• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çoçuğumda uyaran eksiliğimi var acaba?

Komutları yapsa içim rahatlıcak şunu getir dediğim de falan ah bi getirse bana. halimi bir görseniz düşünmekten kafayı yemiş gibiyim umarım kreş işe yarar 😐
Merhaba size tavsiyem hemen kreşe yazmayın sakın daha zor günler beklicektir cocugu önce siz ve aile bireyleri fuull ilgi alaka komut gösterin bildirin sonra yönelin kreşe çocugunuz istismara maruz kalmasın çünkü kendini ifade edemiyor ötekileştirilecektir mutlaka ve sevilmediğini başından savdığınızı düşünecektir sizin yapacagınız en iyi yol cocugun nörolojik muayenesi emar eeg ve bol ilgi alaka oyun arkadasları ve gözetiminizde sosyal arkadas ve cevre tabi yine karar sizin empati kurarsanız en saglıklı yolu sececeginizden eminim Allah şifa versin tüm şifa bekleyenlere. Amin.

Ben ve oğlumda öyleyiz. Ama benim oğlumda komut almıyor,hayvanları gösteremiyor. Her gün parka götürüyorum, kapının önüne bahçeye. Kumdan şekiller yapıyoruz, hayvanları seviyoruz çocuklarla koşuyoruz, kitap okuyoruz. Çok sosyal ama hiç kelimesi yok anne baba bile. Kitaplarındaki hayvanları o soruyor artık ben havlıyorum miyavlıyorum filan oğlum bide tersini yapalım diyorum yok. Benim mutluluğum ayakkabılarını giydirirken ayağını kaldırması, kitap okuyor gibi yapması, köpek görünce haha demesi, alkış baybay bitti yapması, hadi gol deyince topa vurması bu kadar, ne yapabilirim daha bilmiyorum ama en azından anne baba demesini beni anlamasını çok isterdim
merhaba oğlunuz kaç aylık şimdi? konuşmasında gelişme var mı?

Doktor da normal diyorsa bence rahat olun. Alici dil becerileri ve ifade edici dil becerileri adinda iki kisimdan olusuyor konusma. Alici dil becerileri her zaman daha once gelisir. Yani bebek dediklerinizi anlar ama anladigini ifade edemez. Onemli olan alici dil becerilerinin gelisiyor olmasi su an. Ifade edici dil becerileri yani anladigini ifade etme, seslendirme bebeginizin bireysel farkliligi olarak daha gec gelisebilir. Hani derler ya konusmuyordu birden acildi diye. Muhtemelen sizinki de oyle olacak.
bebeğini ihmal eden anneye yazdıklarınıza %100 katılıyorum.7 yaş kızım ve 32 aylık oğlum var.ikisi de ekrana tv tablet vs hiç maruz kalmadı.kızımda sıkıntı yoktu ama oğlum konuşmuyor. yani her zaman da tv den olmuyor.hep çok hareketli bir bebekti. daha 18 aylıkken dil terapisti konuşur açılır dedi.hala konuşmuyor.çocuk psikiyatriye,çocuk gelişimciye götürdük.otizm yok dediler.Kendim eğitimciyim alıcı,ifade edici dil farkını da biliyiyorum.
ama hayat konuşmayınca o kadar zor ki. şuan ağlayarak yazıyorum ki çaresizim.dr lar anca erteliyor.kimsenin çözüm bulduğu da yok.
bezlenmek istemiyordu wc eğitimine başladık o bile çile.komut alıyor,anlıyor ama konuşma yok.
konuşmayınca da bisiklet,koşma,top dışında oyun oynayamıyoruz.Ben de hep ihmalden kaynaklı derdim ama kışın bile,sokağa çıkma yasaklarında bile parklardan eve gelmedi bu çocuk.
kendi çabalarımla dil terapisine başlayacağız. şu wc olayını bir halledelim de

bebeğini ihmal eden anneye yazdıklarınıza %100 katılıyorum.7 yaş kızım ve 32 aylık oğlum var.ikisi de ekrana tv tablet vs hiç maruz kalmadı.kızımda sıkıntı yoktu ama oğlum konuşmuyor. yani her zaman da tv den olmuyor.hep çok hareketli bir bebekti. daha 18 aylıkken dil terapisti konuşur açılır dedi.hala konuşmuyor.çocuk psikiyatriye,çocuk gelişimciye götürdük.otizm yok dediler.Kendim eğitimciyim alıcı,ifade edici dil farkını da biliyiyorum.
ama hayat konuşmayınca o kadar zor ki. şuan ağlayarak yazıyorum ki çaresizim.dr lar anca erteliyor.kimsenin çözüm bulduğu da yok.
bezlenmek istemiyordu wc eğitimine başladık o bile çile.komut alıyor,anlıyor ama konuşma yok.
konuşmayınca da bisiklet,koşma,top dışında oyun oynayamıyoruz.Ben de hep ihmalden kaynaklı derdim ama kışın bile,sokağa çıkma yasaklarında bile parklardan eve gelmedi bu çocuk.
kendi çabalarımla dil terapisine başlayacağız. şu wc olayını bir halledelim de
Tum kosullar uygun da cocuk konusmuyorsa ve tibbi herhangi bir sorunu yoksa bireysel farklilik diye dusunuruz. Ama hem cocuk konusmuyor hem tv surekli aciksa ekran maruziyetine odaklaniriz dogal olarak.

Oglunuz cok hareketli, hizli, merakli, bir seyle ilgilenirken baska hicbir seyi umursamayan bir cocuk olabilir mi? Egitimciymissiniz, gelisimin nobetlese devam etmesi ilkesini biliyorsunuzdur. Erkek cocuklar motor becerilere, mekanik ilgilerine oncelik verirken kiz cocuklari ikili iliskilere dolayisi ile konusmaya oncelik veriyor genelde. Erkek cocuklar gec konusur dedikleri de bundan. Sizde de oyle bir durum olabilir mi?

Tum kosullar uygun da cocuk konusmuyorsa ve tibbi herhangi bir sorunu yoksa bireysel farklilik diye dusunuruz. Ama hem cocuk konusmuyor hem tv surekli aciksa ekran maruziyetine odaklaniriz dogal olarak.

Oglunuz cok hareketli, hizli, merakli, bir seyle ilgilenirken baska hicbir seyi umursamayan bir cocuk olabilir mi? Egitimciymissiniz, gelisimin nobetlese devam etmesi ilkesini biliyorsunuzdur. Erkek cocuklar motor becerilere, mekanik ilgilerine oncelik verirken kiz cocuklari ikili iliskilere dolayisi ile konusmaya oncelik veriyor genelde. Erkek cocuklar gec konusur dedikleri de bundan. Sizde de oyle bir durum olabilir mi?
Evet zaten şimdiye kadar motor gelişimi önde bu nedenle dil gelişimi Geri kaldı diye yorumluyorduk. Fakat artık üç yaşına gelecek gecikme 3 4 aylık değil yaklaşık bir yıllık bir gecikme var.Bu durum gündelik hayatımızı sosyal ilişkilerimizi hep olumsuz etkiliyor maalesef

Evet zaten şimdiye kadar motor gelişimi önde bu nedenle dil gelişimi Geri kaldı diye yorumluyorduk. Fakat artık üç yaşına gelecek gecikme 3 4 aylık değil yaklaşık bir yıllık bir gecikme var.Bu durum gündelik hayatımızı sosyal ilişkilerimizi hep olumsuz etkiliyor maalesef
1 yillik gecikmeden kastiniz ne, hic mi kelimesi yok.

Yani 32 aylık gibi değil de 18-20 aylık gibi . 20 30 kelimesi falan var. Baba gel ,dede al dışında cümle yok
Zorluklarini tahmin edebiliyorum. Allah yardimciniz olsun. Bilirkisiler normal oldugunu soyluyor, siz de uzerinize duseni yapiyorsaniz kendinizi artik yipratmayin. Etrafta cok hikaye duyuyoruz hic konusmayip 4 yasinda birden konusmaya baslayan normal yetiskin olan aile buyuklerinin hikayelerini.

Zorluklarini tahmin edebiliyorum. Allah yardimciniz olsun. Bilirkisiler normal oldugunu soyluyor, siz de uzerinize duseni yapiyorsaniz kendinizi artik yipratmayin. Etrafta cok hikaye duyuyoruz hic konusmayip 4 yasinda birden konusmaya baslayan normal yetiskin olan aile buyuklerinin hikayelerini.
Amin . Çok teşekkür ederim. Evet öyle diyorlar ama insan yine de bazen güvenemiyor insan. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum

Merhaba bayanlar benimde kızım konusuyor ama zeka geriliği ve öğrenme güçlüğü var örnegin bir haftadır adın ne diyorum o da bana aynı soruyu soruyor kızım sen adını söyle diyorum atıyorum ezgi diye ezgi diyor ancak tekrar adın ne diye sorunca yine âdın ne diyor ama bu en basit örnek bişey öğretemiyorum baskasının adını sorumca genelde söyler ama kendi ve kardesinde yapamıyor ve dinlemiyor bizi hep kafasının dikine bana yol gösterecek olan var mı bu konuda netten baktıgımdada zeka geriliği tedavisi yok diyor

Tv otizm yapmaz ama yatkınlık varsa bunu ortaya çıkarıyor.kimse gelip gitmeyecek alıp çocuğu parka götüreceksiniz hergün insan yüzü görecek.olan olmuş artık bundan sonra doktorun dediklerini yaparsanız inşallah düzelecektir benim kuzenimde otizn var en önemli belirtilerden biri çocuğun mesela kedi gördüğünde size göstermeye çalışmaması bu tarz size eliyle işaret etme davranışı var mı?

Merhaba iyi günler. Lütfen bana yardımcı olun bir akıl verin bunalımda gibiyim düşünmekten bebeğim 20 aylık tvye çok maruz kaldı ve hiçkimseyi gördüğü yok yaşadığımız yerde kimsemiz yok çocuk o yüzden benden babasından baska kimseyi görmedi yabani gibi en son kontrollerde doktor sosyal temas eksikliği olmuş dedi kreşe yazdırın bi duraksaması olmuş dedi 2 ayda düzeleceğini düşünüyorum dedi bi ara otizmden çok korktum ama göz temasi var ismine bakıyor dokunmaya sarılmaya falan kızmıyor kreş öğretmenide bunlar var olmadıgını düşünüyorum dedi sadece alıyor verme pek yok şunu getir desem getirmiyor öğretmeni zamanla öğrenicek merak etmeyin dedi ama sizlerde böyle şeyler varmı yardımcı olabilir misiniz çok huzursuzum 😐
TV zaten başlı başına uyaran eksikliğinin en temel sebebi. Hayatınızdan çıkarın sadece TV değil hiç bir ekrana maruz kalmasın ve sürekli konuşun o konusmasa bile siz anlatın ona ama asla hızlı değil tane tane yavaş ve anlaşılır olsun. Bol bol oyunlar oynayın. Topu al ver , at tut gibi tekerlemeler söyleyip dikkatini çekin

Merhaba bayanlar benimde kızım konusuyor ama zeka geriliği ve öğrenme güçlüğü var örnegin bir haftadır adın ne diyorum o da bana aynı soruyu soruyor kızım sen adını söyle diyorum atıyorum ezgi diye ezgi diyor ancak tekrar adın ne diye sorunca yine âdın ne diyor ama bu en basit örnek bişey öğretemiyorum baskasının adını sorumca genelde söyler ama kendi ve kardesinde yapamıyor ve dinlemiyor bizi hep kafasının dikine bana yol gösterecek olan var mı bu konuda netten baktıgımdada zeka geriliği tedavisi yok diyor
Kızınız kaç yasinda

Benim oğlum da 14 aylık malesef ben de sizin gibi oğlumla evde yalnızdım ama benim oğlum kolikti ve dışarı çıktığımızda sürekli ağlardı bir türlü alıştıramadım bebek arabasına koyup gezmeye çıkarmak isterdim daha sokağın başına gelmeden ağlamaktan mosmor olurdu inat ettim olması için çok çabaladım ama doktor ağlamaktan fıtık olabilir dedi korkumdan eve kapandım. Haftada 1 yine de şansımı denedim ama olmadı olmadı... Sonra 6. Aydan itibaren çocuk şarkılarına ilgi duymaya başladı ne yalan söyleyeyim ben de evi toparlıyorum yemek yapabiliyorum diye seviniyordum sonra baktım olmuyor anneme babama kendini sevdirmiyor kendi evimizden baska bir yere gittiğimizde ağlamaktan mosmor oluyor her gün 2 saat anneme gitmeye başladım bebek arabasında yine durmuyordu ama kucaklayip götürüyordum yine de. Anneme annemlerin evine 2 ay sonunda alıştı, çocuk şarkıları yine de gırla devam ediyordu tabi. Eşim ağladıkça kucagina alip telefondan izletiyordu sırf sussun diye oğlum şu an 14 aylık yürüyor 1-2 kelime söylüyor ama asla komutlara yanıt vermiyordu ismine bakmıyordu. Yanlış anlamayın onunla sürekli konuşurum yemeğini hazırlarım giderim odanın öbür ucuna hadi gel mama yiyelim derim eğer canı istiyosa gelir canı istemiyosa gelmez gel altını değiştirelim derim yarim saat seslendiğim oldu oğlum gel oğlum hadi gel diye asla gelmedi ve yaptığımızın yanlış olduğunu fark ettik eşimle oturup konustuk ve telefonu oğlumla aynı odada tutmamaya karar verdik çünkü bağımlı oldu. Telefonu elimizde gördüğü an koşarak gelip kucagimiza oturuyor ve açmamız için bekliyor açmazsak bağırıp aglamaya başlıyor. 2 hafta önce telefonu tamamen kestik ağlarsa oturup sariliyorum susana kadar 10 dk 15 dk yarım saat siniri geçene kadar kucağımda tutuyorum sonra sakinleşip kalkıyor ben gelişme olduğunu düşünüyorum inşallah yol yakınken kurtarabiliriz gerçekten yaptığımız çok yanlışmış siz de vazgeçin bence

Back
X