Çocuğum tacize uğramış mıdır

Siz iyi misiniz? Bir çocuk bunu nasıl uydursun,hayal dünyası ile ne alakası var bu konunun.Cocuk ne bilsin böyle bir şeyi.Yasamis işte hala çocuğa inanmiyorsunuz.Yok evine gitmez,yok evine gitse bile soba var...Kendinizle celisiyorsunuz....Ay sinirden delirdim,ufacık çocuğu tam ergenliğe girecek çocukla niye aynı ortamda bırakıyorsunuz yaa Allahimmm

Merhabalar 40 gün sonra 4 yaşına basacak oğlum var bana birşeyler anlattı gece gece ne yapacağımı bilemedim anlattıklarına göre 11 yaşlarında olan komşu oğlu cinsel organını oğlumun poposuna değdirmiş kendisi bazen rüya görüyor onu gerçek zannediyor dedim acaba rüya mıdır diye ama sonra dedim küçük çocuk bu durumu nereden bilsin çizgifilm bile izletmem kaldı ki böyle şeyler nasıl görsün. Komşu da yıllardır var ve oğlunda ufacık bile ahlaksızlık görmedim ne yapacam ne düşünecem bilemedim dünyam başıma yıkılmış gibi
Çocuklar kesinlikle yalan söylemez doğru olanı söyler. Komşunun ailesiyle konuşun, çocuğu uyarsinlar yaptığı şeyin farkında olsun. 4 ve 11 yaş aralığı da tam tacize ihtimal veren yaş farkı ne yazıkki. Çocuğunuzu doktora götürüp fiziksel muayeneden geçirin bence. Kabusların geçmesi için de pedagog öneririm. Umarım bu süreci kolaylıkla atlatır. Anasınıflarında da mesela 4-6 yaş grubu çocuklar cinsel organlarını merak ediyorlar tuvalette görmek istiyorlar. Cinsel keşif dönemi oluyor. Ama 11 yaşındaki çocuk çok küçük değil. Yaptığı şeyin doğru olmadığını bilmesi gerekirdi. Bu yüzden kız erkek farketmeksizin tüm çocuklara cinsel mahremiyet öğretilmeli, bedenleri üzerindeki haklarını bilmeli, yabancı birinin özel bölgelerine dokunmamasi gerektiğini bilmeliler. Çocuğunuza cinsel mahremiyet konusunda kitaplar var onları alıp okuyabilirsiniz. Hikayelestirme de yapabilirsiniz . Çok geçmiş olsun...

Eklentiler

• 662205560_.jpg
    662205560_.jpg
    75,4 KB · Görüntüleme: 2
  • images (93).jpeg
    images (93).jpeg
    14,6 KB · Görüntüleme: 2
  • images (89).jpeg
    images (89).jpeg
    29 KB · Görüntüleme: 3
  • images (85).jpeg
    images (85).jpeg
    9,3 KB · Görüntüleme: 2
Merhaba. Benim kız yiğenim (3) , bi gün bende onlardayken akşam babası geldiğinde; bugün bize genç bi çocuk geldi annemin arkadaşı vs dıye bişeyler anlatmaya başladı. Dinledim ve şok oldum. Annesi ; kızım öyle bi erkek yok o kim ? Vs didikledik fakat babasına böyle ısrarla senaryolar anlattı. Sonra ben gece uyutmadan önce bıraz konuştum, teyzecim kimdi o adam diye. Yok ki dedi. Sonra bi pedagoga danıştık. Kız çocuklarında babanın dikkatni çekmek için anneyi bu şekilde kendince uzaklaştırma davranışları olabılıyormuş. Bilemiyorum . Çocukların hayal dunyası geniş. Mutlaka bı pedagoga goturun. Çözer.
🌺üzülmeyin çocuklar çok çabuk iyileşiyor siz yanındasınız.

X