem mutlu hemde tok :))) sizde deneyin bence

Son düzenleme:
meraba arkadaslar benım 2 5 yasında bı oglum var fakat yemek yeme alıskanlıgı yok yanı ne vitamınler aldıysam yemek yedıremıyorum daha cok zayıflıyo sızce ne yapabılırım yada ne sekılde yemek yeme alıskanlıgını tekrardan kazandırabılırım yardım edin::çok üzgünüm:

canım yukarda sana cevap yazan arkadaşlardan ltokor nickli arkadaşamınızın avatarındaki balık yağını dene kesinlikle "carlson" diğer balık yağları gibi değil çok daha etkili içinde a-d vitaminleri yok ekstra hiç bir vitamin yok o yüzden yanında istediğin başka bi vitaminide kullanabiliyorsun, biraz iştahını açar
bence oglun onun yemek yemesine karşı senin duyarlı olduğunu görüyosa bunu kullanıyor olabilir o yüzden ona karşı onun yemek yiyip yememesi hiiiç umrunda değilmiş gibi davran bence
a.s
kilosu boyu yerindeyse endişe etmene gerek yok zaten

canım yukarda sana cevap yazan arkadaşlardan ltokor nickli arkadaşamınızın avatarındaki balık yağını dene kesinlikle "carlson" diğer balık yağları gibi değil çok daha etkili içinde a-d vitaminleri yok ekstra hiç bir vitamin yok o yüzden yanında istediğin başka bi vitaminide kullanabiliyorsun, biraz iştahını açar
bence oglun onun yemek yemesine karşı senin duyarlı olduğunu görüyosa bunu kullanıyor olabilir o yüzden ona karşı onun yemek yiyip yememesi hiiiç umrunda değilmiş gibi davran bence
a.s
kilosu boyu yerindeyse endişe etmene gerek yok zaten

Canım bende tavsiye eden bi arkadaşıma göstermek için avatar remi yaptım resim olarak ekleyemedim bi türlü.Hemde böyle senin gibi dikkat eden olursa sorarım diyodum.Aldım ama daha düzenli kullanıma başlalayamadık. Bi kere verdim kustu çocuk. Dün gece mamasına kattım içmedi. Nasıl versem diye düşünüyodum bende

Canım bende tavsiye eden bi arkadaşıma göstermek için avatar remi yaptım resim olarak ekleyemedim bi türlü.Hemde böyle senin gibi dikkat eden olursa sorarım diyodum.Aldım ama daha düzenli kullanıma başlalayamadık. Bi kere verdim kustu çocuk. Dün gece mamasına kattım içmedi. Nasıl versem diye düşünüyodum bende

canım ben bu balık yağını keşfettiğimde oğlum 3 yaşlarındaydı ve ben limonlusunu alıyorum iştahsız olduğu dönemlerde kullanıyorum sadece, tadı diğer markalara göre hafif bence benim oğlan sorunsuz içiyor hatta seviyor ama galiba senin yavru daha bebek anladığım kadarıyla, ek gıdalara geçtinmi bilmiyorum ama balık yiyorsa balıkla beraber versen belki anlamaz, yada günde bi kaç defa küçük miktarlarda versen bir çay kaşığı sabah akşam gibi
aklıma bunlar geldi canım umarım başka tavsiyesi olan arkadaşlarda çıkar
a.s.

aynı dertten ben de muzdaribim. ne yapsam boş. mama sandalyesinde yemiyor.tamam dedim oyun oynarken ıı. tv hayır, suyla oynarken önceleri yiyordu şimdi o da yok of ne yapacağımı şaşırdım. üstelik çok da hareketli bi çocuk ,zayıf,uykusu da berbat.17 aylık yaramaz mı yaramaz bir oğlan. ne yapacağımı şaşırdım yardım edin ne olur....

kirmizi uzum istah acici diyebiliyorum,ayriva defne yapragi ve havuc tohumu.onlari cay gibi yaparsaniz ce her yemekten sonra icirtirseniz belki bebekleriniz istahlari gelir.Ayrica cocuklariniz buyuk ise yemekleri hazirlarken yaniniza alin size yardim etsinler beli yemek meragi gelir.Fazal ustune gitmemek lazim.

benim kızımda çok iştahsız. hiç bir şekilde kaşığa ağzını açmıyor. bugun ona makarna yaptım belki oyunla yeriz diye düdük makarnalardn tek tek parmağını geçirdi kürdan gibi bana yedirdi gülermisin ağlarmısın.

Ona eğitimde ceza ve ödül içeriğinden ödülü kullanabilirsiniz."Eğer ki yemeğini yersen sana (çok sevdiği herhangibir şey......) alabilirim.Fakat yemediğin takdırde sana onu asla almayacağım"diyin ve kesinlikle taviz vermeden uygulayın ağlasa bile.Yemediği takdırde kesınlıkle ıstedığını yapmayın eğer ki yemeğini yersede mutlaka sözünüzde durun.Bir iki denemeden sonra duzene gırıcektir.Ve sık uygularsanız alıskanlık halıne gelir kii buda kötü bır sonuc yaratır.Pamuk ipliğine bağlı ama dozunu ayarlarsanız bu sorundan kurtulabılırsınız.Birde zorluğunuz ilk kaşığa kadar ilk kaşığı almayı kabul ettıkten sonra onun ilgisini cekecek farklı seyler bulun.Oanda onun ılgısı diğer yöndeyken yemeğini hapur hupur yiyecektir..

Hacettepe üni. çocuk gelişiminde okuyorum. Söylediklerinin doğru olmadığınıı düşünüyorum. Öncelikle 'ceza' kavramını kullanmıyoruz çünkü çocuklar bu kelimeden çok etkileniyolar. 'Sonuç' diyoruz biz ona. 'Eğer ........ yaparsan ........ yapabilirsin' evet bu bir metod ama yemekte kullanılmaz yani bana öyle öğretildi. Mantık olarak düşündüğümüzde de çocuğa her öğün ne ödülü verebilriz ki yanlış mı?

Ben daha mezun değilim ama çocuğunuzun ana yemek dışında atıştırmamasını önerebilirim. Gün boyu bir şeyler atıştıran çocuk dolayısıyla az yer ana yemeklerde.

Sınıfta bir kez bu konuyu konuşmuştuk. Hocamız tüm anneler bundan şikayetçi çünkü çocuklarının kendileri kadar yiyeceğini hesaplayıp, ona göre benim çocuğum iştahsız diyolar dedi. Unutmayınız ki çocuklar bizim yediğimizin 3/1 i ile doyarlar...

Son düzenleme:
Evet ceza kavramını cocuğa yönelik sözlü olarak tabiki kullanmıyoruz.Ceza yerine dusunme uyguluyoruz."senın buraya oturup yaptığının doru olup olmadığını düşünmeni istiyorum" gibi.Kavramsal olarak hanımefendının anlayabıleceği dilden anlatmaya calıstım.Sözlü karsılıklı iletısım ıcınde değılız cunku.Kavramsal olarak eğitimde ödül ve ceza olarak gecıyor cunku.Ceza kullanmıyoruz terim olarak ama!!!Ancak istemediğiniz birşeyi yapmakta ınat edıyorsa "bırdha yaptığın takdırde ıstedığın bırseyı sana almayacağım bunu dusunmen lazım"gıbı SÖZDE ceza yontemlerı uyguluyoruz.Ben bundan söz etmıstım canım anlatamamısım herhalde.Banada böyle öğretıldı ve mezunum canım.SENDE INS BıRıNCıLıKLERLE MZUN OL OKULUNDAN..Her öğün tabıkıde ödül veremeyız ama yazımı dıkkatlı okusaydın canım kske.Bende sık şekilde uygulanmaması taraftarıyım demıstım zaten.Birde herzman ödül demek cocuğumuza sevdiği birseyı almak değıldır elbette.Sözlü övgü,alkış,onunla sevdiği bir oyunu oynamakta ödüldür...sevgıler.

bu balıkyağı tabletleriinden bende almayı düşünüyorum oğlum 2 yaşında iştahsızkafamçokkarıştı hemde hastalıklara direnci artsın istiyorum ama çok sık süt içiyo öğünlerde yemek yemeyince mecbur bebe bisküvisiyle sütü karıştıtrıp veriyorum..sizce bu sorun teşkil edermi??hani hep süt ürünleriyle balık bi arada olmaz derler ya çok uzun zamandır kafama takılıyo ve her ne hikmetse dr.muza gittiğimizde sormayı unutuyorum:bbo:

kiraz85 neden bu kadar sinirlendin ki sadece bilgi alışverişi yapıyoruz burda. Yaş ya da mezuniyetin önemi yok, benim eksik ya da yanlışım varsa sen düzeltirsin ben de teşekkür ederim.

yok valla sinirlenmedim aceleyle yazdım cıkıyordum dısarıya.Sinirli gibi yazmışım herhalde okuırum bastan bi.Kusura bakma canım öle anlaşılıosa.KoMaCaN PaRdoNLaR;)arkadaşım

Back