Çocuk Hastalıkları çocuğum yemek seçiyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sevdalinkam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2007
2
0
çocuğum hey yemeği yemiyor. sadec etli yemekleri yiyor ama sebze yemeklrini sevmiyor. ona sebze yemeklrini nasıl sevdirebilirim. görüşlerini bekliyorum tşşler.

Şanslısın en azından seçerek de olsa yiyor... Ben ilkokula başlayana kadar yaşadığım yemek kabusunu başka hiçbirşeyde yaşamadım. Ancak ilkokulla birlikte etüte gitmeye başladığında -gözlerime inanamadım gidip baktım- orada çocuklarla önüne ne konsa yiyordu. Şimdi yine yemediği bazı şeyle ama o kadarını hiç önemsemiyorum. Eğer yaşı ve konumun müsaitse çocukların yemek sorunu etüt gibi toplu yemek yedikleri yerlerde çözümlenebiliyor. Şimdi bir de dombili oldu, önünden alıyoruz fazla yemesin diye:))
Sebzelerle şekilli tabaklar hazırlamayı denemiştim ama faydası olmamıştı, belki seninkinde işe yarar.. Bu da bir öneri tabi...
Sevgiler...

Patatestemi sevmez,eğer seviyorsa pişirdiğin sebze yemeğinin içine patateste koy sebzenin vitamini en azından patatese geçer onuda etin yanında yedirebilirsin,ama sebze yemeğini illa sade yesin diyorsan püre haline getirip etle karıştırmak belki çözüm olabilir.

Aynı dertten müzdaribim...Oğlum 6 yaşında ve anasınıfına gidiyor makarna patates ve sosis dışında hiç birşey yemiyor sebze,kuruyemiş,pasta...inanın tek bir leblebi dahi şu ana kadar ağzına almadı ayrıca tavuk ve balık da yediremiyorum bana ''ama onlar canlı bak gözleri var ağzı var onlar yenmezki'' diyor.Yumurtayı bile tavuktan dolayı yememeye başladı hamileyken ben ne beyaz et nede kırmızı et yiyebilmiştim onun etkiside mi oldu acaba bilmiyorum doktora götürdüm zorlamamam gerektiğini tamamen onun damak zevkine bırakmamın daha doğru olduğunu söyledi fakat büyüme çağında ve vücudunun ihtiyacı var diye kara kara düşünüyorum gerektiğini tamamen onun damak zevkine bırakmamı önerdi.Gerçekten göründüğünden daha zor bir durum,şaştım kaldım

Bizimki de tam yemeye başlıyor toparlıyor derken ya hasta oluyor yine gidiyor iştahı..Ben Minadeks diye bir vitamin şurubu kullandım o iyi geldi biraz da olsa iştahı açıldı..Ama sizinkisi yemek seçiyor..Çocuğunuza yararlarını ve yemediğinde olacak zararları anlatın..Oyunla, balkon olabilir açık hava park olabilir değişik yerlere götürerek motive olmasını sağlayın derim..Bunları öneriyorum ama ben de maalesef aynı dertten muzdaribim..

benimki nerdeyse bişey yemeden yaşıyor.Bence boşver herşeyin yeri ve zamanı var.Ben de üniversiteye gidene kadar hiç sebze yemezdim.Şimdi bayılıyorum.Çocuklarımda yemedikleri halde kiloları normal. Ama üzülüyo insan işte eğr verme hiç istemez benimkiler.Çıldıracak gibi olurdum eskiden neler denemedim ki seninki yine yiyormuş bence sabırlı ol ve zamana bırak yarın obez olmasınlar bakmışız

valla ne güzel etin tüm faydalarını alıyor...çünkü benim oğlum tam tersi et yemiyor sebze yiyor.et kesinlikle ağzına koymuyor..:çok üzgünüm: ve de üstelik kansızlık sorunu var.yemesi lazım...:sm_confused:

canim bak benim cocuklarim cok kücük ama yinede her sebze yemegini yiyor o sanada bagli canim sürekli et yemegi yapma bence ici degil sebze cok önemli bak bi kac gün dene sürekli sebze yap ve babalaraida iyyy derse yemezler bitanem

canim bak benim cocuklarim cok kücük ama yinede her sebze yemegini yiyor o sanada bagli canim sürekli et yemegi yapma bence ici degil sebze cok önemli bak bi kac gün dene sürekli sebze yap ve babalaraida iyyy derse yemezler bitanem

haklisin bu konuda cocugunuza yemek yedirirken ozellikle cocugun cok sevdigi kisiler iyy bu kotu dedigi an bitiyor cocuk icin..simdi dusunun icinizden bazilari belkide bir tanidiginiz hayatta kereviz,maydonoz ya da ne bileyim sebze yemez...simdi hic sebze yemeyen bir insana sebzenin tadini anlatabilir misiniz?hayir!bunun tek sebebi cocukken sevdiginiz ailenizden akrabanizdan birinin o yemeyi yememesi,sevmemesi sizide o yemeyi hicbir zaman yememeye kadar goturuyormus..ben esime cok onceden tembihlemistim sevmese bile yiyormus gibi yapip aman ne kadar guzelmis diyor..Allahima cok sukur:nazar:oglum hemen hemen tum sebze,et ve baliklari yiyor..ama ozendirmek lazim sizinde yemeniz lazim..ayrica surekli makarna yiyor diye birsey yok..demek ki siz surekli makarna yapiyorsunuz..bir ara abur cubura sarmistim sonra bir baktim benim oglanda ayni seyleri istiyor hemen cevirdim simdi ben havuc yiyorum o da istiyor..ben elma yiyorum kosarak pesimden geliyor bende yiyecegim diye..sizde babanin da yardimiyla ayni taktigi uygulayin..yemekleri susleyin..ayrica cocugunuz yasinda bir arkadasi varsa sebze yiyen bir kac kere onuda davet edin beraber yesinler..kizip bagirarak yedirmeyin durum o kadar vahimse oyunla yedirin..sebze corbasini sutlu yapip yedirseniz baslangic olarak..kac yasinda bilmiyorum o yuzden bu kadar yazdim..bir de yasini bilsem neler yazacagim:Roflol:

slm canım bence ilk önce sebze çorbasıyla başla o zaman tüm sebzelerin vitaminini alır sonrada yavaş yavaş sebze yemeklerine geçersin benim oğlumda 3,5 yaşında sebze çorbasına bayılır ve artık tüm sebzeleride yiyor..

:teselli: :
slm canım bence ilk önce sebze çorbasıyla başla o zaman tüm sebzelerin vitaminini alır sonrada yavaş yavaş sebze yemeklerine geçersin benim oğlumda 3,5 yaşında sebze çorbasına bayılır ve artık tüm sebzeleride yiyor.....sende dene tavsiye ederim.

Benimki küçüklükten beri yeme sorunlu 12 yaşına geldi hala aynı çok çok üzülüyorum. Evde pişenden başkasını verme bırak aç kalsın dediler onu da denicektim ama büyüklerimiz sağolsun izin vermiyorlar anneanne - dede kıyamıyor. Pilav-makarna-sosis- hazır gıdalar dışında hiç birşey yemiyor. Bir süre anneanne -babaanne-dede vb büyüklerle görüşmeden yalnız olmak lazım. Evde pişeni önüne koyup sonra yemezse kaldırcaksın. Sonunda nasılsa yer. Benim bir arkadaşım öyle yaptı iki günün sonunda yemeye başladı şimdi herşeyi yiyor maşallah

X