- Konu Sahibi yoruldumya
-
Ah bide anne degilmişBir de bu var demi anne olmayan anlayamaz modu
Bende bu yüzden kızıyorum kendine çocuk bu çocukluğunu yapıyor ben neden böyleyim diye başlarda böyle değildim yani iki yıl ücretsiz izindeydim bir şekilde idare ediyordum bunyıl mecburen işe geri döndüm ve evde gem ders anlat hem çocuk bak beni yıprattı gerçektenBen hareketli olmayan bebek görmedim. Benim oğlum uyumludur ama aşırı hareketlidir ki bu çok normal. Doğaları böyle. Meraklılar, keşfe ve gözleme dayalı hareket ediyorlar, yani bu yaş gruplarının hepsi böyle. O yüzden ne kendinizi ne de çocuğunuzu farklılaştırmayın. Bu psikolojik olarak çok önemli.
Ben de 2 yıldır tek bakıyorum oğluma. Ben bunun kötü bir şey olduğunu hiç düşünmüyorum. Benim kurallarım, benim çocuğum. Zor mu zor ama bence bu da negatif bir durum değil. Bunu da sürekli düşünerek kendinizi doldurmayın.
Oğlum tuvalet eğitimine hazır gibi geliyor ama yazı bekliyorum. Çünkü işiyor etrafa bezi çıkardığımda. Yazın kıyafet yıkama, halı temizleme işi olmayacağından yaza erteledim. Çocuklarla ilgili bir şey yapacağınız zaman kendi psikolojik yeterliliğinizi de muhakkak tartın.
Oğlum emiyor mesela, artık bırakma vakti geliyor ama ben hazır hissetmiyorum daha. O yüzden erteliyorum. Çünkü gergin oluyorum öyle olduğunda.
Anlattığınız herşey normal ama çocuğunuzu görmek bile istememeniz bence normal değil. Çünkü bunu hissettirmemenize imkan yok.
Her zaman kendinize şunu hatırlatın; yorulmamın sebebi çocuğum değil yetişkin problemlerim. Onun yaptığı herşey çok ama çok normal. Ben en azından bunu sık sık hatırlatıyorum kendime.
Çocuğunuz olduğunda bu yazdıklarınızı tekrar okursunuz umarım. Çocuk yokken hepimiz şunu yapmicam, kızmıcam, etkinlik yapıcam gibi birsürü şey planlıyoruz. Ama gerçekler öyle olmuyor maalesef. Bi yandan çocuk, Bi yandan diğer sorumluluklar insana ağır gelebiliyor,yetersiz hissettirebiliyor,yorabiliyor. Bu kimseyi kötü anne yapmaz. Çocugunu sevmediğini göstermez. İlgisiz olduğunu göstermez.Maalesef hadi çocuk yapalım aradan çıksın diye yapılan çocuklar böyle oluyor. Hareketli olmasının sebebi yeterli ilgi ve oyunun verilmemesi ilgiden kastım da çizgi film tablet değil maalesef
Hanımefendi sizin söylediğinizi söylemişim bende zaten enerjisini atamadığından bahsediyorum ne demek böyleleri her yerde falan iyi misinizBu nasıl bir uslup nasil bu kadar kolay yaziyorsunuz bunlari ? Bir anne dert yanmiş ve belli ki yorgun.. belli ki bunalmis.. cocugunuz var mi? Hic bunaldiginiz olmadi mi bir dert yanmadiniz mi eşe dosta? Sıcak kahve icmeyi ozlediginiz bir an bile olmadi mi? Çok kabasınız çok...
Koni sahibi merhaba, bu tür yorumlar seni kırnasın lütfen her yerde var böyleleri..
Üzülme bez birakmaya demekki cocugunuz hazir degil gercekteb hazir oldugunda 3 gündw halloluyor.
Her cocuk kendi cizgisinde ilerler arkadan ittirmeye gerej yok demisti bi cocuk doktoru.
Gercekten oyle. Sonucunda böyle yipraniyoruz maalesef.
Bu arada havalar iyi gidiyorken parka bahceye saatte olsa cikarin her gün derim tenhada da olsa kossun oynasin tam enerjijk zamanlari atmaya ihtiyaci var
Ben üzerime alınmadım çünkü çocuğumu başımdan savmak için eline tablet veren bir anne değilim benKınamıyorum zaten yorumum sanırım yanlış anlaşıldı burada bir çok üyede gördüm evde yalnız sıkılıyorum çocuk yapayım ya da çevremde görüyorum çocuğun elinde tablet bunu ilgi zannediyorlar konu sahibine hakaret anlamında yazmamıştım aslında kendimi örnek vererek psikolojik olarak hazır olmadan anneliğin zor olduğunu dile getirmek istedim belki de yanlış kelimeler kullandım
Ben kalp kırma adına bişey yazmadım hangi konuya yorum yapacağım sizi ilgilendirmez.Ah bide anne degilmiş
Evet boyle bisey var anne olunca anlarsin çık bu konudan bence kalp kirmaktan baska ise yaramadı yazdiklariniz
siz cok okuyormussunuz ama okudugunuzu anlama problemi var bence. kadin burda neyden bahsetmis sizin yorumlariniz yargilayici ve zaten kucuk ve hareketli bir cocuga yetisememe psikolojisi tasiyan bir anneye yetersizlik hissettiriyor. ve bunu gercekten yasamayan bilemez o kadar da kesin konusuyorum. uzaktan davulun sesi hos gelir. yemediginiz bir meyvenin tadinin eksi yada tatli oldugunu kitaptan okusaniz bile onu deneyimlemeden anlayamazsiniz. kadin cabaliyor ki buna bi cozum arayisinda arastirma halinde. sizin bahsettiginiz turden birisi olsa zaten oyle devam eder ve umursamaz siz dakika bir gol bir yok ilgisiz bilmem ne. ve size aciklama yapiyor bir de. vallahi ben dayanamam ya uzatmak istemiyorum daha fazlaBen kimsenin anneliğini eleştirmedim benim de nefret ettiğim düşünce bu doğurmayan konuşmasın neyin tribi bu insanız sonuçta mükemmel olamıyoruz kibarca fikrimi söyledim
Hanımefendi ben biraz genel konuştum çevremde ilgisiz ve üstelik şikayetçi o kadar çok anne var ki ama eğer sizi kıracak bir kelime kullandıysam özür dilerim ben aslında kendi psikolojik durumumu göz önünde bulundurarak anne olmayı tercih etmeyen biriyim demek istediğim de bunu göz önüne alarak anne olmak gerektiği. Hani bireysel değil genel olarak konuştum yanlış anlaşıldım sanırım özür dilerim.Ben üzerime alınmadım çünkü çocuğumu başımdan savmak için eline tablet veren bir anne değilim ben
Parka çıkarıyorum ama her gün değil onu da ara tatilden beri yapabiliyorum öncesinde çocukların dışarı Çıkma saatinde evde dersim oluyordu ama babası çıkarıyordu o zamanlardaarada dışarı falan çıkiyormusunuz?
Ben genel anlamda yorum yaptım evet anne değilim ve ilgili bir anne olamayacağımı düşündüğüm için anne olmuyorumsiz cok okuyormussunuz ama okudugunuzu anlama problemi var bence. kadin burda neyden bahsetmis sizin yorumlariniz yargilayici ve zaten kucuk ve hareketli bir cocuga yetisememe psikolojisi tasiyan bir anneye yetersizlik hissettiriyor. ve bunu gercekten yasamayan bilemez o kadar da kesin konusuyorum. uzaktan davulun sesi hos gelir. yemediginiz bir meyvenin tadinin eksi yada tatli oldugunu kitaptan okusaniz bile onu deneyimlemeden anlayamazsiniz. kadin cabaliyor ki buna bi cozum arayisinda arastirma halinde. sizin bahsettiginiz turden birisi olsa zaten oyle devam eder ve umursamaz siz dakika bir gol bir yok ilgisiz bilmem ne. ve size aciklama yapiyor bir de. vallahi ben dayanamam ya uzatmak istemiyorum daha fazla
trambolin alabilecek durumunuz varmi? o aylarda acayip enerji harcatiyor, ziplamayida seviyordur zaten donem olarak.Ya zaten sosyal medya annelerinden nefret ettim ne aktivitesi ben çocukla kitap dahi okusam en fazla 10 dakika sürüyor sonra başlıyor hareketlilik anne hiç oturmasın anne saklambaç oyna anne zıpla anne yakala anne koş anne şu anne bu babası gerçekten ilgili ama baba yok her şey için anne uyku deseniz gündüz yok sadece geceleri sabah 7 de bir kalkıyoruz gece 10 11e kadar
Kesinlikle aynı benimki de böyle yorgunluk yokÖğlen 1-5 arası dışardaydık; parkta oynadı, koştu, hopladı, zıpladı. Ki bu süre yazın daha fazla oluyor. Evdeyken de oynuyoruz, zıplıyoruz ama yine enerjisi bitmiyor çocuğun. 24 saat durmadan oynayıp zıplayabilir. İlgiyle alakası yok bu dediklerinizin.
Hakaretin dibine vurmuşsun allahın yarattığı ailesine nasib ettiği yarulara aradan çıksın diye yapmışlar demişsin şimdideKıvırıyorsunBurası herkese açık bir platform ben hakaret içeren bir şey demedim genel olarak çocuklara tablet vermek ve çizgi film izletmeyi ilgi zanneden ailelerden bahsettim bizler enerjimizi atabiliyorduk ama şimdiki neslin böyle bir imkanı olamadığı için çocuklarla çok daha fazla oyun oynamak gerektiğinden bahsediyorum
O yüzden sizi anlıyorum dedim. Yaşamayan bilemez bunu gerçekten. Her şeyi yaparsın ama çocuk yine durmaz yine hareketli. İnsanın sınırlarını zorluyorlar, tahammül kalmıyor.Kesinlikle aynı benimki de böyle yorgunluk yok
Oyuncakları yıkama işi balık tutma için kova sular falan koydum önüne sonuç suyu halıya döktü su dökülmedi kendi döktü bir gün el yıkama sabununu aldı halılara boca etti ve ben o esnada yemeğini hazırlıyordum en fazla 15 dk yalnızdı sonuç halıları silmeye kalktım her yer köpük köpükzıpzıp alabilecek durumunuz varmi? o aylarda acayip enerji harcatiyor, ziplamayida seviyordur zaten donem olarak.
bende bu oyundan oyuna kosma durumunundan o aylarda cok bunalmistim, cok bunaldigimda onune legenle su koyup oyuncaklarini yikatiyordum, hem enerjisini alir hemde baya oyaliyor.
bazen cok bunalip yere yatiyordum ustume falan atliyordu en azindan sirtim yer yuzu goruyor diye öyle oynuyordum
masanin etrafina bez gerin cadir yapin acayip zaman harciyolar onda da.
sizinde biraz oturma şansiniz olur eger yapmiyorsaniz bunlari deneyin.
Yalnız değilim değil mi ben bu halim normal eşimde öyle diyor bırak boşver kasma kendini diyorO yüzden sizi anlıyorum dedim. Yaşamayan bilemez bunu gerçekten. Her şeyi yaparsın ama çocuk yine durmaz yine hareketli. İnsanın sınırlarını zorluyorlar, tahammül kalmıyor.
Benim bebeğim 8 aylık. Daha yürümüyor bile ama ben bile bazen çok yorulduğumu hissediyorum. Öğretmensiniz sanırım. Benim de eşim öğretmen ve canlı dersin sıkıntısını biz de yaşıyoruz. Bu durumda siz Bir de çocukla ilgilenmeye çalışıyorsunuz. Bunalmanız okadar normal ki.. Kendinize kızmayın. Gaz sancıları, diş çıkarma ağrıları, atak dönemleri nasıl geçtiyse bu süreç de geçecek..Bende bu yüzden kızıyorum kendine çocuk bu çocukluğunu yapıyor ben neden böyleyim diye başlarda böyle değildim yani iki yıl ücretsiz izindeydim bir şekilde idare ediyordum bunyıl mecburen işe geri döndüm ve evde gem ders anlat hem çocuk bak beni yıprattı gerçekten
çocuklarin neyi hangi mantikla yaptigini anlamak gercekten çok zor yaOyuncakları yıkama işi balık tutma için kova sular falan koydum önüne sonuç suyu halıya döktü su dökülmedi kendi döktü bir gün el yıkama sabununu aldı halılara boca etti ve ben o esnada yemeğini hazırlıyordum en fazla 15 dk yalnızdı sonuç halıları silmeye kalktım her yer köpük köpük
Ben de öyle tahmin etmiştim.Psikolojikmen hazır olmadığım için anne olmuyorum bağıran anne olmamak için pişman olmamak için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?