Çocuğumun ismi ve kaynanam

ayla2025

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2024
5
-1
34
Merhaba arkadaşlar
Bıtane kızım var 7 yaşında iki ismi var kaynanam tutturdu küslük cıkardı bizde daha doğrusu eşim onun ismini koydu bende kavga ettim ise yaramadı iki isim koydurabıldım şimdi kızım benım koydugum ismi kullanıyor babanneside yenı dogdugunda sadece kendı ısmıyle hitap ediyordu esimle tartistım esimde uyarmıs annesını ıkı ısmıyle çağır demiş o günden beri iki ismiyle cagırır dünde cocugum bana neden iki isimle çağırıyorsun bana ela de demiş tek ismimle cagır demiş oda anca ölürsem o isimle cagırırlar demiş görümcem de aslaaa demiş kızıma senı öyle cagıramayız dıye eve geldigimde kaynanam sinirliydi çok fena bi kızın var dedı boldu dedim bende kalsın dedi anlatmadı kızım anlattı bende bugün kızıma isimli kolye yaptırdım sadece benim koydugum ismi yazdırdım sinir oldum şimdi kızım babannesını hoşlanmadığını söylüyor bende yasli sev sen babanın annesi üzülür baban duymasın dedim eşime gelince haberi yok olanlardan sadece ailesi ne karşı gelmiyor gelemiyor onlara bısey olur korkusu var

Şu kayınvalidelerin isme karışmasına o kadar gıcık oluyorum ki. Benimki de kızıma eşimin ve benim babaanelerimizin ismini koymamızı önermişti. Net bir şekilde ben koyacağım ismi buldum dedim, eşimin bile fikrini sormadım.
Bence bırakın kızınız ne hissediyorsa söylesin, belki eşinizin kafasına dank eder bu şekilde.

Nasıl kaynananın ismini koydurtmaya ikna oldun be kızım? Benim 9 ay taşıdığım çocuğa isim koyma baskısı yapanı ellerimle boğarım çok pasif kalmışsın ya nasıl koyarsın be
Ikna olmamıştım ailem araya girdi koy kadının tek oglu heves edıyordur yazık esini arada bırakma diye

En başta kendi doğurduğunuz çocuğun ismi konusunda başkalarına yetki verirken tahmin etmeliydiniz ileride sorun olacağını. En azından içe sinmeyen bir ismi bile anne baba olarak koymamalı insanlar kaldı ki siz kayınvalide ismine razı olmuşsunuz. Kim ki o ya siz doğurmuşsunuz mideniz bulanmış siz kusmuşsunuz, belinize ağrılar girmiş, doğururken canınızdan can çıkmış. Büyük konuşmayayım da bana yatlar,katlar, holdingler verseler minnet edip kayınpeder, kayınvalide ismini koymam siz gönül koydu diye kabul etmişsiniz. Keşke denmez bu saatten sonra ama ne denir bilemedim umarım kızınız etkilenmez.

Kızın üzerinden gideceksin kızım bu isimle hitap etmenizi istiyorsa öyle edeceksiniz diyeceksin ama kızını sakın doldurma
Yok ben bisey demedim zaten kızıma ben yokken demiş kendısı simdide babasına diyor neden koydun benı öyle sakın cagırma diyor babada benden bılıyor tabı

Yok ben bisey demedim zaten kızıma ben yokken demiş kendısı simdide babasına diyor neden koydun benı öyle sakın cagırma diyor babada benden bılıyor tabı
Tabi senden bilecekler kızın böyle bir şey düşüneceğine inanamaya odaklanmışlar kendilerini sen kızına aksi bir şey demedikçe sorun yok kızım istemiyor diyeceksin ama hâlâ inanamıyorum biliyor musun kabul ettiğine ben kaynanamdan çok çektim yani ismini koymam için benim üstüme basması gerekiyor kocamın

Çocuğu doldurup sonra baban duymasın demek çocuğun karakterini olumsuz etkilemiyor mu?
Sadece baba ailesi iki isimle çağırıyor madem çağırsınlar ne sakıncası var. Çocuk senin koyduğun ismi benimsemiş o ismi kullanacak.

X