Çocuğumun tirmalama huyu

nsrnakyl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2019
524
1.571
43
Merhaba arkadaşlar. İnanın şu an o.kadar bunalmış durumdayım ki belki bir bilen yazar da bu durum son bulur diye aklıma geldi. 25 aylık son derece uysal akıllı sevecen bir oğlum var. Ama son 15 gündür oğlumda öyle bir huy oluştu ki devamlı tirmaliyor. Anlatıyorum konuşuyorum dayanamıyor kızıyorum hatta bugün o kadar canımı yaktı ki hirpalar gibi yaptim. Yani bunu o kadar abartılı yapiyor ki istediği olmadiginda sevindiginde beraber oynadigimizda her an bunu yapıyor. Yapabileceğim birşey var mı hanımlar ?

Merhaba arkadaşlar. İnanın şu an o.kadar bunalmış durumdayım ki belki bir bilen yazar da bu durum son bulur diye aklıma geldi. 25 aylık son derece uysal akıllı sevecen bir oğlum var. Ama son 15 gündür oğlumda öyle bir huy oluştu ki devamlı tirmaliyor. Anlatıyorum konuşuyorum dayanamıyor kızıyorum hatta bugün o kadar canımı yaktı ki hirpalar gibi yaptim. Yani bunu o kadar abartılı yapiyor ki istediği olmadiginda sevindiginde beraber oynadigimizda her an bunu yapıyor. Yapabileceğim birşey var mı hanımlar ?
Benim oglum da öyleydi zamanla geçti🤗çok inatlasmayin

dönem dönem çocukların taktığı davranışlar oluyor. zamanla unutur gider. bir de tam 2 yaş sendromu yaşında. tırnaklarını uzadıkça kesin de size ve kendine zarar vermesin bari

Tam 2 yaş sendromu dönemindesiniz. Ne kadar üstelerseniz o kadar ters tepiyor. Ciddiye alıp onemsediginizi çaktırmayın. Gormezden gelmeyi deneyin zamanla unutacaktır. Benim kızımın da vurma huyu vardı bu şekilde zaman içinde unutturduk.

Benimki de sürekli güreş modunda bir kucağımıza alip sakince sevemiyoruz,hemen boynumuza yapışıyor sıpa.çozum varsa bende bekliyorum :KK51:

Benimki de sürekli güreş modunda bir kucağımıza alip sakince sevemiyoruz,hemen boynumuza yapışıyor sıpa.çozum varsa bende bekliyorum :KK51:
Bir de öyle birşey ki diyelim ki kizdiginda yapıyor tamam kizdirmamaya çalışayım ama yok kizarken öperken yapıyor severken yapıyor yüzüme bakarken güle güle tirmaliyor resmen

Ağustosta 2 yaşına girecek oğlumda tırmalıyordu,tırnaklarını uzun bırakmıyorum şu an tırmalama yok ama acayip mıncıklıyor. Sevindiğinde ,sinirlendiğinde sürekli oramızı buramızı mıncıklıyor. Kolumda ceviz büyüklüğünde morluk var şu an.
Tepki vermeyeyim diyorum ama baya acıtıyor. Ben artık bir kez yapma acıtiyorsun diyorum,devam ederse oyun oynuyorsak yada her ne yapıyorsak bırakıp yanından uzaklaşıyorum. Böyle böyle anlayacak yapmaması gerektiğini. Başka ne yapılır bilemiyorum açıkçası zira kelin ilacı olsa başına sürermiş.

Benimki de 22 aylık aynı durumdayım, babasıyla çizik içinde kaldık her an tırnak kontrol ediyorum uzadı mı diye ama görünen uzun tırnağı da yok. Resmen eğleniyor oyun oynuyoruz her şey yolunda sonra pençe atıyor resmen. Uyarıyorum, söylüyorum yok. Çimdikleme huyu da edindi yapıp yapıp gülüyor, acıtıyor da anlık refleksle tepki vericek canı acıyacak diye de korkuyorum. Çözüm önerilerini bekliyorum ben de takipteyim

Bir de öyle birşey ki diyelim ki kizdiginda yapıyor tamam kizdirmamaya çalışayım ama yok kizarken öperken yapıyor severken yapıyor yüzüme bakarken güle güle tirmaliyor resmen
İnan bizimki de ayni canımızı yakiyor, bildiğin dayak yiyoruz cocuktan, 2.5 yaşında.burnumu kafa atıp morartti Allah'tan arkadaşlarına falan yapmiyor sadece bizimle böyle oynamak istiyor 🤷🏼‍♀️

Kızım 27 aylık benzer şekilde vurma var. Pedagoglar kendilerini ifade edemedikleri için bu davranışı benimsediklerini söylüyorlar. Bende kızım elini tutup çok ciddi şekilde hayır, beni uf yapıyorsun diyorum. Artık bana vurmuyor. Babaya dedeye falan devam. Malasef 2 yaş sendromu katlanacağız

Benimki de 22 aylık aynı durumdayım, babasıyla çizik içinde kaldık her an tırnak kontrol ediyorum uzadı mı diye ama görünen uzun tırnağı da yok. Resmen eğleniyor oyun oynuyoruz her şey yolunda sonra pençe atıyor resmen. Uyarıyorum, söylüyorum yok. Çimdikleme huyu da edindi yapıp yapıp gülüyor, acıtıyor da anlık refleksle tepki vericek canı acıyacak diye de korkuyorum. Çözüm önerilerini bekliyorum ben de takipteyim
Aynen aynen bugün o.kadar canım yandı ki birden refleksle ittim sonra da kızdım yavrum ne olduğunu anlayamadi bile oyun sandı gülüyor tabi ben pişman oldugumla kaldım o kadar sert tepki verdiğim için.

Benımde kızın vardı kardesını fılan hep cırık cırık etmıstı bı sure sonra bıraktı tabı her yapmasında uyardım kızdım falan kızınca daha cok yapıyorlar cunku ona sınırlendıgınızı anlıyor ıstedıgı olmadıgında sınırıne sızı sınır ederek karsılık verıyor ama bırakır. Tırnaklarını kısa kesın sık sık

dayımın oğlunda vardı küçükken ,tırnaklarını iyice kısaltmışlardı her yapmaya kalktığında da ellerini o anda tutuyolardı hayır deyip.yenidoğan kardeşinin gözünü çıkartıyodu az kalsın bi sefer son anda göz bebeğine tırnaklarını saplamadan tuttular.dönem gibi bişeydi zamanla kendi kendine bıraktı.gerçi sonra ısırma huyu başlamıştı bi de

Abartılı tepki vermeyin çünkü çocuklar olumlu olumsuz ayırt etmeksizin tepki gördükleri şeyi ilgi gibi algılayabiliyorlar. O an ellerini tutup gayet normal hayır deyip hemen ilgisini başka birşeye çekip konuyu değiştirin. Bir süre sonra o davranışı işgi görmeyinve bırakır.

Benimki de 20 aylık
Sinirlenince bana yattığı yerden tekme atıp suratıma pençe atıyor. Öyle olduğunda kendimi geri çekip bana zarar vermesini engelliyorum.genelde istediği olmayınca ağlarken yapıyor bunu. Nasıl geçer bilmiyorum biraz mizaç biraz da 2 yaş sendromu galiba

Çocuk size gücünü,yapabilirliklerini,sadece edilgen olmadigini-etken de olduğunu göstermek istiyor. Diğer yandan sizin de sınırlarınızı zorluyor.Mesela bir dönem gözünüzün içine bakıp bardağın içindeki suyu halının üstüne dokebilir..ve ya bardağı birden yere atıp kırılmasına da yol açabilir.

Ay inşallah ya yanina yaklaşmaya korkar oldum kuzu gibi oğlumun🤣
Beni her tirmaladiginda canımın yandığını belli ettim.hem yapıyordu hem üzülüyordu 😁 her yaptığında sen cicisin dedim.ellerini yanaklarima koyup cici yapiyordu yaktığı canım için bana acıyıp üzülerek.gonlumu almaya çalışıyordu.anliyorum bazen gerçekten sinir bozucu oluyor.ama sinirlenip yapma deyince inada biniyor.cok canım yandı deyin ağlayıp üzülmüş gibi yapın,sen cicisin deyin hiç kıyamaz size.

Back