- 15 Ocak 2017
- 40
- 8
- Konu Sahibi Tugce__mrt
Merhaba hanımlar ogluö 32 aylık cok yaramaz ve konusmuyo sadece kelıme soyluyo bızı tanıyo komut alıyo ıstedıgını beden dılı ıle ıfade edıyo her dedıgımızı yapıyo elındekını kıme ver dersek ona verıyo oglum ben annem ve teyzelerı ıle yasıyoruz babamızla arada gorusuyoruz cok bılınclı hareketlerı cocuklu ortamda buyumedı oturdugumuz yer de cocuklarla oynuyacagı alan yok parka gıdıyo ama sınırlı park var ve cocuk olmuyo cogu zaman buna ragmen cocuk gordugu zaman hemen elını uzatır onlarka oynamak ıster kendı yasıtları dıkkatını çeker elındekını verır bazı cocuklar yanına yaklasmayınca uzulur sureklı konusurken agzımıza bakar konusma seklımızı takıp eder konusmama nedenıyle cocuk psıkıyatrıstıne gıttık ılk goturdugumuz doktor otızm degıl ama hıperaktıf dedı anlattıklarımızdan muayenedekı gozlemlerınden cok zekı bı cocuk krese yollayın onunla bol bol konusun dedı al dıyo mesela sız ver deyın dedı 3 ay gıttık daha sonra baska bı doktor daha gorsun dedık ordakı doktorun dedıgını yaptı ama yabancıladı bıraz ılk basta cekındı daha sonra topu ver dedı verdl anneye ver dedı bana verdı kapıyı kapa dedı kapadı ordakı oyıncaklarla oynadı ısmıne her seslendıgınde baktı zıplıyo dedı sureklı zıplamadıgını soyledık konusma cabası yok dedı anne demıyo dedı hepsını dıyo normalde burda demıyo benle ıletısım kurmuyo dedı gelısım testıne yolladı butun herseyı normal sadece dılı olarak 20 aylık cıktı 12 aylıkken sıraladıgını tam olarak 17.5 aylık yürüdüğünü soyledım gec yurumus dedı ve atıpık otızm dedı ozel egıtme yolladı baska doktora daha goturdum yardımcı docent cocuk psıkıyatrıstıne cok uzun muayene ettı ve otızm degıl cocuklu ortama gırıcek uzun sure cocuklu ortamda olucak ve krese gıdıcek dedi anlattıklarıma gore oglumda otızm olabılır mı