• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum tacize uğramış mıdır? Lütfen yorum yapar mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Demin öğretmenler odasına bırakmaktan bahsettim. Hadi diyelim dersi boş bir öğretmen de yoktu. O zaman yapmanız gereken şey şu olurdu: Çocuğunuzu derste yanınıza almak. Öğrenciler ufaklığa kağıt kalem verirlerdi. Resim çizip oyalanırdı. Hem zaten çocuklar genel olarak öğretmenlerinin küçük çocuklarına bakmayı severler. Ben öğrenciyken bazı öğretmenlerim çocuklarını bırakacak yer olmayınca sınıfa getirirlerdi. Çocuğa renkli kalem, oyuncaklı kalem açacağı falan verirdik. Bunun bin türlü çözümü var yani.

Bir de ortada bir şey yokken ve çocuğunuz yanına kimsenin gelmediğini söylemişken (o yaşta çocuk yalan söylemeyi beceremez) hiç tanımadığınız insanlara iftira atıyorsunuz. Nereden baksan rezalet.

Müdür sizi görevlendirmiş olabilir. İki dakika çocuğun yanına gidip onu ordan alabilirdiniz. Paniğiniz hastalık boyutunda. Bu paniğinizle, yaptığınız davranışlar (40 dk çocuğu habersiz orada bırakmak) zıt. Örtüşmüyor. Sizin gibi paranoyaya sahip biri asla çocuğunu 40 dk yalnız ve habersiz bırakmaz. Hangi yazdığınız doğru? Hangisi sizsiniz anlamadım

Okuduklarıma inanamadım nasıl bu ihtimallerin hepsini düşünebiliyorsunuz madem bu kadar paranoyanız var müdür sizi gorevlendirince çocuğum arabada yalnız kaldı alıp geleyim falan diyemiyor musunuz çocuk bu sonuçta hayat memat meselesi.. bir de ustalar ne alaka ortada hiçbir şey yokken bu ihtimallerin aklınızdan geçmiş olması ürkütücü. Hadi çocuk arabanın dışında olsa, veya ustalar arabanin yanında olsa her hangi bir şey olmuş olsa illa bir bulgu olurdu. Çocuğun psikolojisini daha çok bozmayın

Hala yaptığınızın idrakında değilsiniz.
Tekrar soruyorum, çocuk arabada fenalaşsa, kapı kilitli otoparkta kimse görmez zaten. Görse bile kapıyı açamazlar. Ne olacaktı o zaman? Çocuğa bir şey olsa ne yapacaktınız?
Ne yaptığınızın farkında mısınız siz?

Arkadaşlar ben öğretmenim.4 yaşında erkek çocuğum var.Kreşe gidiyor.Dün okulumda nöbetçiydim.Oğlum da saat 12 gibi çıktı kreşten.Çocuğu aldım hemen okulumuzun yanında öğretmen evi var oranın park alanına park ettim arabayı.10 ar dakika nöbet tutup çocuğun yanına geliyorum hemen.10 dk nöbet 40 dk ders.Benim de dersim yoktu hep çocuğun yanında olurum sıkıntı olmaz diye düşündüm.tenefüste nöbeti tuttum aşağı inecekken müdür yardımcısı nöbetçi öğretmenleri görevlendirdi.Raporlu öğretmenler vardı çünkü onların yerine derse girmemiz gerekiyordu.Telefonumu çocukta bırakmıştım kapıyı da kilitlemiştim.Bütün bunları 10 dk içinde döneceğim diye yaptım.Oğluma da tembihnettim 10 dk içinde geleceğim oğlum camı açma dedim.
Arka camlar manuel açabiliyor camı.
Mecburen 40 dk derste durdum saniyeleri saydım.Sonra çocuğun yanına indim. Camı açmış ağlamış belli gmsleri sulu. Şimdi Öğretmen evinin bahçesinde de duvar yapan ustalar var.Tipleri hiç de normal görünmüyordu.Ya beni bir sürü kişi kınayacak ve bana kızacak beden çocuğu bıraktın diye ama inanın şartlar bunu gerektiriyor.Bırakacam kimse yok.Şimdi ben korkuyyorum ya bu çocuk anne diye ağlayıl camı açtığında çocupumu alıp götürüp bir yerde bişey yaptılarsa etraf sapık kaynıyor. Çocuğuma sordum sen anne diye bağırınca sana yardım etmek için abiler geldi mi diyorum yok diyor.Ama çocuğun lagına ne kadar güvenebilirim.Veya çocuğuma hiv falan bulaştırdılarsa? bir yerine hafif de olsa kanlatına bulaşmış bir iğne batırmaları yeter.bir ara iğneli sapıklar vardı hatırlarsınız . Çocuğumun kiloduna da baksır gibi kğlodu bubarada hafif kaka bulaşmış silinmiş gibi kaka izi uzun ince hani popo silinince peçeteye bulaşır ya öylr.külodunu yıkamıyorum çocuğun incelettirsem içim anca rahat eder.Ne olur bişeyler deyin kafayı yemek üzereyim.10 dk dan bişey olmazdı ama 40 dakika yoktum çocuğun yanında.
Bende yazın torunlarıma bakıyordum,ekmek kalmamıştı evde dedim 2 dakika gitsemmi gitmesemmi diye düşündüm hatta çıktım kapıdan merdivenden geri döndüm yok gitmeyeyim dedim:))sonra dedim dur gideyim fırın evin arkasında gittim toplasan 1 dakika ama siz bendeki korkuyu görün kırk tilki geçti aklımdan.Geçmiş olsun umarım bişey olmamıştır.

Adamların verilmiş sadakası varmış.
Tipleri hoşuma gitmedi diyor
Sizin hoşunuza gitsin diye
Arkadaş inşaata takım elbiseyle mi çıksalardı
İşçi adam başını kaşıyacak hali mi var görüntüsüne dikkat etsin🥴

Hanımefendi siz bir eğitimcisiniz hangi yönetici çocuğunuzu derse getirdiğiniz için sizi kınayacak yaızk değil mi siz onu yalnız bırakarak en büyük kötülüğü yapmışsınız birde söyledikleriniz aşırı paranoyakça geliyor

4 ve 2 yaşlarında 2 oğlum var kreşe gidiyorlar iş çıkışı ekmek almak içn fırının önünde durup 1 dk içinde ekmeği alıp geldiğim halde genede keşke yapmasam diyorum.Markete filan girmem gerekiyorsa ikisinide indiriyorum.Koşuyorlar ordan oraya yaramazlık yapıyorlar ama gözümün önünden ayırmıyorum.Bırakmayın asla zaman çok çok kötü insanlar çok kötü aslında bence bu kötülükler hep vardı.Ama haberimiz olmuyordu,sosyal medya vs. internet yaygınlaştı diye duyup biliyoruz.Çocuklarımızı Allahım korusun.Asla bırakmayın gerekirse yarım gün daha bırakın kreşte ama alıp arabada 40 dk.çok fazla bir zaman

Keşke birileri şikayet etseydi sizi. Anlamıyorum gerçekten. Allah muhafaza kuzunun başına binbir türlü şey gelebilirdi. Sizde o zaman suçu kimlerde bulacaktınız acaba. Ben de öğretmenim,tüm çocukların üzerine titriyorum teneffüste bile gözüm hep üzerlerinde. Siz kendi çocuğunuzu 40 dk yalnız bırakıyorsunuz. İstismar var evet ama annesi tarafından ihmal istismarı var. Yapmayın ya.

Madem böyle işlere kalkışıyorsunuz arka kapılara çocuk kilidi taktırmıs olmanız gerekirdi. Ki çocuğu arabada 10dk birakmak bile aşırı tehlikeli benim söylediğim çocuğun güvenliği için siz de arabadayken

Bir de anladığım kadarıyla siz hep böyle yapıyorsunuz,10dakika teneffüslerde çocuğun yanına gelip 40dakika derse giriyorsunuz. Böyle çocuk da bakılmaz böyle annelik de olmaz. Çocuğu tam gün kreşe verin,siz de işinizi yapın. En azından güvende olur zavallıcık.

10 ar dakika nöbet tutup çocuğun yanına geliyorum hemen.10 dk nöbet 40 dk ders.

Hanımefendi siz bir eğitimcisiniz hangi yönetici çocuğunuzu derse getirdiğiniz için sizi kınayacak yaızk değil mi siz onu yalnız bırakarak en büyük kötülüğü yapmışsınız birde söyledikleriniz aşırı paranoyakça geliyor
Yönetici neden uyarmasın ki üç kuruş vermeyip çocuğunu derse getirenlere ben de kızarım izin vermem daha da kötüsü o çocuğu bahçede tek başına görsem disiplin soruşturması bile açarım kendi çocuğuna bakamayan başkasının çocuğuna hiç bakamaz be

Arkadaşlar ben öğretmenim.4 yaşında erkek çocuğum var.Kreşe gidiyor.Dün okulumda nöbetçiydim.Oğlum da saat 12 gibi çıktı kreşten.Çocuğu aldım hemen okulumuzun yanında öğretmen evi var oranın park alanına park ettim arabayı.10 ar dakika nöbet tutup çocuğun yanına geliyorum hemen.10 dk nöbet 40 dk ders.Benim de dersim yoktu hep çocuğun yanında olurum sıkıntı olmaz diye düşündüm.tenefüste nöbeti tuttum aşağı inecekken müdür yardımcısı nöbetçi öğretmenleri görevlendirdi.Raporlu öğretmenler vardı çünkü onların yerine derse girmemiz gerekiyordu.Telefonumu çocukta bırakmıştım kapıyı da kilitlemiştim.Bütün bunları 10 dk içinde döneceğim diye yaptım.Oğluma da tembihnettim 10 dk içinde geleceğim oğlum camı açma dedim.
Arka camlar manuel açabiliyor camı.
Mecburen 40 dk derste durdum saniyeleri saydım.Sonra çocuğun yanına indim. Camı açmış ağlamış belli gmsleri sulu. Şimdi Öğretmen evinin bahçesinde de duvar yapan ustalar var.Tipleri hiç de normal görünmüyordu.Ya beni bir sürü kişi kınayacak ve bana kızacak beden çocuğu bıraktın diye ama inanın şartlar bunu gerektiriyor.Bırakacam kimse yok.Şimdi ben korkuyyorum ya bu çocuk anne diye ağlayıl camı açtığında çocupumu alıp götürüp bir yerde bişey yaptılarsa etraf sapık kaynıyor. Çocuğuma sordum sen anne diye bağırınca sana yardım etmek için abiler geldi mi diyorum yok diyor.Ama çocuğun lagına ne kadar güvenebilirim.Veya çocuğuma hiv falan bulaştırdılarsa? bir yerine hafif de olsa kanlatına bulaşmış bir iğne batırmaları yeter.bir ara iğneli sapıklar vardı hatırlarsınız . Çocuğumun kiloduna da baksır gibi kğlodu bubarada hafif kaka bulaşmış silinmiş gibi kaka izi uzun ince hani popo silinince peçeteye bulaşır ya öylr.külodunu yıkamıyorum çocuğun incelettirsem içim anca rahat eder.Ne olur bişeyler deyin kafayı yemek üzereyim.10 dk dan bişey olmazdı ama 40 dakika yoktum çocuğun yanında.
Büyük bir ihmal var orası kesin, sizde zaten farkındasınız.
Çocuğun yaşadığı durumu bir hikaye üzerinden anlatın. Ve açık uçlu sorular sorun. Sence çocuk neden ağlamıştir, çocuğa yardıma gelen olmuş mu, çocuk ne hissetmiştir, sence annesi/babası ne yapsa çocuk .... hissetmezdi gibi. Sonra kendi yaşadığı olayı "hatırlıyor musun geçen gün sen de böyle birşey yaşamıştın (olayı anlatın). Çok korkmuş olmalısın. Bazen yetişkinler de yanlış yapabilir. Özür dilerim. Daha dikkatli olacağım gibi.
Bunlara ek olarak. Uyku rutininize gunboyu neler yaptığınızı ekleyebilirsiniz bundan sonrasi için. Önce siz anlatın. Tüm detayı ile zamanla çocuğunuz da anlatır. Başlarda da bugün seni şaşırtan birşey oldu mu, kreşte hiç ilginç birşey öğrendin mi, bugün seni en çok ne mutlu/mutsuz etti. Kendini üzgün hissettin mi gibi sorular sorabilirsiniz.
En uygun zaman dilimi bunlar için uyku öncesi

Ustalara laf söyleceginize kendinizi sorgulayin bence. Baya ihmal etmissiniz cocugu 40dk arabada yalniz birakmak nedemek? Her yer sapik kayniyor diyorsunuzda onu yalniz birakmadan önce düsünmeniz gerekmezmiydi?
Aynen bir şey yapacak sapık zaten 10dkda da yapar. Hala yazısının sonunda '10dk olsa bir şey olmazdı' diyor. Halbuki kaşla göz arasında oluyor bu olaylar hep

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back