Çocuk Hastalıkları Çocuğuma ne oldu..

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bizim doktor 38.5tan sonra ver diyordu. Sadece burda okudum 37'de verenleri. Yahu 37 normal vücüd isisi zaten! Tüm konuyu okumadim ama uyku bir belirti bile değilki üstelik. Desen bilinci kapaliyor felan.
39 civari vermek lazim. Inatci dusmeyen ateste acile gitmek lazim cunku cocuk yorulur.
Beden bitap duser. Ama 37 de 38 de hatta hic ates yokken ilac vermek zararlidir sizin de dediginiz gibi.
Ates 39 a gelene dek sivi kompresi ile ve bol su icirerek kendiliginden dusmesi saglanmasi lazim.
2 cocuk büyüttüm birisi boyuma geldi ve ikisini de boyle buyuttum.

Kullaniyorum elbette ama 38.7 de.
Oyle zart diyince ates dusurucu zirt diyince ilac verirsen cocugun savunma mekanizmasi coker ve ilaclara duyarsiz hale gelir vucudu cunku tum ilaclara bagisik olmustur. Artik acil mudahale harici hicbirsey ise yaramaz hale gelir.
Ateş 38 ise parasetamol, 39 ise ibuprofen başlanır. Çocuklarda ateş yükselmesi yetişkinlerden daha tehlikeli. Damarları incecik olduğu için. İnsan kanı 41 derecede pıhtılaşır

Ateş 38 ise parasetamol, 39 ise ibuprofen başlanır. Çocuklarda ateş yükselmesi yetişkinlerden daha tehlikeli. Damarları incecik olduğu için. İnsan kanı 41 derecede pıhtılaşır
Benim oglumun havale gecmisi var, ona ragmen de 38,5’in altinda ilac vermeye luzum gormuyor. Neden? Cunku ates de vucudun bir savunma mekanizmasi, vucut atesi yukselterek savasmayi ogreniyor vs vs

Kendimden ornek vereyim.
Kizimda cahildim. Erken yasta anne olanlardandim.
Tıksırsa ilac, mızırdansa ilac verirdim. Artik ilaclar da care etmiyor sanki hic ilac vermemis gibi oluyordu cunku bunye bagisik olmus antibiyotiklere agri kesicilere... meyve suyu misali geliyordu. acilden ve serumdan musahadeden baska birsey ise yaramiyordu cok cektim..
Ve arastirdim. Once bunyesinin ilaclardan arinmasini sagladim. Ates 39 olmadikca ates dusurucu vermedim. Hapsurdu oksurdu diye hemen doktora kosup antibiyotik almadim. En son care gittik hep Ama o en son care de yasanmadi. Ne oldu biliyor musunuz? Zamanla bagisikligi guclendi. Dogal takviyeler ile. Herkes boyle yapsin demiyorum isteyen istedigini uygular cocugunda hayat onun, cocuk onun ama gereksiz kullanilan ilaclar dogal metabolizmasini mahvediyor insanın. Hele bir de cocugu dusunun ufacik.
Gereksiz yere kullanilan her ilac zehirdir.

Bunu ilk defa sizden duyuyorum.
Ben uyguladigim yontemimi doktoruma da anlatmistim , onaylamisti.
38 de ilac verilmez. En oluru 38.5 veya 38.7
Ates vucudun savumasidir. Erken verilen ilac savunmayi etkisiz kilar , zamanla vucut kendini savunamaz hale gelir .

39 civari vermek lazim. Inatci dusmeyen ateste acile gitmek lazim cunku cocuk yorulur.
Beden bitap duser. Ama 37 de 38 de hatta hic ates yokken ilac vermek zararlidir sizin de dediginiz gibi.
Ates 39 a gelene dek sivi kompresi ile ve bol su icirerek kendiliginden dusmesi saglanmasi lazim.
2 cocuk büyüttüm birisi boyuma geldi ve ikisini de boyle buyuttum.

Aynen! Doktor şeyde dedi "en önemlisi halsizlik, yani keyfi yerindeyse hemen ağri kesici vermeyin" tarzi konuşmuştu.

Bu konuda aklim almiyor. Sirf cocuk yorgun diye ağri kesici verildi. Konu sahibi sonradan konuyu çevirmeye çalişti, tepkileri görünce. Bana biraz bilgisiz bir anne ve paşa oğlu gibi geldi. Güya cocuk hasta, boş kalori olan pankek veriliyor. Demek iştahi yerinde. Üstüne halen gereksiz ilaç veriliyor, sirf çocuk biraz fazla uyudu diye.

Ve doktordan randevu almaktansa acile gidecekler, boş yere işgal edecekler. Septom ne? Uyku. Yani gerçekten konu sahibi bişey demeyin diyor da, uykuyu googledan araştirmanin yerine keşke calpolu araştirsaydi.

Çocuklarda malum ateş düşürücülerin dönüşümlü verilme sebebi hep aynı organı yormamak. Biri karaciğerde, diğeri böbrekte çözünüyor. Direnç gelişmesin diye değil yani.

Halsiz ya da ateşli diye çocuk hastaneye götürülmez. Üç gün dönüşümlü ilaçlar kullanıldıktan sonra ateş hâlâ düşmüyorsa götürülür. Hele ki acile götürürseniz kesinlikle antibiyotik yazıyorlar. Viral enfeksiyona boşuna antibiyotik kullanmış olursunuz
Her gün yeni bir bilgi ✌️
Evet benim oğlum da ateşlenince eğer düşmezse götürüyorum çocuğu tanıyorum artık. Antibiyotik almadan geçirdiği hastalıkşar oldu şükür

Evet benim oğlum da ateşlenince eğer düşmezse götürüyorum çocuğu tanıyorum artık. Antibiyotik almadan geçirdiği hastalıkşar oldu şükür
Gecenlerde 7 yasindaki oglum oksuruk burun akintisi halsizlik semptomlari gosterdi.
Doktor soguk alginligi icin ilac, burun spreyi ve bogaz spreyi verdi ama yaninda ek olarak antibiyotik yazdi ve ekledi (ates cok yukselmeden sakin antibiyotige baslama!)
Ates yukselmedi. Verdigi ilaclar yetti. Antibiyotik hala duruyor agzini acmadim.

Tam uyusun diye vermişler belli ki 👀
Bariz zaten.
Uyutmus bir de ustune!
Velev ki cocugun kafasina oyuncak vs carpti diger arkadasi? Allah korusun Kafa tramvasi yasiyor diyelim, cocuk uyutulur mu? Ara anneyi gelsin alsin cocugu hemen, ne nunasebet ilac vermek?
Iyi de annede ayni seyi yapmis. Okulu cokta kinamamak lazim..boyle saca boyle tarak.

Çocuğum hasta
Çocuğum para yuttu
Oğlum ağrıdan ağlıyor vb konularda hep denir ki doktora götürün acil.
Gelen cevap: Eşimi bekliyorum işten gelecek olur. Fiks. Hiç şaşmaz
Biz deriz ki taksiye bin, dolmuşa bin
Asla şaşmayan cevap: Oturduğumuz yerden taksi otobüs geçmiyor
Halbuki kucağına alıp yola fırlasa herkes yardımcı olur çocuğu görünce
Ama çocuğu hasta olan konu sahipleri hep ulaşım aracının olmadığı yerde yaşar

Çocuk uykuya meyilli, hırladığını söylüyor, belirtileri bastırmak için calpol veriyor ama doktora götürmüyor.

Ben cidden anlamıyorum ya. Gerçekten anlamıyorum.

Eminim hastane çok uzaktır
Bu tarz konuları ben de anlayamıyorum.
Yani biz burda aman canım çocuk nolcak desek hastaneye götürmeyecekler demek ki.
Ne olduğunu kim bilebilir ki doktordan başka?
Belki çok basit bir şey belki de gerçekten ciddi biz ne yapabiliriz ki burdan.

Saatlerdir eşim gelecek deniyor ama yok.
Arada bir hastalanıyor normal diye düşünüp ondan ihmal ediyorlarsa e o zaman konu da açmasınlar.

Aynen! Doktor şeyde dedi "en önemlisi halsizlik, yani keyfi yerindeyse hemen ağri kesici vermeyin" tarzi konuşmuştu.

Bu konuda aklim almiyor. Sirf cocuk yorgun diye ağri kesici verildi. Konu sahibi sonradan konuyu çevirmeye çalişti, tepkileri görünce. Bana biraz bilgisiz bir anne ve paşa oğlu gibi geldi. Güya cocuk hasta, boş kalori olan pankek veriliyor. Demek iştahi yerinde. Üstüne halen gereksiz ilaç veriliyor, sirf çocuk biraz fazla uyudu diye.

Ve doktordan randevu almaktansa acile gidecekler, boş yere işgal edecekler. Septom ne? Uyku. Yani gerçekten konu sahibi bişey demeyin diyor da, uykuyu googledan araştirmanin yerine keşke calpolu araştirsaydi.
Ne saçmalıyorsunuz Allah aşkına ya bir tek siz bilgili annesiniz zaten buraya post açtım diye cahil anne oldum, pankek yedirdim diye duyarsız bişey bilmeyen anne oldum apar topar hastaneye gitmedim diye ilgisiz anne oldum.. Gayet normal bir şekilde post açtım çocuğumun yediği pankek işe benim cahil olduğumu nasıl bağdaştırdınız siz bilgili anne olun ben bilgisizim.

Çocuk kafasına darbe almış olsa bile -ki böyle bir durum yok- hastaneye götürülmez. Doktor bunun için çocuğa tomografi çekip radyasyon vermez. Bilinç kaybı ve kusma olursa ancak çekerler
Çocuk kafasına darbe alınca neden doktora götürülmüyor? Doktorun birşey anlaması için illa tomografi çekmesi gerekmiyor. Nörolojik muayene denen birşey var.
Benim babam beyin travması geçirdi, ne midesi bulandı ne kustu, doktor tomografiyi nörolojik muayene sonrası her ihtimale karşı çektirdi.
Kafaya darbe alan çocuğu doktora götürmeyip evde çiğnenmiş ekmek et filan mı koyacaz

Çocuklarda malum ateş düşürücülerin dönüşümlü verilme sebebi hep aynı organı yormamak. Biri karaciğerde, diğeri böbrekte çözünüyor. Direnç gelişmesin diye değil yani.

Halsiz ya da ateşli diye çocuk hastaneye götürülmez. Üç gün dönüşümlü ilaçlar kullanıldıktan sonra ateş hâlâ düşmüyorsa götürülür. Hele ki acile götürürseniz kesinlikle antibiyotik yazıyorlar. Viral enfeksiyona boşuna antibiyotik kullanmış olursunuz
Ben ateşli çocuğu evde ateş düşürücü verip beklemem. Doktora götürür ateşin neden çıktığını öğrenirim ona göre gerekli olan neyse onu yaparım. Doktorlar ateşten ziyade halsizliği uykuya yatkınlığı önemser. Çocuğumu defalarca acile götürdüm karşılaştığım hiçbir doktor gerçekten gerekli değilse antibiyotik vermedi.

Şu an 100 civari aktif virüs var. Calpol ve dolveni üç gün dönüşümlü verince virüs olduğu anlaşılıyor. Genellikle ateş sonrasında düşüyor. Kızım 12 ayda 12 kez virüs kaptı. Ben de böylece öğrendim.

Bir kez acile gittik, doktor viral dedi. Şu ilaçları kullanın dedi. Eczaneye bir gittik. Antibiyotik yazmış 🤦‍♀️ Acile girip antibiyotiksiz çıktığımız olmadı

Çocuk kafasına darbe almış olsa bile -ki böyle bir durum yok- hastaneye götürülmez. Doktor bunun için çocuğa tomografi çekip radyasyon vermez. Bilinç kaybı ve kusma olursa ancak çekerler
Neden hastanaye götürülmuyor olsun ki, eğer sert düşme olduysa götürülür. Doktorda muayene sonucu karar verir tomografiye. Şiddetine göre insanlar götürür.

Kızlar merhaba oğlum iki gündür halsiz dün kreşten geldi hemen uyudu uyandı iyiydi bugün tekrar okula gitti okulda uyumayan çocuk 1 saatten fazla uyumuş öğretmen calpol vermiş şimdi eve geldi gözleri gidiyor adını söylüyorum halsiz her dakka uyumaya meyilli duş aldırdım ilaç verdim uyudu normalde çok aktif ateşi yok şuan babası gelince hastaneye gidicez ama korkuyorum sizin başınızada geldimi hiç solgun gibi birde İnternete yazdım bir sürü hastalık çıkıyor elim ayağıma dolandı şuan uyuyor yıkadım çok korkuyorum.. Hastaneye götürücem lütfen kırıcı şeyler yazmayın
Geçmiş olsun. Uyku düzeninde sorun filan yoksa hiç beklemeyin götürün Allah korusun inşallah kötü bir şey yoktur.

Kiz bu calpol ne etti size gardaslar .... Ya benim minnak dış geliyor çok huysuz yere göğe sigamiyor dün az bisiy verdim atessizken sonuçta ateş düşürücü AĞRI KESİCİ değil mi?

Back