Çocuğum tacize uğramış mıdır

Siz iyi misiniz? Bir çocuk bunu nasıl uydursun,hayal dünyası ile ne alakası var bu konunun.Cocuk ne bilsin böyle bir şeyi.Yasamis işte hala çocuğa inanmiyorsunuz.Yok evine gitmez,yok evine gitse bile soba var...Kendinizle celisiyorsunuz....Ay sinirden delirdim,ufacık çocuğu tam ergenliğe girecek çocukla niye aynı ortamda bırakıyorsunuz yaa Allahimmm

Çocuklar kesinlikle yalan söylemez doğru olanı söyler. Komşunun ailesiyle konuşun, çocuğu uyarsinlar yaptığı şeyin farkında olsun. 4 ve 11 yaş aralığı da tam tacize ihtimal veren yaş farkı ne yazıkki. Çocuğunuzu doktora götürüp fiziksel muayeneden geçirin bence. Kabusların geçmesi için de pedagog öneririm. Umarım bu süreci kolaylıkla atlatır. Anasınıflarında da mesela 4-6 yaş grubu çocuklar cinsel organlarını merak ediyorlar tuvalette görmek istiyorlar. Cinsel keşif dönemi oluyor. Ama 11 yaşındaki çocuk çok küçük değil. Yaptığı şeyin doğru olmadığını bilmesi gerekirdi. Bu yüzden kız erkek farketmeksizin tüm çocuklara cinsel mahremiyet öğretilmeli, bedenleri üzerindeki haklarını bilmeli, yabancı birinin özel bölgelerine dokunmamasi gerektiğini bilmeliler. Çocuğunuza cinsel mahremiyet konusunda kitaplar var onları alıp okuyabilirsiniz. Hikayelestirme de yapabilirsiniz . Çok geçmiş olsun...

Eklentiler

• 662205560_.jpg
    75,4 KB · Görüntüleme: 3
  • images (93).jpeg
    14,6 KB · Görüntüleme: 2
  • images (89).jpeg
    29 KB · Görüntüleme: 3
  • images (85).jpeg
    9,3 KB · Görüntüleme: 3
Merhaba. Benim kız yiğenim (3) , bi gün bende onlardayken akşam babası geldiğinde; bugün bize genç bi çocuk geldi annemin arkadaşı vs dıye bişeyler anlatmaya başladı. Dinledim ve şok oldum. Annesi ; kızım öyle bi erkek yok o kim ? Vs didikledik fakat babasına böyle ısrarla senaryolar anlattı. Sonra ben gece uyutmadan önce bıraz konuştum, teyzecim kimdi o adam diye. Yok ki dedi. Sonra bi pedagoga danıştık. Kız çocuklarında babanın dikkatni çekmek için anneyi bu şekilde kendince uzaklaştırma davranışları olabılıyormuş. Bilemiyorum . Çocukların hayal dunyası geniş. Mutlaka bı pedagoga goturun. Çözer.
üzülmeyin çocuklar çok çabuk iyileşiyor siz yanındasınız.

Ben konunun sizin anlattığınız gibi masum bir şey olduğunu düşünmüyorum. O eve gelen birisinden bahsediyor onu hayal edebilir evet çünkü eve birileri gelip gidiyor vs olabilecek şey bunlar ancak bir çocuk cinsel organın popoya değdirilebileceğini malesef ki sadece tecrübe ederek ya da izleyerek bilir. 4 yaşındaki çocuğun böyle bir hayal gücü olamaz o kadar masum değil hanımefendinin anlattığı.
Yerinizde olsam derhal çocuğumu o ortamdan uzaklaştırırım taşınma imkanım varsa taşınırım yoksa bile bir daha asla ama asla yanından 1 saniye bile ayrılmam. O bahsettiğiniz bahçedeki bütün çocuklarla da iletişimini keser acilen bir pedagoga giderim. Çok görüyoruz bir kere yapmış sonra aile ciddiye almamış ve bu tacizler devam etmiş bir süre sonra artık kimse ona inanmadığı için çocuk anlatmayıda bırakacak ve önlem alınmadığı için bunu normalleştirecek. 4 yaşındaki çocuk bu konuda görmediyse daha önce öyle bir şey ya da kendisine böyle yapalım tarzı anlatılmadıysa yalan söyleyemez böyle bir rüya göremez. Acaba diye düşünmeyin ya bu şekilde olmuştur ya da yapalım diye teklif edilmiştir. Ailesi tabi ki böyle bir şeyi kabul etmeyecek senin oğlun yalan söylüyor diyecekler.

Ben küçükken bunu yaşadım ve bana inanmayacaklarını düşündüğüm için kimseye birşey diyemedim. Teyzemin oğlu ben 4-5 yaşlarındayken nerde tek görse bana dokunuyordu. Ve çok sert bakardı çok korkardım ondan. Ailenin en ahlaklı en favori çocuğuydu bir de. Hele annem yeğenine aşırı düşkündü. Ama bana fotoğrafını bile gösterseler ağlamaya başlardım. Gülerlerdi benim ondan korkmama. Halbuki niye korktuğumu bilmiyorlardı. Anneme daha yeni söyledim bunu baya üzüldü nasıl demedim diye. Yani çocuğun sana söyleyecek kadar güvenmiş bu çok önemli bir şey. Hayal olabilir mi tabi ki olabilir. Ama sen her zaman kötü ihtimale göre davranmalısın. Çocuğuna güven ve derhal o çocuk ve ailesiyle bağını kes. Çocuğunu da pedagoga götür bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…