Küçücük çocuğu neden o kadar TV'ye maruz biraktiniz ki? Bir de Allah bilir ne izliyor. TV'ye bakmasa bile çocuk sagir değil ya geri plandaki şeyleri duyup bilincaltina atmasin. O sırada açık olan haberde yangında ailesini kaybeden çocuğu mu gosterdiler, izlediğiniz dizide birbirini vuran kıran,aldatan,trip atan insanlari mi gördü,her dizisi fazla fazla olan adam/çocuk kaçırma sahnesine mi denk geldi, çizgi film diye geçen saçma sapan ,içinde şiddetten cinsellige, cinsiyetcilige her şey olan şeyleri mi izledi...
Bana çok ilginç geliyor beyni sünger gibi, her duyduğunu emen çocukları TV karsisina bırakıp giden ebeveynler. Bir tabir var ya, "çocuğun terbiyesini artık TV veriyor" diye,kesinlikle katılıyorum. Çocuk ailesinin değil TVnin değer yargilariyla büyüyor.
Benim 5 yaşına girecek yeğenim var,TV izlemedigi gibi aldığımız kitabı ona okumadan önce kontrol ediyoruz, evde tek başına gibi şiddet,hırsızlık gibi şeyler içeren kitapları yaşına uygun mu diye münazara edip veriyoruz.
Bu ne rahatlık,cidden Ilgınc geliyor.
Yakın arkadaşımın çocuğunda da aynı belirtiler var. Üstelik yaşı 3 olmak üzere ama konuşamıyor. Bu sebeple son 6 aydır iki uzmana gitti. Uyaran eksikliği dediler.
İkisi de kesinlikle TV'yi kapatın, asla telefon vermeyin. Çocugu da kreşe verin,sosyallessin. Düzelmezse konuşma terapisi alır dediler. Arkadaşım da artık TV izletmedigini iddia ediyor ama kaç defa tanık oldum, eve gelir gelmez,daha çocuk talep etmeden TV açıyor, dışarıya yemeğe gittiysek aslında mutlu ve yemeğini yiyen çocuğa 'o yemez telefonsuz' diye video açıyor. Doktorun dediklerini hatirlatinca de üzülüyor...
Size de bana onu hatırlattiniz.
Tvyi kesemedim - normal tv açık o an ne varsa pek bakmıyor öyle de çok cizgi filme bakar gibi bakmıyor böylelikle tamamen kapatıcam
tvyi kesin demişler, TVden YouTube izlemeyi kesmissiniz. siz TV izlerken çocuğun arkasını dönmesini saglamissiniz.
Sizce bu TVyi kesmek mi???
sadece kreş ve benim misliyle desteğimle düzelir mi onu merak ediyorum geç kalmış olmak istemiyorum nolur anlayın beni
Siz hele
misliyle destek verin, TV'i telefonu hayatından çıkartın, neden duzelmesin ki? Fiziksel hastlaliği olan insanlar yeterli rehabilitasyon aldıktan sonra normale dönüyorlar. İlgiyle, gerekinin yapılmasıyla duzelmeyecek çok az sorun var. Tabii ki çocuk da zamanla problemlerinden kurtulacaktir. Zaten çok daha kötü bir durumda olsaydı doktor neden söylemesin ki, hem durumunu açıklar, hem de terapi almanızı isterdi. Demek ki TVi kapatıp kreşe göndermeyi, çocukla çok konuşup ilgilenmeyi şu aşamada yeterli görmüş. Üstelik 'iki aya düzelir' demis. Bu güzel bir sey. Endişe edip de stres olup , sonra stresi çocuğa yansıtıp onu da germeye hiç gerek yok.
Ne güzel kreşe baslamis, ve evde tvi komple kaldırın. İzlemek isteyen başka odada telefondan izlesin.evladi için birkaç sene bu fedakarlığı yapmak bence hiç zor değil.ki zaten TV'yi kısa süre birakirsaniz daha da asla aramiyorsunuz. Öyle saçma bir kutu. Ben 2010da öğrenci evimde TV yok diye izlemeyi bıraktım , 3 sene televizyonsuzdum. Şimdi sesine,reklamlara tahammül edemiyorum. Bir şey izleyeceksem kendi sectigim şeyleri telefondan izliyorum.
* fehrenheit 451