- 8 Mayıs 2015
- 10.506
- En iyi cevaplar
- 1
- 16.873
- 298
Yok alakasi yok. Neden öyle olsun.Ne saçmalıyorsunuz Allah aşkına ya bir tek siz bilgili annesiniz zaten buraya post açtım diye cahil anne oldum, pankek yedirdim diye duyarsız bişey bilmeyen anne oldum apar topar hastaneye gitmedim diye ilgisiz anne oldum.. Gayet normal bir şekilde post açtım çocuğumun yediği pankek işe benim cahil olduğumu nasıl bağdaştırdınız siz bilgili anne olun ben bilgisizim.
Anaokulunda plastik oyuncak vurdu arkadaşı diye götürülmez. O konuya ithafen yazdımNeden hastanaye götürülmuyor olsun ki, eğer sert düşme olduysa götürülür. Doktorda muayene sonucu karar verir tomografiye. Şiddetine göre insanlar götürür.
Anladım .Anaokulunda plastik oyuncak vurdu arkadaşı diye götürülmez. O konuya ithafen yazdım
Virusde antibiyotik verilen tek ulke TurkiyeGecenlerde 7 yasindaki oglum oksuruk burun akintisi halsizlik semptomlari gosterdi.
Doktor soguk alginligi icin ilac, burun spreyi ve bogaz spreyi verdi ama yaninda ek olarak antibiyotik yazdi ve ekledi (ates cok yukselmeden sakin antibiyotige baslama!)
Ates yukselmedi. Verdigi ilaclar yetti. Antibiyotik hala duruyor agzini acmadim.
Öyle saçmalıkmi olur bu ilaçlar öyle masum değil misal dolve bazı çocuklarda mide kanamasına sebep oluyor bazı çocuklara vermeyiz yasak ...benim çocuğum 6 yaşında bir kere bile vermedim ne hakla verebilir benim çocuğuma ya çok sinirlendimHalsiz ve başını sürek sıraya koyuyor dedi hoca bir problem olur mu ilaç vermekte önlem amaçlı verdim dedi
Düşmüş olabilir uyanık tutun. Kafa travması olabilir. Çok geçmiş olsun.Kızlar merhaba oğlum iki gündür halsiz dün kreşten geldi hemen uyudu uyandı iyiydi bugün tekrar okula gitti okulda uyumayan çocuk 1 saatten fazla uyumuş öğretmen calpol vermiş şimdi eve geldi gözleri gidiyor adını söylüyorum halsiz her dakka uyumaya meyilli duş aldırdım ilaç verdim uyudu normalde çok aktif ateşi yok şuan babası gelince hastaneye gidicez ama korkuyorum sizin başınızada geldimi hiç solgun gibi birde İnternete yazdım bir sürü hastalık çıkıyor elim ayağıma dolandı şuan uyuyor yıkadım çok korkuyorum.. Hastaneye götürücem lütfen kırıcı şeyler yazmayın
Virusde antibiyotik verilen tek ulke Turkiye
Antibiyotik bakteri olursa verilir.
Yani biz burda boyle yasadik,
Yanlis anlamayin ozellikle siz oldugunuz icin yazmiyorum genel anlamda
Bende önceden dönüşümlü veriyordum ama son araştırmalar da dönüşümlü ağrı kesici kullanmanın toxit etki gösterdiği gözlemlenmiş. Verilmemesi konusunda doktor tavsiyeleri okudum. Ama bazı doktorlar hala öneriyorAteş düşürücü verirken bile dönüşümlü veriyorum ki çocuğun bünyesi o ilaca karşı dirençli olmasın diye. Millet çocuk uyusun diye calpol veriyor. Bu ne rahatlık
Ne saçmalıyorsunuz Allah aşkına ya bir tek siz bilgili annesiniz zaten buraya post açtım diye cahil anne oldum, pankek yedirdim diye duyarsız bişey bilmeyen anne oldum apar topar hastaneye gitmedim diye ilgisiz anne oldum.. Gayet normal bir şekilde post açtım çocuğumun yediği pankek işe benim cahil olduğumu nasıl bağdaştırdınız siz bilgili anne olun ben bilgisizim.
Olabilir. Ben kendim çocukken içmeye başladığımda aynen hasta gibi olmuştum anlattığınız gibi birkaç gün. Biz hemen anladık ondan olduğunu.Balık yağını Kesince geçti. Bünyem zayıftı o yüzden ağır gelirdi bana öyle vitamin türü ilaçlar falan da hep dokunurdu.Möllers balık yağı veriyorum onun yan etkisi olur mu cnm acaba
Offf her kafadan bir ses çıkıyorBende önceden dönüşümlü veriyordum ama son araştırmalar da dönüşümlü ağrı kesici kullanmanın toxit etki gösterdiği gözlemlenmiş. Verilmemesi konusunda doktor tavsiyeleri okudum. Ama bazı doktorlar hala öneriyor
Öğretmeni calpol vermiş evet bende normalde hastaneye götürdüğüöfe hep calpol ve dolven dönüşümlü verin halsizlik ateş ağrı durumda derdi açıkçası bu zamana kadar bu ilaçlar ile ilgili sorun yaşamadım eve gelince calpol değil dolven verdim çünkü hafif üşüme hali vardı iç ateşten korktum ve corona olma ihtimali herşey geldi aklıma panik yaptım hemen ilacı verim babası gelince hemen çıkarız diye düşündüm çok şükür iyi şuan..Pankek ile cahil olmadiniz. Ortada fazla bisey yokken calpol vermek ile evet bilgisiz oldunuz. Cocuk hasta ise vitaminli birsey verme peşinde olmaliydiniz evet. Çocuk biraz fazla uyudu diye hemen ağir hasta muamelesi görmekte doğru değil.
Eğer bilmiyorsaniz, şimdi ögrenin. Ateş yoksa, büyük bir ağri yoksa, calpol verilmez.
Bu noktada çocuk en fazla hasta olmak üzeridir, soğuk alginliği vardir yada keyfi o şekilde istemiştir, derin uyuyamamiştir ve uykusu geliyordur.
Bu tepkiler üst üste calpol verdiğiniz için geliyor. Hastaneye gidecek kadar paniklenmenizden geliyor. Hiçbirini yapmamiş olsaydiniz ve sadece "kizla oglum son günlerde daha çok uyuyor acaba neden" diye konu açsaydiniz çok daha sağlikli yorumlar gelirdi. Kimsede acil hastaneyi önermezdi. Sadece doktora gidilmesi ve en fazla kan tahlili önerilirdi vitamin seviyesi için.
Teyzem diş hekimi, diş çıkarırken çocuk da aşırı bir rahatsızlık yoksa bu konuda ağrıkesiciyi önermiyor. Vücudun bu ağrıya bağışıklık kazanması gerektiğini, vücudun ağrılara karşı olan direncini yükseleceğini söylüyor.Kiz bu calpol ne etti size gardaslar .... Ya benim minnak dış geliyor çok huysuz yere göğe sigamiyor dün az bisiy verdim atessizken sonuçta ateş düşürücü AĞRI KESİCİ değil mi?
Acilde boğazdan örnek alıp viral mi bakteriyel mi diye hiç bakılmadı bize. Mesela benim kızım 12 ayda 12 kez hasta oldu. Hiçbirinde gitmedim çünkü 3 gün calpol, dolven sonrası geçti. Hepsi viraldi.Ben ateşli çocuğu evde ateş düşürücü verip beklemem. Doktora götürür ateşin neden çıktığını öğrenirim ona göre gerekli olan neyse onu yaparım. Doktorlar ateşten ziyade halsizliği uykuya yatkınlığı önemser. Çocuğumu defalarca acile götürdüm karşılaştığım hiçbir doktor gerçekten gerekli değilse antibiyotik vermedi.
İyi olmasına sevindim. Siz ilk mesajda biliyordunuz anormal şeyler yazılacağını. Kafanıza takmayınÖğretmeni calpol vermiş evet bende normalde hastaneye götürdüğüöfe hep calpol ve dolven dönüşümlü verin halsizlik ateş ağrı durumda derdi açıkçası bu zamana kadar bu ilaçlar ile ilgili sorun yaşamadım eve gelince calpol değil dolven verdim çünkü hafif üşüme hali vardı iç ateşten korktum ve corona olma ihtimali herşey geldi aklıma panik yaptım hemen ilacı verim babası gelince hemen çıkarız diye düşündüm çok şükür iyi şuan..
Ota püsrüğe ateş düşürücü vermek doğru gelmiyor banaKiz bu calpol ne etti size gardaslar .... Ya benim minnak dış geliyor çok huysuz yere göğe sigamiyor dün az bisiy verdim atessizken sonuçta ateş düşürücü AĞRI KESİCİ değil mi?
Dolven ibuprofen grubu, korona şüphesin de önermiyorlar bu grup ilaçları aklınız da bulunsunÖğretmeni calpol vermiş evet bende normalde hastaneye götürdüğüöfe hep calpol ve dolven dönüşümlü verin halsizlik ateş ağrı durumda derdi açıkçası bu zamana kadar bu ilaçlar ile ilgili sorun yaşamadım eve gelince calpol değil dolven verdim çünkü hafif üşüme hali vardı iç ateşten korktum ve corona olma ihtimali herşey geldi aklıma panik yaptım hemen ilacı verim babası gelince hemen çıkarız diye düşündüm çok şükür iyi şuan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?